Jump to content

Κατεργάρηδες (remake)

alkinem

Recommended Posts

Τίτλος: Κατεργάρηδες(remake)

Συγγραφέας: John82

Είδος: Fantasy

Λέξεις: 6737

Βία: Όχι

Σεξ: Όχι

Σχόλια: Είναι το remake της ομότιτλης ιστορίας με την οποία είχα πάρει μέρος στον 25ο Δ.Σ.Ι με θέμα την Όραση(Αρχική ιστορία http://community.sff.gr/topic/13317-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%83/). Χωρίς πια τον περιορισμό του θέματος και του ορίου λέξεων, την ξαναέγραψα. Ελπίζω να είναι καλύτερη από το πρωτότυπο(Όποιος έχει όρεξη, ας ρίξει μια ματιά κι εκεί, θα με ενδιέφερε μια σύγκριση)

κατεργάρηδες(remake).doc

κατεργάρηδες(remake).pdf

Edited by John82
  • Like 3

Φίλε Γιάννη σ' ευχαριστώ, γιατί την διάβασα τώρα με τον καφέ μου και η μέρα μου ξεκίνησε με χαμόγελο! Υπέροχη ιστορία, πολύ καλογραμμένη, ένα παραμύθι για μεγάλους. Δεν ξέρω την πρώτη μορφή της για να κάνω συγκρίσεις, και δεν με νοιάζει να πω την αλήθεια μου, αυτή εδώ ήταν τόσο απολαυστική που με κάλυψε πλήρως. Kudos...:)

• Like 1

Θα τις διαβάσω και τις δύο με την πρώτη ευκαιρία. (Θα το έκανα τώρα, αλλά δεν προλαβαίνω).

Φίλε Γιάννη σ' ευχαριστώ, γιατί την διάβασα τώρα με τον καφέ μου και η μέρα μου ξεκίνησε με χαμόγελο! Υπέροχη ιστορία, πολύ καλογραμμένη, ένα παραμύθι για μεγάλους. Δεν ξέρω την πρώτη μορφή της για να κάνω συγκρίσεις, και δεν με νοιάζει να πω την αλήθεια μου, αυτή εδώ ήταν τόσο απολαυστική που με κάλυψε πλήρως. Kudos... :)

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

• Like 1

• 2 weeks later...

Τα διάβασα και τα δύο.

Στο πρώτο ήταν μπλεγμένη η πλοκή, δεν ολοκλήρωνες τίποτα. Σ' αυτό έχεις ξεκαθαρίσει τα πράγματα, το τι έγινε και πώς.

Μου έλειψε, όμως, κάτι: γιατί τα ξωτικά έκαναν αυτό που έκαναν, ενώ μπορούσαν να ξεφύγουν (το γηραιότερο ξωτικό μπορούσε να ελευθερώσει το νεαρό). Βασίστηκα μόνο στον λόγο σου, ότι ήταν υποχρεωμένα να μείνουν και να δώσουν κάτι στον θνητό που αιχμαλώτισε έναν δικό τους, αλλά αυτό δεν φαίνεται από το κείμενο (θέλει λίγη ένταση εκεί, να πείθει). 

• Like 1

Άννα, σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.

Τώρα, για τον λόγο που έγιναν όλα αυτά...

Ίσως επειδή δεν παρουσιάζω αρκετά τα ξωτικά, δεν φαίνεται καλά η φύση τους, πάντοτε μέσα στα πλαίσια τής ιστορίας. Τα ξωτικά είναι εκδικητικά. Ίσως ο γηραιός να μπορούσε όντως να ελευθερώσει το νεαρό ξωτικό, αλλά αυτό δεν τους έφτανε. Ήθελαν να τιμωρήσουν τον Ντερ για την άσχημη συμπεριφορά του, εξάλλου σε όλες τις σχετικές παραδόσεις, τα ξωτικά δεν συγχωρούν τις προσβολές. Παρόλ' αυτά του έδωσαν μια τελευταία ευκαιρία, η γυναίκα στην πλατεία, αλλά ο Ντερ έκλεισε τα μάτια του ή μάλλον κατάλαβε αυτό που ήθελε ο ίδιος να καταλάβει.

Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Θα λάβω τις παρατηρήσεις σου υπόψιν, πιστεύω ότι η ιστορία μπορεί να ανσπτυχθεί κι άλλο.

Ήσουν μέσα στην σχετική Κέλτικη παράδοση, τα ξωτικά είναι υποχρεωμένα να δώσουν κάτι ( ή να κάνουν μια χάρη ) και συνήθως είναι κατεργάρικα. Ήταν μια πολύ ωραία ιστορία και ας ήταν προφανής η παγίδα από τη στιγμή που ακούμε για τους κλέφτες. Την απόλαυσα.

• Like 1

Μου άρεσε αρκετά η ιστορία σου. Έξυπνη και καλογραμμένη. Δεν έχω διαβάσει βέβαια την προηγούμενη μορφή της αλλά η συγκεκριμένη μου άφησε μια ωραία αίσθηση. Στα θετικά για εμένα και οι εικόνες του δάσους που περιέγραφες.

• Like 1

• Φάντασμα changed the title to Κατεργάρηδες (remake)