Jump to content

Νυχτωμένη Μνήμη

elgalla

Recommended Posts

Που το θυμήθηκες ρε θηρίο το The Girl With The Hungry Eyes? Το είχα διαβάσει όταν ήμουνα στην κατασκήνωση σε μια συλλογή ελληνική και απο τότε μου μεινε. Ήταν και επεισόδιο στον Night Gallery. :)

• Like 1

Που το θυμήθηκες ρε θηρίο το The Girl With The Hungry Eyes? Το είχα διαβάσει όταν ήμουνα στην κατασκήνωση σε μια συλλογή ελληνική και απο τότε μου μεινε. Ήταν και επεισόδιο στον Night Gallery. :)

Χε! Ο Neil Gaiman (επίσης στο Smoke and Mirrors οπου έχει και την ιστορία που σου πρότεινα να διαβάσεις σε σχέση με τη συμμετοχή σου) έχει γράψει το Looking For The Girl, commissioned από το Penthouse και βασισμένο στο Κορίτσι με τα Πεινασμενα Μάτια. Η ιστορία του Harlan Ellison που αναφέρω, επίσης, το Lonely Women Are The Vessels of Time είναι αντίστοιχη. Check them out :)

• Like 1

Από εκεί και πέρα, ομολογώ ότι ούτε η ιδέα ενός τέτοιου είδους σύγχρονου βρικόλακα δε με πολύ-εντυπωσιάζει

Quote σε δικό μου σχόλιο...

Χμμ...

Την ημέρα που σχολίασα την ιστορία σου κυριολεκτικά καιγόμουν να βρω χρόνο (ως συνήθως δηλαδή). Και επειδή εδώ ουσιαστικά έγραψα τη μισή φράση (άρα δεν έγραψα τίποτα) θέλω να την επαναδιατυπώσω. 

Πάμε λοιπόν: (Ελπίζω σωστότερα αυτή τη φορά!)

Από εκεί και πέρα, ομολογώ ότι ούτε η ιδέα ενός τέτοιου είδους σύγχρονου βρικόλακα δε με πολύ-εντυπωσιάζει... Όχι όμως ότι με χαλάει κιόλας! Απλώς η πρόταση μου είναι η εξής:

Μήπως να εκμεταλλευτείς την ιδέα του ''καινούργιου πλάσματος'' και να το αποκαλέσεις κάπως αλλιώς, ρίχνοντας κάπου από πίσω και σε ανύποπτη στιγμή και ένα ''σαν σύγχρονος βρικόλακας;''.

Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο παρότι εξακολουθείς να δίνεις την αίσθηση του βρικόλακα για τους λάτρεις όλων των... φατριών τους, δημιουργείς ταυτόχρονα και μια αίσθηση πρωτοτυπίας σε ένα γενικώς χιλοειπωμένο είδος του τρόμου.  

​Κατά τα άλλα, για τις αναγνωστικές σου γνώσεις στο είδος, έχω να πω ότι:  :hi: 

• Like 1

Μην αγχώνεσαι, δεν σε παρεξήγησα! Αν το πλάσμα μου δεν είναι βρικόλακας, αλλάζει εντελώς αυτό που θέλω να πω και είναι κάτι το οποίο δεν θέλω να αλλάξει. Στο κέντρο της ιστορίας είναι η ιδέα ότι τα πράγματα που θεωρούμε σημαντικά έχουν αλλάξει. Δεν μπορώ να βγάλω ένα εντελώς καινούριο πλάσμα και ταυτόχρονα να αποδώσω τη σημασία αυτής της ιδέας που είναι κομβική για την ιστορία. Και, βασικά, δεν ψήνομαι. Θεωρώ και υποστηρίζω ακράδαντα ότι ένα mythos οφείλει να εξελίσσεται αν θέλει να παραμείνει relevant. Μπορεί η εξέλιξη να μην είναι πάντα καλή (π.χ. Twilight και λοιπά εφηβορομάντζα με βουρδούλακες), αλλά αν δεν υπάρχει, το είδος πεθαίνει. Και αυτό είναι σημαντικό διότι βάζει την ανάγνωση της ιστορίας και σε ένα ακόμη επίπεδο: αυτό του meta. Αν οι βρικόλακες ως λογοτεχνικός συμβολισμός δεν εξελίσσονταν, θα πέθαιναν. Αλλά έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά προσαρμόσιμοι, λογοτεχνικά, και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ στα συγκεκριμένα τέρατα.

• Like 2

Αυτό που δεν μου έκατσε και πολύ καλά είναι το σημείο που μιλάς για την εξέλιξη των βρικολάκων, βάσει των νέων συνηθειών των ανθρώπων. Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που το ίντερνετ άρχισε να μπαίνει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων; 15; 20; Αλλά η εξέλιξη ενός είδους απαιτεί χιλιάδες χρόνια. Θα μου πεις, δεν έχουμε καμιά ιδέα για τους βιολογικούς ρυθμούς των βρικολάκων. Σωστά.

Έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα το σχόλιο αυτό, αλλά όταν το είδα να επαναλαμβανεται παρακάτω και γύρισα πίσω στο κείμενο, κατάλαβα ότι εγώ ευθυνόμουν για το μποτς. Ούτε που φαντάστηκα ότι θα πήγαινε το μυαλό κάποιου σε θεωρία εξέλιξης. Το "εξελιχθήκατε" που λέει ο βρικόλακας στην Ελένη δεν σημαίνει "κάποτε μοιάζατε με πιθήκια και μετά οι τρίχες σας λιγόστεψαν, ο εγκέφαλός σας διαφοροποιήθηκε κτλ.". Σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει: κάποτε η ζωή είχε να κάνει καθαρά με την επιβίωση (χωρίς αίμα δεν επιβιώνεις), μετά είδατε πως υπάρχουν πράγματα στη ζωή πέρα από την απλή επιβίωση (π.χ. ιδεολογία) και τώρα πια όλη σας η ζωή είναι διαδικτυακή. Εμείς τρεφόμαστε με ζωή, άρα ακολουθώντας τη δική σας εξέλιξη (κοινωνική και τεχνολογική, όχι σαν είδος), αλλάξαμε διατροφικές συνήθειες επειδή πλέον αυτό που θεωρείτε "ζωή σας" άλλαξε. Μάλλον η διατύπωσή μου ήταν ατυχής στο σημείο αυτό, ίσως έπρεπε να έχω αναφερθεί απλά σε αλλαγή και όχι σε εξέλιξη για να αποφύγω αυτό το μπέρδεμα. Στο μυαλό μου ήταν τόσο απλό όσο το εξής: τρώω μόνο ρύζι. Ξαφνικά το ρύζι στον πλανήτη μεταλλάσσεται και αποκτά άλλο σχήμα και γεύση. Αλλά μόνο ρύζι μπορώ να φάω, οπότε πρέπει να μάθω να τρώω το μεταλλαγμένο ρύζι.

Οκ, εδώ μου τα είπες πάρα πολύ καλά και συμφωνώ απόλυτα και μ' αρέσει. Ίσως να φταίει και η οικειότητα που έχει ο καθένας με τα συγκεκριμένα πλάσματα, που για μένα είναι πολύ μακρινή, για να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τις πράξεις τους. Αν και η ιδέα του, ας πούμε, ενεργειακού βαμπίρ μού ήταν γνωστή, μόλις φέτος διάβασα πρώτη φορά μια τέτοια ιστορία, το The House of the Vampire του Viereck, και μάλλον χρειάζεται μεγαλύτερη επαφή με το θέμα για να έρθει σε κάποιον πιο φυσικό, όπως σε σένα. Πιθανότατα ήταν η αναφορά στην εξέλιξη που μπέρδεψε κάποιους.

• Like 1

1. Κοπανάω ακόμη το κεφάλι μου μ' αυτό. Είχα πολύ σαφώς στο μυαλό μου το πώς συνέβη, νομίζω ότι επαγωγικά μπορεί κάποιος να το συμπεράνει, αλλά σίγουρα συμφωνώ ότι έπρεπε να βρω έναν τρόπο να το αναφέρω. Ο δημοσιογράφος πήγε εκεί για να καλύψει το γεγονός, επομένως τράβηξε *και* φωτογραφίες. Τράβηξε και μια φωτογραφία μαζί με την Ελένη, την οποία η Ελένη έσβησε (εξ ου και δεν θυμάται πολλά από το event σε σχέση με την ίδια). Αυτό το οποίο έπρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχω γράψει κάπου μέσα ήταν ότι ο πρωταγωνιστής την έκανε add στο FB. Δεν ξέρω γιατί πελάγωσα τόσο, ήξερα ακριβώς πώς έγινε και δεν θυμόταν, αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να βρω τρόπο να το βάλω στο κείμενο ενώ ήταν εξαιρετικά απλό (το κατάλαβα 2-3 μέρες μετά που ανέβασα). Απλά κόλλησα, τι να πω.

Μα αυτή είναι και το 80% της φάσης, το να τα συζητάμε για να τα λύνει τελικά ο συγγραφέας :) Να μην κοπανάς το κεφάλι σου για τα κάλα πράγματα :)

• Like 1

Παρατηρούσα το πόστ με τις απαντήσεις σου. Έχεις μια απάντηση για τα πάντα. Σαφώς δικαίωμά σου αλλά (λέω τώρα εγώ) οτι στέκεται εμπόδιο στη δική σου συγγραφική εξέλιξη με την έννοια οτι αν απορρίπτεις σχόλια δεν μπαίνεις και στη διαδικασία να εξελιχθείς. Ενδεχομένως να νιώθεις πως βάλλεσαι με το αρνητικό σχόλιο του καθενός και να θες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου αλλά αν βγεις απο την άμυνα ίσως βρεις περισσότερο δίκιο σε κάποια σχόλια. Για παράδειγμα σχετικά με την εξήγησή σου:

Έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα το σχόλιο αυτό, αλλά όταν το είδα να επαναλαμβανεται παρακάτω και γύρισα πίσω στο κείμενο, κατάλαβα ότι εγώ ευθυνόμουν για το μποτς. Ούτε που φαντάστηκα ότι θα πήγαινε το μυαλό κάποιου σε θεωρία εξέλιξης. Το "εξελιχθήκατε" που λέει ο βρικόλακας στην Ελένη δεν σημαίνει "κάποτε μοιάζατε με πιθήκια και μετά οι τρίχες σας λιγόστεψαν, ο εγκέφαλός σας διαφοροποιήθηκε κτλ.". Σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει: κάποτε η ζωή είχε να κάνει καθαρά με την επιβίωση (χωρίς αίμα δεν επιβιώνεις), μετά είδατε πως υπάρχουν πράγματα στη ζωή πέρα από την απλή επιβίωση (π.χ. ιδεολογία) και τώρα πια όλη σας η ζωή είναι διαδικτυακή. Εμείς τρεφόμαστε με ζωή, άρα ακολουθώντας τη δική σας εξέλιξη (κοινωνική και τεχνολογική, όχι σαν είδος), αλλάξαμε διατροφικές συνήθειες επειδή πλέον αυτό που θεωρείτε "ζωή σας" άλλαξε. Μάλλον η διατύπωσή μου ήταν ατυχής στο σημείο αυτό, ίσως έπρεπε να έχω αναφερθεί απλά σε αλλαγή και όχι σε εξέλιξη για να αποφύγω αυτό το μπέρδεμα. Στο μυαλό μου ήταν τόσο απλό όσο το εξής: τρώω μόνο ρύζι. Ξαφνικά το ρύζι στον πλανήτη μεταλλάσσεται και αποκτά άλλο σχήμα και γεύση. Αλλά μόνο ρύζι μπορώ να φάω, οπότε πρέπει να μάθω να τρώω το μεταλλαγμένο ρύζι.

δεν είναι μόνο η λέξη 'εξέλιξη' που μας μπέρδεψε...αντί για μαλλιά είχε καλώδια...και αντί να πάει απο το ένα ρύζι στο άλλο πήγε απο κάτι με φυσική υπόσταση σε κάτι άυλο (!)...Αυτά πως έγιναν, οβερνάιτ; Ο βρυκόλακας όπως τον ξέραμε έχει σώμα με όργανα και πρέπει να τραφεί. Ο δικός σου μάλλον δεν έχει - τρέφεται με οτιδήποτε έχει κεντρική θέση στη ζωή του ανθρώπου. Δηλαδή ένας βραζιλιάνος βρυκολακας δικός σου θα τρώει μπάλες ποδοσφαίρου...;

Edited by Neschreimax
  • Like 1

Μα δεν σε καταλαβαίνω, βρε Σπύρο, αλήθεια στο λέω. Δεν απέρριψα κανένα σχόλιο, παραδέχτηκα ότι το θέμα της εξέλιξης διατυπώθηκε εσφαλμένα από πλευράς μου και γι' αυτό μάλλον δεν έγινε αντιληπτό το τι ήθελα να πω. Παραδέχτηκα επίσης ότι η Κιάρα είχε πολύ δίκιο στις δύο από τις τρεις παρατηρήσεις της και απλά στη μία περίπτωση πελάγωσα και δεν ήξερα πώς να το εισάγω (τώρα έχω μια ιδέα σχετικά με αυτό) και στην άλλη φοβήθηκα ότι θα έβγαινα εκτός ορίου λέξεων. Αυτό δεν είναι απόρριψη των σχολίων, είναι παραδοχή πως τα συγκεκριμένα σχόλια ήταν σωστά και πως είναι σημεία που συμφωνώ ότι πρέπει να διορθωθούν. Δεν θέλω να βάλω διαφορετικά πλάσματα και όχι βρικόλακες γιατί χαλάει όλη μου η κεντρική ιδέα να το κάνω αυτό. Δεν θεωρώ πως μια ιστορία με βρικόλακες πρέπει να έχει αίμα ή πως οι βρικόλακες ντε και καλά τρέφονται με αίμα και έφερα πολλά παραδείγματα σπουδαίων συγγραφέων που έχουν γράψει τέτοιες ιστορίες. Ούτε αυτό είναι άρνηση, είναι όμως σημαντική διαφωνία απόψεων πάνω σε κάτι που ούτε πιστεύω πως θα κάνει την ιστορία καλύτερη, ούτε και θέλω να διορθώσω (και όπως πολύ σωστά λες είναι δικαίωμά μου). Και νιώθω και λίγο περίεργα που μπαίνω στη διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, τη στιγμή που δεν υπάρχει και περίπτωση να σε πείσω.

"Οι βρικόλακες έχουν σώμα με όργανα και πρέπει να τραφούν", μου λες. Οι βρικόλακες είναι νεκροί που περπατάνε, αλλά προφανώς τίποτα σε αυτό δεν σου φαίνεται παράλογο. Ok, οι βρικόλακες δεν πίνουν αίμα διότι αλλιώς τα όργανά τους θα ατροφήσουν ή θα πεθάνουν από την πείνα - βασικά οι βρικόλακες δεν μπορούν να πεθάνουν από πείνα - φωτιά, σφήνα, αποκεφαλισμός είναι οι κλασικοί τρόποι. Τίποτα σε αυτό δεν είναι λογικό επίσης. Στο The Man Upstairs του Bradbury, ο βρικόλακας έχει ζελατινώδη, πολύχρωμα εσωτερικά όργανα σε παράξενα σχήματα. Πού είναι η λογική σε αυτό; Ακόμη και τα άλλα είδη στον πλανήτη μας δεν έχουν π.χ. τετράγωνη καρδιά και πεντάγωνο συκώτι, όσο κι αν διαφέρει η ανατομία τους από τη δική μας.  Κι επειδή το θέμα της μνήμης σου φαίνεται τόσο άκυρο, σε πάρα πολλές ιστορίες με βρικόλακες που πίνουν αίμα υπάρχει η  ιδέα ότι βλέπουν τις αναμνήσεις του άλλου πίνοντας το αίμα του. Όχι, όχι, δεν εφηύρα την Αμερική. Και ποτέ δεν είπα πως ό,τι έγινε έγινε μέσα σε μια νύχτα. Ούτε πως η διατροφή τους έχει να κάνει με το τι είναι σημαντικό σε ένα συγκεκριμένο χωρικό πλαίσιο (τρομερό παράδειγμα με τις μπάλες ποδοσφαίρου, ξεκαρδίστηκα), αν και, όπως το έχω στο μυαλό μου, σε μέρη όπου η επιβίωση είναι ακόμη το πιο σημαντικό και η πρόσβαση στο ίντερνετ πιο δύσκολη αν όχι και ακατόρθωτη, θα υπάρχουν ακόμη "παλιοί" βρικόλακες, που πίνουν αίμα.

Edit εδώ: Μου αρέσει που λες ότι η μετάβαση από την υλική διατροφή (αίμα) στην άυλη έγινε μέσα σε μια νύχτα ενώ στην ιστορία έχω γράψει τρία στάδια (αίμα, ιδεολογία, αναμνήσεις). Είναι κάργα ξεκάθαρο ότι η μετάβαση πήρε κάμποσο χρόνο, μη σου πω αιώνες, μη σου πω και χιλιετία. Πόσο πιο obvious πρέπει να το κάνω δηλαδή για να μη θεωρήσει κάποιος ότι έγινε μέσα σε μια νύχτα η μετάβαση από το υλικό στο άυλο;

Για μένα, το να προσπαθείς να βάλεις αυστηρή λογική σε ένα θέμα μεταφυσικό είναι εξίσου άσκοπο με το να προσπαθείς με λογικά επιχειρήματα να αποδείξεις σε έναν πιστό Χριστιανό ότι δεν πρέπει να πιστεύει. Συμφωνώ με κάποια από τα σχόλια που μου έγιναν και σκοπεύω να διορθώσω αυτά που μου επεσήμαναν. Ήμουν ξεκάθαρη σε αυτό από την αρχή. Με άλλα, διαφωνώ κάθετα και δεν είμαι διατεθειμένη να τα αλλάξω. Κομμάτι του να γίνεσαι καλύτερος συγγραφέας είναι και να μπορείς να φιλτράρεις ποια από τα σχόλια θα κάνουν καλύτερη την ιστορία σου και ποια όχι. Τέλος πάντων, είναι και πρωί και κουράζομαι να γράφω σεντόνια. Τα σχόλιά σου τα διάβασα, τα έλαβα υπόψη και σ' ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να τα μοιραστείς. Ελπίζω η διορθωμένη βερσιόν της ιστορίας να σε ικανοποιήσει περισσότερο.

Edited by elgalla

Sorry που διακόπτω αλλά μιας και μιλάμε ακόμα για βρυκόλακες να πω ότι και εγώ είχα γράψει για ένα διαγωνισμό του σφφ ένα φάνταζυ με βρυκόλακες που δεν ήταν κλασικοί βρυκόλακες και είχαν και αχρωματοψία. :p Και τότε είχαμε την ίδια συζήτηση ότι δεν έπρεπε να τους λέω βρυκόλακες αλλά με άλλο όνομα. Δεν ξέρω i just felt like sharing this :p

• Like 1

Ευγενία, κάτι τέτοιο είναι πάντα ρίσκο. Καλό είναι να παίρνουμε τέτοια σαν συγγραφείς ακόμη κι αν δεν μας βγαίνουν πάντα 100% πετυχημένα.

Ξέχασα να σχολιάσω κάτι σχετικά με τον τίτλο: αρχικά είχα γράψει ότι ήμουν ανάμεσα στο Μοντέρνοι Καιροί και το Νυχτωμένη Μνήμη, όμως μου προτάθηκε και το l33ch 2.0 σαν πιθανή εναλλακτική. Το απέρριψα, τότε, θεωρώντας πως θα πρόδιδε το περιεχόμενο της ιστορίας υπερβολικά, αλλά επειδή γενικά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένη με τον τίτλο (νομίζω το σχολίασαν και άλλοι ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερος) αναρωτιέμαι μήπως τελικά θα έπρεπε να έχω διαλέξει κάτι από τα άλλα δύο.

• Like 1

Κοίτα, δεν θέλω να απασχολώ το πόστ σου αλλά μου είναι κιόλας δύσκολο να συμφωνώ όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι. Να γιατί το στόρυ σου έχει εξέλιξη:

Tα καλώδια μαλλιά υποτίθεται οτι ταιριάζουν στην ηλεκτρονική κουλτούρα της εποχής οπότε πρέπει έγιναν την τελευταία δεκαετία=>εξέλιξη

Όταν πάς απο υλική σε άυλη τροφή πρέπει να αλλάζει και το σώμα που τη δέχεται προκειμένου να μπορεί να την απορροφά. Ο βρυκόλακάς σου δεν είναι ένα ον (ή μη ον) με όργανα είναι μια ύπαρξη που μπορεί να καταναλώσει οτιδήποτε. Ο παραδοσιακός είναι ον με όργανα που χρειάζονται αίμα=>εξέλιξη

Δεν έχω πρόβλημα που εξέλιξες τον βρυκόλακα!! Δεν με απασχολεί αν έχει πέντε μάτια καρδιά από χρυσάφι και τρώει ιδέες για να χορτάσει. Δεν καν έχω πρόβλημα αν η εξέλιξη του βρυκόλακα μπορεί να γίνει γρηγορότερα!

αλλά μην βαπτίζεις όλα αυτά ως αλλαγή γαστρονομικών προτιμίσεων.

Αυτά και σου υπόσχομαι να μην ξαναποστάρω.

• Like 1

Σε ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια και τον κόπο που έκανες να τα γράψεις.

...Και αυτό είναι σημαντικό διότι βάζει την ανάγνωση της ιστορίας και σε ένα ακόμη επίπεδο: αυτό του meta. Αν οι βρικόλακες ως λογοτεχνικός συμβολισμός δεν εξελίσσονταν, θα πέθαιναν. Αλλά έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά προσαρμόσιμοι, λογοτεχνικά, και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ στα συγκεκριμένα τέρατα.

Επειδή με ρώταγες για το σχόλιό μου περί τεχνολογίας και τρόμου, εδώ είπες αυτό που έψαχνα: το meta. Λοιπόν, η ιστορία σου σε meta επίπεδο είναι γαμάτη και είναι πάρα πολύ σαφές το τί έχει να πει, τόσο για τους βρικόλακες ως αρχέτυπο όσο και για το σχολιασμό για το πώς η κοινωνική δικτύωση επηρεάζει τη ζωή μας.

Αυτό το meta επίπεδο ήταν που μου θύμισε πολύ τη λογοτεχνία τρόμου των 80's και των 90's, όπου οι ιστορίες μερικές φορές κατέληγαν αλληγορίες και κύρηγμα αντί για τρόμος (αν θυμάμαι καλά διάβαζες τους πρώτους τόμους του Hellblazer φέτος και ο Dellano το κάνει αυτό μέχρι αηδίας) αλλά συχνά, για να αποδόσουν την προχώ ιδέα τους θυσίαζαν την ίδια την ιστορία και την ατμόσφαιρά της. Νομίζω (αν και δεν έχω διαβάσει ολόκληρα και με προσοχή τα τελευταία ποστ) αυτό που λέμε αρκετοί είναι ότι η ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα αλλά δε δούλευε στο πλαίσιο που είχε ενταχθεί.

Γιατί μιλάει για βρυκόλακες που εξεληξαν τους κυνόδοντές τους σε καλώδια και αντί για αίμα ρουφούν τους τοίχους του facebook των θυμάτων τους.

Διάβασε αυτή την πρόταση σε δέκα αναγνώστες έτσι χύμα και οι πέντε θα τη βρούνε αστεία. Παίξε λίγο μαζί της, παρουσίασέ την αλλιώς (ίσως με το θύμα να ανακαλύπτει σιγά σιγά τι έγινε αντί να το αφηγείται) ώστε να μη βάζεις κάποιον να την πετάξει έτσι χύμα, άσε και ισχυρές υπόνοιες ότι είναι εξέληξη των παραδοσιακών βρικολάκων και κάπου πηγαίνεις

• Like 1

Σ' ευχαριστώ για τον έξτρα σχολιασμό, ήταν πολύ βοηθητικός. Σε καμιά περίπτωση η ιστορία δεν είναι τέλεια, το θεωρώ αυτονόητο αυτό. Παίρνει δουλειά ακόμη και βελτίωση και δεν ξέρω πώς μπορεί να εξελιχθεί. Σίγουρα θα πρέπει να πειραματιστώ λίγο παραπάνω με τη φόρμα, να κάνω καλύτερα flesh out τους χαρακτήρες όπως είπε κι η Άννα και όλα τα υπόλοιπα ζητηματάκια που ανέφερα πιο πάνω ότι πρέπει να διορθωθούν.