Naroualis Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Ποιος παίζει με τον υπολογιστή του Σέρλοκ Χολμς;Συγγραφείς: Σέργιος Μαυροκέφαλος, Διονύσης ΠαπαδόπουλοςΕκδόσεις ΠατάκηΈτος: 1998Σελ. 234ISBN 960-600-463-5, ISBN-13 978-960-600-463-6Τιμή € 10,52 Στη Βιβλιονέτ αναφέρεται ως να έχει "αποσυρθεί από την κυκλοφορία". Είμαι μεγάλη φαν του Διονύση Παπαδόπουλου, κι ας μην καταλαβαίνω πάντα τα θέματά του. Και έχω την εντύπωση ότι πλέον έχω και όλα του τα βιβλία. Δυστυχώς ετούτο είναι ένα πολύ μπερδεμένο ανάγνωσμα, όπου ακόμη κι εκείνη η περίφημη ευγλωττία του Παπαδόπουλου μάλλον δεν το σώζει. Κατανοώ το "ηθικό δίδαγμα" που καταλήγει, αλλά η διαδρομή μου είναι ξένη, όπως και οι χαρακτήρες και τα κίνητρά τους τελικά. Χοντρικά πρόκειται για μια περίπτωση όπου ένας συγγραφέας "ανταλλάσσει" θέσεις με τον ήρωά του (έναν ντετέκτιβ που ασχολείται με έναν φόνο) κάπου στη μέση του βιβλίου. Μπλέκουν εκεί και μια γυναίκα πραγματική, μια γυναίκα φανταστική, το Δίκτυο, κάποιες ηλεκτρονικά εκδιδόμενες που της λένε whorenettes ή cyber-whores και μια Αθήνα που μοιάζει πιο πολύ με το Λονδίνο. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Δεν είναι μάλλον εφ αυτό που περιγράφεις; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted February 9, 2014 Author Share Posted February 9, 2014 Το εφ στοιχείο πού βρίσκεται; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Όπως το ακούω ο τίτλος ταιριάζει ταμάμ. Δηλαδή τι θα βγει άμα παίξεις με τον υπολογιστή του Σέρλοκ Χολμς, αν όχι αυτό που περιγράφεις; Είναι εφ επειδή υπάρχουν οι cyber....??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted December 16, 2014 Author Share Posted December 16, 2014 Χμ. Γενικά το όλο ιντερνετικό κομμάτι είναι η επίφαση της ιστορίας. Το "παραφυσικό", αν μπορώ να το πω έτσι, είναι εκείνο που απασχολεί περισσότερο πλοκή και ήρωες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts