Nihilio Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Ω ειρωνεία, Στου ανέμου τα κρυφά τα μονοπάτια Σα του βαλσαμωμένου βασιλιά ο κατήφορος Σα το θαμμένο του πόθου το σημάδι Αλίμονο την ώρα που θα 'ρθει Να με καρφώσει με γλυκά στολίδια Να με προδώσει με δρόμους φανερούς και θλιβερά ανεύθυνα παιχνίδια. Ω ειρωνεία, Να αγαπάς τη γνώση του καιρού Και του αγνώστου την αέναη γνωριμία Σα πεθαμένο σύρμα τηλεφώνου Που με καλεί σε μια αιώνια του κόσμου δίνη Με κατατρώγει μια αηδία για το σήμερα Και φτύνω του χθες τα' αποκαΐδια σε έναν χωρίς νόημα χορό Ω ειρωνεία Ένα αλύχτισμα ξενυχτισμένου κορακιού Και σαν το αύριο που έρχεται με φόρα Και που τελειώνει μέσα στη μέση του χειμώνα Σα κρεμασμένου ποιητή η μελαγχολία Σε ένα κουβάρι από σκοτάδι και φωτιά Πιασμένος από μανταλάκια του τίποτα Ακροβατώ στις παρυφές του Φεγγαριού Ω ειρωνεία, Πικρό διεστραμμένο δηλητήριο Ω ειρωνεία, Ένα πρόσωπο χλωμό από το γέλιο του Ω ειρωνεία, Να περπατάς στον ωκεανό των φόβων μου Ω ειρωνεία, Να μη πιστεύεις το παραλήρημα του σήμερα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Με προβληματίσες... πως να πω με σωστό τρόπο αυτό που θέλω και χωρίς να παρεξηγηθω;;; Μου φάνηκε κάπως...δεν ξέρω...ας πούμε αλυχτάνε τα κοράκια; Και μανταλάκια του τίποτα; Και πεθαμένο σύρμα τηλεφώνου; Δεν μου ακούγονται καθόλου ποιητικές αυτές οι φράσεις! Τις βρίσκω εντελώς άσχετες! Και σε άλλα σημεία έχεις γράψει τους στίχους! "Ω ειρωνεία, στου ανέμου τα κρυφά τα μονοπάτια" "Σα το θαμμένο του πόθου το σημάδι" "Ω ειρωνεία, Να αγαπάς τη γνώση του καιρού Και του αγνώστου την αέναη γνωριμία" "Ακροβατώ στις παρυφές του Φεγγαριού" "Ω ειρωνεία, Πικρό διεστραμμένο δηλητήριο Ω ειρωνεία, Ένα πρόσωπο χλωμό από το γέλιο του Ω ειρωνεία, Να περπατάς στον ωκεανό των φόβων μου Ω ειρωνεία, Να μη πιστεύεις το παραλήρημα του σήμερα" Πραγματικά όμορφοι στίχοι, όλο λυρισμό και ομορφία...και κάπου ενδιάμεσα μου κοπανάς ρε νιχιλιο τα μανταλάκια και το σύρμα το τηλεφώνου.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 laas, αυτά είναι βαθιά νοήματα στα οποία και στηρίζεται το ποιήμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Oκ... μάλλον εγώ δεν πιάνω τα βαθιά νοήματα...τέσπα είπα την γνώμη μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Είναι σχεδόν τέλειο. Και μιας και κανείς δεν είναι τέλειος, είναι υπέροχο! Μου άρεσε πολύ η εναλλαγή του κρύου με το θερμό... εννοώ η αλλαγή από γλωσσικά μοτίβα του σήμερα σε γλωσσικά μοτίβα του χτές, μου άρεσε που δουλεύει το μυαλό σου και αναρωτιέται αντί να παίρνει θέση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 15, 2005 Author Share Posted May 15, 2005 Σήμερα μου ζητήθηκε να αποκαλύψω τι ακριβώς εννοώ με αυτό το ποιήμα. Ας δούμε πάλι λίγα από αυτά που υπόθηκαν παραπάνω: Με προβληματίσες... πως να πω με σωστό τρόπο αυτό που θέλω και χωρίς να παρεξηγηθω;;;Μου φάνηκε κάπως...δεν ξέρω...ας πούμε αλυχτάνε τα κοράκια; Και μανταλάκια του τίποτα; Και πεθαμένο σύρμα τηλεφώνου; Δεν μου ακούγονται καθόλου ποιητικές αυτές οι φράσεις! Τις βρίσκω εντελώς άσχετες! laas, αυτά είναι βαθιά νοήματα στα οποία και στηρίζεται το ποιήμα. Ποια είναι τα βαθιά νοήματα που στηρίζουν το ποιήμα. Όλα ξεκίνησαν όταν είχαμε βγει για μπύρες με το Βάρδο. Εκεί εκτοξεύτηκε και η ιδέα. Όταν γύρισα σπίτι έγραψα το ποιήμα. Θέμα του το να ειρωνευτεί όλες αυτές τις μπαρούφες που γράφονται κατα καιρόυς ως "σοβαρή" ποιήση. Έκατσα κι έγραψα ότι πιο κουλό μου κατέβηκε (άρα όχι με υποσυνείδητο, το σκέφτηκα πολύ για να γράψω αυτές τις κουλαμάρες...) και τις έχωσα στο ποιήμα. Τελικά όπως είδα ήταν εμπνευσμένο, βήκε από την καρδιά και ήταν ωραίο για το είδος του. Δεν έπαβε όμως να γράφτηκε ως σατιρικό ποιήμα. Γιατί το λέω τώρα: Αφενώς επειδή έφυγα λίγες μέρες μετά για διακοπές, αφετέρου γιατί δεν ήξερα πως να το εξηγείσω ευγενικά. Τεσπα, ήταν ένα αρκετά επιτυχημένο αστείο. Και οι μόνοι που κατάλαβαν το πραγματικό του νόημα ήταν η laas7 και ο Μελδόκιος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 WOW.... Ειδικα τα δυο πρωτα πλακα πλακα ηταν κορυφαια !!! Mate ... πολυ καλο !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Εγώ πιστεύω πως κατά βάθος ειρωνεύεται και τους αναγνώστες της "κουλτουριάρικης" ποίησης και όχι μόνο τους δημιουργούς της και τους συνεχιστές της! Πάντως θα προτιμούσα να είχα προλάβει την απάντησή σου για να είχα εκφράσει την άποψή μου! Ω, ειρωνία, πόσο έκδηλα φανερή γίνεσαι... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Δεν κατάλαβα τίποτα... Νιώθω πολύ άλογος... Οι Μούσες μαζί σας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Μπορεί να είναι γενικά του χαρακτήρα μου να βρίσκω αφορμές να συγκινούμαι, αλλά νομίζω ότι, αν και σατιρικό, έχει μερικά ωραία σημεία. (πχ. 'Σα κρεμασμένου ποιητή η μελαγχολία//Σε ένα κουβάρι από σκοτάδι και φωτιά//Πιασμένος από μανταλάκια του τίποτα"). Τέλος πάντων, εμένα θα μ'άρεσε με μερικές αλλαγές. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts