nemo Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 Όνομα Συγγραφέα: nemoΕίδος: Χμ. Βία; Τσούκου, τα ίδια θα λέμε;Σεξ; Κάτω από το σεντόνι.Αριθμός Λέξεων: 3.447Αυτοτελής; Σοπωδήποτε.Σχόλια: Και πάλι, τις παρατηρήσεις σας! Χίλια πρόσωπα.doc 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Ενώ είναι πολύ φλου ιστορία, αποπνέει αυτή τη σιγουριά του συγγραφέα, που σε πείθει να τη διαβάσεις όλη. Ενώ, δηλαδή, εγώ δεν κατάλαβα και πολλά, διάβαζα και ένιωθα ότι εσύ ήξερες πολύ καλά τι έγραφες, κι αυτή η αίσθηση πάντα μου αρέσει, ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Μια μικρή παρατήρηση: σε κάποια σημεία μου έλειψαν λίγα κόμματα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 Χαίρομαι που σε έπεισε να τη διαβάσεις όλη, λοιπόν! Και ενώ αυτό το φλου της υπόθεσης είναι απολύτως επιθυμητό, τα άπληστα μάτια μου θα ήθελαν να διαβάσουν για κάποιο από αυτά τα σημεία στα οποία αναφέρεσαι... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Ποια σημεία; Αυτά που μου έλειψαν κόμματα εννοείς; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 Ναι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Έκανα ό,τι μπορούσα. Χίλια πρόσωπα.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 Άρα μάλλον σου έλειψαν πολλά κόμματα! Ήταν πάντως πολύ πιο κατατοπιστικό από ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ! Σε ευχαριστώ και για το χρόνο και για την υπομονή σου. Οι παρατηρήσεις σου θα πιάσουν τόπο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trison Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Διαβάστηκε όλο και γρήγορα και αυτό είναι θετικό. Μου φάνηκε λίγο 'κάπως' η τόσο μεγάλη χρήση της πόλης και των σημείων της. Ίσως αν το έκανες λίγο πιο ανώνυμο... Παράδειγμα η γειτονιά που αναφέρεις με τις μπουγάδες, τις μυρωδιές και τα παγκάκια, είναι από τα ωραιότερα σημεία της περιπλάνησης στην πόλη και το ότι δεν την προσδιορίζεις ονομαστικά προσθέτει στην ατμόσφαιρα. Σκέψου αν θα μπορούσες να γράψεις την ίδια ιστορία, από την αρχή ως το τέλος και το πλαίσιο της να ήταν μια οποιαδήποτε τυχαία και απροσδιόριστη πόλη. Θα μπορούσες τότε να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με την ιστορία σου? Αν ισχύει το αντίθετο και η Θεσσαλονίκη είναι ο λόγος που έγραψες αυτό το κείμενο τότε απλώς σκέψου την υπερβολική έκθεση της. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Συμφωνώ μαζί σου ότι το παρακάνω με τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο όλα αυτά τα σημεία της, οι δρόμοι και οι διαδρομές ΈΠΡΕΠΕ να αναφερθούν για λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με την πλοκή της ιστορίας. Είναι κάτι σαν φόρος τιμής. Είναι κάτι πιο προσωπικό, και κάποιοι από τους αναγνώστες της ιστορίας καταλαβαίνουν ακριβώς πού αναφέρομαι. Ομολογώ πάντως πως η πρότασή σου να τοποθετήσω την ιστορία σε μία ανώνυμη πόλη με έβαλε σε πειρασμό. Ίσως λοιπόν προκύψει μια δεύτερη ιστορία, με τελείως διαφορετική προσέγγιση... Σε ευχαριστώ γι' αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naya Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Γεια σου μάνα Σαλονίκη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted December 2, 2014 Author Share Posted December 2, 2014 Γεια σου μάνα Σαλονίκη! Τι με λες τώρα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 ""'tis but thy name that is my enemy (....) it is nor hand nor foot, nor arm nor face, nor any othe part belonging to a man (...) what's in a name?"" Όπως κατάλαβες μου το θύμισε εκεί με τον Παυλίδη που λέει για τα ονόματα. Ξέρεις και ιστορία Θεσσαλονίκης! Την οικογένεια των Αλλατίνι π.χ., με εντυπωσίασες! Μαγικός ρεαλισμός είναι έτσι; Το απόλαυσα, αν και θα ήθελα κάποια από όλες τις ιστορίες και τις χρονικές στιγμές να "της κάτσει." Και μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ που διάλεξες αυτό το όνομα για την ηρωίδα. Τίποτα το εντυπωσιακό, το εντελώς αντίθετο. Σε προϊδεάζει για ένα πρόσωπο κενό ενδιαφέροντος. Αλλά όπως έλεγε και ο Σαίξπηρ δια στόματος Ιουλιέττας, What's in a name? Στα πολύ θετικά οι περιγραφές, θα συμφωνήσω για το σημείο με τις μπουγάδες και τα παγκάκια, δείχνει όλο γενικά άνθρωπο που χαρτογράφησε την πόλη. Έχω μία απορία: ήταν η αδελφή του Μεγαλέξανδρου, τελικά; (Μήπως, γοργονίτσα, νίτσα;) Ξέρω πως η φαντασία μου τρέχει....αλλά έχω αδυναμία στις γοργόνες... Θα μου άρεσε ίσως να εξηγούσες λίγο καλύτερα πώς απέτυχε με όλους αυτούς, τί σόι αέρας τους πήρε.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted December 4, 2014 Author Share Posted December 4, 2014 ...οκ, σειρά σου να με εντυπωσιάσεις. Η ταυτότητα της Νίτσας ήταν το μικρό της (και δικό μου) μυστικό. Ναι, αυτή είναι η Νίτσα, άρρηκτα κι αυτή συνδεδεμένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε ποια καλύτερη βοήθεια θα μπορούσα να βασιστώ για τη χαρτογράφηση της πόλης (πάντα μέσα από τα δικά μου μάτια και βιώματα); Σε ευχαριστούμε και οι δυο λοιπόν που μας ακολούθησες στα αγαπημένα μας στενά! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts