Mesmer Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Όνομα Συγγραφέα: ΆγγελοςΕίδος: ΤρόμοςΒία; Λίγο goreΣεξ; ΌχιΑριθμός Λέξεων: Εντελώς σφηνάκιΑυτοτελής; Ναι.Σχόλια: Ήθελα να παίξω λίγο με τη μορφοποίηση. Άμα δεν βγάζετε άκρη, εγώ φταίω. Στο spoiler η πηγή έμπνευσης, για μετά την ανάγνωση... ξέρετε, μη γίνει κάνα σπόιλερ. Μόνο εδώ βρήκα το ορίτζιναλ της ταινίας. Αρχείο: Ο λόφος.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Σφηνάκι, ξε-σφηνάκι την δουλειά του την έκανε, Άγγελε (να μας αγριέψει δηλαδή). Και η μορφοποίηση είναι πολύ επιτυχημένη, βοηθάει το "μάτι" να πιάσει το ρυθμό που θέλεις. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Ωραίο, αλλά χάλια η μορφοποίηση. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 2, 2014 Author Share Posted December 2, 2014 Ευχαριστώ για τα σχόλια! Ωραίο, αλλά χάλια η μορφοποίηση. Ήθελα να δω πώς θα βγει. Είναι και μικρούλη, το σήκωνε το ανακάτεμα. Καλύτερα μονοκοπανιά λες; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Κατα την γνώμη μου ένα κείμενο τρόμου δεν χρειάζεται τέτοια τερτίπια. Έχεις αρχικά την δύναμη των λέξεων. Έπειτα η βασική μορφοποίηση και απόδοση κειμένου με παραγραφοποίηση, bold, Italics, εισαγωγικά και όλα αυτά τα σημεία στίξης και έκφρασης που δίνουν χρώμα. Είναι σαν να παραδέχεσαι ότι αυτό που έγραψες χρειάζεται, πέρα από την δύναμη του κειμένου και την βασική μορφοποίηση, υποβοήθηση κλοπής εντυπώσεων. Δεν χρειάζεται. Μια χαρά στέκεται μόνο του. Υ.Γ Ελάχιστα κείμενα (μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού) έχω δει, που τέτοια μορφοποίηση προσθέτει στο σύνολο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 2, 2014 Author Share Posted December 2, 2014 Πολύ σωστά. Συμφωνώ απόλυτα. Και να προσθέσω πως αν είναι να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει και να ξέρεις πώς να το κάνεις. Εγώ απλά κοιτούσα να μου κάτσουν καλά στο μάτι και να χωρέσουν σε μια σελίδα. Όπως και να 'χει, από τις δοκιμές μαθαίνουμε και τα λάθη. Και ήταν κάτι με το οποίο ήθελα να «παίξω», έστω και ανεπιτυχώς. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 Με την πρώτη ματιά, με το που άνοιξα το αρχείο, με τράβηξε η μορφοποίηση. Δεν έχω ιδέα αν θα μου λειτουργούσε το ίδιο καλά για περισσότερες σελίδες, όμως για την έκταση που είχε ο Λόφος (ακόμα κι αν ήταν και λίγο μεγαλύτερο το κείμενο) μού έκατσε μια χαρά. Το φινάλε ήταν το άλλο στοιχείο που ξεχώρισα. Μοιάζει να κλείνει πονηρά το μάτι στον αναγνώστη (τουλάχιστον αυτός ήταν ο τρόπος που το είδα εγώ). Μπράβο ρε Άγγελε, ωραίο φλασάκι. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 Θα συμφωνήσω και εγώ ότι η μορφοποίηση ήταν χάλια. Γενικά, τέτοια κόλπα τα έχω δει και σε τυπωμένα βιβλία (Σταμάτη, ακούς;) και θεωρώ ότι περισσότερο αφαιρούν, παρά προσθέτουν στο κείμενο. Ίσως ένας πιο άπειρος αναγνώστης να εντυπωσιαστεί, δεν ξέρω. Για μένα, είναι προσπάθεια για φτηνό εντυπωσιασμό, και όταν έχεις να κάνεις με ένα καλό κείμενο (Σταμάτης, ξανά, ακούει;) νομίζω το φτηναίνει. Είναι ξερωγώ, σαν να έχεις ένα χρυσό κόσμημα και τα του κολλάς από πάνω... στρασάκια. Πάντως το φλασάκι είναι διαμάντι. Μπράβο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts