Jump to content

Η Κληρονομιά


Βελόρεν

Recommended Posts

Η Κληρονομιά

Στο άκουσμα της λέξης «Κληρονομιά», μόνο θετικά συναισθήματα δεν αισθανόμαστε όλοι;! Πλατιά χαμόγελα στολίζουν τα πρόσωπά μας ξεχνώντας πολλές φορές το λόγο που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση. Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη κληρονομιά του ανθρώπου; Μα φυσικά οι επιστημονικές ανακαλύψεις και όλα τα επιτεύγματά τους περνώντας από γενιά σε γενιά! Πόσοι επιστήμονες δεν έχουν προσδώσει σε εμάς τις καθημερινές μας «ανέσεις»;

Ο Δόκτωρ Σιν είναι ένας από αυτούς! Θέτοντας το χαρισματικό μυαλό του στην υπηρεσία της επιστήμης επιθυμεί να επιτύχει το ακατόρθωτο. Στην προσπάθειά του αυτή όμως θυσιάζει τόσο πολλά που κάθε λογική και ηθική δοκιμάζεται.

Αυτή η «Κληρονομιά» κρύβει «ανακαλύψεις» που θα σε ανατριχιάσουν. Τολμάς να την αποδεχτείς;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Όνομα συγγραφέα: Κων/νος Ν. Βαρδής (Βελόρεν)

Είδος: Περιπέτεια φαντασίας

Βία; Ναι.

Σεξ; Όχι.

Αριθμός λέξεων: Σχεδόν 28.000

Αυτοτελής: Ναι.

Σχόλια: Περιμένω τα δικά σας.

Αρχείο: Σε ηλεκτρονική μορφή .pdf

 

Η κληρονομιά.pdf

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Λοιπόν....λοιπόν Από πού να αρχίσω;

Πρώτο σχόλιο, έχεις σκεφτεί να ανεβάζεις τις ιστορίες σου σε κομμάτια; Part 1, 2 κ. λπ. Αναρωτιέμαι μήπως χάνεις σχόλια επειδή κάποιος που θέλει να τις διαβάσει του φαίνονται μεγάλες.

Δεύτερο το πράγμα εξελίσσεται καλά όσο προχωρούν οι σελίδες. Υποθέτω θα 'σαι και πιτσιρικάς. Έχεις τις αδυναμίες του πρωτάρη, πολλά λόγια, πολύ επανάληψη. Αλλά ακριβώς για αυτό υπάρχει χρονικό περιθώρειο διόρθωσης.

Τρίτο, ανεβάζω τα σχόλια μέχρι σελίδα 50, περίπου. Θα ανεβάσω και τα άλλα, αλλά θα δεις ότι είναι αρκετά και θέλω κι εγώ να ξαναδω τα υπόλοιπα με την ησυχία μου.

Να ξέρεις όμως ότι θεωρώ ότι έχεις δυναμικό.

 

  1. Πρόσεξε μην επαναλαμβάνεσαι, π.χ. τα χέρια του ήταν δεμένα με κάτι χοντρό και αμέσως μετά, ήταν σκοινί, και σίγουρα χοντρό. Ή αλλο παράδειγμα, σελ 13: το χέρι του προσπαθούσε απεγνωσμένα να πιαστεί ώσπου ένα χέρι....Μπορείς να αποφύγεις το πρώτο χέρι, να πεις, προσπαθούσε απεγνωσμένα να πιαστεί (υποκείμενο εννοείται ο Τζος)
  2. Άφηνε παραγράφους. Ξεκουράζουν το μάτι στην ανάγνωση.
  3. Γιατί τα τοιχώματα σίγουρα από ξύλο; Αν είχε κάποιου άλλου είδους μόνωση, ξέρω γω κανα συνθετικό, πώς θα μπορούσε αυτός να το δει έτσι κι αλλιώς μέσα στο σκοτάδι;
  4. υπενδεδυμένο....σωστότερο δεν είναι επενδυμένο;
  5. ωραία που δεν ξέρει και δεν ξέρουμε κατ’ επέκταση τι πρεπει να φοβαται πιο πολύ! Το μέσα ή το έξω! Σε προετοιμάζει για μεγάλη ένταση η φράση!
  6. ξαπλωμένος πάγκος...μήπως θα ήταν καλύτερα οριζόντιος πάγκος; Βέβαια το όρθιος πάγκος το λέμε και στέκει, τώρα που το σκέφτομαι....
  7. τώρα που το σκέφτομαι επίσης...εφόσο αυτός τα έχει ξεχάσει όλα μα όλα πώς ξέορυμε πώς τον λένε; Θα μπορούσε να έχει ξεχάσει και το ίδιο του το όνομα....(μία ιδέα)
  8. Λογαριάζω υπόψη...νομίζω σωστότερο είναι λαμβάνω υπόψη.
  9. Ότι θα  έβρισκε άδειο σπίτι...εννοείς ότι θα αυτοκτονούσαν; Ή ότι απλώς θα έφευγαν από το σπίτι για άγνωστο προορισμό;
  10. ακόμη κι αν δεν έριχνε ούτε μια ματιά, πάντα συνήθιζε (.....)και να ρίχνει μια ματιά. Εδώ μάλλον το βλέπεις και μόνος σου!
  11. Λέμε πολλή φασαρία, πολύς κόσμος, πολλή ομορφιά, αλλά πολύ καλή δουλειά. Το πολύ αναφέρεται στο καλή εδώ. Ή αλλιώς, πολλή, (κόμμα) καλή δουλειά. Οπότε και τα δύο αναφέρονται στο δουλειά.
  12. Λίγο παράξενο να πει τον Γκάρι μας στο γιο της. Μάλλον θα έλεγε, τον πατέρα, ή ακόμη και τον πατέρα μας, το τον Γκάρι μας είναι σαν να είναι ο Γκάρι γιος τους ή ο μικρός τους αδελφός.
  13. Αφού θα ζούσε. Η κατάστασή του είχε σταθερωοποιηθεί. Παρουσίασε κάποια επιπλοκή; Το περιγράφεις αυτό; Και αν όχι, πώς δεν απόρησε αυτός με την ξαφνική έκβαση, εφόσον σπουδάζει (τελειόφοιτος) ιατρικής; Πρέπει τουλάχιστον μια δυο φρασούλες να αφιερωθούν στο θέμα.
  14. Γιατί δεν δήλωνε την εξφάνισή της παρ'όλ'αυτά και έκλεισε το τηλέφωνο; Πρώτον ήξερε ακριβώς από πότε έλειπε η μάνα του; αφού έτσι κι αλλιώς τηλέφωνα δεν σήκωνε επικοινωνία δνε υπήρχε. Μπορεί να είχε συμπληρωθεί το 48ωρο, και τέλος πάντων ας δήλωνε αυτός και ας έψαχναν οι αστυνομικοί όποτε έψαχναν.
  15. Ωραία ιδέα του νησιού που υπάρχει-δεν υπάρχει! 

 

 

Όπως κατάλαβες το ξεσκόνισα. Έπεται ακόμη δουλειά. Να σου πω ότι έχω αγωνία για τα παρακάτω. Μακάρι να σου είναι χρήσιμα όσα έγραψα παραπάνω. Θα επιστρέψω με τα υπόλοιπα. Συγνώμη που είναι μισά, δεν πρόλαβα....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Χαχα!

Συγνώμη που είναι μισά, δεν πρόλαβα....

Φαντάσου να μου τα έγραφες όλα!

Να είσαι καλά Ειρήνη για τον χρόνο που μου αφιέρωσες! Τα περισσότερα από αυτά που μου γράφεις τα έχω δει και από μόνος μου όπως μου τα έχουν επισημάνει επίσης. Το κακό με εμένα είναι πως όλες μου τις ιστορίες δεν τις ανεβάζω επιμελημένες. Βαριέμαι μέχρι θανάτου να ασχοληθώ αφού τις τελειώσω, όχι πως δεν το κάνω ορισμένες φορές. Απλά πηγαίνω στην επόμενη μιας και οι ιδέες μου έρχονται χείμαρρος στο μυαλό οπότε τις ξεκινάω για να τις πιάσω όσο ακόμη τις έχω ζεστές. Αυτό που είπες με τα κομμάτια το έκανα πριν. Την συγκεκριμένη ιστορία την είχα ανεβάσει σπασμένη σε έντεκα κομμάτια μέχρι που ολοκληρώθηκε(?) οπότε την ανέβασα ολόκληρη. Δεν ξέρω αν πρόσεξες που έβαλα το ερωτηματικό...

Κάποια στιγμή θα μαζέψω όλες τις παρατηρήσεις σχετικά με το διήγημα και θα κάτσω να δω τι γίνεται. Εντωμεταξύ είχα και μια ιδέα για συνέχεια, αλλά θα δούμε και είμαι σίγουρος πως κι εσύ θα μου πεις μόλις το τελειώσεις. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να 'μαστε πάλι, καίτοι βράδυ εκλογών!

Τα σχόλια που σου χρωστάω, ελπίζω να τα βρεις χρήσιμα!

Γενικά μου άρεσε πολυ η ιστορία. Είχε ενδιαφέρον και αγωνιούσα για την τύχη του ήρωα.

Στα επιμέρους:

  1. Μου αρέσουν οι επωνυμίες, Νησί της Άμμου, Χέρι του Θεού..
  2. Καλά, ίσως δεν ήταν ανάγκη ο ταξιτζής να χλευάσει κιόλας, ας κούναγε μόνο το κεφάλι με απορία. Εκτός και αν ήταν γνωστός προορισμός για «τρελούς...»
  3. Πολύ ωραίο εύρημα, να φανταστεί αλλιώς τη γυναίκα. Και αλλιώς να είναι! Σε κάνει να πιστεύεις ότι η γυναίκα είναι κάποιο ον αλλόκοτο.
  4. Πάντως αυτός με το νερό «καρφώνεται» πολύ να πετάει ό,τι πάρει αμέσως μετά. Για δύο συνεχείς μήνες.
  5. ψύλλους, όχι ψήλους.
  6. Πολύ καλό με τη διακοπή ρεύματος!
  7. Υπάρχει και νόμιμος τρόπος να πας στο νησί; Και εισιτήριο; Τότε πώς και όλοι κάνουν πως δεν το ξέρουν;
  8. S.O.S.: Πρόσεξε, το νόμισμα της Αυστραλίας είναι το αυστραλέζικο δολάριο. www.australia.com/about/key-facts/currency.aspx
  9. Σωστά! Ο σκόρος όμως πάει στο βαμβακερά, (εσώρουχα;) Εννοώ, δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσεις με το σκόρο, πολύς κόσμος, όλοι, βάζουν τα εσώρουχα σε ξεχωριστό σακουλάκι. Απλά δεν έχω ιδέα αν ο σκόρος ορέγεται και βαμβακερά.
  10. Όσο πάει και καλυτερεύει, με παρασύρει!
  11. Παράξενη κουπαστή πρέπει να ήταν αυτή! Συνήθως δεν υπάρχει τόσος χώρος για σκάλισμα....(νομίζω)
  12. Με μπέρδεψε λίγο που με το πρώτο κατάλαβε ότι το μέρος στο βράχο ήταν για να παίρνουν εκπαίδευση –και να διασκεδάζουν, ενώ είδε μόνο μερικούς νέους να γυμνάζονται.
  13. Γράφεις ότι κανείς δεν είχε αναρωτηθεί για το αντάλλαγμα. Νομίζω πως δεν ισχύει, γιατί αυτοί κάτι φοβούται, κάτι που έρχεται το βράδυ. Τώρα μου θυμίζει περισσότερο τη Μηχανή του Χρόνου (με τους Ελόι).
  14. Λες ότι μόνο όταν είχε κουραστεί με την καλοπέραση άρχισε να καταλαβαίνει αυτά που δεν ήταν φυσιολογικά, και αμέσως στην επόμενη παράγραφο λες ότι υπήρχε κάποιο «κρούσμα» από το πρώτο κιόλας βράδυ.
  15. Αφού είχε ενημερώσει τη μητέρα του για το πού θα πήγαινε, δεν φοβήθηκε η Σόφι μήπως ξενυχτήσει έξω ή μήπως ανακαλύψει κάτι που δεν θα έπρεπε; Έτσι κι αλλιώς αναφέρεις κάπου ότι απαγορευόταν να πάει στις κατασκευές.
  16. ΤΡΕΞΕ....Ανατριχιαστικό, πολύ δυνατό!
  17. Η μητέρα του δεν είχε παρουσιάσει ανοσία στα καυτά νερά;
  18. Πόσες μέρες έχει πανσέληνο; Λογικά θα έπρεπε να το είχε προσέξει στις τέσσερις πέντε μέρες.
  19. Α ωραία ιδέα με το DNA πολύ καλή, μπράβο σου!
  20. Επίσης ωραία ιδέα να γίνει χαμαιλέων. Μπράβο!
  21. Από τον οισοφάγο δεν μπαίνει ο αέρας, μόνο η τροφή. Λάρυγγας για φαγητό και νερό, φάρυγγας για αέρα. Άρα στο φάρυγγα του θα πρέπει να αισθάνεται το νερό!
  22. Λίγο με μπέρδεψε το τέλος. Ο Δρ. Σιν (Δρ. Αμαρτίας) τελειοποίησε τον εαυτό του, αλλά στο μεταξύ ο Τζος τον παρέδωσε στην αγέλη των τεράτων; Μα κάπου λες ότι είχαν όλα πεθάνει; Και η Σόφι; Στην αρχή ήταν εντάξει αλλά μετά ο Σιν την έκανε φυτό; Τι μοίρα είχαν αυτοί; Γεννιόνταν εκεί, ή ήταν ήδη νεκροί; (όπως υπονοήθηκε όταν φταρνίστηκε ο Τζος;)

 

Γενικά μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Κατά τόπους λες υπερβολικά πολλά, περιγράφεις το μαγαζί, το δρόμο, το ταξίδι και αφήνεις κάποιες λεπτομέρειες χωρίς να τους δώσεις σημασία. Θα προτιμούσα να μάθω περισσότερα για την κοινότητα των ήρεμων ανθρώπων, πώς λειτουργούσαν, πώς ξαφνικά μετά την εξόρμήσή του πρόσεξε ότι είχαν γλώσσες βατράχου και μαγείρευαν με τα χέρια πάνω στη σχάρα, να μάθουμε ακριβώς τον ρόλο όλων αυτών. Ζωντανοί; Πεθαμένοι; Ζόμπι; Η Σόφι στην αρχή φοβάται το βράδυ, λες κάπου ποτέ δεν έρχονται πριν βραδιάσει, και μετά την μετάλλαξη βγαίνει απλώς έξω με τους άλλους; Για να κάνουν τι; Πώς είναι τόσο χαλαρός ο Σιν να παίρνει μπουκαλάκια νερό και να τα πετάει καθιστώντας φανερό ότι κατασκοπεύει; Ποιος είναι ο νόμιμος τρόπος να πας στο νησί; Τι είδους εισιτήριο χρειάζεται; (Ο Ρίκο αναφέρεται σε εισιτήριο και νόμιμο τρόπο). Συνεργάζεται με κάποιους ο Σιν; Στρατολογεί κόσμο μέσω των προκηρύξεών του για γαλήνη και γη της επαγγελίας;

Όλα αυτά και σίγουρα πολλά περισσότερα πρέπει να τα ξανασκεφτείς και να τα αναπτύξεις. Κρίμα είναι να μην το κάνεις με τόσο καλή ιδέα. Μπορεί να έχει δηλαδή τον ίδιο όγκο η ιστορία, αλλά αυτά που θα κόψεις να είναι από τα πρώτα κομμάτια, όπου το πας κάπως αργά, και να προσθέσεις σελίδες σε διαφωτιστικές λεπτομέρειες στο τέλος. Το ζητάει η νουβέλα σου.

 

Συγχαρητήρια!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πώ Πω, Ειρήνη... μου φαίνεται πως εσύ τελικά το μελέτησες πιο πολύ από εμένα που το έγραψα! χαχα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις σου! Αυτά είναι πράγματα τα οποία έχω σκεφτεί κι εγώ και σίγουρα θα κάτσω να μελετήσω κάποια στιγμή! Με τόση ανάλυση που κάνεις γενικότερα θα με κάνεις να ντρέπομαι να σου ξαναεμφανίσω κείμενό μου! Είσαι φοβερή!!! Σε ευχαριστώ πραγματικά για την τιμή που μου έκανες και τον χρόνο που μου αφιέρωσες! :thumbsup:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άκου εμένα μου αρέσει να διαβάζω κάτι και αυτός που το έγραψε να λέει ότι τον βοήθησα. Μιλάω πολύ σοβαρά. Με ευχαριστεί. Μου αρέσει πολύ το γράψιμο και το διάβασμα και χρωστάω και σε άλλα παιδιά ιστορίες τους να διαβάσω....Keep up the good work!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άκου εμένα μου αρέσει να διαβάζω κάτι και αυτός που το έγραψε να λέει ότι τον βοήθησα. Μιλάω πολύ σοβαρά. Με ευχαριστεί. Μου αρέσει πολύ το γράψιμο και το διάβασμα και χρωστάω και σε άλλα παιδιά ιστορίες τους να διαβάσω....Keep up the good work!

Απλά εύχομαι να σε είχα γνωρίσει νωρίτερα! Θα με είχες βοηθήσει πολύ! Να είσαι καλά! Το εκτιμώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σου και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου εχθές. Άκουσα τη συμβουλή σου και διάβασα έστω και καθυστερημένα την "κληρονομιά", το δεύτερο διήγημά σου που διαβάζω. Είμαι 100% φαν των ιστοριών φαντασίας και τρόμου, και η κληρονομιά με τράβηξε από την αρχή. Βέβαια ο υπολογιστής μου είναι μικρός (πιο μικρός δε γίνεται, μετά πας σε tablet) και η πρώτη φωτογραφία που έχεις δε φαινόταν ολόκληρη και καθώς πήγα προς τα κάτω είδα δυο μάτια να με κοιτάνε και αυτά τα σουβλερά δόντια...ε ανατρίχιασα στο φουλ :catmad: . Λοιπόν μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν δυνατή ιστορία σε αρκετά σημεία. Συμφωνώ με κάποια από τα πάνω σχόλια και είχα σκοπό να σου γράψω ότι αν το διαβάσεις πάρα πολλές φορές θα διορθώσεις και "προικίσεις" πολλά σημεία (όταν αποφασίσεις να το κάνεις :acute: ), όπως λάθος χρόνοι, ο κανόνας του ν, κόμματα που λείπουν (μπορεί να μην είναι πάντα απαραίτητα, αλλά κάποιες φορές βοηθούν στην ανάγνωση), συντακτικά λάθη (σίγουρα μας γυροφέρνουν όλους :selfcentered: ) κτλ. Συμφωνώ με το ότι κάποια σημεία έμειναν στο backround, αλλά μπορώ να πω ότι ανατρίχιασα σε τρία, τα κορυφαία για μένα είναι 1) στο εικονογραφημένο ΤΡΕΞΕ (και απ' ότι κατάλαβα δεν είμαι η μόνη) 2) στο είδωλο στον καθρέφτη (φοβερή η εικόνα) και 3) με το "Αηδίασε μα μόνο στο μυαλό. Αντιθέτως ένιωσε τους αδένες στο λαιμό του να παράγουν σάλιο, που χυνόταν στον οισοφάγο του. Το νέο του εγώ έδειχνε να αρέσκεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις" ( :coolp: ). Γέλασα σε ένα μόνο σημείο "Δεν ήξερε. Δεν είχε ξανα :db: πεθάνει". Μου άρεσε και το τέλος, η αλήθεια μετά τη μετάλλαξη του Δρ. είπα Τζος την πάτησες (βασικά χρησιμοποίησα άλλη λέξη :pardon: ) .  Όσον αφορά αυτό που μου είχες πει ότι μπορώ να αρχίσω να γράφω διηγήματα και θα έχω βοήθεια, ε το πρόβλημα είναι ότι το δοκίμασα μία φορά και κατέληξα να γράψω 700 σελ. (δηλαδή μου πήρε 4 χρόνια και δεν έχω κατορθώσει να το τελειώσω-δεν έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο ή να το θέσω αλλιώς ξεκούραστο ελεύθερο χρόνο). Δεν μπορώ λοιπόν να ολοκληρώσω κάτι σύντομο. Αυτά, συνέχισε να μας εκπλήσεις και εγώ συνεχίζω ακάθεκτη να διαβάζω, ελπίζω δηλαδή να με αφήσουν οι υποχρεώσεις μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή και για την τιμή που μου έκανες να διαβάσεις το διήγημά μου. Το μόνο κακό είναι πως διάβασες το παλιό. Το έχω διορθώσει και το έχω ανεβασμένο στην προσωπική μου σελίδα ΕΔΩ στην οποία έχω κάνει και αρκετές αλλαγές (προς το καλύτερο θέλω να πιστεύω). Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά και στις υπόλοιπές μου ιστορίες ώστε να μου πεις τα σχόλιά σου.

Link to comment
Share on other sites

Κανένα πρόβλημα θα το ξαναδιαβασω. Είχα διαβάσει τη μαγική ταινία αλλά πριν αρκετό καιρό με το δίκιο σου που δε θυμάσαι πότε μιλήσαμε. Είδα ότι έχει εκδοθεί βιβλιο σου. Καλες κριτικες ευχομαι. Είναι εύκολο να το κάνει κανείς; Διαβαζω στο φόρουμ συμβουλές αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να προσεχεις για να κανεις ένα τέτοιο βημα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι, προς θεού. Μην το ξαναδιαβάσεις. Είναι πολύ μεγάλο για να το κάνεις. Διάβασε κάποιο άλλο από την προσωπική μου σελίδα. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις κάτι που να σου αρέσει!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest /george/

Την ιστορία σου την έχω κατεβάσει εδώ και μερικές μέρες. Την ξεκίνησα και λογικά μέσα στο Σαβ/κο θα την τελειώσω και θα ανεβάσω τα σχόλιά μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Την ιστορία σου την έχω κατεβάσει εδώ και μερικές μέρες. Την ξεκίνησα και λογικά μέσα στο Σαβ/κο θα την τελειώσω και θα ανεβάσω τα σχόλιά μου.

Τώρα μόλις είδα το μήνυμά σου φίλε μου! Λογικά θα την έχεις διαβάσει έως τώρα! Θα χαρώ να ακούσω τα σχόλιά σου!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..