nefertiti Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Όνομα Συγγραφέα: Κατερίνα ΓαλιτσίδουΕίδος: κειμενάκι στην αργκό, σε ύφος ομώνυμης στήλης της A.V.Βία; ΌχιΣεξ; ΌχιΑριθμός Λέξεων:231Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια:Αρχείο: Σε είδα. Σε είδα. Στο πάρτυ της κολλητής της αδερφής μου από το φροντιστήριο. Φορούσες γαλάζιο, κολλητό, κοντομάνικο μπλουζάκι να φαίνονται τα γυμνασμένα σου μπράτσα. Εγώ φορούσα μαύρο, στενό, μίνι φόρεμα με κόκκινες γόβες. Με πρόσεξες και συ. Σκούντηξες το φιλαράκι σου συνωμοτικά στον ώμο και μου ‘κλεισες το μάτι πονηρά. Μετά ήρθες και μου πέταξες μια ατάκα του στυλ: «Χμμ, γνωστή φυσιογνωμία. Από κάπου σε ξέρω. Μήπως τρέχεις στο Καλλιμάρμαρο[1];». Αναμενόμενη κίνηση ματ από τύπο που το παίζει σφίχτης και καψουρογκόμενος- αποτυχημένος πέφτουλας στη δική μου γλώσσα. Και μετά κάτι μου ‘σκασε μεσ’ το μυαλό, πολλά μικρά δυναμιτάκια. Το ύφος σου το μπλαζέ, το γεροδεμένο σου σώμα, η ψευτομαγκιά σου, ένα πακέτο όλα. Σε φαντάστηκα. Να στριφογυρίζεις στα άδεια μου σεντόνια και να αλλάζεις τις συνήθειές μου. Και το είδα το παραμύθι να ξετυλίγεται μπροστά μου. Το ‘φτιαξα το στόρυ ακριβώς στα μέτρα μου. Εσύ και εγώ μαζί στη μικρή μου γκαρσονιέρα, και παιδιά, σκυλιά, γατιά, ιστορίες και μπερδέματα που παλιά δε γούσταρα μία, και μου ανακάτευαν τα εντόσθια. Για γυναίκες λούζερς[2] ,κατίνες, γεννημένες νοικοκυρές. Αλλά εσύ δεν είσαι σαν τους άλλους. Κουλτουριάρης, δήθεν, το παιδί του λαού, κάγκουρας, τρέντυ, ψωνάρα των Β.Π[3]. Για την αφεντιά σου λοιπόν και μόνο, πήγαν όλα στραβά μέχρι τώρα. Το ξέρω. Το είδα. Χαλάλι σου “ω, φανταστικέ μου εραστή!”. Σε περιμένω. Ξέρεις εσύ. Στο γνωστό στέκι. Στο Καλλιμάρμαρο. Να γυμναστούμε. Μαρία Κ. [1] Στάδιο στο Παγκράτι, απέναντι από το Ζάππειο. [2] loosers sτην αγγλική. [3] Βορείων Προαστίων. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts