elgalla Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Όνομα Συγγραφέα: Αταλάντη ΕυριπίδουΕίδος ποιήματος: Έλα μου ντε. Ερωτικό, υποθέτω; Αριθμός Στίχων: 73Σχόλια: Παλιούτσικο. Χορεύεις σαν όνειρο Στα μαύρα ντυμένη Σου δώσανε το φόρεμα της νύχτας Κι η ασημένια μάσκα σου σε κρύβει από τα βλέμματα Δεν θέλεις να σε βλέπουν όταν κλαις Δεν θα μου πεις γιατί; Είναι μικρός σαν άγγελος Κι έχει στην πλάτη του φτερά Στο πλάι του βαδίζει μια αλεπού Κι έχει στα ρούχα του αστέρια κεντημένα Κάθε φορά που σ'αγκαλιάζει Κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά Να μην τον πάρει η νύχτα γύρω σου Ποτέ να μην τον χάσεις Μα άκου Αυτοί είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες Οι άγριες ψυχές ποτέ δεν ημερώνουν Όσο κι αν θες να τον κρατήσεις Κάποια στιγμή θα θέλει να γυρίσει Πίσω, στα όνειρα που ξέχασε Και στο μικρό πλανήτη του Με το τριαντάφυλλο στη γυάλα Εύχεσαι να'τανε τριαντάφυλλο Εύχεσαι να'σουνα μια γυάλα Μα άκου Οι άγριες ψυχές ποτέ δεν μπαίνουν σε κλουβιά Οι άγριες ψυχές χορεύουν χωρίς ρούχα στη βροχή Φορώντας μόνο τα δάκρυά τους Κρατώντας φωτεινές ακτίνες αγκαλιά τους Οι άγριες ψυχές διψάνε για ουρανό Θυμούνται τους μικρούς πλανήτες τους και κλαίνε Ζητάνε όνειρα κι αγάπη Κι αν είσαι πρόθυμη να του τα δώσεις Μάθε Στο τέλος θα τον φυλακίσεις Θα τον αφήσεις να σβήσει μέσα σου Ενώ εσύ θα γελάς ευτυχισμένη Γιατί έσωσες το ρόδο σου Απ'την κακία και τον πόνο Μα άκου Οι άγριες ψυχές δεν χάνονται ποτέ Γι'αυτές ο θάνατος κι οι φυλακές, Τα σώματα, τα σύμπαντα Και τα τριαντάφυλλα στις γυάλες Δεν είναι παρά νέες περιπέτειες Άκου Οι άγριες ψυχές δεν σβήνουνε ποτέ Κι αν οι καιροί είναι δύσκολοι για πρίγκιπες Καλύτερα να φυλακίσεις τον καιρό Κι αν δεν μπορείς δεν έχει σημασία Αν δεν τα καταφέρνεις με τις λέξεις δεν πειράζει Ζωγράφισέ του ένα ηλιοβασίλεμα Κι εκεί στο βάθος μια νύχτα δίχως τέλος Αγάπα τον, σαν όνειρο που είσαι Και γίνε φυλακή για τον καιρό Για να θυμάσαι πάντα τα όνειρά του Τ'αστέρια και το φως μέσα στα μάτια του Και άκου Οι άγριες ψυχές μονάχα ξέρουν ν'αγαπάνε Γι'αυτό τα κάγκελα δεν τις κρατούν Γιατί αγαπάνε ακόμη και τα κάγκελα Και ξέρουν πάντα να γελάνε Ακόμη και στα φίδια Που δαγκώνουν μοχθηρά Χορεύεις μέσα σ' ένα όνειρο Κι αυτός πετάει μακριά από σένα Κι εσύ γελάς Λες Αυτοί είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες Μα άκου Όσο θα ζεις θα είσαι η φυλακή μου Γιατί θα κλείσω μέσα μου το χρόνο Και κάποια μέρα σαν αστέρι θα εκραγώ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Οι αγριες ψυχες ημερωνουν... αλλα μεσα τους κρατανε το αγριμι ερωτα κτηνος που σπαρταρα Οι αγριες ψυχες μπαινουν στα κλουβια τα κλουβια γι αυτες φτιαχτηκαν για να φυλακιζουν οσους δεν μπορουν να μεινουν λευτεροι γιατι θα αφανισουν τον κοσμο που ξερουμε αλλα εκει στο κλουβι η το σπανε η πεθαινουν γιατι δεν ξερουν να ζησουν αλλιως Οι αγριες ψυχες χανονται και περνουν μια ολοκληρη ζωη για να βρεθουν Οι αγριες ψυχες σβηνουν και μαζι τους σβηνει η αγαπη γιατι οι αγριες ψυχες δεν ξερουν να αγαπουν οπως οι ανθρωποι νομιζουν πως ξερουν Οι αγριες ψυχες αγαπουν το αγνωστο αγριμι ερωτα κτηνος που σπαρταρα Οπως καταλαβες μου αρεσε πολυ και ο μονος τροπος που βρηκα για να σου το πω ηταν αυτα τα στιχακια 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Πολύ όμορφοι στίχοι! Όμορφοι και με την εικαστική έννοια. Υπέροχες εικόνες! Α ρε μικρέ πρίγκιπα ως πότε θα μας στοιχειώνεις.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts