Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

ΜΑΤ vs Αναρχικοί


MadnJim

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: MADnJIM
Είδος: Troll story
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: Ούτε καν 900
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Ελπίζω να περάσετε όμορφα την ώρα σας.. :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

ΜΑΤ vs ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ..
   

 

          Τα αστυνομικά λεωφορεία φτάσανε γύρω στις πέντε και τέταρτο. Σταμάτησαν στη μικρή πλατεία μπροστά στη γραφική εκκλησία, και τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ κατέβηκαν αμέσως με πλήρη εξάρτηση, κράνη, γκλομπς, ασπίδες, δακρυγόνα, και παρατάχθηκαν σε διπλή γραμμή κλείνοντας όλο το δρόμο. Ξέρανε ότι από κει θα πέρναγαν, τους το είχαν πει από μέρες πριν, όταν τους το ανακοίνωσαν στην υπηρεσία.

          Κοντά πεντέμισι φάνηκε το πρώτο γκρουπ των αναρχικών, καμιά πενηνταριά άτομα. Με τους λοστούς τους, τις μολότοφ τους, τις μοϊκάνες τους, τις κουκούλες τους, τα πάντα. Κι αυτοί ξέρανε ότι εκεί θα ήτανε, τους το είχαν πει από μέρες στα διάφορα στέκια τους. Στάθηκαν ακριβώς απέναντι και περίμεναν.

          Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Μύριζε μπαρούτι. Οι ΜΑΤατζήδες κοίταξαν τους αναρχικούς πάνω από τις ασπίδες τους. Οι αναρχικοί κοίταξαν τους ΜΑΤατζήδες μέσα από τις κουκούλες τους. Στα διαμερίσματα τριγύρω έκλειναν βιαστικά τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Κάποιοι έτρεξαν και πήραν τα αυτοκίνητά τους που τα είχαν διπλοπαρκαρισμένα στα παρακείμενα πεζοδρόμια. Τρεις μανάδες κατέβηκαν αλαφιασμένες με τα ρολά και τις ρόμπες τους και μάζεψαν τους πιτσιρικάδες γιους τους που παίζανε ανέμελα απέναντι σε μια πυλωτή. Ο μπακαλομανάβης της γειτονιάς έμπασε τα τελάρα με τα ροδάκινα και τα πεπόνια μέσα στο μαγαζί και κατέβασε τα ρολά, κάτι εξαιρετικά σπάνιο γι' αυτόν που ανοίγει μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα. Από το γυμναστήριο της γωνίας βγήκαν δυο ιδρωμένοι φουσκωτοί με τα κολλητά σορτσάκια τους και τα καλοαποτριχωμένα κορμιά τους και στάθηκαν στην πόρτα. Ένας άστεγος δίπλωσε γρήγορα το χαρτοκούτι του κι έφυγε σπρώχνοντας το καρότσι του σουπερμάρκετ που μέσα είχε όλα του τα υπάρχοντα. Μια ρόδα του είχε στραβώσει και το τρίξιμό της καθώς τσούλαγε ακούστηκε δυνατά μέσα στην ησυχία. Η ώρα ήταν έξι παρά εικοσιπέντε.

          Για τα επόμενα είκοσι λεπτά δεν έγινε τίποτα. Οι ΜΑΤατζήδες συνέχισαν να στέκονται παραταγμένοι ακίνητοι όπως τους έμαθαν στη σχολή στη δίμηνη εκπαίδευση. Η τρούφα στο πάνω χείλος μερικών στην πίσω γραμμή μαρτυρούσε ότι στα κρυφά τσακίζανε και κανένα ντόνατ, αλλά πάντα διακριτικά και χωρίς να δίνουν στόχο στους δημοσιογράφους που με τις κάμερες με τους τηλεφακούς τους τράβαγαν από ταράτσες πεντακόσια μέτρα μακρυά και μετέδιδαν ζωντανά τα γεγονότα στα έκτακτα των καναλιών τους. Οι αναρχικοί είχαν αρχίσει να ανυπομονούν, μουρμούριζαν μεταξύ τους αγριοκοιτώντας τους ΜΑΤατζήδες, μερικοί παίζανε νευρικά με τα καδρόνια τους, άλλοι τσεκάρανε τα στουπιά στις μολότοφ, ένας ίδρωσε πολύ κάτω από την full face κουκούλα του και την έβγαλε αδιαφορώντας που θα φαινόταν το πρόσωπό του. Αυτός ο συγκεκριμένος έγινε αμέσως πρώτο θέμα παντού, όλα τα ειδησεογραφικά προγράμματα τον έδειχναν και τόνιζαν το θράσος του να δείξει ποιος είναι τόσο άφοβα και προκλητικά.

          Έξι παρά πέντε ένα σούσουρο απλώθηκε. Ταυτόχρονα και οι ΜΑΤατζήδες και οι αναρχικοί σαν να ζωντάνεψαν ξαφνικά. Τα δακρυγόνα ετοιμάστηκαν, οι μάσκες αερίων φορέθηκαν, οι μολότοφ άναψαν. Πίσω από τα κλειστά παντζούρια οι ανυποψίαστοι κάτοικοι της γειτονιάς κράτησαν την ανάσα τους με τις εικόνες των καταστροφών από παλιότερες συναντήσεις που έδειχνε η τηλεόραση να τους στοιχειώνουν και να τους τρομάζουν. Οι γιαγιάδες κάνανε το σταυρό τους κι άναψαν το εικόνισμα πάνω από το καλοριφέρ της γωνίας στο σαλόνι. Όλα έδειχναν ότι θα γινόταν μεγάλη μάχη. Δεν έγινε όμως τίποτα.

          Έξι και εφτά άρχισαν τα πρώτα συνθήματα από τους αναρχικούς. Διστακτικά στην αρχή, ένα εδώ, ένα εκεί, ένα πιο πέρα, ενώ αυτός που κρατούσε τη ντουντούκα τους έκανε νοήματα να σωπάσουν. Αυτός θα έδινε το σύνθημα, και του την έσπαγε που κάποιοι τον παρέκαμψαν και ξεκίνησαν μόνοι τους. Οι ΜΑΤατζήδες ψύχραιμα παρέμειναν ακίνητοι τηρώντας στάση αναμονής περιμένοντας κι αυτοί το σύνθημα του αξιωματικού τους. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο βαριά που την ένιωθες να σε πλακώνει.

          Έξι και είκοσι ακούστηκαν δυνατά κορναρίσματα. Αμέσως ο τύπος με τη ντουντούκα φώναξε “Τώραααα..” και οι αναρχικοί άρχισαν να πετάνε τις μολότοφ τους. Οι ΜΑΤατζήδες κρύφτηκαν πίσω από τις ασπίδες τους και απέφυγαν το πρώτο κύμα. Απάντησαν ρίχνοντας μερικά δακρυγόνα, δυο τρεις πέταξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι αναρχικοί ακάθεκτοι ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και τούβλα. Μερικοί πλησίασαν πιο κοντά και οι ΜΑΤατζήδες δεν δίστασαν να τους ανοίξουν τα κεφάλια χτυπώντας τους αλύπητα με τα γκλομπ τους. Φωνές και συνθήματα ανακατεύονταν με τις κοφτές εντολές. Κάποιοι κάδοι πήραν φωτιά, μια βιτρίνα υποκαταστήματος τράπεζας έγινε θρύψαλα από πέτρα που πέταξε πίσω ένας ΜΑΤατζής που την έφαγε στον ώμο και τσαντίστηκε, αλλά ο αναρχικός που σημάδεψε έσκυψε τελευταία στιγμή και την απέφυγε. Η μικρή πλατεία μετατράπηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε πεδίο μάχης. Όρθιος στα σκαλοπάτια με την επίσημη στολή του ο αρχιφύλακας κοίταζε χαμογελώντας με τα λουλούδια στο χέρι.

          Έξι και εικοσιδύο έφτασε το κομβόι. Η μαύρη mercedes σταμάτησε ακριβώς στη μέση της αναταραχής κάτω από δυνατές κραυγές και ιαχές. Οι μηχανές που την ακολουθούσαν σταμάτησαν κι αυτές, και οι αναβάτες τους κατέβηκαν και στάθηκαν δίπλα της με τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν τους και τα κράνη τους. Άνοιξε η πίσω πόρτα και κατέβηκε η νύφη, πανέμορφη με το νυφικό της και το πέπλο της να κρύβει την ΕΜΟ κατάμαυρη χωρίστρα της. Είχε κρατήσει το έθιμο και είχε αργήσει εικοσιδύο ολόκληρα λεπτά.

          Όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ο αρχιφύλακας κατέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και της έδωσε τα λουλούδια. Κροτίδες άναψαν από τους αναρχικούς και έσκασαν με θόρυβο, οι ΜΑΤατζήδες κοπανούσαν με τα γκλομπ τους τις ασπίδες τους συμβάλλοντας στο χαρούμενο ηχητικό αποτέλεσμα, οι μηχανόβιοι μάρσαραν, οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να μεταδίδουν με περίσσιο πάθος ζωντανά στα έκτακτα των καναλιών τους.

          Δεν παντρεύεται κάθε μέρα ΜΑΤατζής αναρχικιά..-

 

                                                      By MADnJIM

Edited by MadnJim
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι πάρα πολύ φίλε μου, αυτός ήταν κι ο στόχος της ιστορίας, να βγάλει λίγο γέλιο που όλοι το χρειαζόμαστε πια. Να' σαι καλά..:)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια και μόνη διαφωνία ετσι για το χαβαλέ του θέματος  :crazy:

1.Οι ΕΜΟ δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο

2.Αναρχική να παντρεύεται σε εκκλησία; θεούσα; Σιριουσρλί; Τρίζουν τα κόκκαλα του Μπακουνιν λέμε...

3 Και γιατί κύριε μου εφόσον η νύφη εκανε υποχώρηση ο ματατζής εμείνε με την επίσημη στολή; Αίσχος κύριε πρόεδρε

4.Μου έλειψε παραγράφος που θα περιέγραφε τους λεγόμενους "θεωρητικούς της αναρχίας" οι οποιοι θα έπιναν καφέ σε παρακείμενο καφενείο αναλύοντας τα τεκταινόμενα σαν άλλοι γέροι του μάπετ σόου...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..