Nihilio Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 (edited) Καιρός για κάτι πιο πρωτότυπο. Στο τέλος του post υπάρχουν δύο mp3 αρχεία του ίδιου μουσικού κομματιού, ένα σε καλή και ένα σε κακή ποιότητα. Σκοπός της άσκησης είναι να κατεβάστε όποιο από τα δύο θέλετε και να γράψετε στίχους είτε πάνω στη μουσική, ή, αν δε σας βγαίνει (είναι δύσκολο να κάνεις κάτι τέτοιο), εμπνευσμένη από αυτή. Η άσκηση θα διαρκέσει 15 μέρες . κομμάτι_hi-fi <-- Προσωρινά δε λειτουργεί. κομμάτι lo-fi EDIT: Επειδή χθες έγινε στο θέμα ολόκληρη συζήτηση χθες, η οποία και σβήστηκε, να διευκρινίσω ότι δε ζητάω απαραίτητα να γράψετε στίχους. Μπορείτε να γράψετε και ελεύθερα με βάση κάποια στιγμή έμπνευσης ενώ ακούγατε το κομμάτι, τα συναισθήματα που σας δημιούργησε ή κια κάτι που θα μπορύσε να απαγγελθέι ,με τη συνοδεία της μουσικής. Απλά θα επιθυμούσα να προσπαθήσετε έστω και για λίγο τη στιχουργική επένδυση του κομματιού, μόνο και μόνο για την πρόκληση/πειραματισμό. Ξέροντας όμως πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο δε μπορώ να απαιτήσω να κάνετε κάτι τέτοιο. Edited July 24, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 (edited) Δεν τα άκουσα ακόμα, αλλά το δεύτερο πρέπει να έχει πρόβλημα (broken link κι έτσι...) edit: (δεν θέλω να κάνω ακόμη ένα post οπότε το λέω εδώ) Το πρώτο κατέβηκε κανονικά, αλλά κρατάει μόνο 14 δευτερόλεπτα και τελειώνει απότομα... είναι φυσιολογικό αυτό;;;; Ξανά edit: Το κατέβασα ξανά, αλλά πάλι τα ίδια. Edited April 20, 2005 by King_Volsung Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 20, 2005 Author Share Posted April 20, 2005 Από ότι βλέπω και τα δύο δουλεύουν. Πολλοί άλλοι λόγοι υπάρχουν όμως για τους οποίους θα μπορούσε να μη κατέβαινε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esteldor Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Από ότι βλέπω και τα δύο δουλεύουν. Πολλοί άλλοι λόγοι υπάρχουν όμως για τους οποίους θα μπορούσε να μη κατέβαινε. kai se emena den douleyei. Ta idia me ton Volsung Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Εγώ το κατέβασα, αλλά το lo-fi εμφανίζεται με 0kb και εννοείται δεν παίζει. Μια απορία μόνο: Γιατί τόσο σύντομο; Τι στίχους θα γράψουμε πάνω σε 15s? Δε γίνεται να έχουμε όλο το τραγούδι (αν είναι instrumental)? Ομολογώ πως δε με εμπνέει και ιδιαίτερα...αλλά αν δε γίνεται αλλιώς... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 20, 2005 Author Share Posted April 20, 2005 Πρέπει να έχει γίνει βλακεία στο encoding. Το κομμάτι έιναι κανονικά 3+ λεπτά. Θα το ξανακωδικοποιήσω και θα το σηκώσω μόλις γυρίσω σπίτι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 20, 2005 Author Share Posted April 20, 2005 (edited) Ορίστε η δική μου συμμετοχή. Είχε μισογραφτεί εδώ και κάμποσο καιρό, απλά έκατσα σήμερα και τη συμπλήρωσα/άλλαξα. Δεν είναι απαραίτητα η μόνη σωστή απόδοση του κομματιού για αυτό πειραματιστείτε χωρίς να βασίζεστε σε αυτή. Ride my wings of madness x 4 No one seems to care and no one seems to notice To escape this cold world is but an empty promise Chorus: The wings of madness are taking me telling me wanting me holding me loving me hugging me choking me healing me killing me leaving me My wings of madness take me far away in the midst of darkness bright as a sunray --Chorus-- People call me fool yet I turn my eyes I look up high far from shouts and lies --Chorus-- No one seems to care and no one seems to notice how I take a leap and I fly (fall) above this The wings of madness are crumbling fragmenting broken frozen failing me breaking me abandon me devour me dooming me killing me Edited April 21, 2005 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted April 23, 2005 Share Posted April 23, 2005 Συγγνώμη για το σχόλιο: αυτό που ακούμε είναι η φωνή; η κιθάρα; ? Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 23, 2005 Author Share Posted April 23, 2005 Δε ξέρω, εσύ αποφασίζεις (και ακούτε μόνο synth, beat & μπάσσο στο κομμάτι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted April 24, 2005 Share Posted April 24, 2005 (edited) Κάτι σε Αγγλικό Introduction: ]Keeping the madness Keeping my thoughts Falling from my dreams Forgetting my hopes Main Part: Going away from me An angel that should not be Speeding in the highway Of madness faster than I could go Loving in a way That I haven’t done before Feeling the pain In a way I already have felt Being as important As I would like me to be !!! Και κάτι σε ελληνικό Εισαγωγή Είμαι μακριά Πέρα από την βροχή Πέρα από την γνώση Στου δρόμου την βουή Κυρίως μέρος Ζητώντας μια πνοή Ξυπνώ κάθε πρωί Γυμνός από στεναχώρια Αλλά πνιγμένος από οργή Γεμάτος από μοναξιά Αλλά άδειος από στοργή Κοιτώ μέσα απ’ τον καθρέφτη Να βρω ένα στήριγμα μέσα στο σκοτάδι Κάθομαι και με χαζεύω… ΤΡΕΛΑ βλέπω και πάλι !!! Edited April 24, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 24, 2005 Author Share Posted April 24, 2005 (edited) Balidor, οι αγγλικοί σου στίχοι είναι καταπληκτικοί. Δένουν άψογα με το ρυθμό της μουσικής και νοηματικά δένουν τέλεια με αυτή. Οι Ελληνικοί είναι ακόμα καλύτεροι νοηματικά, με εντυπωσιακή συνοχή και αμεσότητα, όμως σε σημεία δε μπόρεσα να τους συνδέσω με το μέτρο, ειδικά το Κοιτώ μέσα απ’ τον καθρέφτηΝα βρω ένα στήριγμα μέσα στο σκοτάδι εκτός κι αν το ποιήμα δεν ακολουθεί το ρυθμό του κομματιού ή εγώ δε μπόρεσα να καταλάβω που ακριβώς πηγαίνει (πιθανότατα στο μεγάλο πέρασμα που δε μπορώ με καμία να τραγουδίσω για να ελέγξω το πως πάει). Edited July 24, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted April 24, 2005 Share Posted April 24, 2005 Δεν μπορώ να ακούσω αυτή τη μουσική, αλλά Balidor Από όσο θυμάμαι, μου ταιριάζει "υπέροχα" με το Affekt της μουσικής... Και μου φάνηκε "ωραίο" και ως κείμενο έτσι κι αλλιώς... Προσεχώς και άλλα... Εύγε παιδί μου! Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted April 24, 2005 Share Posted April 24, 2005 βήματα σκόρπια χαμένα στα καυσαέρια και τη σκόνη εικόνες χαλασμένες σα μέσ' απ'ο σπασμένο καθρέφτη ίλιγγος πικρόχολος ζαλάδα κι εμετός απ' τα δακρυγόνα νύχτα με άρρωστο φως μέρα με μουντό σκοτάδι χάος κι αναρχία μοναξιά μέσα στα πλήθη παράνοϊκοί άνθρωποι στον παρανοϊκό μας κόσμο ---- τελείως αναρχικο-συνειρμικο-αυτοσχεδιαστική προσπάθεια, κατ' ευθείαν στο quick-reply. [Αυτό είναι το πιο μισητό μου Affekt, ο 'σύγχρονος κόσμος'] Οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted April 24, 2005 Share Posted April 24, 2005 Gia ton Orfea exw na pw oti exei ena noima bgazei ena sumperasma kati pou leipei stin simerini mousiki skini.... Kai einai polu kalo !!! Tou Nihilio einai arketa pros ton ru8mo dld piasarikos o ru8mos tou, an kai den mou aresan polu ta apanwta rimata.... an kai ap'oti paratirisa eixame oloi mikra stoixakia logo tou ru8mou tou kommatiou ... !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 25, 2005 Share Posted April 25, 2005 Έτρεχε πίσω απ' το ποτάμι. Ήθελε να προλάβει το χρόνο. Ήθελε να προλάβει τις σκέψεις. Τραγουδούσε παράφωνα. Δε νοιαζόταν για τίποτα. Έγραψε στο χώμα την ιστορία του. Σκάλιξε σ'ένα βράχο τ'όνομά του. Κι έφυγε. Άδεια σκαλιά άπο μάρμαρο τον κοιτάζουν. Η γιορτή έχει αρχίσει. Είναι νωρίς, πολύ νωρίς ακόμα. Η τρέλα στο σκοτάδι του γνέφει. Δεν της ξέφυγε. Τον αγαπούσε. Δεν θα τον άφηνε. Ο ουρανός έσταζε βαριά κολώνια. Στραγγάλιζε κάθε όμορφη λεπτομέρεια. Κάλυπτε τις άρρωστημένες αισθήσεις του. Κρύο και σπασμωδικά βήματα. Πανικός κι απρόσωπα νεύματα. Έτρεχε. Κι έτρεχε. Κι ακόμα. Όταν κουράστηκε, ξάπλωσε. Κι η τρέλα του ψιθύρισε. Η τρέλα τον νανούρισε. ------------- Υ.Γ. Το απεχθάνομαι. Η βάση του είναι γραμμένη πριν χρόνια, αλλα του έκανα πολλές πάρα πολλές αλλαγές. Χρειάστηκε να ανατρέξω σε αηδιαστικές, βρώμικες, σιχαμερές μέρες για να παράξω κάτι. Μου σφίχτηκε η ψυχή, αλλά δεν πειράζει. Ήθελα να δώσω αυτό που μου βγάζει το κομμάτι και μου βγάζει κάτι πολυ βρώμικο και αποπνικτικό και τρελό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 (edited) Σαν ιδέα άσκησης μου άρεσε πάρα πολύ! Αλλά νομίζω πως η μουσική έπρεπε να είναι πολύ πιο μελωδική για την δημιουργία στίχων, γιατί μου κάνει πολύ ηλεκτρονική και δεν μπορώ να πω πως με ενέπνευσε ιδιαίτερα...έκανα ότι καλύτερο μπορούσα...έχω πολλές επαναλήψεις γιατί και ο ρυθμός επαναλαμβανόταν συνέχεια και μου κολλούσε καλύτερα έτσι...και συνήθως τέτοιοι στίχοι μπαινουν σε ηλεκτρονικά τραγούδια...τέσπα... that's it folks! Ξεκινάει απο 0:30 και ευχαριστώ τον dain και τον lord velkion για την βοήθεια στα ορθογραφικά. "The eye of the storm" The eye of the storm the hate i feel so strong i wish to kill everything that aknowledges me The eye of the storm the labyrinth of soul i wish to flow to end all i know The eye of the storm the hate i feel so strong i wish to disappear not to die in fear The eye of the storm the labyrinth of soul in which i lose myself burying my feelings The eye of the storm the third eye of my confused soul the eye of the storm the third eye of my confused soul The eye of the storm the hate i feel so strong i wish to kill enerything that aknowledges me The eye of the storm the third eye of my confused soul the eye of the storm the third eye of my confused soul!!! Edited April 27, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 12, 2005 Author Share Posted May 12, 2005 Ορφέα, πολύ ωραίο ποιήμα, με κάποιες πολύ ωραίες μεταφορές (πχ τα δακρυγόνα) Νιεννα, δε με τρέλανε, χωρίς να είναι κακό. Περναέι την ασφυξία αλλά με ένα βαρύ τρόπο που δε νομίζω ότι ταιριάζει στο κομμάτι που είναι κάπως πιο αέρινο. laas7, αρκετά καλό για πρώτη προσπάθεια. Περνάει ένα πολύ επιθετικό μύνημα και οι στίχοι ταιριάζουν με τη μουσική. Ειδικά η επανάληψη του "The eye of the storm" προσθέτει πολύ στο ποιήμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Αέρινο; Oh my! Τ' αυτιά σου είναι studded leather και τα δικά μου κάτι σε μετάξι θα έλεγε κανείς! Δεν ήθελα να προσβάλλω το κομμάτι σου, μου φάνηκε στ' αλήθεια τόσο... τόσο όπως το ποίημα... χμμ... τ' αυτιά μου θα φταίνε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 12, 2005 Author Share Posted May 12, 2005 Νιέννα, το ποιήμα σου μου έβγαλε κάτι πολύ βαλτώδες, κάτι που δεν άκουσα στο κομμάτι. Και ναι, τα αφτιά μου είναι από studded leather. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Σαυράκι την ουρά του κουνά και σας κοιτάζει απειλητικά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 (edited) Χμμμ ρε παιδιά...ή έχω πάθει παράκρουση ή δεν ξέρω τι φάση περνάω...αλλά δεν μπορώ να συνδυάσω τους στίχους σας με την μουσική...δεν μου κολάνε πουθενά!Δεν ξέρω που ξεκινάνε, που τελειώνουν... Οπότε είπα να κάνω σχόλια απλά για τους στίχους, όπως θα έκανα σε οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Νιhilio: Δεν μπορώ να πω πως δεν μου άρεσε... αλλά δεν μπορώ να πω, πως μου άρεσε κιόλας...Ο τίτλος του ποιήματος ήταν συγκλονιστικός "Ride my wings of madness" και θα ήθελα να τον είχες χρησιμοποιήσει αυτούσιο στο ποίημα σου... "No one seems to care and no one seems to notice To escape this cold world is but an empty promise" Σαν εισαγωγή είναι πολύ καλή , αλλά μετά δεν ξέρω πως μπορεί μια απόδραση να είναι υπόσχεση ή κάτι δεν πιάνω στο νόημα και τα σημεία στο chorus μου φάνηκαν πολύ μακροσκελή. Balidor: Η αγγλική εισαγωγή είναι τέλεια! Το main part της στην πρώτη ανάγνωση κάνει πολλή εντύπωση, αλλά όταν το ξαναείδα πιο προσεκτικά σκέφτηκα "δεν είναι κακό, αλλά εγώ που είμαι περίεργη, έχω απορίες..." Δηλάδη... "Going away from me An angel that should not be" Δεν κατάλαβα ποιος άγγελος είναι αυτός που δεν πρέπει να υπάρχει "Speeding in the highway Of madness faster than I could go" Ούτε καλό ούτε κακό..αρκετό. "Loving in a way That I haven’t done before" Καταπληκτικός στίχος! Αλλά εκεί που μ' έχεις αφήσει με το στόμα ανοιχτό και περιμένω να δω την συνέχεια και να μείνω στον τόπο .... διαβάζω την συνέχεια και μένω αλλά απο άλλον λόγο... "Feeling the pain In a way I already have felt" Αν είναι σε σχέση με το προηγούμενο δίστιχο,που μόνο έτσι λογικό το βρίσκω, τότε πως μπορεί να έχει ξανανιώσει τον ίδιο πόνο αφού δεν έχει ξανααγαπήσει πότεα ξάνα έτσι; Το βρίσκω λοιπόν όχι κακό σαν αυτόνομο δίστιχο αλλά αντιφατικό και πως δεν κολλάει με το προηγόυμενο..εκτός και αν μιλάει για ανεκπλήρωτο έρωτα που όμως άργησα να το σκεφτώ γιατί δεν είναι προφανές... ειλικρινά μπερδεύτηκα. "Being as important As I would like me to be !!!" Επίσης πολύ καλός στίχος που μου άρεσε πολύ! Γενικά μου φάνηκε πολύ καλό ποίημα μόνο που νομίζω πως πρέπει να προσέχεις λίγο το τι εννοείς. Πάμε στο ελληνικό...μου έκανε εντύπωση ο καθρέφτης γιατί και εγώ έχω γράψει παρόμοια ποιήματα...πάντα ψιλοσόκαρομαι όταν συναντώ ομοίοτητες μου σε άλλους είναι προσωπικό μου κόλημα Με την εισαγωγή αυτή που έχεις, εκεί που περιμένω κάτι πολύ ονειρικό και πολύ παραμυθένιο... είμαι μακρια, πέρα απο βροχή και γνώση, στον τελευταίο στίχο με επαναφέρεις απότομα στον κόσμο μας στου δρόμου την βουή... μάλλον είναι επίτηδες η απότομη επαναφορά, για να δείξεις υποθέτω την αντιφατικότητα της ύπαρξης; Άλλά εμένα μου κακοφάνηκε κάπως, ήθελα να μείνω εκεί στο ονερικό και παραμυθένιο. "Ζητώντας μια πνοή Ξυπνώ κάθε πρωί" Ωραίο! "Γυμνός από στεναχώρια Αλλά πνιγμένος από οργή" Επίσης ωραίο, αν και εγώ που είμαι περίεργη σκέφτομαι πως η οργή είναι διαφορετική μορφή στενοχώριας και δεν μου κάνει και πολύ αντιφατικό... "Γεμάτος από μοναξιά Αλλά άδειος από στοργή" Χμμ αρχίζει και χάνει κάπως...γεμάτος απο μοναξία αλλά άδειος απο στοργή εξιπακούεται, αφού στον πρώτο στίχο είναι μόνος, για αντιφατικότητα έπρεπε να βάλεις κάτι άλλο. "Κοιτώ μέσα απ’ τον καθρέφτη Να βρω ένα στήριγμα μέσα στο σκοτάδι" Εγώ που είμαι πολληηηηηηηή τρελή έχω μιαν ηλίθια απορία... πως βλέπει μέσα στο σκοτάδι...αλλά μετά σκέφτηκα πως είναι τόσο απελπισμένος που δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. "Κάθομαι και με χαζεύω… ΤΡΕΛΑ βλέπω και πάλι !!!" Το με χαζεύω δεν μου άρεσε, καλύτερη επιλογή λέξης θα μπορούσες άνετα αν κάνεις...αλλά αυτό που θες να πεις είναι πολύ καλό! Επίσης καλό ποίημα με όμορφο και ενστικτώδες νόημα. Edited May 17, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 (edited) Ορφέα: Χμμμ πολύ χμμμ Γενικά χωρίς να θέλω να σε στενοχώρησω μου φάνηκε άδειο...κούφιο... "βήματα σκόρπια χαμένα στα καυσαέρια και τη σκόνη" χμμμ "εικόνες χαλασμένες σα μέσ' απ'ο σπασμένο καθρέφτη" Οι εικόνες σε σπασμένο καθρέφτη δεν είναι χαλασμένες, αλλά πολλαπλασιαζόνται βλέπεις σε κάθε μικρο κομματάκι και πάλι το ίδιο είδωλο μικρότερο, ανάλογα το κομμάτι. Ισως θα έπρεπε να γράψεις κάτι τέτοιο...ένα τυρρανικό είδωλο που επάνερχεται συνέχεια και όσο και να σπας τον καθρέφτη δεν χάνεται είναι πάντα εκεί. Ωχ! Μόλις μου ήρθε αυτό σαν ιδέα για ποίημα......... "ίλιγγος πικρόχολος ζαλάδα κι εμετός απ' τα δακρυγόνα" Πικρόχολος ίλιγγος...έχω πολλές ενστάσεις, πως μπορεί να είναι ο ίλιγγος πικρόχολος;;; Ρε παιδιά...οκ μπορεί εγώ να είμαι η περίεργη, αλλά μην βάζετε ότι επίθετο σας κάθεται σε ένα ουσιαστικό... πρέπει να βγαίνει ένα κάποιο νόημα...ποίηση είναι αλλά είπαμε...Ή έχω φθιράνει κανονικά πια, γιατί δεν ξέρω, δεν κατάφερα να βγάλω κανένα μεταφορικό νόημα, ούτε για τον ίλιγγο, ούτε για τα δακρυγόνα. "νύχτα με άρρωστο φως μέρα με μουντό σκοτάδι" Οκ το νύχτα με άρρωστο φως το κατάλαβα αλλά το μέρα με μουντό σκοτάδι; Εννοείς μουντή μέρα, συννεφιασμένη; "χάος κι αναρχία μοναξιά μέσα στα πλήθη" Κατανοητόν "παράνοϊκοί άνθρωποι στον παρανοϊκό μας κόσμο" Επίσης κατανοητό αν και δεν μπορώ να πω πως μου λέει και κάτι... Γενικά πάντως πάει και μου κολάει ως ψυχεδελικό και κάπως παρανοικό με την μουσική που επίσης αυτό μου βγάζει παράνοια ή ψυχεδέλεια ή βία κτλ Nienna: Ναι είναι πολύ βρώμικο, αποπνιχτικό, βαλτώδες και για να ειμαι ειλικρινής .... μου φάνηκε σαν πιεσμένο να βγεί, όπως είπες και εσύ πως έπρεπε να ανατρέξεις σε παλιές αναμνήσεις που δεν σου άρεσαν...Μερικοί στίχοι είναι πολύ πολύ καλοί και ατμοσφαιρικοί "Έτρεχε πίσω απ' το ποτάμι. Ήθελε να προλάβει το χρόνο. Ήθελε να προλάβει τις σκέψεις. Τραγουδούσε παράφωνα. Δε νοιαζόταν για τίποτα. Έγραψε στο χώμα την ιστορία του. Σκάλιξε σ'ένα βράχο τ'όνομά του. Κι έφυγε." Καλά σου ξέφυγε το σκάλιξε αντί για σ έβαλες ξ δεν είναι καν λάθος για του τύπους το αναφέρω...έχω κόλημα με τις λεπτομέρειες... Δεν κατάλαβα πως έτρεχε πίσω απο το ποτάμι...και καλά ακολουθούσε την κοίτη καθώς έτρεχε; Τα υπόλοιπα μου άρεσαν τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα. "Δεν της ξέφυγε. Τον αγαπούσε. Δεν θα τον άφηνε." Αν και ο αμέσως προηγούμενος με την τρέλα που του γνέφει δεν μου άρεσε... "Ο ουρανός έσταζε βαριά κολώνια. Στραγγάλιζε κάθε όμορφη λεπτομέρεια. Κάλυπτε τις άρρωστημένες αισθήσεις του. Κρύο και σπασμωδικά βήματα. Πανικός κι απρόσωπα νεύματα." Αυτό το κομμάτι το βρήκα ενδιαφέρον! Είναι ατμοσφαιρικό και πολύ του στιλ σου. "Έτρεχε. Κι έτρεχε. Κι ακόμα. Όταν κουράστηκε, ξάπλωσε. Κι η τρέλα του ψιθύρισε. Η τρέλα τον νανούρισε." Επίσης ενδιαφέρον κομμάτι αν και μου φάνηκε ξεκάρφωτος ο τρίτος στίχος έτσι σκέτος που είναι "κι ακόμα". Γενικά μου φάνηκε πολύ ενδιάφερον ποίημα που, με έβαλε σε σκέψεις, όμως το βρήκα εντελώς άσχετο με την μουσική και έτσι είναι κάπως εκτός θέματος. Εχω την εντύπωση πως είναι πολύ αργό για την μουσική που είναι έντονη και συνέχεια "χτυπάει" με τον ίδιο ρυθμό. Τα ποιήματα των ορφέα και νιέννας μου φάνηκαν δεν ξέρω γιατί σαν αντίστροφα. Το ένα πάει με την μουσική αλλά δεν μου κάνει κάτι εμένα προσωπικά και το άλλο το βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά δεν βλέπω να κολάει καθόλου με την μουσική. Και νομίζω πως γενικά έκανα μερικές απο τις χειρότερες κριτικές μου σε ποιήματα... είμαι κακία;;;;;; Ξύλο ε;;;;; Θα καώ στην κόλαση! 300!!!! Edited May 17, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dune Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 (edited) Κατ'αρχήν όταν πήγα να σώσω το κομμάτι από το παράθυρο μου ζητούσε αν έχω το quick time 7 και για να σώσω έλεγε να το αγόραζα και κάτι τέτοια. Το ακουσα λοιπόν όσες φορες μπόρεσα απο΄το παράθυρο του εξπλόρερ, μήπως και βγάλω άκρη. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, όμως στο άκουσμα αυτού του κοματιού λές και μπλόκαρε εντελώς το μυαλό μου. Μου ήταν αδύνατον να σκεφτώ οτιδήποτε. Η μονοτονία του, όσο και η παραμόρφωσή του ήταν κάτι το απίστευτο. Δεν είχε αρχή, ιστορία, ρεφρέν, υπο-ρεφρέν, όλο λές και πήγαινε ευθεία. Προσωπικά, επειδή κάποτε έγραφα τραγούδια, πρώτα έβγαζα μία μελωδία και ύστερα ανάλογα με τα αισθήματα που μου προκαλούσε σιγά σιγά έφτιαχνα τους στίχους. Εδώ μου στάθηκε αδύνατον να φανταστώ οποιαδήποτε μελωδία, ένοιωσα ακούγοντας το λές και με είχαν βάλει δίπλα σε κομπρεσέρ. Πραγματικά θαυμάζω όσους κατάφεραν να γράψουν ποίημα γι'αυτο το κομάτι, και πολύ θα ήθελα να ακουσω την μελωδία που φαντάστηκαν γιά τους στίχους τους. Edited July 1, 2007 by Dune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 Χμμ. Οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν γράφουμε στίχους για μουσική, ελάχιστοι γράφουν. Γράφουμε ποίηση που δεν προορίζεται για μελοποίηση, δηλαδή. Οι περισσότεροι γράψαμε κάτι βασισμένο πάνω στην αίσθηση που μας έδωσε το κομμάτι. Κι εγώ δεν ακούω αυτό το είδος μουσικής, και όπως είδες εξέφρασα ένα αγχωτικό, σκληρό, αρνητικό συναίσθημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts