Man_from_Earth Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Καταλαβαίνω τι περιγράφεις...Εμπειρίες από τα παιδικά χρόνια σημαδεύουν με αλλιώτικο τρόπο. Υπάρχει κάτι μαγικό - τουλάχιστον σε κάποιες από αυτές. Tώρα, στο διήγημα το μαγικό δεν ξέρω αν υπήρξε. Παρά το οτι ήταν αξιόλογο, δεν μου μετέφερε τα έντονα συναισθήματα που περιγράφεις. Αν δεν το έλεγες δεν θα μου πέρναγε καν από το νου οτι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα. Αυτό κάνει την ιστορία αποτυχημένη; Προφανώς όχι και όχι απλά γιατί βγήκε τρίτη: Υποθέτω οτι το να μεταφερθεί όλο αυτό το συναίσθημα που νιώθεις εσύ για τον Ισμαήλ και τη Γένεση σε τρίτους είναι εξαιρετικά δύσκολο ακριβώς γιατί είναι πολύ προσωπικό. Παρόλα αυτά με το backround story που έδωσες και με βάση ό,τι έχω διαβάσει από σένα πιστεύω ότι μπορείς να αποδώσεις τον χαρακτήρα αυτό περισσότερο αντάξιο της σημασίας που έχει για σένα. Ότι μπορείς να μεταφέρεις λίγη από τη μαγεία στον ανυποψίαστο αναγνώστη. Μην ξεχνάς οτι τα έργα που τελικά μένουν είναι όσα έχουν έντονη προσωπική χροιά. Θα με ενδιέφερε τελικά να τον ξαναδιαβάσω σε μελλοντική προσπάθεια. Άσε που ώντας πια υποψιασμένος θα τον διαβάσω...δεν ξέρω, διαφορετικά. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts