Old man & SiFi Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Old manΕίδος: φαντασίαΒία; ΊσωςΣεξ; Ούτε κατά διάνοιαΑριθμός Λέξεων: 666 (μην πάει ο νους σας στο πονηρό…) Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια: Ελπίζω να το “πιάσετε” και να σας φανεί διασκεδαστικό. Γενικά δεν περνάμε άσχημα στην μαύρη χαράδρα μας. Κανείς δεν θυμάται πότε ή πως βρεθήκαμε εδώ αφού κανείς μας δεν μπορεί να έχει κάποια αίσθηση του χρόνου. Είμαστε εδώ από την αρχή -όποτε και να ήταν αυτή- και είμαστε αγκιστρωμένοι στα τοιχώματά της. Άλλοι λένε ότι δεν είμαστε απλά αγκιστρωμένοι αλλά ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε η χαράδρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε, και με μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Όχι ότι αυτό μας βοήθησε κάπως, όλοι ξέρουμε τα ίδια πράγματα και έχουμε τις ίδιες εμπειρίες. Απλά κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη για διάφορα θέματα από κάποιους άλλους. Κάποιοι π.χ. πιστεύουν ότι αυτή είναι η τιμωρία μας για κάτι πολύ κακό που κάναμε, τόσο κακό που το έχουμε όλοι διαγράψει από την μνήμη μας. Άλλοι πάλι λένε ότι η χαράδρα είναι μια ατέλειωτη ευθεία γραμμή και άλλοι ότι υπάρχουν παράλληλες χαράδρες. Χωρίς στοιχεία υπέρ ή κατά οποιασδήποτε θεωρίας ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει. Με κάτι τέτοια θέματα περνάμε ήσυχα τον καιρό μας διαφωνώντας πολιτισμένα. Σπάνια αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Περνάμε τον περισσότερο καιρό μας σε βαθύ σκοτάδι και το μόνο που μας ενοχλεί είναι κάποιες δονήσεις. Πότε ήπιες, πότε έντονες αλλά δεν μας δημιουργούν κάποιο πρόβλημα πέρα από μια μικρή και -συνήθως- προσωρινή ανησυχία. Η ανησυχία μας είναι για το τι θα επακολουθήσει. Κάποιες φορές δεν είναι μόνο οι δονήσεις, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Το φιλικό σκοτάδι εξαφανίζεται, και ξαφνικά πέφτει πάνω μας φως. Τότε είναι που ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Το φως είναι κακό σημάδι. Σε πρώτη φάση η επαφή μας με το φως μας φέρνει σε επαφή και με άλλα πράγματα. Τεράστιες πέτρες πέφτουν πάνω μας αλλά ευτυχώς τα κορμιά μας είναι αρκετά ελαστικά και δεν παθαίνουν τίποτα. Πάντως η παρουσία τους ανάμεσά μας κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Κάποιες φορές σκοτεινιάζει για λίγο, αισθανόμαστε κάποια πίεση και όταν το φως επιστρέψει, οι πέτρες έχουν φύγει. Δυστυχώς όμως αυτό συνήθως σημαίνει ότι θα έρθει ο Τιμωρός. Κανείς δεν θυμάται πότε ή ποιος του έδωσε αυτό το όνομα. Πιθανότατα κάποιος από αυτούς που πιστεύει ότι εδώ είναι η κόλαση ή το καθαρτήριό μας. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι εμφανίζεται όταν κάνουμε αμαρτίες. Οι υπόλοιποι το βλέπουν σαν ένα φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται κατά περιόδους και περιγελούν τους “θρήσκους” αφού κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σόι αμαρτία μπορούμε να κάνουμε εδώ που είμαστε καρφωμένοι. Μόνο αμαρτωλές σκέψεις. Αλλά και πάλι κανείς μας δεν έχει προσδιορίσει τι ακριβώς είναι “αμαρτωλή σκέψη”. Πάντως, γενικά συμφωνούμε ότι είναι ένα ταιριαστό όνομα ανεξάρτητα αν το φαινόμενο είναι φυσικό ή μεταφυσικό.. Έρχεται μόνον όταν έχει φως και η πρώτη ένδειξη που έχουμε ότι πλησιάζει, είναι η σκιά του που καλύπτει το φως κατά διαστήματα. Μετά εμφανίζεται ένα μικρό παραλληλόγραμμο κομμάτι του να πετάει πάνω και γύρω μας. Σιγά-σιγά, το κομματάκι μεγαλώνει μέχρι που καλύπτει όλο το άνοιγμα της χαράδρας μας. Και τότε, ο Τιμωρός απλώνει μέσα στην χαράδρα ένα τεράστιο γυαλιστερό πλοκάμι με μια σκληρή διαφανή ακίδα στην άκρη του, που καθώς σέρνεται μέσα στην χαράδρα, μας πιέζει δυνατά και τόσο βάναυσα που δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα ουρλιαχτά μας. Επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι κραυγές μας ενώνονται σε ένα βουητό. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την φωνή του ενός από του άλλου, και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αν έχει ξεμείνει και καμιά από τις πέτρες ανάμεσά μας. Ευτυχώς αυτό το επώδυνο πέρασμά του δεν κρατάει πολύ. Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον Τιμωρό, αλλά σιγά-σιγά εξαφανίζεται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνην που ήρθε. Αν και σύντομη σε διάρκεια, είναι μια πολύ έντονη και επώδυνη εμπειρία για εμάς που έχουμε καλομάθει στο σκοτάδι και την ησυχία. Ευτυχώς, ο Τιμωρός έχει καιρό να εμφανιστεί. Εδώ που τα λέμε ούτε φως έχουμε δει, ούτε καν δονήσεις έχουμε νιώσει τελευταία. Αλλά, τώρα δα κάτι δεν πάει καλά, αισθάνομαι μία δόνηση. Ελπίζω να μην έκανα καμιά “αμαρτωλή σκέψη” και να υπάρξει και συνέχεια… «Μαρία! Τι στο καλό γυρεύει εδώ αυτός ο δίσκος; Ξέρεις πόσον καιρό τον ψάχνω; Είναι ιδανικός για να δοκιμάσω το καινούργιο μου πικάπ…» Και για όσους δεν το “έπιασαν”, φωτογραφία από δορυφόρο : Ο “Τιμωρός” εν δράσει Edited June 17, 2015 by Old man & SiFi 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 VIVA LA VINYL ! Ε, εντάξει, τη δορυφορική φωτό δεν την είχες ανάγκη εδώ που τα λέμε. Το δίνει το διήγημα η τελευταία ατάκα. Τα εισαγωγικά δεν τα χρειάζεσαι στα «θρήσκους» και «αμαρτωλή σκέψη». Για έμφαση αρκούν μόνο τα πλάγια γράμματα, δεν χρειάζεται και το bold. Θα προσπαθούσα, κάπως, να αποφύγω την τελευταία ατάκα. Οι πέτρες τι είναι; Η σκόνη; Το βουρτσάκι; Πριν τον τιμωρό δεν θέλεις και την περιγραφή του σκουπίσματος; Η πρώτη παράγραφος είναι καλή γιατί δημιουργείται ένας παραλληλισμός με το σύμπαν. Ίσως στο τέλος θα μπορούσες ευθέως να μιλήσεις για μουσική προκειμένου να αποφύγεις το spoiler με τη Μαρία ( που παρατάει τους δίσκους δεξιά κι αριστερά ). Ίσως ο τιμωρός τους θυμίζει με επώδυνο τρόπο αυτό που είχαν και έχασαν. Κι έτσι να δοθούν επιχειρήματα υπέρ των θρησκόληπτων. Θα μπορούσαν ακόμα να υπάρχουν και σέκτες που τον λατρεύουν και περιμένουν την τιμωρία του! Μου θύμισε το βιβλίο του Αλέξανρου Σχινά, Η Παρτίδα (εκδόσεις ΕΣΤΙΑ). Εκεί αφηγητής είναι ο βασιλεύς των λευκών και το σύμπαν η σκακιέρα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 (edited) Α. VIVA LA VINYL ! 1. Ε, εντάξει, τη δορυφορική φωτό δεν την είχες ανάγκη εδώ που τα λέμε. Το δίνει το διήγημα η τελευταία ατάκα. 2. Οι πέτρες τι είναι; Η σκόνη; Το βουρτσάκι; Πριν τον τιμωρό δεν θέλεις και την περιγραφή του σκουπίσματος; 3.Τα εισαγωγικά δεν τα χρειάζεσαι στα «θρήσκους» και «αμαρτωλή σκέψη». Για έμφαση αρκούν μόνο τα πλάγια γράμματα, δεν χρειάζεται και το bold. 4.Θα προσπαθούσα, κάπως, να αποφύγω την τελευταία ατάκα. Σε ευχαριστώ πολύ που όχι μόνο την διάβασες αλλά την σχολίασες κιόλας. Τα σχόλια σου όλα σωστά και χρήσιμα για το μέλλον. Μόνο τρείς παρατηρήσεις έχω να κάνω : Α Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssss !!!!!!!!! 1. Την έβαλα για περισσότερη πλάκα και επειδή φοβάμαι ότι τα νεώτερα άτομα δεν θα το καταλάβαιναν (Κιάρα ακούς;) 2. Ναι η σκόνη είναι, και το σκούπισμα υπάρχει : «Κάποιες φορές σκοτεινιάζει για λίγο, αισθανόμαστε κάποια πίεση και όταν το φως επιστρέψει, οι πέτρες έχουν φύγει. Δυστυχώς όμως αυτό συνήθως σημαίνει ότι θα έρθει ο Τιμωρός.» EDIT (μετά από πιο προσεκτική μελέτη των σχολίων σου) 3.Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σκοπός μου δεν ήταν η έμφαση αλλά να δοθεί η εντύπωση ότι οι λέξεις αυτές δεν είμαστε σίγουροι ότι όντως εκφράζουν αυτό ακριβώς που λένε και χρησιμοποιούνται μάλλον ειρωνικά . Κάποτε τις βάζαμε σε εισαγωγικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν αυτό έχει αλλάξει, να μου το πεις να το ξέρω! 4.Καμιά ιδέα ώστε να καταλάβουν -οι περισσότεροι τουλάχιστον- τι γίνεται; ; Edited June 18, 2015 by Old man & SiFi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeDamtsios Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Το κειμενάκι ήταν ευχάριστο. Με έκανε να αναπολήσω κιόλας, να ρίξω μια ματιά και στα βινύλια μου που σίγουρα θα χρειαστούν και το σκουπισματάκι τους αν αποφασίσω να τα ρίξω ξανά σε κάποιο πικ απ. (Ο τιμωρός μου δυστυχώς απουσιάζει εδώ και χρόνια από τη θέση του. Τον έφαγε η τεχνολογία τον καημένο!) Μου φάνηκε ευχάριστα κωμικό που είδα τα γεγονότα από αυτήν την πλευρά του... κόσμου, ενώ η κορυφαία ατάκα ήταν εκείνες οι αμαρτωλές σκέψεις. Η εικόνα από κάτω μάλλον κακό κάνει, γιατί υπάρχουν ανόητοι σαν και μένα που ανηφορίζοντας προς την κορυφή την σελίδας και βλέποντας το spoiler εν όψη, υπάρχει περίπτωση να το πατήσουν χάνοντας κάπως τη μικρή έκπληξη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 Η εικόνα από κάτω μάλλον κακό κάνει, γιατί υπάρχουν ανόητοι σαν και μένα που ανηφορίζοντας προς την κορυφή την σελίδας και βλέποντας το spoiler εν όψη, υπάρχει περίπτωση να το πατήσουν χάνοντας κάπως τη μικρή έκπληξη... Ευχαριστώ γιά την ανάγνωση και το σχόλιο. Αν ήξερα ότι υπάρχουν και ζαβολιάρηδες δεν θα την έβαζα... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Α. VIVA LA VINYL ! 1. Ε, εντάξει, τη δορυφορική φωτό δεν την είχες ανάγκη εδώ που τα λέμε. Το δίνει το διήγημα η τελευταία ατάκα. 2. Οι πέτρες τι είναι; Η σκόνη; Το βουρτσάκι; Πριν τον τιμωρό δεν θέλεις και την περιγραφή του σκουπίσματος; 3.Τα εισαγωγικά δεν τα χρειάζεσαι στα «θρήσκους» και «αμαρτωλή σκέψη». Για έμφαση αρκούν μόνο τα πλάγια γράμματα, δεν χρειάζεται και το bold. 4.Θα προσπαθούσα, κάπως, να αποφύγω την τελευταία ατάκα. Σε ευχαριστώ πολύ που όχι μόνο την διάβασες αλλά την σχολίασες κιόλας. Τα σχόλια σου όλα σωστά και χρήσιμα για το μέλλον. Μόνο τρείς παρατηρήσεις έχω να κάνω : Α Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssss !!!!!!!!! 2. Ναι η σκόνη είναι, και το σκούπισμα υπάρχει : «Κάποιες φορές σκοτεινιάζει για λίγο, αισθανόμαστε κάποια πίεση και όταν το φως επιστρέψει, οι πέτρες έχουν φύγει. Δυστυχώς όμως αυτό συνήθως σημαίνει ότι θα έρθει ο Τιμωρός.» EDIT (μετά από πιο προσεκτική μελέτη των σχολίων σου) 3.Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σκοπός μου δεν ήταν η έμφαση αλλά να δοθεί η εντύπωση ότι οι λέξεις αυτές δεν είμαστε σίγουροι ότι όντως εκφράζουν αυτό ακριβώς που λένε και χρησιμοποιούνται μάλλον ειρωνικά . Κάποτε τις βάζαμε σε εισαγωγικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν αυτό έχει αλλάξει, να μου το πεις να το ξέρω! 4.Καμιά ιδέα ώστε να καταλάβουν -οι περισσότεροι τουλάχιστον- τι γίνεται; ; Α 2. Θα τυφλώθηκα φαίνεται. 3. Όχι δεν έχει αλλάξει. Χρησιμοποιούνται ειρωνικά. Αλλά αν οι θρήσκοι και οι θρησκόληπτοι υπάρχουν, νομίζω δεν υπάρχει λόγος για εισαγωγικά. Δες αυτό και κρίνε. 4. Η αλήθεια είναι πως όχι. Θέλει παίδεμα οπωσδήποτε, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι μπορείς να μιλήσεις για μουσική κάποια στιγμή. Βέβαια εξαρτάται και πώς το θέλεις εσύ. Εγώ απλά γνώμες αμολάω. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 3. Όχι δεν έχει αλλάξει. Χρησιμοποιούνται ειρωνικά. Αλλά αν οι θρήσκοι και οι θρησκόληπτοι υπάρχουν, νομίζω δεν υπάρχει λόγος για εισαγωγικά. Δες αυτό και κρίνε. 4. Η αλήθεια είναι πως όχι. Θέλει παίδεμα οπωσδήποτε, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι μπορείς να μιλήσεις για μουσική κάποια στιγμή. Βέβαια εξαρτάται και πώς το θέλεις εσύ. Εγώ απλά γνώμες αμολάω. Ευχαριστώ πολύ! (πολύ κατατοπιστικό το3.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 1. Την έβαλα για περισσότερη πλάκα και επειδή φοβάμαι ότι τα νεώτερα άτομα δεν θα το καταλάβαιναν (Κιάρα ακούς;) Ενώ έχεις την εντύπωση οτι οποιοσδήποτε άλλος θα ειχε καταλάβει άμα δεν την είχες βάλει την τελευταία φράση Το κειμενάκι είναι πολύ διασκεδαστικό, ωραία γραμμένο και τα συμπάθησα αυτά τα μπαρμπαδάκια 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 (edited) 1.Ενώ έχεις την εντύπωση οτι οποιοσδήποτε άλλος θα ειχε καταλάβει άμα δεν την είχες βάλει την τελευταία φράση 2.Το κειμενάκι είναι πολύ διασκεδαστικό, ωραία γραμμένο και τα συμπάθησα αυτά τα μπαρμπαδάκια 1. Όχι φυσικά, αλλά η συζήτηση γινόταν για την “δορυφορική” φωτογραφία και όχι την τελευταία φράση. 2. Σε ευχαριστώ που το διάβασες (και που "ακούς") και χάρηκα που το βρήκες διασκεδαστικό. Δεν είχε παραπάνω φιλοδοξίες... Edited June 19, 2015 by Old man & SiFi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts