Jump to content

Νταϊάνα Γουάιν Τζόουνς (Diana Wynne Jones)


Myyst
 Share

Recommended Posts

Howl's Moving Castle

 

Το αμετάφραστό ακόμη αυτό βιβλίο είναι μία μαγική περιπέτεια μίας καπελούς, της Sophie, που μεταμορφώνεται σε γριά γυναίκα από την τρομερή Witch of the Waste και εγκαταλείπει τα καπέλα της για να γίνει καθαρίστρια στο κινούμενο κάστρο του επίσης τρομερού μάγου Howl, που όμως δεν τον φοβάται και τόσο πολύ πια καθώς είναι απλώς μία γριά γυναίκα και ο Howl είναι γνωστός για το σπάσιμο των καρδιών νεαρών δεσποινίδων. Στο κάστρο γνωρίζει τον δαίμονα της φωτιάς Calcifer και κλείνει μία συμφωνία μαζί του, να την επιστρέψει στην πραγματική της ηλικία, αν η Sophie ανακαλύψει πως να σπάσει τη συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στον Calcifer και τον Howl.

Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε και ο Hayao Miyazaki για να δημιουργήσει το γνωστό ομώνυμο anime που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ως 'Το Κινούμενο Κάστρο.'

 

 

Castle in the Air

 

To 'Castle in the Air' ειναι η συνέχεια του 'Howl's Moving Castle' όπου η συγγραφέας ακολουθεί τις περιπέτειες του Abdullah ενός εμπόρου χαλιών στη μακρινή πόλη Zanzib, στον οποίο κάποιος ταξιδιώτης πουλά ένα μαγικό χαλί, χάρη στο οποίο γνωρίζει την πριγκίπισσα των ονείρων του, τη Flower-in-the-Night. Φυσικά υπάρχει και το κινούμενο κάστρο κάπου μέσα στην ιστορία (που φυσικά πετάει πλέον) και φυσικά και ο Howl, η Sophie και ο Calcifer, εκνευριστικοί και αγαπημένοι όσο πάντοτε.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Νταϊάνα Γουάιν Τζόουνς (Diana Wynne Jones)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..