Jump to content

Το νεκρό δάσος - μέρος δεύτερο (και τελευταίο)

alucardos

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Alucardos
Είδος: Ηρωικη Φαντασία - Τρόμος
Βία; Ναι
Σεξ; Οχι
Αριθμός Λέξεων: 4.579
Αυτοτελής; Το τελευταίο μέρος της ιστορίας.
Σχόλια: Εφ όσον κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε, θα ήταν τιμή μου να μου πείτε τα σχόλια σας όσο καυστικά και αν είναι. Χρειάζεται να ξέρω τι κάνω λάθος για να μπορέσω να τα διορθώσω. Μη κολλήσετε να πείτε οτιδήποτε. Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω.  Μεταξύ λαθών, ελπίζω να σας αρέσει η ιστορία.

Το νεκρό δάσος (μέρος δεύτερο).docx

Edited by alucardos
  • Like 2

Μου άρεσε πολύ η ιδέα σου! Έχω προσπαθήσει παλιότερα να σκαρώσω κάτι ανάλογο, εποχή δηλαδή Κόναν και απέθαντοι αλλά σε λίγο πιο hard ύφος, και βγήκε μια κωμωδία, απέτυχα με άλλα λόγια! Έχω βέβαια ενστάσεις εδώ κι εκεί, κάτι επαναλήψεις, κάτι ασύνδετα σημεία, λεπτομέρειες τελοσπάντων που σίγουρα θα τις έχεις υπ' όψη σου ήδη, αλλά πάντα βλέπω το σύνολο κι αυτό μου άρεσε. Πολύ!! Με έβαλε στην ατμόσφαιρα, έφτιαξα τις εικόνες εύκολα, ευχαριστήθηκα την πρώτη επίθεση-επέλαση των "ζόμπι" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αν κι εμένα ζόμπι μου ήρθαν στο μυαλό και αυτό ήταν που μου άρεσε περισσότερο, είμαι σίγουρος πως εσύ θα ήθελες να αποφύγεις αυτόν τον κλισέ χαρακτηρισμό τους), μπερδεύτηκα με τον κουκουλοφόρο (εκεί είναι το ασύνδετο σημείο, ή τουλάχιστον εμένα μου φάνηκε κάπως ξαφνική η επέμβασή του), απόρησα με την ευτραφή μαμά που παρασύρεται και πέφτει από τους απέθαντους από τη σκεπή στο δρόμο και μετά είναι κι αυτή στη συγκέντρωση της πλατείας, όμως στο τέλος έμεινα με μια όμορφη γεύση και την αίσθηση ότι διάβασα κάτι συνολικά ωραίο. Να'σαι καλά..:)

• Like 1

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και πιστεψε με, με βοηθησες να καταλαβω πως εχω ακομα θεματα με την εκφραση. Για να σε βγαλω απο την απορια να σου πω πως η ευτραφη μαμα πεθανε μεσα στο σπιτι. Αυτος που επεσε απο τη σκεπη ηταν ο αντρας της (και μπαμπας της μελας) που ανεβηκε και αυτος αλλα τον επιασαν. Ο κουκουλοφορος ηταν αυτος που χαθηκε απο το πρωτο μερος. Εξηγω το τι εγινε στο τελος αλλα μαλλον μπερδευω. Πρεπει να φροντισω λιγο περισσοτερο την εκφραση μου, μαζι με μερικα ακομα πραγματα-λεπτομερειες, οπως το οτι δεν υπαρχουν τζαμια στα μεσαιωνικα χωρια (εκτος και αν υπαρχουν ναοι), το χωριο δεν εχει προεδρο αλλα δημογεροντα η προεστο κλπ. Η ιστορια θα διορθωθει και αλλο. 

• Like 1

• 3 months later...

Τώρα εμένα γιατί δεν το ανοίγει αν και έχω word;

Μάλλον δεν μπορείς να ανοίξεις αρχεία docx. Πιθανόν η έκδοση του Word σου να είναι του 2003 ή παλαιότερη. Υπάρχουν προγράμματα που κάνουν μετατροπή από docx σε doc ή μπορεί να γίνει και online.

Δοκίμασε αυτό το αρχείο: Το νεκρό δάσος (μέρος δεύτερο).doc

• Like 1

Ευχαριστώ πολύ! Ναι, 2003 είναι. Άνοιξε τώρα και αναγιγνώσκω!

Το διάβασα, χάρη στην μετατροπή του διαχειριστή μας. Υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν και πράγματα που δεν μου αρέσουν και τα παραθέτω, με τη σειρά που τα συναντούσα:

• Προφανώς εννοείς: χάρη στον άντρα της τον Ααρών, και όχι από τον άντρα της τον Ααρών.
  • Πολύ σωστή αυτή η παρατήρηση για τη μετά θάνατον δικαίωση των πάντων!
  • Edit κάτι παραλειψούλες, ένα άρθρο εδώ, μία αντωνυμία εκεί....
  • Κρίνων και Άγων. Αν εννοείς αυτός που κρίνει και αυτός που άγει, στη γενική τους -και στην ονομαστική της νεοελληνικής είναι ο Κρίνοντας και ο Άγοντας. Με ο. Το λέω γιατί φάινεται πως χρησιμοποιείς τις λέξεις με αυτή τη σημασία.
  • Το τι αποτελούσε πλέον τον Άγωντα μέσα από την πανοπλία, ήταν ένα μυστικό που μόνο η λεπίδα που τον διαπέρασε μπορούσε να απαντήσει. Ωραία φράση και πολύ ωραία ιδέα!
  • Κάπως μπερδεύτηκα με την κατάρα του Ωγ στο τέλος. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι είχε γίνει. Ήταν ένας ο κουκουλοφόρος, ο Βασιλιάς (που νόμιζαν πως ήταν ο δικαστής) αλλά μετά ήρθε από πίσω και δεύτερος, που ήταν ο Ράαλ; Τον αναφέρεις και προηγουμένως τον δεύτερο κουκουλοφόρο;
  • Η ιστορία σου είναι ωραία. Μου άρεσε περισσότερο νομίζω το πρώτο μέρος. Νομίζω πως είχε πιο αυθεντική/παραμυθική ατμόσφαιρα.

• Αυτά. Έχεις μέλλον στην ηρωική φαντασίσα, αυτό είναι βέβαιο!

• 4 weeks later...

Το διάβασα, χάρη στην μετατροπή του διαχειριστή μας. Υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν και πράγματα που δεν μου αρέσουν και τα παραθέτω, με τη σειρά που τα συναντούσα:

• Προφανώς εννοείς: χάρη στον άντρα της τον Ααρών, και όχι από τον άντρα της τον Ααρών.
  • Πολύ σωστή αυτή η παρατήρηση για τη μετά θάνατον δικαίωση των πάντων!
  • Edit κάτι παραλειψούλες, ένα άρθρο εδώ, μία αντωνυμία εκεί....
  • Κρίνων και Άγων. Αν εννοείς αυτός που κρίνει και αυτός που άγει, στη γενική τους -και στην ονομαστική της νεοελληνικής είναι ο Κρίνοντας και ο Άγοντας. Με ο. Το λέω γιατί φάινεται πως χρησιμοποιείς τις λέξεις με αυτή τη σημασία.
  • Το τι αποτελούσε πλέον τον Άγωντα μέσα από την πανοπλία, ήταν ένα μυστικό που μόνο η λεπίδα που τον διαπέρασε μπορούσε να απαντήσει. Ωραία φράση και πολύ ωραία ιδέα!
  • Κάπως μπερδεύτηκα με την κατάρα του Ωγ στο τέλος. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι είχε γίνει. Ήταν ένας ο κουκουλοφόρος, ο Βασιλιάς (που νόμιζαν πως ήταν ο δικαστής) αλλά μετά ήρθε από πίσω και δεύτερος, που ήταν ο Ράαλ; Τον αναφέρεις και προηγουμένως τον δεύτερο κουκουλοφόρο;
  • Η ιστορία σου είναι ωραία. Μου άρεσε περισσότερο νομίζω το πρώτο μέρος. Νομίζω πως είχε πιο αυθεντική/παραμυθική ατμόσφαιρα.
  • Αυτά. Έχεις μέλλον στην ηρωική φαντασίσα, αυτό είναι βέβαιο!

Άργησα να δω το πόστ και είμαι απαράδεκτος το ξέρω. Δεν θα ξανα ανεβάσω κείμενο με docx το υποσχομαι.

Σε ευχαριστώ για τον κόπο (γιατί στην παρούσα κατάσταση με την οποία γράφω, κόπος είναι η ανάγνωση των κειμένων μου) πού έκανες να το διαβάσεις. 

• "Κρίνων και Άγων. Αν εννοείς αυτός που κρίνει και αυτός που άγει, στη γενική τους -και στην ονομαστική της νεοελληνικής είναι ο Κρίνοντας και ο Άγοντας. Με ο. Το λέω γιατί φάινεται πως χρησιμοποιείς τις λέξεις με αυτή τη σημασία."

Ναί, με αυτή την σημασία όρισα τα ονόματα. Σε ευχαριστώ για την διόρθωση. 

• "Κάπως μπερδεύτηκα με την κατάρα του Ωγ στο τέλος. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι είχε γίνει. Ήταν ένας ο κουκουλοφόρος, ο Βασιλιάς (που νόμιζαν πως ήταν ο δικαστής) αλλά μετά ήρθε από πίσω και δεύτερος, που ήταν ο Ράαλ; Τον αναφέρεις και προηγουμένως τον δεύτερο κουκουλοφόρο;"

Ο πρώτος κουκουλοφόρος είναι ο βασιλιάς. Ο δεύτερος κουκουλοφόρος είναι ο Ράαλ. Ίσως θα έπρεπε να δώσω περισσότερα στοιχεία για να προιδεάσω τον αναγνώστη. Τελικά τον μπέρδεψα περισσότερο. 

Τελικά θα σου πώ τι είχε γίνει. Στην προσπάθεια να νικήσει τον αδερφό του ο Άγοντας (και οχι Άγωντας), χρησιμοποίησε μαγείες που στο τέλος έγινε σκλάβος τους. Ο Άγοντας στην ουσία είναι πιόνι του Ώγ, κάτι που ό βασιλιάς δεν λαμβάνει υπόψην όσο καλά και άν ξέρει την ιστορία του. Το πέρας της μάχης μεταξύ του Άγοντα και βασιλιά θα είχε σαν αποτέλεσμα το τέλος της κατάρας του Άγοντα σαν απέθαντου ιππότη, και ο Ώγ δεν θα το επέτρεπε αυτό γιατί αν έχανε το πιόνι του, δεν θα μπορούσε να παραμείνει στον κόσμο των ζωντανών. Έτσι βρήκε καινούριο πιόνι να πάρει την θέση του Άγοντα. Τον Ράαλ. Ελπίζω να βοήθησα.

"Edit κάτι παραλειψούλες, ένα άρθρο εδώ, μία αντωνυμία εκεί...."

Και φαντάσου πως το διορθώνω πάνω από τέσσερεις φορες... Κατάρα...

"Έχεις μέλλον στην ηρωική φαντασίσα, αυτό είναι βέβαιο!"

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ότι μπορώ κάνω.

• Like 1