Popular Post Μάρβιν ΑΑΠ Posted February 4, 2014 Popular Post Share Posted February 4, 2014 Η τέχνη της απώλειας δεν είν' επίπονο να κατακτηθεί· πολλά τα όσα φαίνονται να σφύζουν από θέληση να παν χαμένα ώστε η απώλειά τους δεν είναι δα καταστροφή. Να χάνεις κάτι κάθε μέρα. Ν' αποδεχτείς την ταραχή για το χαμένο το κλειδί, την ώρα τη σπαταλημένη. Η τέχνη της απώλειας δεν είν' επίπονο να κατακτηθεί. Κι έπειτα να ασκηθείς να χάνεις πιο πολλά, πιο γρήγορα να χάνεις: τόπους κι ονόματα, και μέρη όπου έλεγες πως θες να ταξιδέψεις. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι δα καταστροφή. Έχασα το ρολόι όπου κοιτούσε η μάνα μου την ώρα. Για δες! το τελευταίο μου, το παρ' ολίγον τελευταίο δηλαδή, από τρία σπίτια προσφιλή, έφυγε, πάει. Η τέχνη της απώλειας δεν είν' επίπονο να κατακτηθεί. Δυο πόλεις έχασα, κι οι δυο χαριτωμένες. Και, κάτι πιο πλατύ, χώρες δικές μου, δυο ποταμούς, μια ήπειρο. Μου λείπουν, μα δεν θα το 'λεγες καταστροφή. –Και σένα ακόμη, να σε χάσω (το γέλιο στη φωνή, νεύμα αγαπημένο), και πάλι ψέματα δεν θα 'χω πει. Φαίνεται δα, δεν είναι η τέχνη της απώλειας πολύ επίπονο να κατακτηθεί έστω κι αν ίσως μοιάζει σαν (Γράψ' το!) σαν καταστροφή. ΥΓ. πρόκειται για απόδοση του «An art» της Elizabeth Bishop. Το πρωτότυπο εδώ 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 (edited) O! Edited February 5, 2014 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 ευχαρίστησίς μου! : )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Όπως έχει γράψει και ένας αγαπημένος ποιητής "Θέλει μεγάλο άντερο τελικά να γελάς με την δυστυχία" Ωραία απόδοση Μάρβιν. Ευχαριστούμε! Δε διαβάζω άλλο topic από εσένα, δε θα μου φτάσουν τα χαρτομάντιλα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted September 1, 2015 Author Share Posted September 1, 2015 (edited) εγώ ευχαριστώ, κορίτσι! μεγάλη χαρά σήμερα : )) ps. έλιωσα στο γέλιο με τα χαρτομάντιλα, αλλά όχι δεν έχει να κάνει με σαδισμό αυτό :D Edited September 1, 2015 by Μάρβιν ΑΑΠ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts