Jump to content

Η πιο μικρή πριγκίπισσα

Ιρμάντα

Recommended Posts

Όνομα: Δεν έχει

Είδος: Λυρικό

Αριθμός στίχων: 15

Σχόλια: Θα εμπεριέχεται σε βιβλίο. Στην ίδια σειρά με αυτό που βγαίνει (ελπίζω) μέσα στο Γενάρη από Ars Nocturna.

Η πιο μικρή πριγκίπισσα.doc

Στο ύφος και το περιεχόμενο μου θύμισε αρκετά Ερωτόκριτο, άρα σίγουρα μου άρεσε. Ο ρυθμός του είναι λειτουργικός, αν και θα ήθελα να το δω μέσα στο κείμενό σου, για να το συνδυάσω με την αντίστοιχη σκηνή.

Θα μου άρεσε (πάρα) πολύ, εάν τα ποιήματα αυτά που παραθέτεις-υποθέτω σκόρπια-στο βιβλίο σου είναι κομμάτια του ίδιου αφηγηματικού κύκλου, του ίδιου λυρικού έπους και στο τέλος της αφήγησης ο κύκλος ολοκληρωθεί.

• Like 1

Εκείνο που συμβαίνει σίγουρα είναι ότι λειτουργούν, είναι χρηστικά, με την έννοια ότι κατά κάποιον τρόπο, εννιά στις δέκα φορές τα ποιηματάκια αυτά προωθούν την πλοκή. Είτε αυτός που θα τα ακούσει θα θυμηθεί κάτι σχετικό -και απαραίτητο- είτε θα λάβει κάποια προφητεία -για φάντασυ μιλάμε- είτε πάντως θα οδηγηθεί στο επόμενο βήμα.

Ευχαριστώ για το χρόνο και τα σχόλιά σου! :mf_sonne: :mf_sonne: :mf_sonne:

• 1 month later...

Πολύ ωραίο ποίημα! Δεν ξέρω πόσο χρόνο σου πήρε να το γράψεις αλλά σίγουρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κατέχεις το θέμα και μάλιστα πολύ! Η μικρή ιστορία που διηγείται το ποίημα με το θέμα του απαγορευμένου έρωτα μου θύμισε έντονα Ρωμαίο και Ιουλιέτα. Απ’ ότι έχω καταλάβει αυτά τα ποιηματάκια είναι απλά μέρη ενός μεγαλύτερου κειμένου. Πάντως θα μπορούσες άνετα να τα συγκεντρώσεις όλα μαζί σε μια συλλογή επιπέδου με πολύ καλή ποιότητα. Σκέψου το αυτό!

• Like 1

Πολύ ωραίο ποίημα! Δεν ξέρω πόσο χρόνο σου πήρε να το γράψεις αλλά σίγουρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κατέχεις το θέμα και μάλιστα πολύ! Η μικρή ιστορία που διηγείται το ποίημα με το θέμα του απαγορευμένου έρωτα μου θύμισε έντονα Ρωμαίο και Ιουλιέτα. Απ’ ότι έχω καταλάβει αυτά τα ποιηματάκια είναι απλά μέρη ενός μεγαλύτερου κειμένου. Πάντως θα μπορούσες άνετα να τα συγκεντρώσεις όλα μαζί σε μια συλλογή επιπέδου με πολύ καλή ποιότητα. Σκέψου το αυτό!

Να σου πω για συλλογή, δεν το βλέπω εύκολο. Δεν θεωρείται μοντέρνα ποίηση και πολύ θα δυσκλευόμουν αν το προσπαθούσα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

• 2 weeks later...

Αν και δεν διαβάζω ποίηση, (όχι από επιλογή, απλά δεν έχει τύχει) μου άρεσε πολύ το ύφος σου. Είχες όμορφες λέξεις, ομοιοκαταληξίες σε αρκετά σημεία και σίγουρα φαίνεται πως η ποίηση ρέει στις φλέβες σου! Σίγουρα θα μου άρεσε να το έβλεπα ολοκληρωμένο κατέχοντας την δική του θέση μέσα στο βιβλίο!

Συγχαρητήρια! Με ταξίδεψες στην πιο μικρή πριγκίπισσα που θρηνεί με δάκρυ ατίμητο! 

• Like 1