Μάρβιν ΑΑΠ Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 (edited) Όνομα συγγραφέα: me, myself : )) Είδος ποιήματος: προσπαθούν να είναι χάι κου Αριθμός στίχων: 5Χ3 Σχόλια: τα τρίστιχα διαβάζονται ξεχωριστά, αλλά (ελπίζω πως) έχουν και κάποια συνοχή. Στην ανατολή, λυγάει η ανεμώνη. Άκου, καλπασμός ...................... Αποκάρωμα. Τρίζουν πευκοβελόνες, σβήνεις τα ίχνη ...................... Γδύσου τζιτζίκι, φεγγάρι ασημένιο καθρεφτίζεται ...................... Πυρπολήθηκαν, φύλλα φθινοπωρινά. Βουΐζει η πόλη ....................... Γνώριμος πάγος. Σίγησε ο παφλασμός. Αναχώρηση Edited March 21, 2014 by Μάρβιν ΑΑΠ 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Από ποίηση δεν πιάνω και πολλά, οπότε μετά την όγδοη ανάγνωση άρχισα να το απολαμβάνω. Όσο για τη συνοχή, επειδή κατά βάθος είμαι ψυχαναγκαστικά γραμμικός, τοποθέτησα το τέταρτο τρίστιχο μετά το πρώτο, υπέθεσα την ύπαρξη άλλου ενός, απογευματινού, πριν το τζιτζίκι, κι ήμουν ευτυχής. Αλλά αυτά είναι τα κολλήματά μου. Πέραν αυτών, το θεωρώ πραγματικά καλό. Το είδος της γραφής που όταν επενδύσεις πάνω της εμπιστοσύνη κι υπομονή, αναδεικνύεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Πολύ όμορφες εικόνες, γεμάτες χρώματα και ήχους. Και βέβαια έχει μια συνέχεια η σειρά που τα έβαλες, αφού το πρώτο λέει για ανατολή και το τελευταίο για αναχώρηση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 όγδοη ανάγνωση! πω πω, ευχαριστώ πολύ για την υπομονή Cyrano! κατά βάση ήταν μια άσκηση στην αυστηρή φόρμα με 5-7-5 συλλαβές σε συνδυασμό με την υποχρεωτική αναφορά στην εποχή του χρόνου. τελικά, δεν μοιάζει να είναι πολύ φανερό ότι πρόκειται για τη διαδοχή άνοιξη, καλοκαίρι, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας -ίσως όμως το ξαναπροσπαθήσω :DD χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν : )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Εχεις πιασει το νοημα των χαικου που ειναι για μενα "στατικες εικονες στην αιωνιοτητα" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted March 25, 2014 Author Share Posted March 25, 2014 ευχαριστώ laas7, : )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themoth Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 Πολύ καλό. Δυναμικό, με ζωντανές εικόνες. Και ναι, νομίζω πως έχει συνοχή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted March 26, 2014 Author Share Posted March 26, 2014 ευχαριστώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Μάρβιν μου και μένα μου άρεσε πολύ το ποίημα σου. Ένιωσα μια μελαγχολία απίστευτη ομολογώ αλλά παράλληλα και μία λανθάνουσα ανακούφιση. Αναχώρηση. Κάποιοι λένε ότι την ποίηση δε τη βρίσκουμε, μας βρίσκει. Ίσως είναι αυτό που χρειαζόμουν απλά να διαβάσω. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted September 1, 2015 Author Share Posted September 1, 2015 αχ, θαλασσογέννητη! δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι μ' αυτό που έγραψες. αυτό ακριβώς το συναίσθημα που περιγράφεις ήταν η στιγμή που έφερε στο δρόμο μου αυτούς τους στίχους. σ' ευχαριστώ πολύ πολύ γι' αυτή την όμορφη συνάντηση : )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts