Jump to content

Το συμβούλιο των μάγων

antrehil

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Κώστας
Είδος: ηρωική φαντασία
Βία; όχι
Σεξ; όχι
Αριθμός Λέξεων:1828
Αυτοτελής; όχι
Σχόλια: Αυτός είναι ο πρόλογος από ένα μυθιστόρημα που γράφω. Ο λόγος που το ανεβάζω είναι επειδή σε αυτό το κομμάτι ξετυλίγετε ουσιαστικά όλη η υπόθεση... Για να σας προλάβω ως λάτρης του DnD ο κόσμος στον οποίο γράφω είναι βασισμένος πάνω στο ομώνυμο παιχνίδι και ίσως να σας φανεί λίγο κλισέ... Μην διστάσετε να μου κάνετε τις παρατηρήσεις σας... άλλωστε από τα λάθη μαθαίνουμε!!!

Ανάμεσα στα περίτεχνα κτίσματα και την μεγάλη προβλήτα του λιμανιού δέσποζε εντυπωσιακός ο Πύργος της Υψηλής Μαγείας. Ψηλός όσο κανένα άλλο κτήριο της πόλης ο πύργος ανέδυε μια διαφορετική αύρα. Μια αύρα μαγείας. Κτισμένος απο πολύ παλιά προτού καλά-καλά ο όγκος της πόλης απλωθεί τόσο ήταν ένα κτίσμα που γέμιζε τους περαστικούς με δέος. Από όλα τα τόσο διαφοροποιημένα αρχιτεκτονικά κτήρια της Θέραμαϊν αυτό ήταν ίσως που έδινε στην πόλη τον τίτλο: Η Πόλη των Θαυμάτων.

Ο πύργος στέγαζε πάνω απο εκατό δωμάτια και κρυφές αίθουσες. Θησαυροί ανείπωτης αξίας και απόκρυφα μυστικά. Βιβλιοθήκες που θα ζήλευε και ο πιο μεγάλος φιλόσοφος και γνώσεις που ακόμα και τα ευγενείς ξωτικά δεν είχαν. Ένας τόπος μοναδικός σε όλα τα βασίλεια.

Σε ένα απο αυτά τα δωμάτια και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα των συνεδριάσεων μαζεύτηκαν μια καλοκαιρινή μέρα τα μέλη του συμβουλίου του Λευκού Τάγματος της Μαγείας. Ήταν μια μεγάλη αίθουσα με έναν μεγάλο κυκλικό χώρο με θολωτή οροφή και φωταγωγούς διαμορφωμένους έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται το φως του ήλιου κατά την διάρκεια ολόκληρης της μέρας. Αψυδοτές κολόνες ορθόνονταν γύρω απο τους κυλινδρικούς τοίχους και ανάμεσα στις κολόνες στενά παράθυραarrow-10x10.png με σκαλισμένα σχέδια γύρω τους. Στο κέντρο της κυκλικής αίθουσας υπήρχε το μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι στολισμένο με δεκάδες χαραγμένους ρούνους ενώ γύρω του οι πέντε καρέκλες των μελών του συμβουλίου. Δύο καρέκλες στην μια πλευρά άλλες δύο στην άλλη ενώ στο προσκέφαλο μια για τον πρώτο μάγο και άρχοντα του πύργου.

Όσοι υπηρέτες βρίσκονταν μέχρι εκείνη την στιγμή καθαρίζοντας τον χώρο ή ανάβοντας τα κεριά έφυγαν μόλις η δύφιλη πόρτα ανοίξει για να περάσουν μέσα οι μάγοι. Έκατσαν στις καρέκλες γνωρίζοντας καλά ο κάθε ένας την θέση του.

Απο την δεξιά άκρη καθόταν ο Ρούμπιν ο Γαλάζιος. Μάγος του Έιντελ. Δίπλα του ο Έλεντιρ Μάτζιους. Περιπλανώμενος μάγος του Θέαρντιλ. Απέναντί ο Μπέλορ και ο Θάντιλ οι δίδυμοι του Γκόνγκορτ και τhw Θέραμαϊν ενώ στο προσκέφαλο καθόταν ο Ντέρεκ ο ισχυρότερος του Λευκού Τάγματος και ιδιοκτήτης του Πύργου.

Ο Ντέρεκ είχε καλέσει τα μέλη του συμβουλίου έχοντας μπροστά του ένα πολύ σοβαρό θέμα. Μια απόφαση που έπρεπε να παρθεί και απατούσε την σοφία των ισχυρότερων μάγων.

«Αδέρφια από κάθε γωνιά της ηπείρου.» Η βραχνή φωνή του γέροντα έφερε την σιωπή στο τραπέζι και τα βλέμματα στράφηκαν με ενδιαφέρον πάνω του. «Πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε όλοι μαζί. Τότε είχαμε απέναντι μας να αντιμετωπίσουμε έναν πανίσχυρο εχθρό που με την φρόνιμη και έγκυρη δράση μας καταφέραμε να τον νικήσουμε.» Σταμάτησε για λίγο για να σκεφτεί τα επόμενα λόγια του. «Όπως τότε έτσι και τώρα καλούμαστε να πάρουμε μια πολύ σοβαρή απόφαση. Ένας νέοςarrow-10x10.png εχθρός κάνει τα πρώτα του βήματα εκεί έξω. Μια απειλή που μεγαλώνει μέρα με την μέρα και απλώνει τα θανατερά της νύχια όλο και μακρύτερα. Προς το παρόν ο εχθρός μας μένει στην αφάνεια επειδή δεν είναι ακόμη έτοιμος να στρέψει τις δυνάμεις του απάνω μας. Όμως δεν θα αργήσει και τότε θα έχουμε παγιδευτεί στον φοβερό κλοιό του.»

«Τα λόγια σου άρχοντα Ντέρεκ είναι απλανείς.» Ο Ρούμπιν ο γαλάζιος σηκώθηκε και μίλησε. «Μας λες για μια απειλή ενώ δεν αποκαλύπτει τίποτα άλλο. Σε ρωτάω λοιπόν. Ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος και γιατί τον θεωρείς τόσο σοβαρό ώστε να μας καλείς σε συμβούλιο.»

«Κάθισε Ρούμπιν και θα πάρει τις απαντήσεις που γυρεύεις.» Απάντησε ατάραχος ο Ντέρεκ και ανακάθισε αναπαυτικά στην καρέκλα του κοιτάζοντας έναν-έναν τους μάγους ερευνητικά. «Ένθρικ είναι το όνομα του και δίστιχός δεν γνωρίζω ακόμη αρκετά για τους σκοπούς του. Όμως ένα είναι σίγουρο. Το Μαύρο Κάστρο δεν είναι έρημο πια. Μια μοναχική σκιά πλανιέται στους σκοτεινούς διαδρόμους του και τα στοιχειωμένα δωμάτια του. Οι ψίθυροι ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα. Οι χωρικοί και οι αγρότες γύρω από το Μαύρο Κάστρο στους πρόποδες των βουνών Λίμπερτ λένε πως πλάσματα μοχθηρά και χαιρέκακα κατέβαιναν από τα βουνά και βγαίνουν από την γη για να πάρουν τον δρόμο προς το Μαύρο Κάστρο. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του νέου τους αφέντη.»

«Οι φήμες παρεκκλίνουν παλιέ μου φίλε.» Ανταπάντησε ο Ρούμπιν ενώ η έκφραση του γέρικου προσώπου του είχε αλλάξει γνωρίζοντας καλά πως ο Ντέρεκ ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να μην βασίζεται αποκλειστικά σε φήμες.

«Μπορεί Ρούμπιν. Μπορεί.» Έπλεξε τα δάχτυλα του συλογιζόμενος ενώ στο πρόσωπο του ζωγραφίστικε μια έκφραση ανισιχίας. Κάτι πολύ σπάνιο σε έναν άνθρωπο σαν τον Ντέρεκ που ήταν γέρος έχοντας κάτω απο τα πόδια του έναν αιώνα και εμπειρίας. «Πάντος το ένστικτο μου μου λέει πως κάτι δεν πάει καλά.»

Συμφωνώarrow-10x10.png μαζί σου.» Δήλωσε ο Έλεντιρ Μάτζιους. «Μπορεί να βρίσκομε μακριά από το Μαύρο Κάστρο μα οι φήμες για τον Μαύρο Βασιλιά όπως αποκαλούν τον Ένθρικ έχουν φτάσει στο Θέαρντιλ. Εκτός αυτού όμως οι ακρίτες φύλακες στα κεντρικά των βουνών Λίμπερτ λένε πως η κίνηση των ορκ έχει αυξηθεί έντονα τους τελευταίους μήνες. Οι άλλοτε ανοργάνωτες ορδές πλέον κινούνται προς τον βορρά ψάλλοντας ύμνους για μια νέα εποχή. Πιέζουν ασφυκτικά τα φυλάκια των ακριτών και βρίσκουν τρόπους να περνάνε μέσα από πυκνά δάση και υπόγειες σήραγγες. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αλλά πιστεύω πως το Μαύρο Κάστρο κινεί τα νήματα πίσω από τις εχθρικές στρατιές.»

«Ωραία λοιπόν.» Είπε αποφασιστικά ο Ρούμπιν σφίγγοντας την γροθιά του. Ανarrow-10x10.png ο στρατός του Ένθρικ δεν είναι ακόμα έτοιμος τότε πρέπει να επιτεθούμε πρώτοι. Αν τον ευνιδιάσουμε θα καταφέρουμε να διαλύσουμε τις ορδές των ορκ ή έστω να αποκόψουμε την πορεία τους προς το Μαύρο Κάστρο.»

Ο Ντέρεκ χάιδεψε την μακριά άσπρη γενιάδα του κοιτάζοντας χαμένος απο το παράθυρο τον ουρανό που αποκτούσε ένα πορφυρό χρώμα καθώς οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου έσβηναν. «Δυστιχώς δεν γίνετε να δράσουμε έτσι.» Αποκρίθηκε. «Η Γκόνγκορτ είναι μια αχανής χώρα με πολλά χωριά και πόλεις που αν καλέσουμε τα στρατεύματα της τότε θα μίνουν απροστάτευτα στους εχθρούς του βορρά και τα τέρατα που κρύβονται στις ερημιές. Όχι το ενδεχόμενο να επιτεθούμε κατά μέτωπο αποκλείετε.»

Ο Ρούμπιν κούνισε καταφατικά το κεφάλι του. «Τι έχεις να προτείνεις εσύ Ντέρεκ;»

«Δεν μπορώ να βγάλω ένα σχέδιο εφόσον δεν γνωρίζω τις δυνατότητες και τους σκοπούς του αντιπάλου.» Απάντησε. «Ίσως το καλύτερο θα ήταν να στήλουμε μια ομάδα να παρακολουθήσει το Μαύρο Κάστρο.»

«Σε αυτό σε προλάβαμε εμείς.» Αποκρίθηκε ο Μπέλορ που ως τότε καθόταν έχοντας κρυμμένα τα χαρτιά του μαζί με τον Θάντιλ. Οι δύο μάγοι μένοντας στην Θέραμαϊν όπου βρισκόταν ο Πύργος της Υψηλής Μαγείας ήταν λογικό να βρίσκονταν πιο κοντά στον Ντέρεκ και να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα που τον απασχολούσαν. «Στείλαμε κατάσκοπους για να μάθουμε τα σχέδια του Ένθρικ.»

«Και γιατί δεν το είπατε από την αρχήarrow-10x10.png αυτό.» Η φωνή του Ρούμπιν ακούστηκε καχύποπτη μιας και πάντα η σχέση του με τους δίδυμους δεν ήταν και πολύ καλή.

Ο Μπέλορ του έριξε ένα αποκαρδιωτικό βλέμμα χωρίς να του δώσει απάντηση κι έπειτα στράφηκε ξανά στον Ντέρεκ που παρά και τις δικές του αμφιβολίες δεν διαμαρτυρήθηκε μιας και προέκειπταν πιο επείγον ζητήματα. «Ο Ένθρικ αναζητά ένα αντικείμενο που θα οδηγήσει τις δυνάμεις του στο απόγειο τους. Το Σκήπτρο του Δράκου.»

Ένας κόμπος ανέβηκε στον λαιμό του Ντέρεκ στο άκουσμα του αντικειμένου. Πολλά μαγικά όπλα είχαν υπάρξει στον κόσμο που είχαν προκαλέσει μεγάλο κακό όμως το Σκήπτρο του Δράκου ήταν το χειρότερο και κουβαλούσε πάνω του βαριά και μακάβρια ιστορία.

«Χίλια χρόνια πριν.» Ξεκίνησε να λέει την ιστορία του σκήπτρου ο Θάντιλ αν και αναμφίβολα δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος σε ολόκληρη τη ήπειρο που να μην είχε ακούσει για αυτό. «Ένας μάγος και υπηρέτης του Ράνγκραφτ είχε φτιάξει ένα αντικείμενο με μαύρη μαγεία. Οι ιδιότητες του ήταν να ελέγχει την θέληση των δράκων. Με αυτό το αντικείμενο ο Ράνγκραφτ έστρεψε τα φτερωτά ερπετά εναντίων των βασιλείων. Πόλεις κάηκαν και λαοί αφανίστηκαν. Η κυριαρχεί του Ράνγκραφτ ήταν σχεδόν ολοκληρωτική ώσπου μια μέρα εμφανίστηκε ο χαμένος βασιλιάς του Μίθριλ Μορ. Ο Κάλγκαρ. Πολέμησε γενναία με δράκους και στρατιές και κατάφερε να κλέψει το σκήπτρο και να διώξει τους δράκους. Ο Ράνγκραφτ οργισμένους έστρεψε όλη του την δύναμη εναντίον στον Κάλγκαρ και την γενιά του. Οι ορδές των ορκ των τρολ των γκόμπλιν και των γιγάντων μπήκαν στο Μίθριλ Μορ και βεβήλωσαν την όμορφη πόλη σκοτώνοντας όποιον έβρισκαν. Ο Κάλγκαρ έπεσε νεκρός ηρωικά φυγαδεύοντας τους νεότερους και τις γυναίκες από την πόλη. Παρά τον θάνατο του όμως ο Ράνγκραφτ δεν κατάφερε να ανακτήσει το σκήπτρο και μετά από λίγο καιρό χωρίς τους πανίσχυρους δράκους του έχασε τον πόλεμο. Όσο για το σκήπτρο. Παραμένει ακόμα στα ερείπια της πόλης. Στις σκοτεινές κατακόμβες ανάμεσα στους άλλους θησαυρούς και κανείς ως τώρα δεν κατάφερε να το βρει.»

«Αφού κανείς μέσα σε χίλια χρόνια δεν κατάφερε να βρει το σκήπτρο γιατί να τα καταφέρει τώρα ο Ένθρικ;» Διαμαρτυρήθηκε ξανά δύσπιστα ο Ρούμπιν.

«Ο τωρινός εχθρός δεν είναι κάπιος τυχαίος.» Αντέτηνε ο Έλεντιρ. «Ούτε το Μαύρο Κάστρο είχε νέο ιδιοκτήτη μετά τον θάνατο του Ράνγκραφτ. Όμως αυτός ο Ένθρικ πρέπει να είναι πολύ ισχυρότερος από τους επίδοξους κυνηγούς δύναμης.»

«Τότε η λύση είναι μονόδρομος.» Συμπέρανε ο Μπέλορ. «Μια ομάδα θα πάει να βρει το σκήπτρο προτού προλάβει να το κάνει αυτό ο Ένθρικ. Κάποιος από εμάς πρέπει να το κάνει αυτό.»

Η ησυχία που επικράτησε τις επόμενες στιγμές στην μεγάλη αίθουσα φάνηκε να είναι αιώνες. Μονάχα το τριζοβόλημα των κεριών ακουγόταν και το απαλό σφύριγμα του αέρα που έμπαινε από τα παράθυρα. Όλοι γνώριζαν καλά πόσο επικίνδυνο ήταν το να πάνε στο Μίθριλ Μορ.

Η πόλη που θεωρούταν χαμένη από αιώνες και χιλιάδες μύθοι την στοίχειωναν. Οι περίφημες κατακόμβες της ερειπωμένης πόλης που κανένας από όσους τράβηξαν κατά εκεί δεν γύρισε πίσω. Γιατί κάποιος από τους μάγους να άφηνε την ίσηχη ζωή του και την συντροφιά των χιλιάδων βιβλίων για να τρέξει στις ερημιές σε αναζήτηση μιας τέτοια περιπέτειας; Σε αναζήτηση του θανάτου.

Αποφασιστικά ο Έλεντιρ σφίχτηκε καθώς σηκωνόταν όρθιος ισχιώνοντας τις πλάτες του και αναδεικνύοντας το ύψος του. «Θα πάω εγώ.» Είπε. «Το Μίθριλ Μορ φημολογήτε πως είναι κρυμμένο κάπου στα ανατολικά του Θέαρντιλ. Γνωρίζω καλύτερα από όλους σας την χώρα και επίσης μπορώ να βρω τα κατάλληλα άτομα να με ακολουθήσουν σε αυτήν την αποστολή.»

«Πολύ καλά.» Συμφώνησε ο Ντέρεκ ανακουφισμένος έχοντας απόλειτη εμπιστοσύνη στον Έλεντιρ που ήταν χρόνια στο πλευρό του και ήταν πάντα πιστός φίλος. Κατά βάθος γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως ο Έλεντιρ θα δεχόταν και έτσι δεν ξαφνιάστηκε καθόλου. Πάντος έχοντας του μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό ανησυχούσε για αυτόν γιατί ήξερε πως η ευθύνη που ο γενναίος μάγος έπαιρνε αψήφιστα στην πλάτη του ίσως να τον οδηγούσαν και στον χαμό του.

«Θα φύγω με καράβι για το λιμάνι της Σάλμιν. Πρέπει να καλέσω τους φίλους που διαλέγω να με ακολουθήσουν. Υπολογίζω ως τα μέσα του καλοκαιριού να έχω ήδη ξεκινήσει από εδώ.»

Ο Ντέρεκ κούνισε το κεφάλι του καταφατικά με πραγματική ευγνωμοσύνη. «Εντάξει Έλεντιρ. Όσο μένεις στην Θέραμαϊν θα σε φιλοξενήσω στον πύργο και θα ψάξουμε μαζί όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε να βρούμε για το Μίθριλ Μορ αν και πολύ φοβάμε πως ακόμα και στις βιβλιοθήκες του πύργου δεν θα μπορέσουμε να βρούμε και πολλά μιας και κάθε αναφορά για την χαμένη πόλη είναι αβάσιμη. Κανένας δεν έχει βρει το Μίθριλ Μορ.» Είπε ο Ντέρεκ και το πρόσωπο του σκλήρηνε λέγοντας τα τελευταία λόγια. «Κανείς ζωντανός.»

• Like 1

Καλώς ήρθες στο φόρουμ, Κώστα. Ελπίζω αυτά που θα σου γράψω παρακάτω να μη σε αποθαρρύνουν και να σου δώσουν, αντιθέτως, έναυσμα και πείσμα να συνεχίσεις την προσπάθεια. Καταρχήν, θα σου πρότεινα να βάλεις οπωσδήποτε κάποιου είδους ορθογραφικό έλεγχο στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για να γράφεις. Έχεις πολλά ορθογραφικά λάθη κι αυτός είναι ο πιο άμεσος και εύκολος τρόπος να τα διορθώσεις. Κατά δεύτερον, ξερίζωσε το DnD από το μυαλό σου, όσο κι αν το αγαπάς. Δεν είχα καν δει το disclaimer σου κι από τη δεύτερη κιόλας πρόταση μια φωνίτσα μέσα στο κεφάλι μου τσίριζε: Dragonlance! Dragonlance! Dragonlance! Δεν είναι μόνο ότι είναι κλισέ και generic, δηλαδή, φαίνεται και τελείως rip-off, πώς να στο πω. Και ναι μεν λατρεύω το Dragonlance και είμαι κι εγώ αρπιτζού, αλλά θα ήμουν πολύ αρνητική στο να διαβάσω τον κλώνο του. Τρίτον, η σύνταξή σου και η χρήση κάποιων λέξεων δεν είναι σωστή. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει η ανάγνωση ελληνικής λογοτεχνίας περισσότερο. Κάνε μια βόλτα στις βιβλιοθήκες του φόρουμ αλλά και στις παρουσιάσεις των ελληνικών βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας και τρόμου που μπορείς να βρεις εδώ, κυκλοφορούν πάρα πολλά καλά δείγματα. Η προσωπική μου άποψη για το μυθιστόρημα που γράφεις είναι η εξής: αν ο πρόλογος είναι ενδεικτικός του υπολοίπου (κλισέ, generic, απρόσεκτο Dragonlance rip-off), μην το γράψεις. Το ξέρω, ακούγεται σκληρό, αλλά καλύτερα να στο πει κάποιος τώρα, παρά να ξοδέψεις χρόνο που θα μπορούσες να έχεις αφιερώσει σε άλλα, πιθανώς καλύτερα κείμενα. Βέβαια, εξαρτάται και πού αποσκοπείς γράφοντας το μυθιστόρημα αυτό. Θες απλά να το γράψεις, για σένα και τους φίλους σου, για να υπάρχει κάπως γραμμένη μια περιπέτεια που παίξατε ή θα παίξετε; Ή αποσκοπείς σε έκδοση; Στην πρώτη περίπτωση, αγνόησε σχεδόν όλα τα παραπάνω. Στη δεύτερη περίπτωση, συνέχισε να γράφεις, αλλά δοκίμασε δικά σου πράγματα, πειραματίσου, μελέτα τα σχόλια που θα σου κάνουν οι αναγνώστες και δες πώς μπορείς να επωφεληθείς από αυτά. Το sff είναι ιδανικός χώρος για να τα κάνεις όλα αυτά, αρκεί να είσαι δεκτικός. Καλή σου συνέχεια κι ελπίζω να έχουμε τη χαρά να δούμε πολλά κείμενά σου ακόμη! 

Edited by elgalla
  • Like 1

καλός σας βρίσκω Αταλάντη!! Ευχαριστώ που διάβασες το κείμενο μου και για της παρατηρήσεις σου... Για το σχόλιο 1 και 3 δεν έχω να πω κάποια δικαιολογία. Νομίζω με τον χρόνο και διαβάζοντας άλλους συγγραφείς η σύνταξη και η ορθογραφία μου θα βελτιωθούν λιγάκι... όσο για το δύο πρέπει να σας ενημερώσω ότι είμαι βαθύτατα επηρεασμένος από τα βιβλία του Richard Knaak και ακόμη πιο πολύ από αυτά του ed greenwood και r.a. salvatore. Στην τελική είναι ο τρόπος που προσεγγίζει κανείς το φάντασι. Για μένα φάντασι χωρίς ξωτικά μαγεία και δράκους είναι μισό... Χωρίς παρεξήγηση βέβαια... αυτό είναι προσκοπική μου άποψη. Πάντος εκτιμώ πραγματικά τις παρατηρήσεις σου και ευχαριστώ για τις συμβουλές....!!

Θα διαφωνήσω σε κάτι με την Elgalla: Το ότι το κείμενο είναι πολύ επηρεασμένο από D&D δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Πρόβλημα είναι ότι μας τα παρουσιάζεις όλα αυτά με έναν πολύ ξερό και αδιάφορο τρόπο. Ξεκινάς με κάτι μάγους (που δεν ξέρουμε) σε έναν πύργο που μόλις είδαμε να λένε κάτι κατεβατά για πράγματα που πιθανότατα ξέρουν ήδη αλλά πρέπει να τα μάθει ο αναγνώστης. Ο κόσμος δεν είναι πρωτότυπος, η πλοκή δεν είναι πρωτότυπη, αλλά με μία καλή παρουσίαση το έργο κάπως σώζεται. Ξεκίνα μας μέσα σε δράση, γνώρισέ μας κάποιον από τους βασικούς χαρακτήρες (υποθέτω τον Έλεντιρ), κάνε μας να τον μάθουμε και μετά δείξε τον στο τραπέζι να μιλάει.

Για τα υπόλοιπα παρόλα αυτά δε θα διαφωνήσω. Υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη, το συντακτικό έχει μπόλικα θέματα και κάποιες λέξεις χρησιμοποιούνται λάθος (πχ η έγκυρη δράση). Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα προσέξεις και διορθώσεις, ανεξάρτητα από το είδος στο οποίο γράφεις. Οπότε χρειάζεται μελέτη και διάβασμα για να προχωρήσεις.

• Like 2

Γειά σου Κώστα,

Ξεπερνώ για λίγο τα θέματα σύνταξης και ορθογραφίας αφού συζητήθηκαν ήδη. Σχετικά με την υπόθεση: Πράγματι όπως το αναφέρεις και στο σχόλιό σου ανοίγεις πολλά μέτωπα με λιγοστές εξηγήσεις για καθένα από αυτά. Από κάποιο σημείο και μετά χάθηκα ομολογώ. Ίσως να είναι μια καλή ιδέα να μετριάσεις όγκο πληροφοριών και να δώσεις μεγαλύτερο βάθος σε κάθε  μια από αυτές έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει χρόνο να διακρίνει φόντο και κίνητρα.

Στα θετικά να αναφέρω οτι ακριβώς το πλήθος των ιδεών δείχνει οτι θες να δημιουργήσεις ένα πολύπλοκο ιστό διαπλεκόμενων ιστοριών και αυτό αν δουλευτεί σωστά χωρίς να αφήνει σκοτεινά σημεία και χωρίς να είναι πολύπλοκο για να είναι πολύπλοκο αλλά γιατί βγάζει νόημα, μπορεί να είναι όμορφο.

• Like 1

ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας... θα προσπαθήσω να το διορθώσω όπως μπορώ... όσο για τα κατεβατά στους διαλόγους είναι γιατί ήθελα να είναι από την αρχή να είναι εμφανής ο στόχος των ηρώων.

Λοιπόν, καλώς μας ήρθες κατ' αρχάς και καλές συγγραφές. Πράγματι έχεις πολλά ορθογραφικά, το word έχει ορθογραφικό έλεγχο που θα σε βοηθήσει με πολλά, αλλά μην τον ακολουθείς τυφλά όταν σου επισημαίνει ένα λάθος, έχε και ένα λεξικό εύκαιρο να το συμβουλεύεσαι. Τα εκφραστικά θα τα διορθώσεις και θα γίνεσαι όλο και πιο καλός όσο θα γράφεις περισσότερο. 

Πάμε στα της πλοκής. Μας είπες πολλά για 1828 λέξεις, καταλαβαίνω ότι ήθελες να δώσεις τα βασικά και να προχωρήσεις στο πιο ζουμερό κομμάτι, το έκανα και εγώ το ίδιο λάθος παλιότερα, για να είναι ομοιόμορφα ανεπτυγμένη η ιστορία αλλά και να μπορεί να μπει ο αναγνώστης στο πνεύμα και να ενδιαφερθεί για την ιστορία και τους χαρακτήρες. Θα έπρεπε να μπεις λίγο πιο αργά στην ιστορία μιλώντας μας πιο πολύ για τους χαρακτήρες ( αναλόγως και με το αν θα παίξουν και οι υπόλοιποι ρόλο ) επίσης θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες που θες παρουσιάζοντάς μας τις σκέψεις του Ντέρεκ πριν μιλήσει στο συμβούλιο γιατί θα ήταν κάπως να τους λέει πράγματα που ήδη ξέρουν. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τους άλλους σε κάποια σημεία για να μην μακρηγορούν.

Δεν είμαι εξοικειωμένος τόσο με τον Φερούν όσο με τον Κρυν του Dragolance, δεν ξέρω αν τα δανείστηκες ή τα δημιούργησες τα ονόματα. Εγώ θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να δημιουργήσεις ένα δικό σου κόσμο, Μπορεί να περιέχει δράκους, ξωτικά, όρκ ( που ένας αναγνώστης περιμένει σε ένα φάντσι ) αλλά και δικά σου όντα ή φυλές. Ο πύργος της Υψηλής Μαγείας και ο διαχωρισμός των μάγων είναι κάπως κλισέ αλλά όχι κάτι που πρέπει απαραίτητα να αλλάξεις.

Δεν θέλω να σου κάνω το δάσκαλο και προπάντως να σε αποθαρρύνω. Συνέχισε να γράφεις και ελπίζω να δούμε και τη συνέχεια.

Αν σε δυσκολεύουν τα ονόματα ( και κάποιες άλλες παράμετροι των φάντασι ρίξε μαι ματιά εδώ: http://fantasynamegenerators.com/coat-of-arms-generator.php#.Vfky_BGqpBf

• Like 1

Δεν έχω πολλά να προσθέσω που δεν είπαν ήδη και άλλοι, ωστόσο θέλω και γω να επαναλάβω πως το να γράψεις κάτι σαν fan fiction βασισμένο στο Dragonlance δεν είναι από μόνο του κακό. Πολλοί, μα πάρα πολλοί συγγραφείς, διάσημοι σήμερα, είτε στη fantay, είτε στην ε.φ., στον τρόμο, στα κόμικς, ξεκίνησαν γράφοντας κάτι που είναι σαν "αντιγραφή", ας πούμε, αυτών των βιβλίων ή κόμικς που αγαπούσαν πολύ. Το ίδιο και πολλοί ζωγράφοι. Ξεκίνησαν με τρεμάμενο χέρι να κάνουν ένα σκίτσο του Wolverine ή του Superman, και να το χρωματίσουν και μελανώσουν όπως μπορούσαν. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι καλό τεχνικά.

Ωστόσο ο ενθουσιασμός τους ξεχείλιζε από μέσα τους γιατί αυτό το σχέδιο ή η ιστορία τους έφερνε κατά κάποιο τρόπο πιο κοντά σε αυτό που αγαπούσαν. 

Ακριβώς αυτός ο ενθουσιασμός είναι εμφανής και στο δικό σου, ευφάνταστο, κείμενο. Είναι πηγή δύναμης αυτό οπότε μην σταματήσεις με τίποτα να γράφεις για τα ξωτικά και τους μάγους και τους δράκους που αγαπάς. Μην ακούς κανέναν πάνω σ'αυτό το θέμα. Άκου όμως και τις συμβουλές που σου δίνονται, και δίνε πάντα τον καλύτερο εαυτό σου σε ό,τι γράφεις ή διορθώνεις, με γνώμωνα πάντα την καλυτέρευση των τεχνικών και διηγηματικών ικανοτήτων σου. 

Σιγά-σιγά θα αναπτυχθεί ένα δικό σου στυλ που μπορεί και να απομακρυνθεί αισθητά από τους αγαπημένους συγγραφείς και θα είναι πολύ ωραίο να συμβεί αυτό γιατί τότε, ειδικά όταν ελέγχεις και αναγνωρίζεις το προσωπικό σου στυλ, θα σημαίνει πως έχεις αρχίσει να ωριμάζεις σαν συγγραφέας. Έχεις και τον ενθουσιασμό και τη διεγερμένη φαντασία για να το κάνεις αυτό.

Το μόνο άλλο που θα επαναλάβω, που είπαν και άλλοι, είναι να διαβάσεις όσο περισσότερο μπορείς. Και ελληνικό φανταστικό, και συμβατική λογοτεχνία. Θα βγεις τόσο κερδισμένος, ειδικά από το τελευταίο, όσο κερδισμένος θα βγει και ο επίδοξος ζωγράφος κόμικς που δεν προσπαθεί να μιμηθεί και αν εμπνευσθεί μόνο από τον αγαπημένο του καλλιτέχνη κόμικς, αλλά και από τον Μιχαήλ Άγγελο. Δηλαδή από όσες διαφορετικές πηγές μπορεί.

• Like 1

Oh goodie! Εδω μπορω να γράψω πολλα και να ειμαι χρήσιμος  :D 

Ας ξεκινήσουμε στο γιατι δε πρεπει να σε αποθαρρύνουν αυτα που θα σου γραψουμε! Σε ορους rpg, απ οτι κατάλαβα απο τη γραφη σου, εισαι ενας level 1 χαρακτηρας. Μολις εχεις ερθει στον κοσμο του γραψιματος και σου λειπουν αρκετα powers! Και ακριβως επειδη σου λειπουν, θα πολεμάς κάνοντας τα basic attacks σου, που ειναι ενας πολυ βασικός τρόπος να πολεμήσεις και δεν εισαι πολυ αποδοτικός. Πως γινεσαι καλυτερος? Βρίσκεις τερατα, τα σκοτώνεις, περνεις xp, και μετα πεθαίνεις και ξαναρχίζεις απο την αρχη, μεχρι να παρεις αρκετα λεβελ! 

Οποτε σε χουμε τωρα εδω να εχεις δοκιμάσει να γραψεις μια ιστοριουλα. Θα στο πω με λιγο ασχημα λογια. Ειναι generic, βαρετη, χιλιοειπωμένη, και λιγο κακογραμενη. Με αλλα λογια, ειναι ακριβώς οπως θα επρεπε να ειναι μια ιστορια που μολις ξεκινησε να γραφει. Δε νομιζω οτι υπαρχει κανενας εδω μεσα (ή εκει εξω) που να εγραφε καλυτερα οταν δεν ειχε και τοση εμπειρια. Οταν διαβάζω τις δικες μου πρωτες ιστοριες, απλα ντρέπομαι! Οποτε απλα συνέχισε να γραφεις και σιγα σιγα, αυτα που σου λεμε (και αυτα που θα βρεις στο ιντερνετ για το γραψιμο) θα σου ερχονται αυτόματα ενω γραφεις και οι ιστοριες σου θα γινουν πολυ καλυτερες.

Παμε τωρα να μαθουμε μερικα special abilities! 

Ήταν μια μεγάλη αίθουσα με έναν μεγάλο κυκλικό χώρο με θολωτή οροφή και φωταγωγούς διαμορφωμένους έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται το φως του ήλιου κατά την διάρκεια ολόκληρης της μέρας. Αψυδοτές κολόνες ορθόνονταν γύρω απο τους κυλινδρικούς τοίχους και ανάμεσα στις κολόνες στενά παράθυρα με σκαλισμένα σχέδια γύρω τους. Στο κέντρο της κυκλικής αίθουσας υπήρχε το μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι στολισμένο με δεκάδες χαραγμένους ρούνους ενώ γύρω του οι πέντε καρέκλες των μελών του συμβουλίου. Δύο καρέκλες στην μια πλευρά άλλες δύο στην άλλη ενώ στο προσκέφαλο μια για τον πρώτο μάγο και άρχοντα του πύργου.

Ability: Actionify descriptions.

Οι περιγραφές (για μενα τουλάχιστον) ειναι βαρετές. Δηλαδη με το που επεσε το ματι μου πανω στην περιγραφή αυτη, απλα την πήδηξε και πηγε στην δράση. Αλλα απο την αλλη οι περιγραφές ειναι απαραίτητες. Χωρις περιγραφές οι χαρακτηρες δρουν σε ενα μαυρο κενο και ο αναγνώστης δεν εχει μια εικονα στο μυαλο του και βαριέται! Οπότε τι κάνουμε? Απλα βαζουμε την δραση που θα γινει στο μερος που θελουμε να περιγραψουμε μαζι με την περιγραφη. Αντι να πεις "Ηταν μια μεγάλη κυκλική αίθουσα με μαρμαρινο τραπεζι στο κεντρο" και μετα να γραψεις "Μπηκαν μεσα οι μαγοι και καθησαν" Τα συνδυάζεις και κανεις κατι τετοιο "Η πορτα της κυκλικής αίθουσας ανοιξε και οι μαγοι μπήκαν μεσα. Ο αρχιμαγος κάθισε στην κεντρική καρεκλα του τραπεζιού." Θα σου ελεγα σαν άσκηση, αν θελεις και αν νομιζεις οτι εχω δικιο σε αυτο, να κατσεις να βρεις ολες τις περιγραφες που κανεις και να σκεφτεις πως μπορεις να τις συνδυάσεις με δράσεις! 

Απο την δεξιά άκρη καθόταν ο Ρούμπιν ο Γαλάζιος. Μάγος του Έιντελ. Δίπλα του ο Έλεντιρ Μάτζιους. Περιπλανώμενος μάγος του Θέαρντιλ. Απέναντί ο Μπέλορ και ο Θάντιλ οι δίδυμοι του Γκόνγκορτ και τhw Θέραμαϊν ενώ στο προσκέφαλο καθόταν ο Ντέρεκ ο ισχυρότερος του Λευκού Τάγματος και ιδιοκτήτης του Πύργου.

Ability: Introducing a crowd

Αυτο που εγραψες δεν κανει τιποτα. Ειτε ειναι εκει ειτε οχι το ιδιο πραγμα. Γιατι δεν εμαθα τα ονόματα τους, δεν συγκράτησα τις σχέσεις τους, δεν θυμάμαι καθολου τα χρώματα τους. Και σαν πείραμα, δοκίμασα να προσπαθήσω να τα συγκρατήσω και διαβασα αυτη τη περιγραφή 3 φορές. (Κατσε, ειναι περιγραφή? Αυτο ειναι ενα hint για τι μπορεις να κανεις για να τους παρουσιάσεις καλύτερα!) Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τίποτα! Η πρώτη λυση ειναι (προφανώς) να βαλεις αυτη τη περιγραφή στη δραση. Κράτησα οτι ο Ντερεκ ειναι ο αρχηγός, οταν άρχισε να μιλάει. Βαλε εναν χαρακτήρα να κανει κατι και μετα ονομάτισε τον. Κατι αλλο που μπορεις να κανεις, ειναι να μη δωσεις ολες τις πληροφοριες με τη μια (που αν πας να περιγράψεις καποιον μεσα απο δραση, δε θα σου βγαινει να δωσεις ολες τις πληροφορίες γι αυτον με τη μια ειτε το θες ειτε οχι). Δώσε λιγες πληροφορίες για καποιον, ασε χρονο στον αναγνώστη να μαθει αυτες τις πληροφορίες με reminders (Ο Ρουμπιν ειναι φωνακλάς! Μπραβο αυτο το κανες σωστα!) και αρκετα αργότερα, αν πρεπει, δωσε και αλλες πληροφορίες! 

tl:dr

Ability: Introducing a crowd
Subskill 1 : Βαλε εναν χαρακτήρα να κανει κατι και μετα ονομάτισε τον.
Subskill 2 : Δωσε λιγες πληροφοριες για τους χαρακτηρες, ασε τον αναγνωστη να τις μαθει με reminders, και πολυ αργοτερα βαλε κι αλλες (παλι με δρασεις)!
Subskill 3 : Μη βαζεις ενα πολυ μεγαλο μπουλούκι. Οσοι περισσότεροι χαρακτήρες συστήνονται με τη μια, τοσο χειρότερα γινονται τα πράγματα.

Τελος, για ολο το κείμενο... Δεν ειναι καλη εισαγωγή για βιβλίο. Ειναι pure exposition. Δεν εχει δραση (με δραση δεν εννοω σπαθια και μαχες, αλλα ανθρωπους να κανουν πραγματα), δεν εχει σασπενς και ενταση (που ερχεται απο τον αναγνώστη να μη ξερει τα παντα απο την αρχη. Δε μπορω να πω γιατι το exposition, σε αυτη τη μορφη τουλαχιστον, ειναι κακο χωρις να γραψω 10000 λεξεις εξήγησης. Οποτε απλα θα σου πω να το ψαξεις στο google, (Αν θες γρηγορη λυση, απλα χρησιμοποίησε το actionify και στο exposition. Σβηστο ολο, και ξεκίνα την ιστορια απο εκει που αρχιζει η δραση και δωσε την εξήγηση της ιστοριας ταυτοχρονα με δρασεις) 

Θα ηταν πολυυυυυυυυυυυυ καλη ιδεα να ανεβάσεις και τον σκελετο της ιστοριας σου εδω, γιατι μπορω να σου πω με σιγουριά οτι εχει θεματα που θα πρεπε να λυθούν οσο πιο νωρις γινεται για να μη φτασεις σε φαση που πρεπει να σβησεις το μισο σου βιβλιο. Αλλα αν δε θες να τον ανεβάσεις, βρες καποιον που να ξερει απο αυτα και δωσε την σε αυτον! 

Edited by Lord Denton
  • Like 1

Ωστόσο φίλε μου και εσύ πρέπει να προσέχεις τα ορθογραφικά σου λίγο!

Μια ακόμα πρόταση που έχω προς τον Κώστα, τον παραπάνω μήνα ( Νοέμβριο ούτως ειπείν ) μπορείς να συμμετάσχεις στο Nanowrimo, αυτό δεν είναι τόσο για να γράψεις τις 50000 λέξεις αλλά επειδή εκεί στο υποφόρουμ συζητάμε τα θέματα που μας προκύπτουν στη συγγραφή και θα μπορείς ακόμη περισσότερο να συζητήσεις θέματα που σε προβληματίζουν στο έργο σου.

• Like 1

• 2 weeks later...

....και επιστρέφω.

ναι, αυτό εδώ ήθελε όντως πολύ δουλίτσα, όπως το βλέπω τώρα εγώ.

1. Ορθογραφικά.
  2. Τι σημαίνει τα λόγια σου είναι απλανείς;
  3. Τα ευγενή ξωτικά, όχι τα ευγενείς ξωτικά.
  4. Είναι σημαντικό το υλικό που χτίζεις ένα οικοδόμημα να έχει μία ποιότητα, μία σταθερότητα. Αλλιώς ο λύκος θα φυσήξει (little pig, little pig, let me in) και πάει το σπιτάκι σου. Η καλή ορθογραφία, η καλή στίξη, ισοδυναμούν με σωστά αρμοσμένους πλίνθους.
  5. Ρούμπιν ο γαλάζιος. Τόλκιν, Τόλκιν, Τόλκιν....υπήρχε και ένα γαλάζιος μάγος στην τάξη των Ιστάρι, μαζί με Γκάνταλφ, Ράνταγκαστ, Σάρουμαν υπήρχαν και οι Αλλάταρ και Παλλάντο. Κάποιος από αυτούς (ή και οι δύο) αποκαλούνταν the Blue.
  6. Πολύ generic, όλο.
  7. και πάλι το μπαλάκι στην ονοματολογία. Έλεντιρ σκάει σε Έλεντιλ, ενώ Μίθριλ Μορ...γουέλ, σε μίθριλ.
  8. Δεν ξέρω πόσο σοβαρά θέλεις να πάρεις το γράψιμο. Αν ναι, επείγεσαι να βρεις τον προσωπικό σου χαρακτήρα. Δεν εννοώ ότι και να τον βρεις, και αριστούργημα να γράψεις θα ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες των εκδοτών, γιατι δεν θα γίνει έτσι, nope, it ain't gonna happen. Αλλά θα διασκεδάσεις και εσύ περισσότερο και θα ανακαλύψεις καινούρια πράγματα στο νου και στην καρδιά σου που ένα παιχνίδι ποτέ δεν θα μπορούσε να σου αποκαλύψει....

Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίζεις να γράφεις! Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

• 3 weeks later...

Για να μην επαναλαμβάνω κι εγώ τους παραπάνω να προσθέσω μόνο ότι προσωπικά δεν με πείραξε το D&D ύφος, αντιθέτως μου άρεσε. Το μόνο που με πείραξε είναι μερικά ονόματα που χτυπάνε άσχημα και ότι λέει πολλά για πρόλογο, κατά τ' άλλα σε γενικές γραμμές μου άρεσε.