Jump to content

Ραθ Τζέιμς Γουάιτ (Wrath James White)


deadstamalive
 Share

Recommended Posts

O Wrath James White είναι πρώην πυγμάχος που ασχόλειται με την συγγραφή ακραίων -splatterpunk- βιβλίων. Έχει γράψει κάποιες συλλογές με μικρές ιστορίες, - ακόμα δεν έχω πάρει το Book of 1000 Sins, αλλά οι 2 ιστορίες που έχω διαβάσει στο amazon ήταν πολύ καλές - μερικές νουβέλες και λίγα μυθιστορήματα. Στις νουβέλες και τα μυθιστορήματα έχει συνεργαστεί με άλλους ακραίους συγγραφείς όπως Edward Lee, J. F. Gonzalez, Monica J. O'Rourke και Andre Duza (δεν τον ξέρω αυτόν).

Succulent Prey   8,5/10
Ο Τζόσεφ όταν ήταν μικρός τον είχε απαγάγει ένας έφηβος και τον κράτησε στο υπόγειο του βασανίζοντας τον αρκέτες μέρες πριν τον παρατήσει σε ένα πάρκο σχεδόν νεκρό. Τον βρήκαν ευτυχώς κάποιοι όμως εγκαίρως και σώθηκε. Παρόλο που σώθηκε όμως η ζημιά είχε γίνει μέσα του. Στο κολλέγιο τώρα, έχει καννιβαλιστικές τάσεις και παρακολουθώντας μαθήματα εγκληματολογίας θα προσπαθήσει να αποδείξει πως το κακό είναι κάποιου είδους ιός, που κολλάει από τον θύτη στο θύμα. Και προκειμένου να λυθεί από τα ''ξόρκια'' θα προσπαθήσει να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τον βασανιστή του, με την βοήθεια μίας άλλης προβληματικής κοπέλας.
Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο. Ακραίο, με σκηνές καννιβαλισμού, ακρωτηριασμούς και άλλα, αλλά δεν ξέρω, υπάρχει κάτι, ίσως η προβληματική σχέση του ζευγαριού που στο τέλος έχοντας περάσει από τόσο αίμα και gore σου μένει ένα ωραίο αίσθημα..Εμένα τουλάχιστον.

Population Zero   8/10
Ο Τοντ, υπάλληλος της Πρόνοιας, από μικρός είχε πως πρέπει να κάνεις στείρωση ή ευθανασία σε κάποια ζώα για να μήν αυξηθεί πολύ γρήγορα ο αριθμός τους. Φανατικός περιβαλλόντολογος ακτιβιστής τώρα, παρακολουθεί ένα τύπο στον διαδίκτυο ο οποίος έχει μαζέψει πολλούς φόλουερς και δηλώνει πως κάτι πρέπει να γίνει με τους ανθρώπους, και ότι έχουμε καταστρέψει τη γη, χλωρίδα και πανίδα. Έτσι, ο Τοντ αρχίζει να ενθαρρύνει άτομα που τον επισκέφτονται στο γραφέιο του -πολύτεκνες φτωχες οικογένειες που πάνε να ζητήσουν βοήθεια από την πολιτεία- να κάνουν εκτρώσεις, στειρώσεις και τα συναφή, χωρίς καλά αποτελέσματα βέβαια. Έτσι αποφασίζει να δράσει άμεσα και μόνος. Απλά θα πω ότι καταλήγει σε ένα άρρωστο μακελειό.

Like Porno For Psychos   7/10
Μία συλλογή 10 ιστοριών και 2 ποιημάτων.
Τα ποιηματάκια χαριτωμένα οκ..
Οι ιστορίες
Like Peyote for Pimps  7/10   Συμπαθητική ιστοριούλα για ένα φονιά ιερόδουλων..
Joy   6,5/10   Rape & Revenge. Όχι τόσο καλό όμως
Kids   7/10    Fu**ed-up ιστορία για έναν που έχει σκοτώσει τη γυναίκα του, αλλά συνεχίζει να κάνει έρωτα μαζί της
Feeding Time   7/10    Μία γυναίκα έχει εμμονή με τον τρόπο που τα αιλουροειδή ξεσκίζουν τα θύματα τους
Rottweiler   8/10   Η εκδίκηση ενός παιδιού, μέσω του σκύλου του στην παιδόφιλη νταντα του. Μικρή ιστορία όμως

Nothing better to do   8,5/10   Αηδιαστικούλα κ ωραία ιστορία για ένα καννίς που δεν λέει να πεθάνει και βασανίζει τον πρωταγωνιστή.
House Cleaning   6,5/10   Meh. Και να μήν υπήρχε δεν θα χάναμε κάτι
Fatter   7/10   Μία τροφαντούλα κοπέλα καταφεύγει σε ακραία μετρά για να χάσει κιλά.
Τhe Strange Lusts of Hypocrites   7/10   Ok...
After the Cure   8/10  Βρέθηκε η θεραπεία για το AIDS... Το κακό είναι πως η θεραπεία η ίδια ξυπναει κάτι στους ανθρώπους και επιδίδονται σε σεξ μέχρι θανατού. Κυριολεκτικά. Με την παραμικρη αιματηρή λεπτομέρεια
 

His Pain   8/10
Νουβέλα για ένα παίδι που γεννιέται με μία σπάνια ασθένεια η οποία κάνει τα πάντα επώδυνα. Φως, αέρας, ήχος, φαγητό, νερό, επαφή με ρούχα, τα πάντα. Οι γονείς του αποφασίζουν να μη το σκοτώσουν και το παιδί μεγαλώνει τόσα χρόνια υποφέροντας διαρκώς. Η μητέρα του βλέπει σε μία εκπομπή, κατι σαν την Τατιάνα, ένα monk, ο οποίος λέει πως μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις παθήσεις είτε σωματικές είτε ψυχικές. Αφού καταφέρνει να πείσει τον πατέρα του φωνάζουν τον μοναχό. Αυτός κλείνεται με το παιδί στο δωμάτιο κ όντως πάει καλύτερα. Μέχρι που... (ίσως σποιλερ) φέρνει μία ιερόδουλη να τον ικανοποιήσει ώστε να του δείξει πως μέσω πόνου μπορεί να νιώσει κάτι πολύ όμορφο.. Ακολουθεί μακελειό.

Sloppy Seconds   8/10
Ότι πιο αηδιαστικό έχω διαβάσει. Είναι οι ιστορίες που έγραψε στα Gross Out Contest κάποια έτη. 1 φορά το χρόνο γίνονται αυτα τα conventions σε διάφορες πόλεις της Αμερικής κ πιο παλιά έίχαν πάρει μέρος ο Edward Lee και ο Brian Keen νομίζω.
Morbid Obesity  Δεν έχω πολλά να πω για την ιστορία..
Panty Pudding   Ένας τύπος έχει κόλλημα με μία πόρνη που έκανε σεξ με τον πατέρα του ΟΤΑΝ αυτός ήταν μικρός. Είναι αηδία.
Alive   Ένας καννίβαλος δουλεύει σε ιατρείο που κάνουν εκτρώσεις. Παραδόξως όχι ΤΟΣΟ αηδία.
Felching the Worm   Μία ιέρεια βουντού είπε στον πρωταγωνιστή πως το πνέυμα της γυναίκας του έχει παγιδευτεί στο πτώμα του σκύλου τους. Κ ο πρωταγωνιστής μας πρέπει να ελευθερώσει το πνέυμα της γυναίκας του. Από ποιά τρύπα άραγε. Πήγα να ξεράσω με αυτή την ιστορία. Με αυτη κ την μαθουσαλοπόρνη.
Gigolo Whore   Σε μία αποκία λεπρών ο δήμαρχος πάει σε έναν πόρνο για ;) Ο πόρνος περιποιείται τον δήμαρχο παρόλο που τον αφήνει α-τσούτσουνο. Με όλες τις λεπτομέρειες φυσικά.
Hurting Him   Η κοπέλα του πρωταγωνιστή μας αυτοκτονεί γιατί ο κρύφος δεσμός της με έναν άλλο μαχλέπα τελειώνει -εκείνος τη χωρίζει γιατί είναι και παντρεμένος- κ ο δικός μας αφού εφοδιάζεται πλήρως εισβάλλει σπίτι του άλλου. Το τι κάνει στη γυναίκα κ την κόρη του καλύτερα να μη το πω...Έχει εφοδιαστεί ακόμα και με ένα potion από μια ιέρεια voodoo, με το οποίο δεν πεθαίνεις..Κ σκοπεύει να μη πεθάνει κανείς από τους 4 τους. Τουλάχιστον όχι σύντομα.

Edited by deadstamalive
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο για το τόπικ και για τα λεπτομερή σχόλια! Τον έχω σταμπάρει από το Goodreads αυτόν, μαζί με άλλους ομοίους του. Μάλλον δύσκολα θα τον δούμε μεταφρασμένο στα ελληνικά (εδώ δεν έχουν βγει πιο γνωστοί του είδους), σίγουρα όμως θα την κάνω την προσπάθεια μου στ'αγγλικά. Είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμος;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο και από εμένα για το topic και για τις καταπληκτικές όσο και αρρωστημένες περιγραφές :) Αν και δεν ξέρω σχεδόν καθόλου από splatter, τα πολύ λίγα ωστόσο που έχω διαβάσει με προϊδέασαν για τα καλύτερα. Θα τον έχω λοιπόν στο νου μου αφού λες ότι είναι καλός  :good:

Edited by Δημήτρης
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά! :) Ναι, μ' αρέσει αρκετά o White οπότε είπα να δημιουργήσω ενα τόπικ.
Είναι σαν τον Lee, αλλά στο πιο σοβαρό. Δηλαδή δεν θυμάμαι να έχω χαχανίσει σε βιβλίο του (πέρα από το χαχανητό τύπου '' wtf τι διαβάζω'' ). Και γράφει σε πολύ απλά αγγλικά, σαν τον Κέτσαμ, ίσως και πιο απλά. Ο Lee δηλαδή εμένα με ζορίζει λίγο ώρες ώρες στα αγγλικά, αλλά ο White είναι εύκολος.
 

Μπράβο για το τόπικ και για τα λεπτομερή σχόλια! Τον έχω σταμπάρει από το Goodreads αυτόν, μαζί με άλλους ομοίους του. Μάλλον δύσκολα θα τον δούμε μεταφρασμένο στα ελληνικά (εδώ δεν έχουν βγει πιο γνωστοί του είδους), σίγουρα όμως θα την κάνω την προσπάθεια μου στ'αγγλικά. Είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμος;

 

Εννοείς για το που μπορείς να τον προμηθευτείς ε?
Υπάρχουν βιβλία του στο βρετανικό άμαζον σε νορμάλ τιμές. Εγώ έχω τσιμπήσει 2 used απο εκεί και κάποια άλλα σε πακετάκια από το ebay. Και άλλα τα έχω κατεβάσει μέσω τόρρεντ.
 

Edited by deadstamalive
Link to comment
Share on other sites

Τα used του amazon είναι θησαυρός. Ειδικά κάτι omnibus στα 0,01£+ταχυδρομικά (δλδ πεντάευρω για Ελλάδα) είναι μπουκιά και συγχώριο

Link to comment
Share on other sites

Τα used του amazon είναι θησαυρός. Ειδικά κάτι omnibus στα 0,01£+ταχυδρομικά (δλδ πεντάευρω για Ελλάδα) είναι μπουκιά και συγχώριο

Oh yes..! Και στο play.com τσίμπαγα μερικά σε εξαιρετικές τιμές (2 βιβλία της Mo Hayder σε άριστη κατάσταση 2,70 ευρώ έκαστο) αλλά απ' όταν συγχωνεύτηκε με το rakuten..... :'(

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει το Succulent Prey και το Resurrectionist.

 

Το δεύτερο από τα δύο ήταν πολύ καλύτερο. Το Succulent Prey κάπου με κούρασε και το βαρέθηκα. Προσωπικά τον θεωρώ πολύ overrated. Καλός, αλλά ως εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ραθ Τζέιμς Γουάιτ (Wrath James White)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..