alkinem Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 (edited) Τίτλος: Κατεργάρηδες(remake) Συγγραφέας: John82 Είδος: Fantasy Λέξεις: 6737 Βία: Όχι Σεξ: Όχι Σχόλια: Είναι το remake της ομότιτλης ιστορίας με την οποία είχα πάρει μέρος στον 25ο Δ.Σ.Ι με θέμα την Όραση(Αρχική ιστορία http://community.sff.gr/topic/13317-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%83/). Χωρίς πια τον περιορισμό του θέματος και του ορίου λέξεων, την ξαναέγραψα. Ελπίζω να είναι καλύτερη από το πρωτότυπο(Όποιος έχει όρεξη, ας ρίξει μια ματιά κι εκεί, θα με ενδιέφερε μια σύγκριση) κατεργάρηδες(remake).doc κατεργάρηδες(remake).pdf Edited March 6, 2015 by John82 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadnJim Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Φίλε Γιάννη σ' ευχαριστώ, γιατί την διάβασα τώρα με τον καφέ μου και η μέρα μου ξεκίνησε με χαμόγελο! Υπέροχη ιστορία, πολύ καλογραμμένη, ένα παραμύθι για μεγάλους. Δεν ξέρω την πρώτη μορφή της για να κάνω συγκρίσεις, και δεν με νοιάζει να πω την αλήθεια μου, αυτή εδώ ήταν τόσο απολαυστική που με κάλυψε πλήρως. Kudos... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Θα τις διαβάσω και τις δύο με την πρώτη ευκαιρία. (Θα το έκανα τώρα, αλλά δεν προλαβαίνω). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted March 7, 2015 Author Share Posted March 7, 2015 Φίλε Γιάννη σ' ευχαριστώ, γιατί την διάβασα τώρα με τον καφέ μου και η μέρα μου ξεκίνησε με χαμόγελο! Υπέροχη ιστορία, πολύ καλογραμμένη, ένα παραμύθι για μεγάλους. Δεν ξέρω την πρώτη μορφή της για να κάνω συγκρίσεις, και δεν με νοιάζει να πω την αλήθεια μου, αυτή εδώ ήταν τόσο απολαυστική που με κάλυψε πλήρως. Kudos... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Τα διάβασα και τα δύο. Στο πρώτο ήταν μπλεγμένη η πλοκή, δεν ολοκλήρωνες τίποτα. Σ' αυτό έχεις ξεκαθαρίσει τα πράγματα, το τι έγινε και πώς. Μου έλειψε, όμως, κάτι: γιατί τα ξωτικά έκαναν αυτό που έκαναν, ενώ μπορούσαν να ξεφύγουν (το γηραιότερο ξωτικό μπορούσε να ελευθερώσει το νεαρό). Βασίστηκα μόνο στον λόγο σου, ότι ήταν υποχρεωμένα να μείνουν και να δώσουν κάτι στον θνητό που αιχμαλώτισε έναν δικό τους, αλλά αυτό δεν φαίνεται από το κείμενο (θέλει λίγη ένταση εκεί, να πείθει). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 Άννα, σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Τώρα, για τον λόγο που έγιναν όλα αυτά... Ίσως επειδή δεν παρουσιάζω αρκετά τα ξωτικά, δεν φαίνεται καλά η φύση τους, πάντοτε μέσα στα πλαίσια τής ιστορίας. Τα ξωτικά είναι εκδικητικά. Ίσως ο γηραιός να μπορούσε όντως να ελευθερώσει το νεαρό ξωτικό, αλλά αυτό δεν τους έφτανε. Ήθελαν να τιμωρήσουν τον Ντερ για την άσχημη συμπεριφορά του, εξάλλου σε όλες τις σχετικές παραδόσεις, τα ξωτικά δεν συγχωρούν τις προσβολές. Παρόλ' αυτά του έδωσαν μια τελευταία ευκαιρία, η γυναίκα στην πλατεία, αλλά ο Ντερ έκλεισε τα μάτια του ή μάλλον κατάλαβε αυτό που ήθελε ο ίδιος να καταλάβει. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Θα λάβω τις παρατηρήσεις σου υπόψιν, πιστεύω ότι η ιστορία μπορεί να ανσπτυχθεί κι άλλο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Ήσουν μέσα στην σχετική Κέλτικη παράδοση, τα ξωτικά είναι υποχρεωμένα να δώσουν κάτι ( ή να κάνουν μια χάρη ) και συνήθως είναι κατεργάρικα. Ήταν μια πολύ ωραία ιστορία και ας ήταν προφανής η παγίδα από τη στιγμή που ακούμε για τους κλέφτες. Την απόλαυσα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 Ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witch King of Angmar Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Μου άρεσε αρκετά η ιστορία σου. Έξυπνη και καλογραμμένη. Δεν έχω διαβάσει βέβαια την προηγούμενη μορφή της αλλά η συγκεκριμένη μου άφησε μια ωραία αίσθηση. Στα θετικά για εμένα και οι εικόνες του δάσους που περιέγραφες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts