Tanno Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 (edited) Όνομα Συγγραφέα: ΑθανάσιοςΕίδος: Ψυχολογικό θρίλερ, ΦαντασίαΒία; ΕλάχιστηΣεξ; ΟύχιΑριθμός Λέξεων: 4713Αυτοτελής; Ούχι, αυτό εστί ο πρόλογοςΣχόλια: Η κρίσις σας εστί η χείρα βοήθειας για καλύτερη συγγραφή.Αρχείο: ΔΕΙΓΜΑ 2.docx ΔΕΙΓΜΑ 2.pdf Edited December 1, 2014 by Mesmer Επισύναψη pdf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Δενε ξέρω τί κάνω λάθος. Με firefox ανοίγει κενό, με word αλαμπουρνέζικα ό,τι ρύθμιση και να κάνω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Δενε ξέρω τί κάνω λάθος. Με firefox ανοίγει κενό, με word αλαμπουρνέζικα ό,τι ρύθμιση και να κάνω. Ειρήνη, έβαλα κι ένα αρχείο pdf στο αρχικό ποστ. Ίσως να είναι παλιά η έκδοση του Office σου και δεν ανοίγει αρχεία docx. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Ευχαριστώ υπερήρωα! Άνοιξε και αναγιγνώσκω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 (edited) Λοιπόν...λοιπόν. Υποθέτω είσαι μάλλον πρωτάρης και μου φαίνεται να έχεις καλό δυναμικό. Σου έχω κάποιες παρατηρήσεις που μάλλον από απροσεξία θα έχουν προκύψει. Δεν συνηθίζεται να πουλιά να κελαηδούν την νύχτα. Μέσα στο δάσος, σκοτεινά, άντε να ακούσει καμιά κουκουβάγια, κανένα μπούφο, κανα γρύλο. Είναι πραγματικά παράδοξο το ότι ο δήμαρχος τους έκοψε από τον πολιτισμό τόσο γρήγορα, τόσο απόλυτα, τόσο αποτελεσματικά. Χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλεόραση, χωρίς οικοσκευές, μεσαίωνας... αυτό δεν επιτυγχάνεται απλώς βάζοντας εμπόδια στο δρόμο. Δεν επιτυγχάνεται μέσα σε μια τετραετία, που ίσως ο Δήμαρχος να μην έχει προλάβει να κλείσει. Δηλαδή άντε και τους έκοψε το ρεύμα. Οι συσκευές που πήγανε; Τις κατέσχεσε; Του νεαρού δεν του φαίνεται αλλόκοτο, από τη μία μεσαίωνας, από την άλλη πατέρας-γιος -κόρη να δουλεύουν σε μπαρ; Προφανώς βέβαια τους έχει ο δήμαρχος και σκάβουν, αλλά στην αρχή αυτό ο ήρωάς μας δεν το ξέρει, οπότε λογικά πρέπει να απορήσει. Πρόσεχε τις επαναλήψεις. Περπατούσα προσεκτικά πάνω στα βράχια για να μην πέσω πάνω στα βράχια. Εννοείται αυτό. Περπατούσα προσεκτικά για να μην πέσω στα βράχια. Αυτό θα ήταν πιο σωστό. Ή, τους εξόπλισε με όπλα. Έχεις τη λέξη και το παράγωγο στην ίδια πρόταση. Μπορείς να πεις, μας εξόπλισε με τουφέκια, μας έδωσε όπλα. Ή η μακροσκελής περιγραφή το τι παθαίνει όταν βλέπει βράχια, εντάξει μπορέι να ισχύει αλλά μπορείς να την πεις και με λιγότερα λόγια. Επίσης αν είχε τόσο θέμα με τα βράχια δεν θα τολμούσε να πάει μέσα στη νύχτα σε ένα ορυχείο σε μέρος που δεν το ήξερε. Θα το απέφευγε, μην τυχόν και γλιστρήσει και πέσει. Ή, πειράζει να πάρω τηλέφωνο τη μητέρα μου; τους εξήγησα την περιπτωση και τους παρακάλεσα για ένα τηλεφώνημα στη μητέρα μου. Κάπως επαναλαμβάνεσαι, ή υπερβολικά εξηγείσαι, και πιστεύω με μια προσεκτική ανάγνωση θα το δεις και συ. Εδώ που τα λέμε περιμένω η μητέρα του να έχει σχέση με το χωριό και το Σιωπηλό Άλσος, και με ό,τι ασυγχώρητο του έχει κάνει και επίσης με το τραύμα του από τπώση σε βράχια. Αναρωτιέμαι, αλλά μην μου πεις! αν όλα αυτά τα παράδοξα κάπως συνδέονται. Περιμένω να είναι κάπως μοιραίο ή/ και σχεδιασμένο να βρεθεί αυτός εκεί. Η μάνα του να τον θυμώσει για να βγει ακριβώς σε εκείνο το σημείο και να βρεθεί εκεί που βρέθηκε και τα τοιαύτα. Μου αρέσει που την κοπέλα την λες Περσεφόνη γιατί παραπέμπει σε κάτω κόσμο και στην απελευθέρωση από τα δεσμά του. Αυτά -σαν παραδείγματα. Δουλίτσα θέλεις και θα τα πας μία χαρά! Και βέβαια ευχαριστώ που μας έδωσες την ευκαιρία να το διαβάσω! Edited December 1, 2014 by Ιρμάντα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanno Posted December 1, 2014 Author Share Posted December 1, 2014 Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλος ο πρόλογος μέχρις εκεί που το παιδί άνοιξε την πόρτα είναι από ένα όνειρο μου που ήταν και το καλύτερο μου. Αυτό το θυμάμαι με όλην μου την μνήμη, καθώς και κάθε λεπτομέρεια, έξου και τι ένιωσα, τι άκουσα, τι είδα, τι μύρισα και με ποιον συνομίλησα ως εκείνο το σημείο. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Πολύ πολύτιμες. Απλώς δεν έχω το χρόνο για να το διορθώσω τώρα. Μόλις τελειώσουν τα μαθήματα, θα του κάνω μία επιμέλεια για να τα διορθώσω όλα. Το όνομα της Περσεφόνης είναι πολύ σπάνιο στις μέρες μας, έξου και η χρήση του σε αυτό το μυθιστόρημα. Γνωρίζω ότι ήταν η γυναίκα του Άδη από τον Κάτω Κόσμο. Τα μυθιστορήματα μου είναι βασισμένα στους εφιάλτες και στα φανταστικά όνειρα που έχω κατά καιρούς. Δηλαδή ακολουθώ το δρόμο του Λάβκραφτ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Ενώ η πλοκή της ιστορία σου με κράτησε, είχα κάποια θεματάκια με τη γλώσσα. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι χρησιμοποιείς πάρα πολλά επιρρήματα, κυρίως για να εξηγήσεις τον τρόπο με τον οποίο κάποιος χαρακτήρας λέει κάτι. Με κούρασε αυτό, θα προτιμούσα η εξήγηση αυτή να δίνεται πιο περιφραστικά-περιγραφικά, ή με κατάλληλη επιλογή λέξεων μέσα στους διαλόγους που να υποδεικνύουν τη συναισθηματική φόρτιση του ομιλούντα. Οι διάλογοι είναι σε κάποια σημεία επιτηδευμένοι, κυρίως επειδή κάπου-κάπου χρησιμοποιείς λέξεις πιο «βαριές» από όσο χρειάζεται. Επίσης μου φαίνεται ότι οι προτάσεις σου είναι κοφτές και η μετάβαση από τη μια σκηνή στην επόμενη γίνεται λίγο απότομα. Τέλος παρατήρησα κάποιες ακόμα λεπτομέρειες, που όμως με ένα ακόμα πέρασμα θα διορθωθούν. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια αχρείαστα «ν» στο τέλος άρθρων και μορίων, εναλλαγές από ενεστώτα σε αόριστο και ταυτόχρονη χρήση παύλας και εισαγωγικών στους διαλόγους σου. Ένα από τα δύο αυτά σημεία στίξης αρκεί. Θα ήθελα πάντως να διαβάσω τη συνέχεια (ο ονειρικός χαρακτήρας της ιστορίας σου μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ανυπομονώ να συνεχίσεις την εξερεύνηση στα άδυτα του υποσυνειδήτου σου και να μοιραστείς μαζί μας τα ευρήματά σου!) Καλή συνέχεια με τη δουλειά σου! Φιλικά, nemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts