Jump to content

Κόκκινο Όνειρο - Το Φαινόμενο του Λάβκραφτ

Tanno

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Αθανάσιος
Είδος: Επιβίωση τρόμου, ψυχολογικό θρίλερ
Βία; Ναι
Σεξ; Ούχι
Αριθμός Λέξεων: 1980
Αυτοτελής; Ούχι, αυτό εστί ο πρόλογος.
Σχόλια: Τα υπόλοιπα μέρη/επεισόδια θέλουν λίγο δουλειά πριν τα αναρτήσω εδώ πάλι. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται το κάθε επεισόδιο θα υπάρξει ανανέωση του αρχικού σχόλιου.
Αρχείο: ΔΕΙΓΜΑ.docx ΔΕΙΓΜΑ.pdf

Edited by Mesmer
Επισύναψη pdf

Ομοίως όπως και στο δείγμα 2.

Ομοίως όπως και στο Δείγμα 2.  :rolleyes: 

• Like 2

Λαβκραφτικός, ε;

ωραία η ιδέα για τις αρχαιοπρεπείς λέξεις αλλά πρέπει να τις χειρίζεσαι σωστά. Προχωρώ.

1.Θα εστί, δεν υπάρχει. Το σωστό είναι έσται. 

http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/Theoria%20arxaiaΕδώ θα βοηθηθείς.

2. Το ήσαν αφορά σε πληθυντικό αριθμό. 

http://www.lexigram.gr/lex/newg/%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BD#Hist1

Δεν μπορείς να πεις, ο αδελφός μου ήσαν ψυχολόγος. Τα κύματα ήσαν άγρια, τα σύννεφα ήσαν γκρίζα, ναι, λέγεται. Ενικός ήταν, πληθυντικός ήσαν. Στη αρχαία, ο ενικός του ειμί στον παρατατικό είναι ην. Δες τις παραπομπές μου.

3. Δες τα ομμάτια. Είναι όμματα στον πληθυντικό. Λέξις ομηρική.

4. σύγραψε δεν είναι σωστό. Παίρνει εσωτερική αύξηση, συνέγραψε είναι το σωστό.

5. ειμί πάει συνήθως μετά το ουσιαστικό. Περίεργός ειμί, Ο Ραλφ ειμί κ.ο.κ. .

6. Καλοί οι Μεγάλοι Παλαιοί του Λάβκραφτ, αλλά διάβασε τους δικούς μας μεγάλους παλαιούς. Βιζυηνό, Παπαδιαμάντη, Ροΐδη. Θα εξοικειωθείς με τον χειρισμό των παλαιότερων γλωσσικών στοιχείων.

Τι σημαίνει αυτό συνέβη αργά ή γρήγορα; Ότι ένας θάνατος πάντοτε συμβαίνει, γρήγορα ή αργά, για οποιονδήποτε λόγο; Επίσης η λέξη χαλάρωσε μου φαίνεται λίγο εκτός για τέτοιο αρχαιοπρεπές περιβάλον.

Λες δύο φορές ασπιρίνη και μία ντεπόν. Τί από τα δύο του έδωσε;

Επίσης αν έχει πονοκέφαλο το παιδί της λίγο χλωμό να του δώσει νερό παγωμένο. Πονοκέφαλος σημαίνει συχνότατα κρύωμα.

Μου αρέσει που η μήτηρ κρύβει κάποιο μυστικό

γενικά: είχα ακούσει κάπου, την ένεση ή όλη την χτυπάς να σε στείλει ή δεν αγγίζεις τη σύριγγα. Αρχαία γλωσσικά στοιχεία προσδίδουν ατμόσφαιρα και ταιριάζουν όσο τίποτα σε λαβκραφτικό τοπίο. Αλλά πρέπει να είναι έτσι γενικότερα. Να βάλεις πολύ περισσότερες τέτοιες λέξεις. Αφού το ξεκίνησες έτσι, τράβα το δρόμο ως το τέλος. Αλλά βέβαια να είναι πρώτιστα ελεγμένες οι λέξεις που χρησιμοποιείς, γραμματικά και συντατικά.

Πολύ πολύ φιλικά και με τις καλύτερες ευχές μου,

Ειρήνη.

• Like 1

Σ' ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου, Ειρήνη.

Μακάρι να μπορούσα να μάθω καλύτερα Αρχαία Ελληνικά για να μην κάμω τέτοια λάθη. Μ' αρέσει η Αρχαία Ελληνική γλώσσα και θέλω πάρα πολύ να την μάθω μέχρις τέλους, γιατί, κατά τη γνώμη μου, αυτή ήταν η πιο σωστή γλώσσα για τους Έλληνες κι όχι πάντα η Νεοελληνική.

Είμαι αρχάριος, οπότε λογικό να κάμω τέτοια λάθη. Με τον καιρό θα έχω βελτιωθεί πάρα πολύ.

Υπάρχει λόγος που και οι δύο πρόλογοι (εδώ και στο άλλο) είναι λίγο απότομοι. Θα τους καταλάβετε, όταν γίνουν αυτοτελή.

Και ναι, Λαβκράφτικος. Ήξερες ότι οι εφιάλτες του Λάβκραφτ ήταν η έμπνευση του στα διηγήματα του; Αυτός είναι ο λόγος που έχω δώσει τέτοιον τίτλο στο δικό μου.

edit: Το πρώτο Link που μου έδωσες με παραπέμπει σε παράθυρο λάθους.

«Παρουσιάστηκε πρόβλημα:

Ο δικτυακός τόπος που επιλέξατε δεν αντιστοιχεί σε κάποιο χρήστη. »

Edited by Tanno

Σ' ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου, Ειρήνη.

Μακάρι να μπορούσα να μάθω καλύτερα Αρχαία Ελληνικά για να μην κάμω τέτοια λάθη. Μ' αρέσει η Αρχαία Ελληνική γλώσσα και θέλω πάρα πολύ να την μάθω μέχρις τέλους, γιατί, κατά τη γνώμη μου, αυτή ήταν η πιο σωστή γλώσσα για τους Έλληνες κι όχι πάντα η Νεοελληνική.

Είμαι αρχάριος, οπότε λογικό να κάμω τέτοια λάθη. Με τον καιρό θα έχω βελτιωθεί πάρα πολύ.

Υπάρχει λόγος που και οι δύο πρόλογοι (εδώ και στο άλλο) είναι λίγο απότομοι. Θα τους καταλάβετε, όταν γίνουν αυτοτελή.

Και ναι, Λαβκράφτικος. Ήξερες ότι οι εφιάλτες του Λάβκραφτ ήταν η έμπνευση του στα διηγήματα του; Αυτός είναι ο λόγος που έχω δώσει τέτοιον τίτλο στο δικό μου.

Ναι. Έχω γράψει βιβλίο για την πάρτη του Κου Λάβκραφτ.

edit: Το πρώτο Link που μου έδωσες με παραπέμπει σε παράθυρο λάθους.

«Παρουσιάστηκε πρόβλημα:

Ο δικτυακός τόπος που επιλέξατε δεν αντιστοιχεί σε κάποιο χρήστη. »

ακου λοιπόν τί θα κάνεις. Θα γράφεις τη λέξη στην αναζήτηση και θα τη γκουγκλάρεις. δηλαδή, εγώ έγραψα για να το επιβεβαιώσω: όμμα, πληθυντικός; και μου έβγαλε ότι το όμμα έχει πληθυντικό όμματα.

Edited by Ιρμάντα

Θα προσπεράσω τις πολλαπλές εκρήξεις που σημειώθηκαν, κατά την ανάγνωση, στις συνάψεις του εγκεφάλου μου, και θα σου πω εντελώς φιλικά ότι ο πειραματισμός γραφής της αρχαίας Ελληνικής και μπλέξιμο με καθαρεύουσα, και δημοτική νεοελληνική, ενώ υπάρχει άγνοια για τις παραπάνω γλώσσες, απλά δεν δουλεύει. Ξενίζεις τους μη γνώστες και απωθείς τους γνώστες των γλωσσών αυτών. Επιπροσθέτως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια μη Ελληνική πόλη, με πρωταγωνιστές με ξένα ονόματα και ...αναφορά στο Sillent Hill.

Είσαι σε πολύ πρώιμο στάδιο και αυτό θυμίζει περισσότερο fanfiction κολάζ αγαπημένων σου αναγνωσμάτων και θεαμάτων. Δεν είναι κακό, αλλά δεν θα βρεις πoτέ την δική σου φωνή όταν γράφεις σε γλώσσα που καλά καλά δεν γνωρίζεις. 

Φιλική συμβουλή: Γράψε για αυτά που γνωρίζεις, σε γλώσσα που μπορείς να εκφραστείς σωστά.

Edited by Drake Ramore
  • Like 1

Καλησπέρα,

Σ' ευχαριστώ για τις κριτικές σου.

Αρχάριος είμαι, οπότε λογικό είναι να δεις τόσα λάθη. Όπως ανέφερα πάνω, πηγαίνω σε μαθήματα για αρχάριους συγγραφείς και δεν έχω τον χρόνο να γράψω κάτι, γιατί εδώ και 3 μήνες αναρρώνω μετά από ένα περιστατικό στο δεξί μάτι μου. Εξαιτίας αυτού είχα χάσει τα μαθήματα που έπρεπε να είχα παρουσιαστεί. Μόλις τα τελειώσω, θα τα διορθώσω όλα. Απλώς, όσο διαβάζω διάφορα, τόσο εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο μου. Αυτό εδώ είναι το πρώτο που ξεκίνησα πριν δύο χρόνια βάσει των εφιαλτών μου.

Μήπως ήταν κακή η αναφορά περί Σάιλεντ Χιλ; Η φιλική συμβουλή δείχνει ότι ίσως ήταν κακή η αναφορά προς αυτήν την πόλη. Στο κοντινό μέλλον θα το σβήσω και θα του δώσω μία πιο πλούσια λεπτομέρεια, ώστε να μην γίνει τέτοιο λάθος.

Edited by Tanno

Για μένα προσωπικά, η γλώσσα δεν λειτουργεί καθόλου. Δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα αν θα μου φαινόταν πιο ευχάριστη στην περίπτωση που ακολουθούσες τη συμβουλή της Ειρήνης και έβαζες ακόμη περισσότερες αρχαίες λέξεις μέσα - δεν το πιστεύω, αλλά ούτε και το αποκλείω.  Η γλώσσα εξελίσσεται, είναι ζωντανός οργανισμός κι όχι κάτι νεκρό και, ειδικά για μας, είναι το εργαλείο μας. Και, εν προκειμένω, χρησιμοποιείς μια γλώσσα που δεν σου ταιριάζει. Συμφωνώ με τον Drake απόλυτα, γράψε σε γλώσσα και σε περιβάλλον που γνωρίζεις και σου είναι οικεία. 

Η στίξη σου είναι γενικά προβληματική. Υπάρχει ένα σχετικό thread εδώ στο forum που θα σε βοηθήσει πολύ μ' αυτό.

Στα της πλοκής, ήταν δυνατό να μην ξέρει ο νεαρός ότι είχε θείο; Φαίνεται σαν να είναι ένα στοιχείο τελείως άγνωστο σ' αυτόν (ότι ο πατέρας του είχε αδερφό, ότι ήταν ψυχολόγος κτλ κτλ). Επίσης, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει μόνο μία κατεύθυνση Ψυχολογίας, την Πειραματική Ψυχολογία και το αντικείμενο του θείου δεν ακούγεται σαν κάτι που θα ταίριαζε στα courses τους. Μπες στο site του Πανεπιστημίου και ρίξε μια ματιά στο τι διδάσκεται. Πέραν τούτου, οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί γράφουν βιβλία, δεν χρειάζεται να τονίσει ότι ήταν και συγγραφέας, εκτός κι αν επρόκειτο για μυθιστόρημα και όχι για ακαδημαϊκό κείμενο. Η ίδια η θεματική της έκθεσης δεν πείθει. Ο καθηγητής ποιου μαθήματος τους τη ζήτησε; Με ποιο σκοπό; Τώρα που είπα έρευνα, τι είδους έρευνα έκανε ο θείος; Πέρα από το γενικό: κάτι με όνειρα, δηλαδή. Χρειάζεται ψάξιμο και διασταύρωση γι' αυτά τα πράγματα, ειδικά όταν βάζεις τις ιστορίες σου να διαδραματίζονται σε μέρη που δεν γνωρίζεις. Μου φάνηκε, επίσης, πολύ παράξενο που η μητέρα στέλνει το γιο της στο γιατρό επειδή ξύπνησε με πονοκέφαλο (μια χαρά συχνό είναι, ειδικά σε τόσο υγρά κλίματα όσο αυτό της Αγγλίας, πίστεψέ με, τέσσερα χρόνια εκεί ζούσα). Και τέλος, ο καθηγητής Ψυχολογίας κατέληξε βιβλιοθηκάριος; Από όπου και να το πιάσεις αυτό είναι τόσο μα τόσο λάθος: οι βιβλιοθηκάριοι, καταρχήν, χρειάζονται ειδικό μεταπτυχιακό για να δουλέψουν ως τέτοιοι. Και, κατά δεύτερον, ποιος θα άφηνε την ακαδημαϊκή του καριέρα και την έρευνα για να πάει να γίνει βιβλιοθηκάριος και για ποιο λόγο; 

Συνέχισε να γράφεις, αλλά μην ξεχνάς να ερευνάς πρώτα αυτά για τα οποία γράφεις. Καλή συνέχεια σου εύχομαι. :) 

• Like 1

Λογικό είναι να είναι μπερδεμένο στην αρχή, αλλά όλα θα ξεκαθαριστούν στη συνέχεια του εν λόγω βιβλίου. Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες λεπτομέριες που ίσως με βοηθήσουν στο να διορθώσω ορισμένα πράγματα. Πειράζει να μου δείξεις το σχετικό θέμα να το δω;

Για τα υπόλοιπα, θα τα καταλάβεις εν καιρώ, μόλις διορθώσω πολλές πτυχές του βιβλίου αυτού. :)

Όταν τελειώσω ορισμένα πράγματα, όπως τα μαθήματα για αρχάριους συγγραφείς, θα έχω όλον τον χρόνο να διορθώσω τα βιβλία μου για να είναι πιο κατανοητά. Μιλάμε, αυτά είναι βασισμένα στα όνειρα και τους εφιάλτες μου, τα οποία και έχω γράψει κάπου και τα έχω συγχωνεύσει σ' ένα βιβλίο το καθένα τους βάσει τον κόσμο τους που είδα. Αυτό πολύ στην αρχή του πρόλογου μέχρις το σωτήριο φως είναι ένας από τους εφιάλτες μου.

Edited by Tanno