Jump to content

Λι Τσάιλντ (Lee Child)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ο Lee Child είναι Βρετανός συγγραφέας, γεννημένος το 1954 στο Κόβεντρι και μεγαλωμένος στο Μπέρμιγχαμ και είναι παγκοσμίως γνωστός για τα βιβλία με ήρωα τον σκληροτράχηλο περιπλανώμενο πρώην αστυνομικό του στρατού Τζακ Ρίτσερ. Το κανονικό του όνομα είναι Jim Grant και το Lee Child είναι απλά ένα ψευδώνυμο.

Η ιστοσελίδα του συγγραφέα: https://www.jackreacher.com/us/

Δείτε τα βιβλία του και διαβάστε κριτικές γι' αυτά, στο Goodreads.

Βιβλία του συγγραφέα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

01. Killing Floor - Κλοιός θανάτου (Bell, 2014)
02. Die Trying - Τελική αναμέτρηση (Bell, 2000)
03. Tripwire - Θανάσιμη παγίδα (Bell, 2016)
04. The Visitor - Βασικός ύποπτος (Bell, 2018)
05. Echo Burning - Η ηχώ του μίσους (Bell, 2019)
06. Without Fail - Προαναγγελία εγκλήματος (Bell, 2004)
07. Persuader - Ένας θάνατος δεν είναι αρκετός (Bell, 2019)
08. The Enemy - Ο εχθρός (Bell, 2006)
09. One Shot - Με μία βολή (Bell, 2007)
10. The Hard Way - Ο δύσκολος δρόμος (Bell, 2008)
11. Bad Luck and Trouble - Σήμα κινδύνου (Bell, 2009)
12. Nothing to Lose - Ένας ξένος στην πόλη (Bell, 2010)
13. Gone Tomorrow - Η τελευταία σφαίρα (Bell, 2011)
14. 61 Hours - 61 ώρες (Bell, 2011)
15. Worth Dying For - Για ό,τι αξίζει να πεθάνεις (Bell, 2012)
16. The Affair - Η τελευταία υπόθεση (Bell, 2013)
17. A Wanted Man - Ο καταζητούμενος (Bell, 2014)
18. Never Go Back - Ποτέ μη γυρίζεις πίσω (Bell, 2015)
19. Personal - Προσωπική υπόθεση (Bell, 2016)
20. Make Me - Το πέμπτο επίπεδο (Bell, 2018)
21. Night School - Νυχτερινό σχολείο (Bell, 2019)
22. The Midnight Line - Η γραμμή του μεσονυχτίου (Bell, 2020)
23. Blue Moon - Το χρέος (Bell, 2022)
24. The Sentinel - Ο φρουρός (Bell, 2023)

Πηγή: biblionet

 

Επίσης, η ταινία Jack Reacher, σε σκηνοθεσία Christopher McQuarrie και με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, βασίζεται στο βιβλίο One Shot.

----------------------------------------------------------------------

Προσωπικά, έχω διαβάσει τέσσερα βιβλία του, το 2008 το Ένας Θάνατος Δεν Είναι Αρκετός, το 2010 το Σήμα Κινδύνου, πέρυσι το Με Μια Βολή και μόλις πριν από λίγο τελείωσα το Κλοιός Θανάτου. Σχόλια για τα δυο πρώτα δεν έχω γράψει, για το τρίτο μπορείτε να βρείτε ένα σχόλιο εδώ, ενώ για το τελευταίο θα γράψω κάτι σε λίγο.

Έχει διαβάσει κανείς άλλος κάποιο/α από τα βιβλία του;

Edited by Ghost
Εμπλουτίστηκε η βιβλιογραφία με νέους τίτλους βιβλίων.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κλοιός θανάτου

Μ'αυτό το βιβλίο άρχισαν όλα! Είναι το πρώτο βιβλίο του Λι Τσάιλντ και, προφανώς, το πρώτο με ήρωα τον σκληροτράχηλο και συμπαθή Τζακ Ρίτσερ. Και μου φάνηκε τόσο καλό που θα έβαζα στοίχημα ότι δεν είναι η πρώτη δουλειά του συγγραφέα, αν δεν ήξερα ότι όντως είναι.

Η ιστορία αρχίζει με τον Τζακ Ρίτσερ να τρώει πρωινό σε μια καφετέρια, στην πόλη Μάργκρεϊβ της Τζόρτζια, έπειτα από ένα πολύωρο και κουραστικό ταξίδι. Εκεί που έτρωγε το αυγό του και έπινε τον σκέτο καφέ του, πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν στο μαγαζί και τον συλλαμβάνουν. Λίγο μετά μαθαίνει ότι κατηγορείται για φόνο και φυλακίζεται. Εννοείται πως καμία σχέση δεν έχει με τον φόνο αυτό. Τελικά, θα δει ότι έχει να κάνει με μια πραγματικά τεράστια υπόθεση, μια συνωμοσία μεγάλων διαστάσεων, με επιφανείς πολίτες της πόλης να έχουν λερωμένη την φωλιά τους και με πτώματα ν'αρχίζουν ξαφνικά να πληθαίνουν. Περιττό να πω ότι ο Ρίτσερ δεν θα κάτσει στ'αυγά του και θα δείξει σε όλους ότι βρήκαν τον λάθος άνθρωπο για εξιλαστήριο θύμα, ειδικά από την στιγμή που θα πάρει το ζήτημα προσωπικά...

Το βιβλίο έχει όλα αυτά τα σημαντικά πραγματάκια που ζητάω από ένα καλό θρίλερ, δηλαδή δράση, μυστήριο, ανατροπές και φυσικά μπόλικο σασπένς. Οι περιγραφές των σκηνών βίας και των συγκρούσεων μου φάνηκαν εξαιρετικές και αρκετά γλαφυρές, η ατμόσφαιρα επίσης τρομερή, οι χαρακτήρες ικανοποιητικά σκιαγραφημένοι για θρίλερ και η γραφή πάρα πολύ καλή, με σαρκαστικό χιούμορ και απόλυτα ταιριαστή με τα γούστα μου.

Γενικά έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δυνατό θρίλερ που θα ικανοποιήσει τους φαν του είδους και είναι σίγουρα η ιδανικότερη επιλογή για να γνωρίσει κάποιος τον πραγματικά τρομερό και μοναδικό Τζακ Ρίτσερ. Μέχρι τον Ιανουάριο το βιβλίο ήταν εξαντλημένο, αλλά οι εκδόσεις Bell το επανακυκλοφόρησαν με νέο εξώφυλλο. Εγώ, βέβαια, είχα βρει πριν από αρκετό καιρό την πρώτη έκδοση μ'ένα δίφραγκο. 

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πήρα τα 3 βιβλία που είχε προσφορά το e-shop, χωρίς να έχω διαβάσει ποτέ. Για πείτε καμμια άποψη. Πολύ νεκρό το βλέπω το τοπικ :p

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

61 ώρες, Πρώτη μου επαφή με το έργο του Child, οι εντυπώσεις μου θετικότατες! Θα τον προτιμήσω στο άμεσο μέλλον. Πιστεύω ότι το δυνατό χαρτί της ιστορίας είναι η ευφυϊα και οι ικανότητες του Τζακ Ρίτσερ του πρωταγωνιστή της υπόθεσης (και γενικότερα πρωταγωνιστή της σειράς των βιβλίων του Child) παρά η δράση και οι δυνατές σκηνές.

Ντυθείτε καλά, δυναμώστε τη θέρμανση στο σπίτι σας (εάν ειναι χειμώνας) και ξεκινήστε το διάβασμα. Κάνει πολύ κρύο στη μικρή πόλη Μπόλτον, πραγματικά πολύ κρύο...μπρρρρ...Θα το ευχαριστηθείτε πραγματικά!!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω διαβασει το "Η τελευταια υποθεση"(που χρονολογικα ειναι το πρωτο βιβλιο που εμφανιζεται ο Ριτσερ,κατι σαν prequel δηλαδη,οπου ακομη υπηρετει στον στρατο και λογω αυτης της "τελευταιας υποθεσης" τα παραταει και γινεται το περιπλανωμενο αγριμι που γνωριζουμε στα επομενα βιβλια.)και το "Κλοιος θανατου".

 

Και τα 2 βιβλια τα λατρεψα και εννοειται οτι εχω γινει λατρης του Τζακ Ριτσερ!!Μου αρεσει πολυ το γραψιμο του Child σε πρωτο προσωπο και οι πληροφοριες-κυριως για τον στρατο-που εμπεριεχουν τα βιβλια του!!Εχω αγορασει ολα της σειρας(εκτος το "Ενας θανατος δεν ειναι αρκετος")και θα διαβασω κι αλλα στο μελλον!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξεκινάω επιτέλους το "Κλοιός θανάτου". Για να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν το περίμενα, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ ο "Κλοιός θανάτου". Αν εξαιρέσεις κάποιες υπερβολές που δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα, δεν βρήκα κάτι να με χαλάσει.
Επίσης ψάχνω τα εξαντλημένα:
Τελική αναμέτρηση
Η ηχώ του μίσους
Προαναγγελία εγκλήματος
Ένας θάνατος δεν είναι αρκετός
Ο εχθρός
Αν θέλει κανένας να τα δώσει, ας μου στείλει ένα μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο εχθρός

Πωπω, τελευταία φορά που διάβασα ιστορία με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ ήταν τον Μάιο του 2014, ήτοι οχτώ ολόκληρους μήνες πριν! Επειδή τα βιβλία του Λι Τσάιλντ μου αρέσουν πολύ και ο Ρίτσερ τείνει να γίνει ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες, είπα να μην διαβάζω πάρα πολύ συχνά ιστορίες του, για να μην μου τελειώσουν γρήγορα και μείνω μπουκάλα. Όμως πήγα στο άλλο άκρο!

Παρόλο που είναι το όγδοο βιβλίο που έγραψε ο Λι Τσάιλντ, ουσιαστικά λειτουργεί σαν prequel, μιας και βλέπουμε τον Ρίτσερ να βρίσκεται στην Στρατονομία, πίσω στο 1990. Η ιστορία έχει ως εξής: Είναι Πρωτοχρονιά του 1990, το Τείχος του Βερολίνου πέφτει, ο Ψυχρός Πόλεμος υποτίθεται τελειώνει, μια νέα εποχή έρχεται. Ο Ρίτσερ βρίσκεται σε στρατιωτική βάση στη Νότια Καρολίνα και έχει υπηρεσία. Με το που μπαίνει η νέα χρονιά, ενημερώνεται ότι ένας στρατηγός βρέθηκε νεκρός σ'ένα κακόφημο μοτέλ. Θάνατος από καρδιακή προσβολή, δίχως αμφιβολία. Κατά τα φαινόμενα πέθανε εν ώρα σεξουαλικής πράξης. Ο Ρίτσερ αναλαμβάνει να ενημερώσει την γυναίκα του γέρου, που ζει κάπου στην Βιρτζίνια. Μόνο που την βρίσκει νεκρή, χτυπημένη άγρια στο κεφάλι. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Θα ακολουθήσουν και άλλες δολοφονίες, φαινομενικά άσχετες η μια με την άλλη, όπως και διάφορες περίεργες κινήσεις μέσα στον στρατό. Μεταθέσεις, μυστικές συναντήσεις, κουκουλώματα και άλλα πολλά. Πως συνδέονται οι φόνοι, ποιοι είναι οι ένοχοι και γιατί στο διάολο γίνεται ό,τι γίνεται; Ο Ρίτσερ δεν θα ησυχάσει μέχρι να μάθει. 

Αυτή τη φορά η αφήγηση είναι σε πρώτο πρόσωπο, μιας και ο ίδιος ο Ρίτσερ αφηγείται την ιστορία. Η ποιότητα δεν αλλάζει, είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Θα χορτάσετε μυστήριο, εκπλήξεις, δράση και ατμόσφαιρα. Η γραφή παραμένει πολύ καλή, ευκολοδιάβαστη, εθιστική και με το γνωστό εξυπνακίστικο χιούμορ του Ρίτσερ, που τόσο πολύ απολαμβάνω. Η διαφορά με άλλα βιβλία είναι ότι ο Ρίτσερ δουλεύει ακόμα στον στρατό και δεν είναι το περιπλανώμενο αγρίμι που έχουμε συνηθίσει. Φυσικά είναι ανεξάρτητος, τους μισούς κανονισμούς τους γράφει στα παπάκια του, όταν βλέπει ότι οι ανώτεροι του σε βαθμό είναι καθίκια, τους φέρεται αναλόγως, απλά δεν είναι ακόμα όσο ελεύθερος θέλει.

Όσοι δεν έχετε διαβάσει ποτέ ιστορία του Ρίτσερ (αναρωτιέμαι γιατί!), είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε με το συγκεκριμένο βιβλίο, για να δείτε πως άρχισε ο Ρίτσερ. Όσοι έχετε ήδη μπει στον κόσμο του Ρίτσερ και σας αρέσει, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε πολύ καλά.

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ενας ξενος στη πόλη

 

Ηταν το πρωτο βιβλιο με ηρωα τον Ριτσερ που διαβασα και αυτο λογω αναγκης.Ως τωρα ας πουμε οτι τα θεωρούσα χαμηλου επιπεδου.Λαθος μου.Ενδιαφέρουσα ιστορια,ηρωας με μεγάλο παρελθον,ευκολη και γρήγορη γραφη.Γενικώς σε κρατάει το βιβλιαρακί.Και απο ότι καταλαβα και τα υπολοιπα καπως ετσι είναι.

Ο ηρωας μας λοιπον περνα απο μια κωμοπολη ονομαζομενη Απογνωση! και προτου προλαβει να πιει τον καφε του τον πεταν εξω με τις κλοτσιες.Αποφασισμένος να ανακαλυψει το γιατι, μπλεκει σε καβγαδες,εμπρησμους,διαρρηξεις και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις ανακαλυπτοντας τα μυστικα όλων.Well done.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καινούριος Lee Child 20 Φεβρουαρίου από εκδόσεις Bell.
"Ποτέ μη γυρίσεις πίσω"
480 σελ
7,80 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απ'ότι έμαθα, θα επανακυκλοφορήσει και το "Τελική αναμέτρηση" αρκετά σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η τελευταία υπόθεση

Δέκατο έκτο βιβλίο της σειράς, αλλά χρονολογικά τοποθετείται περίπου εφτά χρόνια μετά την υπόθεση του βιβλίου "Ο εχθρός" και ακριβώς έξι μήνες πριν από το πρώτο βιβλίο της σειράς, το "Κλοιός θανάτου". Είναι, μάλιστα, το έκτο βιβλίο με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ που διαβάζω και για ακόμη μια φορά πέρασα εξαιρετικά.

Η ιστορία έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στον Μάρτιο του 1997, όπου μια γυναίκα βρίσκεται με κομμένο το λαιμό σ'ένα σοκάκι σε μια μικρή πόλη του Μισισιπή, η οποία βρίσκεται κοντά σε μια μεγάλη στρατιωτική βάση. Ο Τζακ Ρίτσερ, σαν ταγματάρχης της στρατονομίας που είναι ακόμα, στέλνεται να ερευνήσει την υπόθεση σαν μυστικός, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο δολοφόνος να είναι στρατιωτικός. Τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα, γιατί ο Ρίτσερ δεν γνωρίζει τίποτα για τις τοπικές αρχές και δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάνει η διαφθορά στα ανώτερα κλιμάκια του στρατού...

Τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι αυτά που θα καθορίσουν την μετέπειτα ζωή του Τζακ Ρίτσερ, ο οποίος θ'αφήσει τον στρατό και θα γίνει ο γνωστός περιπλανώμενος τύπος που τόσο πολύ συμπαθήσαμε. Προσωπικά προτιμώ τις ιστορίες που ο Ρίτσερ περιπλανιέται από πόλη σε πόλη και μπλέκεται από φασαρία σε φασαρία, όμως και αυτή ιστορία είναι εξίσου απολαυστική, μιας και διαθέτει όλα τα καλούδια της σειράς, που είναι δράση, δυνατή πλοκή και απίθανη αφήγηση, με το γνωστό σαρκαστικό χιούμορ του πρωταγωνιστή. Στα συν του βιβλίου είναι ότι η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο.

Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, οι λάτρεις της σειράς θα μείνουν για ακόμη μια φορά ικανοποιημένοι και θα απολαύσουν μια ενδιαφέρουσα και εθιστική ιστορία, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο τους ήρωα. Όσοι δεν έχουν πιάσει ακόμα βιβλίο του, το συγκεκριμένο είναι μια καλή ευκαιρία, αν και από χρονολογικής απόψεως θα πρότεινα καλύτερα το "Ο εχθρός". 

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Διάβασα και το "Τελική αναμέτρηση" αλλά να πω την αλήθεια, το περίμενα πολύ καλύτερο... 8/10

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Απίστευτα εθιστικός... Τελείωσα το "Θανάσιμη παγίδα" και ξεκίνησα στα καπάκια το "Βασικός ύποπτος". Δεν μπορώ να σταματήσω...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πρέζα λέμε. Μικρό διάλειμμα με άλλο βιβλίο και συνεχίζω με "Η ηχώ του μίσους". Ευτυχώς έχω καμμιά δεκαριά ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελική αναμέτρηση

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς με ήρωα τον τρομερό Τζακ Ρίτσερ, όμως είναι το έβδομο που διαβάζω εγώ. Σε σχέση με τα προηγούμενα, μου φάνηκε λιγάκι πιο αδύναμο, ίσως και λιγάκι πιο κουραστικό σε κάποια σημεία, οπωσδήποτε όμως μου κράτησε πολύ καλή παρέα και δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις της σειράς.

Καλοκαίρι και ο Τζακ Ρίτσερ τριγυρνάει στους δρόμους του Σικάγο, σκεπτόμενος τον επόμενο προορισμό του. Έξω από ένα καθαριστήριο, συναντά μια όμορφη γυναίκα που κουτσαίνει, και προθυμοποιείται να κρατήσει τα ρούχα της και να σηκώσει το δεκανίκι της που έπεσε στο πεζοδρόμιο. Ε, εκείνη την στιγμή, δυο οπλισμένοι τύποι τους πλησιάζουν, τους αρπάζουν με την βία και τους χώνουν σ'ένα αυτοκίνητο. Μετά βρίσκονται δεμένοι σ'ένα λευκό βανάκι και ταξιδεύουν για ώρες, με άγνωστο προορισμό. Στόχος των κακοποιών ήταν να απαγάγουν την άγνωστη γυναίκα, με τον Ρίτσερ να βρίσκεται στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Ο Ρίτσερ και η γυναίκα, που είναι πράκτορας του FBI, θα βρεθούν στην μέση ενός διαβολικού σχεδίου μιας ομάδας φανατικών. 

Λοιπόν, σαν θρίλερ είναι πολύ καλό, με ικανοποιητική πλοκή που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, πολλή δράση, κάμποση ένταση και δεκάδες σκηνές βίας. Η όλη δραστηριότητα του Ρίτσερ και η ιστορία στην οποία έμπλεξε, μου θύμισε περισσότερο στρατιωτική περιπέτεια παρά αστυνομική, μιας και έπρεπε να χρησιμοποιήσει όλα όσα έμαθε στον στρατό για να την βγάλει καθαρή. Αυτή την φορά δεν μου φάνηκε τόσο εξυπνάκιας όσο σε άλλα βιβλία του, λίγες ήταν οι ατάκες του με το γνωστό σαρκαστικό του χιούμορ του. Επίσης δεν πείστηκα απόλυτα για τα κίνητρα των κακών. Πάντως απόλαυσα τις περιγραφές των διαδικασιών που ακολούθησαν οι Αρχές, καθώς και τις κινήσεις του Ρίτσερ και της πράκτορος του FBI. Η γραφή στο γνωστό γαμάτο στιλ.

Επιγραμματικά, πρόκειται για ένα ακόμα δυνατό και καλογραμμένο βιβλίο της σειράς, που πιστεύω ότι θα αφήσει ικανοποιημένους τόσο τους λάτρεις του Ρίτσερ, όσο και τους λάτρεις των καλών περιπετειών. Όπως είπα στην αρχή, μου φάνηκε ελάχιστα κατώτερο των υπόλοιπων βιβλίων του που διάβασα, όμως σαν σύνολο είναι πολύ καλό.

8/10

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας και από μένα.

 

Χαίρομαι πολύ που μοιράζομαι το ίδιο συναίσθημα με σας, διαβάζοντας τα υπέροχα βιβλία του Child.

 

Ξεκίνησα με το "Κλοιός Θανάτου" πρόσφατα και χωρίς να περάσει μέρα πήρα το "Τελική αναμέτρηση" το οποίο τελειώνω σύντομα. Έχω κολλήσει. Ψάχνω για το τρίτο της σειράς (Θανάσιμη παγίδα) όμως δε το βρίσκω πουθενά, εξαντλημένο.

 

Έχετε μήπως καμιά ιδέα που μπορώ να το βρω; 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και από μένα.

 

Χαίρομαι πολύ που μοιράζομαι το ίδιο συναίσθημα με σας, διαβάζοντας τα υπέροχα βιβλία του Child.

 

Ξεκίνησα με το "Κλοιός Θανάτου" πρόσφατα και χωρίς να περάσει μέρα πήρα το "Τελική αναμέτρηση" το οποίο τελειώνω σύντομα. Έχω κολλήσει. Ψάχνω για το τρίτο της σειράς (Θανάσιμη παγίδα) όμως δε το βρίσκω πουθενά, εξαντλημένο.

 

Έχετε μήπως καμιά ιδέα που μπορώ να το βρω;

Θα επανεκδοθει 22 Ιανουαριου οποτε μην αγχωνεσαι. Αρχισε να ψαχνεις το 4ο και το 5ο για να εισαι καλυμμενος. Γιατι θα επανεκδοθουν σε κανα χρονο :)
Link to comment
Share on other sites

 

Γεια σας και από μένα.

 

Χαίρομαι πολύ που μοιράζομαι το ίδιο συναίσθημα με σας, διαβάζοντας τα υπέροχα βιβλία του Child.

 

Ξεκίνησα με το "Κλοιός Θανάτου" πρόσφατα και χωρίς να περάσει μέρα πήρα το "Τελική αναμέτρηση" το οποίο τελειώνω σύντομα. Έχω κολλήσει. Ψάχνω για το τρίτο της σειράς (Θανάσιμη παγίδα) όμως δε το βρίσκω πουθενά, εξαντλημένο.

 

Έχετε μήπως καμιά ιδέα που μπορώ να το βρω;

Θα επανεκδοθει 22 Ιανουαριου οποτε μην αγχωνεσαι. Αρχισε να ψαχνεις το 4ο και το 5ο για να εισαι καλυμμενος. Γιατι θα επανεκδοθουν σε κανα χρονο :)

 

Σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, ήθελα να τα διαβάσω με τη σειρά είναι η αλήθεια, αλλά αφού έχουν έτσι τα πράγματα, θα κάνω αυτό που είπες :) . Έτσι κι αλλιώς και αυτοτελή διαβάζονται, έτσι;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και σε ερώτηση που έκανα στις εκδόσεις Bell, το Personal(Jack Reacher#19), θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Έτσι θα είμαστε ένα βιβλίο πίσω(Make me-Jack Reacher #20). Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Edited by Mictantecutli
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μόλις τελείωσα το "Η τελευταία υπόθεση" και το βρήκα πολύ καλό. Αρκετά διασκεδαστικό, με πολύ δράση και τον Ρίτσερ να κάνει τα πάντα προκειμένου να βρει τη λύση. Δεν είναι απλώς ένας ντεντέκτιβ που ψάχνει να βρεί τον δολοφόνο, αλλά επιβάλει και την τιμωρία όπως ο ίδιος κρίνει καλύτερα.

Μου θύμισε λίγο τον επιθεωρητή Τζον Ρέμπους (ως προς το πως δεν ακολουθούν τους κανόνες) και λίγο τον Δικαστή Ντρεντ (βρίσκουν τον ένοχο και επιβάλουν την τιμωρία άμεσα). Το διαβάζεις και χαμογελάς και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο στην αστυνομική λογοτεχνία.

8,5/10

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο "Κλοιός θανάτου" είναι το δεύτερο βιβλίο με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ που διάβασα και είναι και αυτό πολύ καλό. Ο Ρίτσερ για ακόμα μια φορά ανακαλύπτει την συνομωσία, βρίσκει τους κακούς και τους τιμωρεί χωρίς να χάνει τον καιρό του περιμένοντας δικαστήρια και ενόρκους. Μερικές φορές μου θυμίζει ήρωα από γουέστερν σε βιβλίο του Λ' Αμούρ όπου μόνος του ο πρωταγωνιστής σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει νόμος επιβάλλει την δικαιοσύνη, σκοτώνοντας πολύ απλά όποιον του στέκεται εμπόδιο. Ένας λόγος που μου αρέσει, μάλλον, είναι ότι λατρεύω τα γουέστερν και ο Ρίτσερ είναι ότι κοντινότερο σε ήρωα της Άγριας Δύσης υπάρχει σήμερα.

Η πλοκή είναι σχετικά απλή (οι περισσότεροι κακοί είναι γνωστοί από την αρχή), αλλά διασκεδάζεις παρακολουθώντας τον Ρίτσερ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να καθαρίζει το τοπίο, καθώς στην κυριολεξία γκρεμίζει ολόκληρα κτήρια.

8,5/10

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το "Η τελευταία σφαίρα" είναι το τρίτο του Λη Τσάιλντ που διαβάζω και η δράση εκτυλίσσεται κυρίως στην Νέα Υόρκη.

Η υπόθεση ξεκινά στον υπόγειο της Νέας Υόρκης όταν ο Τζακ Ρίτσερ εντοπίζει μια γυναίκα που κινείται ύποπτα νομίζοντας ότι είναι βομβιστής αυτοκτονίας. Προσπαθώντας αποτρέψει το κακό ξεκινάει ένα κυνηγητό όπου εμπλέκονται όλες οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α., η αστυνομία της Νέας Υόρκης, σαδιστές δολοφόνοι, εντυπωσιακές γυναίκες και ένας γερουσιαστής την Η.Π.Α.. Ο Τζακ Ρίτσερ ως συνήθως παίρνει την κατάσταση στα χέρια του ξυλοφορτώνει όσους περισσότερους μπορεί, σκοτώνει ακόμα πιο πολλούς και στο τέλος λύνει την υπόθεση εκεί που αποτυγχάνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής.

Σε γενικές γραμμές αρκετά καλό με μυστήριο, ανατροπές, χιούμορ και αρκετό κυνισμό άλλα χάνει λίγο από το γεγονός ότι το ξύλο και οι σκοτωμοί αργούν αρκετά για τα δεδομένα του Τζακ Ρίτσερ.

 

8/10

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Λι Τσάιλντ (Lee Child)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Upcoming Events

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..