Akis Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 σύγχρονη κοινωνία Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουνέλεγαν.Πλέον γεμίσαμε βαρίδιαόπως τα χιλιάδες μάτια διαλαλούν.Η ισχυρογνωμοσύνηπροσόνη αναθεώρησημίασμαη προσωπικότηταφυλακισμένηόλοι στην έχουν στημένη. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Περιεκτικό. Λιγόλογο. Ουσιαστικό. Σαφές. ίσως μου "χτύπησε" λίγο ο τελευταίος στίχος. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 Πιστευω πως θελει αρκετη δουλιτσα. Το τωρινο αποτελεσμα δεν μπορω να πω πως με τραβηξε οσο το προηγουμενο ποιημα σου. Ο στιχος που θα επρεπε σιγουρα να κρατηθει ειναι τα χιλιαδες ματια που διαλαλουν, ο οποιος μου αρεσε. Σαν γενικη συζητηση μπορω να σου πω, πως καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα δεν ξερω αν συμφωνω, με την εννοια πως σκεφτομαι ξανα και ξανα ποσο οι ιδιοι φταιμε για τα χαλια μας. Η κοινωνια δεν ειναι για μενα κατι εξω απο εμας, δεν ειναι κατι ασχετο. Ειμαστε εμεις οι ιδιοι, ολες οι γενιες, ολοι οι ανθρωποι και αρα δεν μπορουμε να κατηγορουμε την ατιμη κοινωνια που αλλους τους ανεβαζει και αλλους τους κατεβαζει...οπως επισης τυχαινει να συναντησω ανθρωπους και καταστασεις που με θλιβουν αλλα και ανθρωπους και καταστασεις που πραγματικα με εκπλησουν ευχαριστα. Πιο πολυ βεβαια σαν γενικο σχολιο ηθελα να το πω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis Posted May 9, 2014 Author Share Posted May 9, 2014 Πιστευω πως θελει αρκετη δουλιτσα. Το τωρινο αποτελεσμα δεν μπορω να πω πως με τραβηξε οσο το προηγουμενο ποιημα σου. Ο στιχος που θα επρεπε σιγουρα να κρατηθει ειναι τα χιλιαδες ματια που διαλαλουν, ο οποιος μου αρεσε. Σαν γενικη συζητηση μπορω να σου πω, πως καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα δεν ξερω αν συμφωνω, με την εννοια πως σκεφτομαι ξανα και ξανα ποσο οι ιδιοι φταιμε για τα χαλια μας. Η κοινωνια δεν ειναι για μενα κατι εξω απο εμας, δεν ειναι κατι ασχετο. Ειμαστε εμεις οι ιδιοι, ολες οι γενιες, ολοι οι ανθρωποι και αρα δεν μπορουμε να κατηγορουμε την ατιμη κοινωνια που αλλους τους ανεβαζει και αλλους τους κατεβαζει...οπως επισης τυχαινει να συναντησω ανθρωπους και καταστασεις που με θλιβουν αλλα και ανθρωπους και καταστασεις που πραγματικα με εκπλησουν ευχαριστα. Πιο πολυ βεβαια σαν γενικο σχολιο ηθελα να το πω. Φαίνεται δεν πέρασα καλά το μήνυμα. Στο μυαλό μου όταν το έγραφα το ποίημα είχα την σύγχρονη κοινωνία, του ίντερνετ και της τηλεόρασης, όπου πλέον σε δεσμεύει για ό,τι είπες ή έκανες στο παρελθόν, ακόμα κι αν έχεις αλλάξει γνώμη. Κάτι που θα κάνεις στα 20 και ανέβει σε βιντεάκι στο youtube,σε δεσμεύει. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η προσωπικότητα του ανθρώπου εξελίσσεται ανάλογα με την μόρφωση που αποκτά ή τις εμπειρίες του. Αλλιώς σκέπτεσαι και πράττεις στα 20 και αλλιώς στα 30. Πλέον τα λόγια δεν πετούν, απέκτησαν βαρίδια όπως τα χιλιάδες μάτια (χρήστες του διαδικτύου) διαλαλούν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Πιστευω πως θελει αρκετη δουλιτσα. Το τωρινο αποτελεσμα δεν μπορω να πω πως με τραβηξε οσο το προηγουμενο ποιημα σου. Ο στιχος που θα επρεπε σιγουρα να κρατηθει ειναι τα χιλιαδες ματια που διαλαλουν, ο οποιος μου αρεσε. Σαν γενικη συζητηση μπορω να σου πω, πως καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα δεν ξερω αν συμφωνω, με την εννοια πως σκεφτομαι ξανα και ξανα ποσο οι ιδιοι φταιμε για τα χαλια μας. Η κοινωνια δεν ειναι για μενα κατι εξω απο εμας, δεν ειναι κατι ασχετο. Ειμαστε εμεις οι ιδιοι, ολες οι γενιες, ολοι οι ανθρωποι και αρα δεν μπορουμε να κατηγορουμε την ατιμη κοινωνια που αλλους τους ανεβαζει και αλλους τους κατεβαζει...οπως επισης τυχαινει να συναντησω ανθρωπους και καταστασεις που με θλιβουν αλλα και ανθρωπους και καταστασεις που πραγματικα με εκπλησουν ευχαριστα. Πιο πολυ βεβαια σαν γενικο σχολιο ηθελα να το πω. Φαίνεται δεν πέρασα καλά το μήνυμα. Στο μυαλό μου όταν το έγραφα το ποίημα είχα την σύγχρονη κοινωνία, του ίντερνετ και της τηλεόρασης, όπου πλέον σε δεσμεύει για ό,τι είπες ή έκανες στο παρελθόν, ακόμα κι αν έχεις αλλάξει γνώμη. Κάτι που θα κάνεις στα 20 και ανέβει σε βιντεάκι στο youtube,σε δεσμεύει. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η προσωπικότητα του ανθρώπου εξελίσσεται ανάλογα με την μόρφωση που αποκτά ή τις εμπειρίες του. Αλλιώς σκέπτεσαι και πράττεις στα 20 και αλλιώς στα 30. Πλέον τα λόγια δεν πετούν, απέκτησαν βαρίδια όπως τα χιλιάδες μάτια (χρήστες του διαδικτύου) διαλαλούν. Αχα! Τωρα καταλαβα Κοιτα νομιζω πως η αλογιστη χρηση του οτιδηποτε (στην προκειμενη του ιντερνετ) φερνει αρνητικα αποτελεσματα, αλλα παλι δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει καποιος ακριβως αυτο που ειπες... αλλιως σκεπτεσαι στα 20 αλλιως στα 30 κτλ... Απο την αλλη νομιζω πως πολλοι πρεπει να βγουν απο την λογικη της πληρους εκθεσης του εαυτου τους π.χ. πανε διακοπες φωτογραφιες στο facebook, παντρευονται το ιδιο, μετα κανουν παιδι να σου οι πρωτες φωτογραφιες του παιδιου κτλ Κατα την γνωμη μου δεν εχει διαφορα απο την κανονικη ζωη... υπαρχουν κομματια που επιλεγουμε να μοιραζομαστε και αλλα που δεν επιλεγουμε να μοιραζομαστε (π.χ. ποιος θελει να τον παρακολουθουν ενω ειναι στην τουαλετα;) Ειναι στην διακριτικη ευχερεια του καθενος μας να κανει οτι θελει (σχεδον) και να υποστει τις συνεπειες μετα... αυτο ειναι "δημοκρατια" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis Posted May 11, 2014 Author Share Posted May 11, 2014 Συμφωνώ ότι επιλέγεις τί θα μοιραστείς, αλλά μην ξεχνάς ότι όλοι πλέον κυκλοφορούν με μια φωτογραφική μηχανή στη τσέπη (κινητά).Δεν γνωρίζεις πάντα πότε και ποιός σε φωτογραφίζει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 (edited) Συμφωνώ ότι επιλέγεις τί θα μοιραστείς, αλλά μην ξεχνάς ότι όλοι πλέον κυκλοφορούν με μια φωτογραφική μηχανή στη τσέπη (κινητά).Δεν γνωρίζεις πάντα πότε και ποιός σε φωτογραφίζει. Σωστο. Ευτυχως για μενα δεν με κυνηγανε οι παπαρατσι... οποτε εχω την ησυχια μου. Πιστευω πως το αγχος του αν σε παρακολουθουν ειναι ενα απο τα χειροτερα... δεν μπορεις να χαλαρωσεις να ηρεμησεις... Edited May 14, 2014 by laas7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Φαίνεται δεν πέρασα καλά το μήνυμα. Στο μυαλό μου όταν το έγραφα το ποίημα είχα την σύγχρονη κοινωνία, του ίντερνετ και της τηλεόρασης, όπου πλέον σε δεσμεύει για ό,τι είπες ή έκανες στο παρελθόν, ακόμα κι αν έχεις αλλάξει γνώμη. Κάτι που θα κάνεις στα 20 και ανέβει σε βιντεάκι στο youtube,σε δεσμεύει. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η προσωπικότητα του ανθρώπου εξελίσσεται ανάλογα με την μόρφωση που αποκτά ή τις εμπειρίες του. Αλλιώς σκέπτεσαι και πράττεις στα 20 και αλλιώς στα 30. Πλέον τα λόγια δεν πετούν, απέκτησαν βαρίδια όπως τα χιλιάδες μάτια (χρήστες του διαδικτύου) διαλαλούν. Tότε θα πρότεινα να αλλάξεις εντελώς τον τίτλο. Είναι πολύ γενικός και αόριστος. Βρες κάτι που να έχει άμεση σχέση με το θέμα του ποιήματος. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Μου αρέσει αυτό που έγραψες. (Είπα να μην σε αφήσω με ένα "Like", κι ας μην έχω κάτι άλλο να σου πω). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts