Jump to content

4reigner: Pre-Loud

o Allodapos

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Allodapos
Είδος: Tρόμος
Βία Ναι

Σεξ; Ναι
Αριθμός Λέξεων:~2500
Αυτοτελής; Ναι

O Πάτροκλος είναι στο σπίτι του για ένα πολύ ξεχωριστό βράδυ. Στην τηλεόραση, η παρουσιάστρια των ειδήσεων αναλύει το τρίτο κρούσμα του serial killer 4reigner, ενω ποιο μετά περιμένει τον Παύλο για ένα παιχνίδι βιασμού.   

Σχόλια: Αυτή είναι μια ιστορία που είναι αυτοτελής αλλά θα ήθελα πολύ να επιστρέψω κάποτε και να ανακαλύψω τον χαρακτήρα του 4reigner, ενός κυνικού serial killer, που δεν μοιάζει σε τίποτα με όσους killers εχω γνωρίσει μέσα απο τις σελίδες των διάφορων αστυνομικών και τρόμου βιβλίων.

Θα ήθελα πολύ τα σχόλια σας 

4reigner.pdf

Σαν πρώτη γνωριμία με τον serial killer σου, η ιστορία στέκεται αρκετά καλά. Τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς τις προσέχεις από την αρχή και είναι αυτές που σε, πρώτο στάδιο, θα σε κάνουν να λατρέψεις ή να μισήσεις τον τρόπο του. Και τα δύο μπορούν να δουλέψουν εξίσου καλά.

Υπάρχουν κάποια ορθογραφικά λάθη και λάθη στη μορφοποίηση του κειμένου που χτυπάνε λίγο άσχημα. Με ένα πέρασμα μπορείς να τα διορθώσεις αρκετά εύκολα. Επίσης, θα ήταν καλύτερο να ανεβάζεις και ένα αρχείο Word με την ιστορία σου, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος ευκολότερα να δουλέψει σε κάποιες σημειώσεις που θα ήθελα να σου κάνει.

Όπως είπα και πριν, αυτή η πρώτη γνωριμία είναι αρκετά καλή. Από εκεί και πέρα, όμως, αν θέλεις να δουλέψεις περισσότερο μαζί του, θα πρέπει να δώσεις προσοχή σε πολλά θέματα, έτσι ώστε να ενισχύσεις την αληθοφάνεια της ιστορίας σου. Εκ πρώτης όψης φαίνεται λογικό ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και κάποιον αντίπαλο, έναν αστυνομικό που του 'χει γίνει εμμονή να τον πιάσει. Γι' αυτό όσον αφορά την ψυχολογική σκιαγράφηση, τα κίνητρα, τις μεθόδους που ακολουθούνται, θα πρέπει να υπάρχει μια σχετικά καλή επαφή με την πραγματικότητα. Με λίγα λόγια, θα απαιτηθεί και μια καλή έρευνα από μέρους σου, αν θέλεις να ασχοληθείς πολύ σοβαρά. Για αρχή, μπορείς να ξεκινήσεις από αυτόν τον κύκλο μαθημάτων (όποτε ξανανοίξει), που ουσιαστικά είναι πολύ βασικά πράγματα ιατροδικαστικής. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ασχολείται με πραγματικές υποθέσεις και τις διαδικασίες που ακολουθούνται, μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να αποφύγεις λάθη, αλλά και να σου δώσει ιδέες.

Στο σημείο με το ουίσκι σκέφτηκα κι εγώ: «Όχι κόλα στο Σίβας!».  :p

Αυτά από μένα.

Καλώς ήρθες στις Βιβλιοθήκες του φόρουμ.

• Like 2

Μου άρεσε ο ρυθμός της ιστορίας σου, όπως και η ατμόσφαιρά της. Και ο χαρακτήρας σου, όσο ψυχωτικός χρειάζεται (απορώ πόσο ακόμα).

Οι παρατηρήσεις που έχω να κάνω είναι κυρίως εκφραστικές και λεξιλογικές. Θεωρώ ότι σε ένα τέτοιο είδος κειμένου, λέξεις όπως "πέος" και "αιδοίο" ηχούν ξένες (ιδίως όταν συνοδεύονται από άλλες, όπως "πουτάνα", "καριόλα", "γαμάω" κοκ). Θα προτιμούσα ωμές λέξεις, πιο ταιριαστές στις σκηνές που περιγράφεις (δε νομίζω να σε λογοκρίνει κάποιος από όσους το διαβάσουν εδώ!). Τα αγγλικά ερωτηματικά με ξένισαν κάπως, όπως και η έλλειψη κομμάτων σε κάποια σημεία, η στίξη όμως είναι κάτι που εύκολα μπορείς να διορθώσεις. 

Τέλος, μία σκηνή που μου φάνηκε αταίριαστη, είναι αυτή με το δημοσιογράφο πριν ο πρωταγωνιστής σου κλείσει την τηλεόραση. Η τελευταία φράση του νομίζω δε θα ακουγόταν ζωντανά από παρουσιαστή ειδήσεων-συντονιστή συζήτησης και μάλιστα ενός τόσο σοβαρού θέματος. Ασήμαντο ίσως, απλά ήχησε άσχημα όταν το διάβασα.

Περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας σου, για να ανακαλύψω μαζί σου περισσότερα για το χαρακτήρα του 4reigner!

• Like 1

• 2 weeks later...

Υπάρχουν κάποια ορθογραφικά λάθη και λάθη στη μορφοποίηση του κειμένου που χτυπάνε λίγο άσχημα. Με ένα πέρασμα μπορείς να τα διορθώσεις αρκετά εύκολα. Επίσης, θα ήταν καλύτερο να ανεβάζεις και ένα αρχείο Word με την ιστορία σου, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος ευκολότερα να δουλέψει σε κάποιες σημειώσεις που θα ήθελα να σου κάνει.

@Mesmer σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Μεγάλη δυσκολία αυτά τα ορθογραφικά. Αν βλέπεις το ίδιο κείμενο πάνω απο κάποιες φορές σταματάς να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες αν δεν κάνεις ένα βήμα πίσω... Η ιδέα σου για ένα word (απο την στιγμή που δεν έχω διορθωτή) είναι πολύ καλή. Και τα μαθήματα πολύ καλή ιδέα!

Οι παρατηρήσεις που έχω να κάνω είναι κυρίως εκφραστικές και λεξιλογικές. Θεωρώ ότι σε ένα τέτοιο είδος κειμένου, λέξεις όπως "πέος" και "αιδοίο" ηχούν ξένες (ιδίως όταν συνοδεύονται από άλλες, όπως "πουτάνα", "καριόλα", "γαμάω" κοκ). Θα προτιμούσα ωμές λέξεις, πιο ταιριαστές στις σκηνές που περιγράφεις (δε νομίζω να σε λογοκρίνει κάποιος από όσους το διαβάσουν εδώ!).

@nemo σε ευχαριστώ και σένα για τα σχόλια σου. Κοίτα μου φάνηκε πιο σωστό την στιγμή που μιλάει ο "αφηγητής" η γλώσσα να είναι πιο ορθή ενω όταν ακούς τον καθε χαρακτήρα να μιλάει ή να σκέφτεται, ο καθένας μιλάει διαφορετικά, κάποιος βρίζει πολύ κάποιος λιγότερο. Δεν το έκανα γιατί πίστευα οτι θα πειράξει κάποιον, αλλά δεν νομίζεις οτι θα χανόταν το νόημα της λέξης (πχ πουτάνα) αν υπήρχε και στην περιγραφή και στα λόγια των χαρακτήρων?  

Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια, τα πρώτα μου απο αναγνώστες στο internet ever! θα σας θυμηθώ όταν εκδοθώ :p 

Αν κατάλαβα καλά (που μπορεί και όχι, δε θα είναι πρώτη φορά), η αφήγηση γίνεται μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή σου, και όχι από την οπτική ενός παντογνώστη αφηγητή. Οπότε θεωρώ ότι οι εκφράσεις και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς κατά την αφήγηση θα πρέπει να είναι στο ίδιο ύφος με αυτές του 4reigner.