nemo Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Όνομα Συγγραφέα: nemoΕίδος: Φαντασία-τρόμοςΒία; Τσούκου.Σεξ; Να πας αλλού.Αριθμός Λέξεων: 5.957 Αυτοτελής;Ούτε κατά διάνοιαΣχόλια: Παρακαλώ, τις επισημάνσεις σας! Γκιάλλο.doc 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadnJim Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Πρώτο ποστ βλέπω Θωμά, καλωσήρθες λοιπόν!.. Διάβασα την ιστορία σου, και έχω μόνο ένα παράπονο. Τελειώνει απότομα, θέλω κι άλλο ρε συ φίλε! Μου άρεσε πολύ, η ροή του, οι περιγραφές του, οι εναλλαγές των χαρακτήρων, η λεοπάρδαλη, το "σύμπαν" της, το μυστήριο που πρέπει να λύσει ο πρωταγωνιστής σου. Μισώ το cliffhanger στο τέλος! Θέλω να διαβάσω και παρακάτω, είδα στα στοιχεία της ιστορίας ότι δεν είναι αυτοτελής, οπότε και ελπίζω πως θα ανεβάσεις τις (όποιες) συνέχειες κάποια στιγμή.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elen Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 κι εμένα μου αρεσε. Δε θα σταθώ στα θετικά γιατι εχω την αισθηση οτι το ανεβασες για δεις ακριβως σχολια και παρατηρησεις. Οποτε μια ερωτηση. Η ιστορία του διαδραματιζεται στη Γή; Γιατι εμενα αυτή την αισθηση μου εδωσες. Και μου την εδωσες με την αναλυτική περιγραφή των ροδακίνων. Σε ρωτάω γιατι πχ εμενα μου αρεσει οταν κάποιος φτιαχνει ενα συμπαν ολοκληρο ενα κόσμο να υπαρχουν και διαφορες απο αυτόν που ζούμε. Αν φτιαχνεις πχ ενα αλλο συμπαν δε θα ήθελα οι ηρωες να τρώνε ροδακινα. Μπορεί να σου φαίνεται παραδοξο αυτό που σου γραφω ή η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας αλλα αυτό μου χτύπησε. Εκτός αν η ιστορία σου διαδραματίζεται σε αυτό το πλανήτη σε κάποια παραλλήλη πραγματικότητα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted November 10, 2014 Author Share Posted November 10, 2014 Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, Σπύρο! Αυτό ακριβώς το cliffhanger που περιγράφεις ήταν και ένα από τα δυο ζητούμενα του κομματιού! Σε ό,τι αφορά τις συνέχειες τώρα, σύντομα θα βρουν και αυτές το δρόμο τους προς το forum. Ελένη, έχεις απόλυτο δίκιο, είναι οι παρατηρήσεις και η κριτική που με ενδιαφέρουν κυρίως (κάθε θετικό σχόλιο ευπρόσδεκτο κι αυτό, αλίμονο). Και όσο για την "παράδοξη" ερώτησή σου, δε θα ήθελα ακόμα να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί η απάντηση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πλοκής. Πάντως, με εξέπληξε θετικότατα η λεπτομέρεια που ανέσυρες για μια τέτοια παρατήρηση! Σας ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε να σχολιάσετε το δείγμα αυτό της δουλειάς μου! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naya Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Πάρα πολύ ωραίο!!!Μπράβο!!! Το κείμενο ρέει πολύ ωραία, η γλώσσα είναι ταιριαστή και με κατάλληλη επιλογή λέξεων, πολύ ζωντανές περιγραφές και δυνατές εικόνες. Η ιστορία κρατάει σίγουρα το ενδιαφέρον, (μπορεί μέχρι τώρα να μην είναι κάτι το πολύ καινοτόμο και πρωτότυπο, δεν ξέρω βέβαια τί σχεδιάζεις να συμβεί) κι ανυπομονώ να διαβάσω την συνέχεια! Αν δε έχεις φτιάξει και δικό σου κόσμο διπλό εύγε! Δύο παρατηρήσεις: Θα ήθελα να περιγράψεις λίγο περισσότερο εμφανισιακά τους ήρωες, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα τους στο μυαλό μου (ίσως είναι δική μου ιδιοτροπία βέβαια αλλά θέλω να τη φανταστώ σαν να τους έχω μπροστά μου). Επίσης, δεν κατάλαβα αν τα παιδιά όταν επιστρέψουν τα βρίσκουν στα κατώφλια ή αν περιφέρονται... Καλή συνέχεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted December 2, 2014 Author Share Posted December 2, 2014 Πάρα πολύ ωραίο!!!Μπράβο!!! Το κείμενο ρέει πολύ ωραία, η γλώσσα είναι ταιριαστή και με κατάλληλη επιλογή λέξεων, πολύ ζωντανές περιγραφές και δυνατές εικόνες. Η ιστορία κρατάει σίγουρα το ενδιαφέρον, (μπορεί μέχρι τώρα να μην είναι κάτι το πολύ καινοτόμο και πρωτότυπο, δεν ξέρω βέβαια τί σχεδιάζεις να συμβεί) κι ανυπομονώ να διαβάσω την συνέχεια! Αν δε έχεις φτιάξει και δικό σου κόσμο διπλό εύγε! Δύο παρατηρήσεις: Θα ήθελα να περιγράψεις λίγο περισσότερο εμφανισιακά τους ήρωες, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα τους στο μυαλό μου (ίσως είναι δική μου ιδιοτροπία βέβαια αλλά θέλω να τη φανταστώ σαν να τους έχω μπροστά μου). Επίσης, δεν κατάλαβα αν τα παιδιά όταν επιστρέψουν τα βρίσκουν στα κατώφλια ή αν περιφέρονται... Καλή συνέχεια! Λοιπόν-λοιπόν-λοιπόν... Ξεκινώ με τις παρατηρήσεις σου: σε ό,τι αφορά τις περιγραφές των ηρώων μάλλον θα σε απογοητεύσω λιγάκι. Πάντα με κούραζε η στεγνή παράθεση χαρακτηριστικών, οπότε προτιμώ να αποκαλύπτω σταδιακά την εμφάνισή τους, σε σημεία που θεωρώ πιο κατάλληλα. Αν όμως χρειάζεσαι άμεσα πιο συγκεκριμένες περιγραφές θα χαρώ να σου δώσω, έχω όλας τας αποδείξεις. Ο κόσμος που πλαισιώνει την ιστορία έχει δομηθεί, ναι, και χαρακτήρες υπάρχουν πολλοί και σφάζονται για τη σειρά εμφάνισής τους. Φαντάζομαι θα πρέπει, και αυτοί, να κάνουν υπομονή. Τώρα, σχετικά με τα παιδιά... η λέξη "κατώφλι" έχει μια πιο μεταφορική έννοια, αναφέρεται περισσότερο στην εγγύτητα, παρά σε αυτές καθαυτές τις εισόδους των σπιτιών. Από τη στιγμή που δημιουργείται αυτή η παρανόηση όμως, πρόκειται σαφώς για αποτυχημένη επιλογή λέξης. Άρα ολοταχώς για τη λίστα με τις διορθώσεις! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, τις παρατηρήσεις σου και τα ενθαρρυντικά σου σχόλια! Ελπίζω η συνέχεια να σου αρέσει εξίσου (αν και στόχος είναι το περισσότερο). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Χμ...έχει και φάντασυ λοιπόν ο μπαχτσές! Τι να πούμε τώρα; 1. Μου άρεσε. Η ιστορία έχει ενδιαφέρον, ίσως είναι ελάχιστα πιο αργή από όσο εγώ θα την ήθελα. Αυτό είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση. 2. Η χρήση των λατινικών ξέρεις ότι καταδευκνύει όχι μονάχα τη γη μας αλλά έναν κόσμο με σχετικά παρόμοιο ιστορικό υπόβαθρο. Μία εναλλακτική πραγματικότητα, ίσως; Ή μετακαταστροφική γη; Όπου η ανθρωπότητα μετά από κάποιον χαμό μέγα μαζεύει τα κομμάτια της και ξανά προς τη δόξα τραβά; Τσέκαρε αν δεν το έχεις ήδη κάνει Mark Lawrence, Prince of Thorns. Αν έχω καταλάβει σωστά το πώς χτίζεις τον κόσμο, το βιβλίο θα σου είναι χρήσιμο. 3. Ωραίος ο Φύλακας, και οι χαρακτήρες, και τα παιδιά, και η ανατριχιαστική φράση όλα είναι κίτρινο. Για μένα, θα ήθελα λιγότερα ξενόφερτα ονόματα. Φράσεις όπως έχεις πρόβλημα με αυτό φαντάζουν επίσης κάπως ξενόφερτες. 4. Η Γηραιά, δεν ξέρω βέβεια τί μόρφωση έχει, αλλά κάποιες κουβέντες της φαίνονται πολύ περι διαγραμμάτου, για γυναίκα, έστω κεφαλή, ενός μικρού και απομακρυσμένου χωριού. Και πολύ ψαγμένη ψυχολογικά. Να το κλειδώσεις στην ντουλάπα του νου, να προσποιηθείς ότι δεν υπήρξε ποτέ, να μην το αντιμετωπίσεις. Έξυπνη είναι σίγουρα η Γηραιά, πιθανώς και εγγράμματη για τα μέτρα του Άγκιστρου. Μα η ανάλυση που κάνει είναι σκέτη ψυχανάλυση. Θα μπορούσε ίσως να πει τα ίδια, μα με δικά της λόγια. 5. Δεν νομίζω να έχω ξανασυναντήσει σε τέτοιο κείμενο γλυκό κουταλιού. Ωραίο! Τελικά, από όλα όσα διάβασα αυτό μου άρεσε περισσότερο. Ίσως επειδή είμαι της φάντασυ, βασικά. Συνέχισε παρακαλώ! Θέλω να διαβάσω! :mf_bookread: :mf_bookread: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts