Dark desire Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Είδος: Ερωτικο Ονομα συγγραφεα: Αλεξανδρα aka Dark Στιχοι:15 Σχολια: Παλιο κομματι, που μετα απο λιγο σουλουπωμα και τη θετικη κριτικη ενος εξ υμων (ξερει αυτος...) το εκθετω προς ευρυτερη κριση Στου φεγγαριου το φως οι αναστολες πανε περιπατο τα πρεπει και τα μη χανονται σαν σκιες κι εγω αφηνομαι στη φλογα των ματιων σου και παραδιδομαι στο ενοχο σου, το κλεμμενο χαδι. Κρυφο της νυχτας ταιρι σου, αγαπη μου, σκλαβα ενος ποθου κατ' αναγκη κλειδωμενου, δεσμια μιας ηδονης που δεν μπορει το στομα να φωναξει, αν κι η ψυχη τη διαλαλει στα περατα του συμπαντος. Καθως στη σαρκα μου εισβαλλεις σου ορκιζομαι υποταγη αιωνια, παλευω να σε βαλω μια στιγμη κατω απ' το δερμα μου, να νιωσω οτι εγινες δικος μου εστω για λιγο Νεκρωνω τις αισθησεις μου, για να μην καταλαβω της νομιμοτητας τα χναρια αναμεσα μας κι οδευω σε ατραπους που εσυ με πας, προστυχη, πορνη, αγιατρευτα ερωτευμενη 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 (edited) Η ερωτικη ποιηση δεν μπορω να πω πως μου αρεσει ιδιαιτερα. Ειναι η γενικη αισθηση του " τι μου εκανες τι σου εκανα σε ποθω ταμαλα" που με κανει να τα βρισκω λιγο τετριμενα αν και ομολογω πως ακομα κλαιω οταν βλεπω μεγαλους ερωτες στον κινηματογραφο (ειναι ενα υπεροχο παραμυθι ο μυθος του μεγαλου ερωτα που θελεις δεν θελεις σε ταξιδευει)... 34 χρονων μουλαρα... ελεος πια με εχω βαρεθει και εγω! Αλλα ετερον εκατερον... Στο συγκεκριμενο ομως ποιημα ενω στην αρχη δεν μπορω να πω πως με τραβηξε, το καλυτερο ερχεται προς το τελος -κατα την γνωμη μου παντα- αν τα σχολια μου δεν "σου λενε κατι" δεν πρεπει φυσικα να τα λαβεις υποψην σου- πιστευω πως η "κριτικη" πρεπει να επιδεχεται κριτικη. Θεωρω λοιπον πως εχει ζουμι απο το "καθως στην σαρκα μου εισβαλεις".... μεχρι το " πορνη" Η ερωτικη (στην προκειμενη) επιθυμια που γινεται αδηφαγα και ξεπερναει τα ορια που ο καθενας μας θετει για τον εαυτο του, ποθει να κανει τον αλλον τμημα του κορμιου του (να τον συμπεριλαβει στο ειναι του, να παει απο το "εγω" στο "εμεις") η να ξεπερασει την μοναξια της προσωπικης υπαρξης ή να παρει το ρισκο να ζησει οτι εχει φανταστει οσο "καταδικασμενο" ή "καταραμενο" μπορει να θεωρει πως ειναι... κανει τους στιχους να εχουν βαθος και ενδιαφερον Η "ηθελημενη νεκρωση" καποιων αισθησεων ειναι επισης μια πτυχη του ερωτα που λιγοι συνειδητοποιουν οταν τους συμβαινει... εξου και η λαικη ρηση " ο ερωτας ειναι τυφλος". Ειναι ακριβως αυτο... επιλεγει να μην βλεπει αυτο που βλεπει η απλα να το προσπερνα ακριβως γιατι εχει κανει μια επιλογη που αντιτιθεται σε αυτο...ειναι σαν να προτιμας να ζησεις ενα "παραλληλο" συμπαν και αυτο κανει αυτοματα την πραγματικοτητα, μη πραγματικοτητα για σενα -ελπιζω να μην σε μπερδεψα, κουρασα. Τελος μου αρεσε ο τελευταιος στιχος με το "προστυχη πορνη". Ειναι μια πλευρα της γυναικειας σεξουαλικοτητας που δεν ξερω οι ανδρες αν μπορουν να πληρως καταλαβουν... Γενικα σαν ποιημα βγαζει αληθινο συναισθημα και λεει αληθινα πραγματα και αυτο επισης μου αρεσει. Θα ηθελα ομως να το δουλευες περισσοτερο στα κομματια που ανεφερα. Αυτα απο εμενα Edited December 28, 2013 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark desire Posted December 28, 2013 Author Share Posted December 28, 2013 Μαριαντζελλα σε ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου κι εννοειται πως θα τα λαβω υποψιν. Με τιμα που δινεις ενα κομματι απο το χρονο σου για να ασχοληθεις με το πονημα μου (Απο μια μουλαρα 32 χρονων που δε σταατησε ποτε να κλαιει στο φιναλε της Καζαμπλανκα και του Ρομανσερο) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nostalgist Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 μα...ήταν εξαιρετικό ;) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Εγώ είμαι πεζός, αντρικός νους, οπότε βλέπω μονοσήμαντα τα πράγματα. Αυτό που διέκρινα στο ποίημα είναι η συναισθηματική αγωνία μιας γυναίκας που έχει εγκλωβιστεί στον έρωτα με έναν δεσμευμένο. Κατά τη γνώμη μου το έχεις αποδώσει πολύ καλά. Μόνη μου ένσταση είναι η φράση “πάνε περίπατο”. Είναι αργκό· μπορεί μεν να υποδηλώνει την αμηχανία της (κι όχι απαραίτητα κάποιου είδους κυνισμό ή ρεαλισμό), αλλά θα προτιμούσα να την είχες αντικαταστήσει με κάτι άλλο. Συνήθως μια γυναίκα σε αυτή την κατάσταση υπερβαίνει την εσωτερική σύγκρουση (την υπαρξιακή ή/και ηθική δυσαρμονία) που της προξενεί ένας τέτοιος έρωτας, με μια 'ερμηνεία' πιο μυστικιστική (προσπαθώντας απελπισμένα να δικαιώσει με κάποιον τρόπο τον άπιστο και τον εαυτό της). Είναι καλό. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark desire Posted December 29, 2013 Author Share Posted December 29, 2013 ηταν οντως εγκλωβισμενος ο ερωτας (οχι δεσμευμενος, αλλα ηταν πολλα τα "μη" και τα "απαγορευεται"σε εκεινη τη σχεση)...Κι ακριβως ως "πορνη" εκφραζομουν σε απταιστη αργκο. κι ενας ανδρικος νους δεν ειναι κατ' αναγκη πεζος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts