Jump to content

Λευκή Σελίδα

nemo

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: nemo
Είδος: Χμ. Δε θα ήταν στα διάφορα, αν ήξερα, σωστά;
Βία; Ούτε καν.
Σεξ; Τσκ. Διεστραμμένα μυαλά!
Αριθμός Λέξεων:1.486
Αυτοτελής; Σωποδήποτε. 
Σχόλια: Κάτι που σκάρωσα σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Θα ήθελα τα σχόλιά σας. Και παρακαλώ, να είστε ανηλεείς! 

Λευκή Σελίδα.doc

• Like 2

• 4 months later...

Ήμουν σίγουρος πως το παθαίνουν κι άλλοι αυτό με τα βιβλιοπωλεία. Δεν ξέρω ακριβώς πως να το πω, έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, σχεδόν μαγική. Και μιλάω φυσικά για τα κλασικά βιβλιοπωλεία, όχι τα σύγχρονα των πολυκαταστημάτων που είναι όλα στη σειρά σαν αρχεία σε οθόνη υπολογιστή, αλλά εκείνα που έχουν στοίβες βιβλίων ανάμεσα στα βαρυφορτωμένα ράφια, και κρύβουν θησαυρούς που για να τους βρεις πρέπει να ψάχνεις ώρες ατελείωτες. Μου έχει τύχει να έχω καθίσει ξεχασμένος σε μια τέτοια στοίβα, και είχα απορροφηθεί από ένα παλιό βιβλίο που αρχικά το άνοιξα μόνο για να το ξεφυλλίσω στα γρήγορα. Να πιάσω σκόρπιες λέξεις, φράσεις εδώ κι εκεί για να δω τι θα μου πουν, αν με ήθελαν για αναγνώστη τους. Μου την είπε χαμογελώντας ο μεσήλικας βιβλιοπώλης κάποια στιγμή, «Θα το αγοράσετε κύριε μετά υποθέτω, έτσι δεν είναι;» και συνειδητοποίησα ότι το διάβαζα κανονικά! Φυσικά το πήρα, ήταν το "Neverwhere" του Neil Gaiman. Προσέχω έκτοτε, φροντίζω να κρατιέμαι. Βέβαια τώρα πια με ξέρουν, χα, μάλλον γι' αυτούς είμαι ο περίεργος τύπος που βλέπει τα βιβλία σαν ζωντανά πλάσματα, που τα χαϊδεύει τρυφερά και τους ψιθυρίζει ποιος ξέρει τι. Που να ήξεραν όμως ότι κι αυτά μου ψιθυρίζουν...

Πολύ όμορφο Θωμά...:)

• Like 1

Σπύρο, χαίρομαι που σου άρεσε, μα περισσότερο χαίρομαι που ξέρεις ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάω! 

Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το χρόνο σου! (και ελπίζω να υπάρξουν πολλά ακόμα τρυφερά χάδια σε ράχες βιβλίων!)

Edited by nemo
  • Like 2

• 3 weeks later...

Καλησπέρα, Θωμά!

1. Λοιπόν αυτό με τα βιβλία σίγουρα το έχω πάθει. Να σηκώνει περισσότερα από όσα αντέχει η αγκαλιά μου και η τσέπη μου.
  2. Κενό όρυγμα; Δεν ξέρω, λίγο αλλόκοτη φράση.....
  3. «Έχεις πολλά τέτοια περίεργα;»

«Χμ, μάλλον πολλά... Αλλά μην ανησυχείς, συνήθως εμφανίζονται ανά ομάδες, κι όχι όλα μαζί.»  Απλώς δεν κατάλαβα τί εννοεί αυτό.

4. Πάντως πολύς κόσμος μυρίζει τα βιβλία, (όχι εγώ, αλλά ξέρω πάμπολλους.) Ναι, ναι, τη χάρτινη καινουργίλα τους.

5. «Ξεκινάει.» ψιθύρισε και απομακρύνθηκε.  Εννοείς, η σχέση τους; Ή το όποιο μαγικό του έστησε η τύπισσα με το βιβλίο; Ή η τύπισσα είναι η πρωσοποποιημένη ψυχή ενός βιβλίου, μία που μονάχα ένας βιλιόφιλος /βιβλιολάγνος /βιλιοπαρμένος σαν τον Θωμά (καλή ώρα) θα μπορούσε να εκτιμήσει;

Όμορφο. Όντως δεν ξέρω τί είδος είναι. Έχει σημασία; Εγώ θα του έδινα πιο φάντασυ πλοκή, μαγικού ρεαλισμού μάλλον. Η γυναίκα βιβλίο, το βιβλίο έχει μέσα του μία θηλυκή ψυχή και πάει λέγοντας.

Αλήθεια τι κρύβουν τα βιβλία όταν δεν τα διαβάζει κανείς;

• Like 1

"Αλήθεια τι κρύβουν τα βιβλία όταν δεν τα διαβάζει κανείς;"

Να ήξερες μόνο Ειρήνη τι φωτιά έβαλες στο μυαλό μου μ' αυτή τη φράση! Υπέροχη!:)

• Like 2

Ειρήνη, καλημέρα! Σου απαντώ βήμα-βήμα (η αναγνωστική σου φόρμα πολύ αποτελεσματική, σε πειράζει να τη μιμηθώ;)

1. Ναι, ναι, έχει στενάξει και η τσέπη και η βιβλιοθήκη μου (και όσοι τυχαίνει να είναι μαζί μου εκείνη τη στιγμή).
  2. Αλλόκοτη, ναι. Εξακολουθεί να μου αρέσει όμως!
  3. Αδύναμο σημείο… εννοώ ότι από τα τόσα περίεργα, δεν «εκφράζονται» όλα μαζί ταυτόχρονα, αλλά λίγα-λίγα, σαν σε γκρουπάκια. Ίσως μάλιστα με ασορτί στολές, καπελάκια και σφυριχτρούλες.
  4. Ααα, ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά του Χάρι Πότερ (το πρώτο βιβλίο που μύρισα).
  5. Ξεκινάει… ας πούμε η συνέχεια της ιστορίας, η οποία είναι μαγική! (Λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση του κομματιού αποφάσισα να του δώσω και συνέχεια). Η τύπισσα είναι ακριβώς αυτό, η προσωποιημένη ψυχή ενός βιβλίου, τα κίνητρα της οποίας είναι ακόμα μυστηριώδη! Μπορεί ο καψερός ο Θωμάς να την έχει άσχημα, να κινδυνεύει πάνω από μια κούπα ζεματιστή σοκολάτα…

«Αλήθεια τι κρύβουν τα βιβλία όταν δεν τα διαβάζει κανείς». Να μια καταπληκτική ερώτηση και πρώτης τάξεως ιδέα για συγγραφικά κονταροχτυπήματα! Ειρήνη, θα τη δουλέψω αυτήν τη φράση!

Σ’ ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο που μου αφιέρωσες και για την έμπνευση!

• Like 1

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, Σπύρο και Θωμά! Χαίρομαι ιδιαίτερα αν σας έδωσα υλικό για σκέψη και δημιουργία!

• Like 1