Jump to content

Η Συνέντευξη

wonderergr

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Οικονόμου Πέτρος
Είδος: Τρόμος σίγουρα
Βία; Ναι
Σεξ; Υποννοείται
Αριθμός Λέξεων:6173
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Μετά από πάρα πολύ καιρό (και μέσα από 40+ κύματα) κατάφερα και τελείωσα την εν λόγω ιστορία και σας την παρουσιάζω. Παρακαλώ πολύ όποιος κάνει τον κόπο και την διαβάσει, ας αφήσει εδω ένα σχόλιο να καταλάβω και εγώ αν πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ ή οχι!

Η Συνέντευξη.doc

Η Συνέντευξη.pdf

• Like 2

Ωραία, καλογραμμένη ιστορία που έφυγε νεράκι. Ωραία σκιαγράφηση των βασικών ηρώων και περιγραφές, καλός ρυθμός αν και θα ήθελα περισσότερες έντονες σκηνές, γιατί εγώ(προσωπικά μιλώντας πάντα) παρά την εμφάνιση υπερφυσικού στοιχείου πιο πολύ θα την χαρακτήριζα ψυχολογικό θρίλερ παρά τρόμου. Θα μου άρεσε επίσης να συνηδητοποιεί ο ήρωας πιο αναλυτικότερα και πιο επίπονα την μοίρα που του επιφυλάσεις στο τέλος, που από κάποιο σημείο και μετά κατάλαβα ποιο θα είναι. Πολύ ωραία ιστορία και περιμένω την επόμενη σου φίλε μου. :)

• Like 2

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την άμεση απόκρισή σου. Προσπάθησα να την κανω και τα 2 (ψυχολογικό θρίλερ και τρόμου) και από οτι καταλαβαίνω από τα σχόλια σου μάλλον εν μέρει τα κατάφερα. Η επόμενη θα είναι πιο ξεκάθαρη. Όσον αφορά την μοίρα του ήρωα θα ήθελα και εγώ να είναι πιο επίπονη η συνειδητοποίησή της αλλά μου ήταν πολύ δύσκολο. Επίσης είχα κολλήσει στα μισά της ιστορίας για περίπου 2 χρόνια και έτσι όταν μου ήρθε η συνέχεια πιέστηκα να την γράψω γιατί μετά θα περνούσαν άλλα 2 χωρίς να κάνω τίποτα. Και πάλι ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.

• Like 2

Συμφωνώ με τον Δημήτρη, κι εμένα μου άρεσε. Να πω πως εγώ δεν κατάλαβα νωρίτερα το τέλος

γιατί περίμενα κάτι σε συνύπαρξη,

αλλά τελικά έτσι όπως το έδωσες ήταν πολύ καλύτερο. Επίσης δεν περίμενα ότι θα το γυρνούσες σε υπερφυσικό, κι αυτό μου άρεσε επίσης. Μην μας αφήσεις τώρα άλλα δύο χρόνια να περιμένουμε να σε ξαναδιαβάσουμε. :)

• Like 2

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να είμαι πιο σύντομος. Επίσης, να σου πω τα εξής:

Α. Το όνομα του γιατρού είναι Ντέσρουκ=DESRUC=CURSED

Β. Το όνομα Αλοϊσιος Σικλγκρούμπερ είναι το όνομα του πατέρα του Χίτλερ.

Περίμενα κάποιος να τα βρει, αλλά δεν κρατιέμαι άλλο!

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση!

• Like 2

Καλησπέρα, Πέτρο. Εμένα, πάλι, η ιστορία σου μου φάνηκε προβληματική σε πάρα πολλά επίπεδα. Θα δεις πιο αναλυτικά στα σχόλια παρακάτω, αλλά η γενική μου εντύπωση ήταν πως έκανες την ελάχιστη δυνατή έρευνα, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να τινάζεται ο ρεαλισμός στον αέρα, ο κεντρικός σου ήρωας, που είναι και ο μόνος κάπως ανεπτυγμένος είναι τελείως inconsistent και είναι προφανές ότι αλλού ήθελες να πας την ιστορία και αλλού σε πήγε. Δηλαδή, θέλω να πω, δεν ξέρεις αν ο Σεμιάζας είναι άγγελος ή δαίμονας, δεν ξέρεις αν θα μοιραστούν το ίδιο σώμα ή αν θα ανταλλάξουν σώματα κτλ. Από τη στιγμή που το γυρνάς στο υπερφυσικό, οι περιγραφές καλυτερεύουν αισθητά, αλλά ο διάλογος γίνεται λίγο, πώς να το πω, σαχλός. Γενικά, σε σχέση με το διάλογο, χρησιμοποιείς πάρα-μα πάρα-μα πάρα πολλά θαυμαστικά. Κοφ'τα. Σχεδόν όλα. Ζήτημα να χρειάζονται ένα-δύο σε όλο το κείμενο. Έχεις και διάφορα λαθάκια με τελικά ν, τυπογραφικά και τέτοια, αλλά δεν έχουν τόση σημασία. Η συμβουλή μου θα ήταν να ξαναδουλέψεις την ιστορία, έχοντας κατασταλάξει σε σχέση με την εξέλιξή της και προσπαθώντας να βρεις μια αιτιολόγηση για το γιατί, πχ. ο Σεμιάζας είναι στο σώμα του κρατούμενου και χρειαζόταν υπηρέτη και πώς ο υπηρέτης φρόντισε να έρθει να εξεταστεί σ' αυτήν τη συγκεκριμένη κλινική, γιατί συγκεκριμένα την τελευταία μέρα του Τζόναθαν στη δουλειά κ.ά. Παρακάτω τα λεπτομερή σχόλια.

1. ίδρυμα = υποθέτω πως αναφέρεσαι σε ψυχιατρική κλινική δεδομένου ότι είναι ψυχολόγος. Αν ναι, καλύτερα να την αναφέρεις ως "κλινική", για διάφορους λόγους.
2. μόλις  τριανταέξι  ετών = λες παραπάνω πως πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του ως ψυχολόγος σε ψυχιατρική κλινική. Εκτός κι αν δίνεις παρακάτω στοιχεία για έρευνα και δημοσιεύσεις, μάλλον απίθανο να του δώσαν έδρα καθηγητή στο Princeton με τη συγκεκριμένη επιλογή καριέρας.
3. Πολλά θαυμαστικά, σχεδόν όλα αχρείαστα.
4. ΠΟΛΛΑ θαυμαστικά. Κόψε οπωσδήποτε, τουλάχιστον τα 3/4, αν όχι και παραπάνω.
5. Ok, I'll bite, o παπάς είναι ανάδοχος; Ενώ μένει μέσα σε ψυχιατρική κλινική; Χλωμό.
6. Τρία αυτοκίνητα και μία κλούβα για έναν ασθενή; Και δεν εντυπωσιάζεται ούτε ο παπάς ούτε ο ψυχολόγος; Τι κλινική είναι αυτή, τελοσπάντων, όπου ένα τέτοιο θέαμα είναι συνηθισμένο;
7. Κρατούμενο για αξιολόγηση; Δεν είναι πολύ σαφές τι ακριβώς εννοείς. Είναι κάποιος εγκληματίας που θέλουν να εξεταστεί ψυχιατρικά; Αν ναι, μάλλον θα γινόταν στη φυλακή αυτό. Αν αναφέρεσαι στη διαδικασία της ακούσιας νοσηλίας καλύτερα να το διατυπώσεις με τρόπο που να είναι πιο σαφές.
8. τρελός = oh, no, you don't. Θυμήσου ότι ο πρωταγωνιστής σου είναι επαγγελματίας ψυχικής υγείας, δεν θα εκφραζόταν με τέτοιο τρόπο (εκτός αν ήταν άθλιος στη δουλειά του, οπότε μάλλον δεν θα γινόταν καθηγητής στο Princeton)
9. Και είσαι σίγουρος ότι θα τον έβλεπε: α) ψυχολόγος και όχι ψυχίατρος και β) στην κλινική και όχι στη φυλακή;
10. Του μιλάει στον ενικό; Χμ, αρκετά φάουλ μου φαίνεται, σε τέτοια περίπτωση θα κρατούσε απόσταση, λογικά.
11. Ok, ο Τζόναθαν δεν είναι γιατρός, είναι ψυχολόγος, μας το είπες από τις πρώτες γραμμές.
12. Πολύ εύκολα εκνευρίζεται ο Τζόναθαν.
13. Αυτό το παιχνίδι με τις ερωτήσεις είναι υπερβολικά κλισέ. Και κόψε τα θαυμαστικά και τον παιδαριώδη ενθουσιασμό, μιλάς για έναν άνθρωπο ο οποίος πάει να γίνει καθηγητής σε ένα από τα τρία καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής.
14. τι ακριβώς σου έκανε η γυναίκα για να σε φέρει σε αυτό το σημείο; = ο τύπος δολοφόνησε και σοδόμισε το πτώμα της και ο ούμπερ ντούπερ ψυχολόγος τον ρωτάει τι του έκανε; Αγκχ.
15. μάθε πως είχα 100% σώας τας φρένας όταν την σκότωσα. Ήθελα να την σκοτώσω = ενώ οι serial killers δεν θέλουν να σκοτώσουν τα θύματά τους, για παράδειγμα; Κατά λάθος το κάνουν; Κάκιστη διατύπωση και βασίζεται σε έναν μύθο που δεν ισχύει: αυτόν του επικίνδυνου σχιζοφρενούς (ναι, αυτού που επιμένεις να λες τρελό)
16. Ο τρόπος που απευθύνεται στον δολοφόνο είναι απαράδεκτος και αντιδεοντολογικός. Επίσης, δεν μπορεί να "φροντίσει" να σαπίσει στη φυλακή διότι πρέπει να εξεταστεί από δύο άτομα.
17. ο Θεός σας = κακή διατύπωση, άγγελος δεν είναι; Δεν είναι και δικός του θεός; Καλά, θα μου πεις, εδώ ο άγγελος παίρνει δαιμονική μορφή.
18. Δεν υπάρχει όρος σχιζοειδής παραίσθηση.
19. Οι κοπέλες δεν αποπλανήθηκαν. Βιάστηκαν. Big difference.
20. Δέκα χρόνια σε κλινική θα πρέπει να ξέρει, επίσης, ότι οι ψευδαισθήσεις είναι συνήθως ακουστικές, σπάνια οπτικές και, όταν είναι οπτικές, δεν είναι ποτέ τόσο λεπτομερείς και πλήρεις.
21. Μα του είπε ότι θα κατοικήσουν στο ίδιο σώμα, όχι ότι θα αλλάξουν σώματα.

Καλή συνέχεια!

• Like 1

Καλησπέρα, Αταλάντη. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες και στο διάβασμα της ιστορίας αλλά και στη συγγραφή των σχολίων. Πρέπει να σου πω πως δεν έκανα έρευνα. Καθόλου. Αν ψάχνεις για ρεαλισμό σε μια ιστορία, τότε αυτή η ιστορία δεν θα σε ικανοποιήσει. Όλα τα γεγονότα που περιγράφω σε αυτήν τα έβγαλα από το μυαλό μου και μάλλον δεν έχουν καμία βάση. Όσον αφορά το αν ο Σεμιάζας είναι άγγελος ή δαίμονας, είναι άγγελος. Έκπτωτος. Όλοι αυτοί που ονομάζουμε δαίμονες είναι στην ουσία έκπτωτοι άγγελοι. Υπηρέτη χρειαζόταν για να κάνει όλη τη δουλειά όσο αυτός "διασκέδαζε" με τους θνητούς και τις αδυναμίες τους. Το γεγονός οτι έφτασε στη συγκεκριμένη κλινική την τελευταία ημέρα του Τζόναθαν είναι απλά "στήσιμο" για το τέλος. Αναλυτικότερα :

1. Έχεις δίκιο
2. Ήθελα απλά να δείξω πως ήταν πολύ νέος. ΟΚ μάλλον η επιλογή της ηλικίας ήταν λάθος.
3. Γιατί ;!;!;!;!  :p 
4. Μάλλον το παράκανα ε;
5. Ναι.
6. Όπως σου είπα, ΔΕΝ έκανα έρευνα.
7. Δικαιολογία για να πάει εκεί.
8. Μάλλον δική μου έκφραση.
10. Οι ψυχολόγοι - ψυχίατροι μιλούν συνήθως με τους ασθενείς τους στον ενικό για να νοιώσει ο 2ος πιο οικεία.
11. Ψυχίατρος, ένα λαθάκι έκανα γιατί τους μπερδεύω κι εγώ.
12. Όντως
13. Δεν μπορούσα να σκεφτώ άλλο τρόπο με τον οποίο ο Τζόναθαν θα μιλούσε για το παρελθόν του. Και το οτι παει καθηγητής δεν σημαίνει οτι δεν είναι παιδαριώδης ή οτι δεν μπορεί να είναι ενθουσιώδης.
16. Ίσως. Μπορεί να φροντίσει. Νομίζω.
17. Για το θέμα με τους αγγέλους και τους δαίμονες σου απάντησα παραπάνω. Το "ο Θεός σας" το λέει για να τον εμπαίξει.
18. http://iatrognosi.gr/ViewArticle.aspx?tid=46&trid=439 Υπάρχει σχιζοειδής διαταραχή στην οποία ο ασθενής υποφέρει από παραισθήσεις.
19. Οι κοπέλες βιάστηκαν τελικά, αλλά αρχικά αποπλανήθηκαν από τον Τζόναθαν
20. Είπα οτι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, όχι οτι έτσι ήταν. Μέσα στον παραλογισμό που ζούσε, προσάρμοσε την λογική του στα τότε δεδομένα.
21. Ναι, αλλά όταν αυτός αρνήθηκε, το πήρε με το έτσι θέλω γιατί ο Τζόναθαν είχε χάσει τα δικαιώματα που είχε πάνω σε αυτό.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.  :)

Edited by wonderergr
  • Like 1

Ψυχολόγος είμαι :) Τις λένε ψευδαισθήσεις και οι διαταραχές προσωπικότητας δεν εμφανίζονται έτσι στο άκυρο, θα έλεγε ότι έκανε ψυχωσικό επεισόδιο. Σχιζοειδής παραίσθηση δεν υπάρχει σαν ορολογία. Για το τυπικό του πράγματος, παραίσθηση είναι όταν ερμηνεύεις εσφαλμένα ερεθίσματα ήδη υπαρκτά, ενώ ψευδαίσθηση όταν δημιουργείς ερεθίσματα που δεν υπάρχουν καθόλου. Και μιας και μου έστειλες και το link, δες τι λέει κιόλας σχετικά με τις διαταραχές προσωπικότητας:

ένα διαρκές μοτίβο της εσωτερικής εμπειρίας και της συμπεριφοράς ενός ατόμου που είναι αρκετά άκαμπτο και βαθιά ριζωμένο ώστε να φέρνει ένα πρόσωπο σε επανειλημμένες συγκρούσεις με το κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον.

Η σχιζοειδής διαταραχή προσωπικότητας και η σχιζοφρένεια είναι διαφορετικά πράγματα και ψυχωσικά επεισόδια μπορεί να κάνει κάποιος για διάφορους λόγους (π.χ. ουσίες), χωρίς να πάσχει από κάτι από τα δύο απαραίτητα. Μπορεί κάποιος να κάνει ένα βραχύ ψυχωσικό επεισόδιο, δηλαδή, χωρίς να πάσχει από κάποια από τις δύο νόσους. Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι μιλούν και στον ενικό και στον πληθυντικό, ανάλογα τις περιστάσεις. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει να κάνει με έναν επικίνδυνο εγκληματία, στον οποίο θα ήταν σημαντικότατο να θέσει όρια, δεν θα του μιλούσε στον ενικό. Και σίγουρα δεν θα του μιλούσε σαν 15χρονο, ακόμη κι αν είναι παιδαριώδης και ενθουσιώδης με τη γυναίκα του ή τους συναδέλφους του. A, και μιας και είναι ψυχίατρος τελικά, το Princeton δεν έχει Ιατρική Σχολή και, άρα, δεν έχει έδρα ψυχιατρικής.

Όσον αφορά το τέλος, αυτό που λες ότι επειδή αρνήθηκε να μοιραστούν το σώμα του αντάλλαξαν σώματα, δεν φαίνεται στο κείμενο και δεν έχει και μεγάλη λογική. Αν δεν χρειαζόταν την άδειά του δεν υπήρχε λόγος να μπει σε τόσο κόπο. Γενικά δεν υπήρχε λόγος ο δαίμονάς σου να μπει σε τόσο κόπο. Όσο για το θέμα του έκπτωτου αγγέλου, και πάλι θα σου πρότεινα να το καταστήσεις πιο σαφές στο κείμενο, να πει π.χ. ο Τζόναθαν ότι γιατί του λέει πως είναι άγγελος αφού μοιάζει με δαίμονα και ο Σεμιάζας, ειρωνικά, να του δώσει την εξήγηση.

Περί της αληθοφάνειας και της έρευνας: φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό μια ιστορία να έχει τίποτε από τα δύο, όμως είναι επόμενο, αν κάτι λείπει ή είναι λάθος, να σχολιαστεί. Αν τώρα είχες τοποθετήσει την ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες Ουγκλανανίας, για παράδειγμα, δεν θα σου έλεγα τίποτα, αλλά μου το τοποθέτησες στον πραγματικό κόσμο. Κι όταν η έλειψη αληθοφάνειας ενισχύει ένα πραγματικό και υπαρκτό στίγμα κατά μιας μειονοτικής ομάδας (των ψυχικά ασθενών, εν προκειμένω, τους οποίους ο ίδιος ο ψυχίατρος επιμένει να αποκαλεί τρελούς), είναι επόμενο να σχολιαστεί διπλά. Δεν λέω, βέβαια, ότι είχες τέτοια πρόθεση, για να είμαι ξεκάθαρη, και εννοείται πως ό,τι σχόλια έκανα τα έκανα με καλή πρόθεση. Κρατάς ή πετάς όποια από αυτά θες. Your story, your call, στην τελική.

Υ.Γ. Εννοείται να συνεχίσεις να προσπαθείς. Η ιστορία έχει δυνατότητες, αλλά θέλει δουλειά ακόμη και πολύ γυάλισμα.

Edited by elgalla
  • Like 1

Ψυχολόγος ε; Γαμώτο, και ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι η σχιζοειδής παραίσθηση ήταν κάτι υπαρκτό. Sorry, τι να σου πώ. Ο Σεμιάζας δεν χρειαζόταν την άδειά του για να πάρει το σώμα του, αλλά τον διασκέδαζε να "παίζει" με το μυαλό του Τζόναθαν. Δεν περνάει αλλιώς η αιωνιότητα! (νομίζω εδώ πάει το θαυμαστικό  :p) Φυσικά και δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω ή να στιγματίσω κανέναν (ψυχικά ασθενή ή μη). Να είσαι σίγουρη πως οι απαντήσεις μου είναι και αυτές καλοπροαίρετες. Σε ευχαριστώ πολύ.

• Like 1

Νομίζω η ιστορία αξίζει να διαβαστεί, ακόμα και αν έχετε ενστάσεις σχετικά με την αληθοφάνεια. Δηλαδή το αν ο κεντρικός ήρωας θα πήγαινε στο τάδε 'η στο δείνα Πανεπιστήμιο δεν είναι και τόσο καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης. Κανείς λοιπόν δεν τολμάει να τη διαβάσει και να μου γράψει τα σχόλιά του;