Drake Ramore Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Όνομα Συγγραφέα: Drake RamoreΕίδος: ΦαντασίαΒία; ΌχιΣεξ; ΌχιΑριθμός Λέξεων: 442Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια: Η ιστορία γράφτηκε για τον 2ο διαγωνισμό σύντομων ιστοριών του eyelands, χωρίς να πετύχει κάποια διάκριση. Την αναρτώ στο φόρουμ για σχολιασμό.Αρχείο: -Ο Λευκός-.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosmo Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Εμένα μου άρεσε. Βρήκα όμορφες τις εικόνες και αρκετά παραστατικές. Με μπέρδευε λίγο η περιγραφή του, γιατί την μία νόμιζα πως είναι άνθρωπος, μία ο χειμώνας προσωποποιημένος και μία κάτι άλλο πιο...... Συγχαρητήρια πάντως... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Ωχ! Ξεκινάει όπως μια δικιά μου τριακοσάρα! (καμιά σχέση όμως με χειμώνα) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Πολύ όμορφη προσωποποίηση του χειμώνα. Ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο, στους ανθρώπους και στους θεούς. Βγάζει κι αυτή τη μελαγχολία που ταιριάζει με την εποχή. Υπάρχει μια μικρή χρονική ασυνέπεια. Στην αρχή λες ότι ο Λευκός ήταν εκεί από την αρχή, ενώ στη συνέχεια λες για τα χιόνια του βουνού ότι ήταν πιο παλιά από αυτόν. Που δεν γίνεται εφόσον αυτός ήταν εκεί από την αρχή. Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted June 11, 2014 Author Share Posted June 11, 2014 Πολύ όμορφη προσωποποίηση του χειμώνα. Ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο, στους ανθρώπους και στους θεούς. Βγάζει κι αυτή τη μελαγχολία που ταιριάζει με την εποχή. Υπάρχει μια μικρή χρονική ασυνέπεια. Στην αρχή λες ότι ο Λευκός ήταν εκεί από την αρχή, ενώ στη συνέχεια λες για τα χιόνια του βουνού ότι ήταν πιο παλιά από αυτόν. Που δεν γίνεται εφόσον αυτός ήταν εκεί από την αρχή. Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά. Από την αρχή της ζωής. Όχι από την αρχή της ύλης. Την στιγμή που συνειδητοποίησε την ύπαρξη του υπήρχαν βουνά, θάλασσες, ουρανός, φυσικά φαινόμενα, αλλά όχι κάποιο ίχνος ζωής με συνείδηση. Φαίνεται από τα συμφραζόμενα πιστεύω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Πολύ όμορφη προσωποποίηση του χειμώνα. Ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο, στους ανθρώπους και στους θεούς. Βγάζει κι αυτή τη μελαγχολία που ταιριάζει με την εποχή. Υπάρχει μια μικρή χρονική ασυνέπεια. Στην αρχή λες ότι ο Λευκός ήταν εκεί από την αρχή, ενώ στη συνέχεια λες για τα χιόνια του βουνού ότι ήταν πιο παλιά από αυτόν. Που δεν γίνεται εφόσον αυτός ήταν εκεί από την αρχή. Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά. Από την αρχή της ζωής. Όχι από την αρχή της ύλης. Την στιγμή που συνειδητοποίησε την ύπαρξη του υπήρχαν βουνά, θάλασσες, ουρανός, φυσικά φαινόμενα, αλλά όχι κάποιο ίχνος ζωής με συνείδηση. Φαίνεται από τα συμφραζόμενα πιστεύω. Α, μάλιστα. Έτσι όπως περιγράφεις στην αρχή τις αλλαγές της Γης, μου φάνηκε ότι εννοούσες από την αρχή της δημιουργίας. Κι ενώ η Γη στην αρχή ήταν καυτή, αυτός περίμενε να έρθει ο καιρός του. Κάπως έτσι. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπόρχες Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Λατρεύω τέτοια κείμενα(έχω γράψει κι εκδώσει μερικά)! Χρησιμοποιείς καταπληκτικές εκφράσεις και μεταφορές. Μού έδωσες την εντύπωση ότι από την αρχή ήξερες τί ήθελες να γράψεις και το διεκπεραίωσες άριστα. Συγχαρητήρια και σ' ευχαριστώ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted June 23, 2014 Share Posted June 23, 2014 Είναι όντως όμορφο. Όταν ήδη το είχα διαβάσει και το σκέφτηκα κάποια στιγμή, το αισθάνθηκα μεγαλύτερο από την έκτασή του - μάλλον μου μετέφερες αρκετά πράγματα με λίγες λέξεις. Θα έλεγα -εκτός από τις διορθωσούλες που θέλει εδώ κι εκεί- να έβγαζες εντελώς τη λέξη χειμώνας (λες κάπου "όταν έρχεται ο χειμώνας") γιατί κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου για το αν είναι όντως ο χειμώνας τελικά και νομίζω πως μου φταίει που αναφέρεσαι σε αυτόν και με άλλο τρόπο (πέρα από το πρώτο πρόσωπο). Κρίμα που δεν διακρίθηκε, είναι αρκετά ενδιαφέρον. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted February 25, 2015 Share Posted February 25, 2015 (edited) Είναι ατμοσφαιρικό. Εγώ είχα στο νου μου έναν χιονάνθρωπο (θυμήθηκα ακόμη και τον Χιονάνθρωπο που δεν Ήθελε να Λιώσει του Τριβιζά) αλλά κατάλαβα μετά ότι είναι η προσωποποίηση του χειμώνα. Αναρωτιέμαι αν στο τέλος είχες στο νου σου τη σκανδιναβική μυθολογία, όπου χάνεται κάθε φως και τελικά έρχεται ατελείωτη παγωνιά, οπότε ο Λευκός (ο χειμώνας) κατεβαίνει στον κόσμο. Edited February 25, 2015 by Ιρμάντα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alucardos Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Σεναριακά δεν κατάλαβα και πολλά. Με μπέρδεψε. Ήταν σαν να διάβαζα ένα ποίημα με ένα κρυμμένο νόημα. Το κείμενο σου όμως έχει ατμοσφαιρικότητα. Δημιουργεί εικόνες. Το χέρι του που πήγε να πιάσει τα άστρα το είδα, και ήταν και εκείνο παγωμένο. Δεν ήταν άσχημο σε καμία περίπτωση. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts