gismofbi Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Είδος: φαντασίαΒία; 'ΟχιΣεξ; ΌχιΑριθμός Λέξεων: 2.150Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια: Για τον 40ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας, κατηγορία: φάντασυ, θέμα: έγκλημα Ονειροπειρατής.docx 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Με κυρίευσε μια ακατανίκητη παρόρμηση να αναφωνήσω «τι γούτσου, μωρέεεεε!» διαβάζοντας την ιστορία σου. Δεν νομίζω ότι έχω πολλά χρήσιμα πράγματα να σου πω γιατί μου έδωσε την εντύπωση το διήγημα ότι έγραψες ακριβώς αυτό που ήθελες και πέρασες καλά γράφοντάς του. Έχεις λαθάκια (θα τα διορθώσεις μ’ ένα χεράκι πέρασμα) και, χωρίς να μπορώ να πω ότι είναι η ιστορία που με συγκλόνισε ή που θα τη θυμάμαι για μήνες, τη διασκέδασα και με άφησε με ένα χαμόγελο. Η επιλογή για πρωτοπρόσωπη δούλεψε ωραία, αν και θα ήταν προτιμότερο να μιλούσε απευθείας στον επόμενο ονειροπειρατή παρά έτσι γενικά σε μας τους αναγνώστες (εντάξει, αυτό ίσως είναι λίγο χρήσιμο). Ο λόγος σου είχε αμεσότητα και ζεστασιά και, να, βασικά αυτά μπορώ μόνο να σκεφτώ. Ήταν πολύ γλυκούλι και πέρασα καλά μαζί του. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 (edited) Καλημέρα, Το διήγημα είναι τέλειο!!!!!!! Καλή επιτυχία!!!! Edited September 24, 2015 by jjohn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Ωραίο σαν ιδέα. Πολύ όμορφη γραφή, απλή κι ευκολοδιάβαστη. Δεν κόλλησα σε κανένα σημείο, κατάλαβα απολύτως αυτό που είχες να πεις και γενικά ήταν ένα αρκετά ευχάριστο ανάγνωσμα. Έμοιαζε πιο πολύ όμως με την περίληψη μιας πολύ μεγαλύτερης ιστορίας. Ήταν σαν μια εισαγωγή σε μια εκτενέστερη και αρκετά περίτεχνη μυθολογία και λιγότερο μια μικρή ιστορία. Όπως ανέφερα, ήταν άψογα γραμμένο, απέφυγες συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Καλή σου επιτυχία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizbeth_covenant Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Γεια σου κι από μένα! Στα θετικά της ιστορίας σου βρήκα τη γραφή που κατά την ανάγνωση κυλούσε εύκολα, αβίαστα και είχε αμεσότητα. Αν κάνεις κι ένα πέρασμα να προσέξεις κάτι τυπογραφικά, να βγάλεις κάποια "ν" κτλ τότε θα είναι όπως πρέπει! Ίσως όμως να προτιμούσα το τρίτο πρόσωπο, γιατί πιστεύω θα έβγαινε πιο παραμυθένιο το αποτέλεσμα και θα του ταίριαζε. Όμως εσύ ξέρεις καλύτερα. Με χάλασε λίγο που ο ήρωας ήταν τόσο τρομερά κακομοίρης, μου θύμισε Βασιλάκη Καΐλα. Ήταν ίσως μια προσπάθεια να τον κάνεις συμπαθή στον αναγνώστη; Δεν ξέρω, σε 'μένα αυτό φάνηκε και δε βρήκα το λόγο. Γενικά, δε μου άρεσε που το κείμενο έχει μια διδακτική τάση και κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου του γούστου μου. Τέλος, να πω ότι σίγουρα υπάρχουν κάποια κενά στη μυθολογία που έχεις πλάσει και θέλει λίγη δουλειά παραπάνω για να φανεί πιο ολοκληρωμένη. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Πολύ καλή κεντρική ιδέα, με "ψωμί" για μυθιστόρημα. Πέραν των μικρολαθακίων, κάπου λες που ενώ εννοείς μου, τα όνειρά μου, για παράδειγμα, η ιστορία έχει το μείον, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ότι θέτει τις βάσεις για μυθιστόρημα και είναι μονάχα η αφήγηση ενός ανθρώπου που μάλλον βαδίζει προς τη λήξη της ζωής του και ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Δες όμως. Αυτό μπορεί να γίνει σύμπαν ολόκληρο, και να κάνεις επάνω του παπάδες. Οι κύριοι με τα γκρίζα, μου θύμισε λίγο τη Μόμο του Μίχαελ Έντε. Και να ξέρεις, ένα τέτοιο μυθιστόρημα μπορείς να γράψεις πάνω στην ιδέα αυτή. Μεταξύ ενήλικου και εφηβικού, young adult θα το χαρακτήριζα, φέρνοντας το παραμύθι στην καθημερινότητά μας. Δηλαδή τι παραπάνω νομίζεις πως έχει η κεντρική ιδέα στο Divergent;Μία άλλη παρατήρηση είναι ότι οι γκρίζοι του λένε μονοκοπανιά ποιος είναι ποιος, ενώ είχες λέξεις ακόμη να στιλβώσεις λίγο περισσότερο τον διάλογο αυτόν, να έρθει πιο ομαλά το πράγμα. Γενικώς θα ήταν κρίμα κι αμαρτία αυτή η ιδεά, αυτή η απρόσκοπτη γραφή, να χαραμιστεί σε ένα συμπαθές διήγημα ενός συμπαθούς ενδοφορομικού διαγωνισμού. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Man_from_Earth Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Καλησπέρα στην 'υποχθόνια' συμμετοχή μας!Στα θετικά:-Είδα μια πολύ καλή ιδέα, εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για μια ιστορία φάντασυ.-Tο χτίσιμο του παρελθόντος του ήρωα που τον οδήγησε στην 'ονειροπειρατεία' ήταν επαρκές.-Οι ονειρονόμοι μου έφεραν στο νου παραβολές με (συνήθως τρία) αδέλφια (βλ. Harry Potter - The deathly hallows) - άλλη μια ωραία προσέγγιση.Πιθανές βελτιώσεις:-μικροθεματάκια λογικοφάνειας (για παράδειγμα περίεργο που με τη σοκολάτα παραβίασε τόσους νόμους ή πολύ εύκολα τον έπεισαν να τα παρατήσει όλα και να πάει μαζί τους, κλπ.)-Ξεπέταξες κάπως βιαστικά τι έκανε με το χάρισμά του.-Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να προσπαθούσες να χτίσεις μια μικρή πλοκή που να εμπλέκει τους ονειρονόμους εν είδη παραβολής. Γι'αυτό ίσως διευκόλυνε να μειώσεις το πλήθος τους. Δεν ξέρω, το πλήθος μου φάνηκε ένα κλικ πιο πολύ από όσο χρειαζόταν...Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Λοιπόοον, ας ξεκινήσω και γω να σχολιάζω μία-μία τις ιστορίες για το διαγωνισμό, ξεκινώντας - χωρίς συγκεκριμένη σειρά - από τον Ονειροπειρατή. Η ιστορία σου είναι ένα μικρό όνειρο, gismofbi, και από αυτές που μου άφησαν την πιο όμορφη επίγευση. Χαλαρά μπορούσα να τη δω σαν ένα κόμικ (όντας μανιώδης κομιξάς τείνω να βλέπω κάποιες ιστορίες σαν ακολουθία εικόνων), και μάλιστα ένα fantasy ίσως και science fiction comic. H κεντρική ιδέα και μόνο είναι μαγευτική. Με έκανες να θέλω να μάθω πολύ περισσότερο για τους ονειρονόμους και εδώ βρίσκεται και το μόνο "μείον" που βρήκα στην ιστορία σου. Ενώ είχες αρκετό περιθώριο ακόμα για να αναπτύξεις λίγο πιο καλά την πλοκή, να μην μείνει δηλαδή μόνο σε μια εξήγηση, ένα exposition στο τέλος, και η ίδια η ιστορία, σε αντίθεση με άλλες, σχεδόν απαιτούσε περισσότερα, δεν δόθηκαν. Δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό, απλά υπήρχε λίιιιιγο μια μικρή δόση ανικανοποίητου, η αίσθηση - και ελπίδα - πως αργότερα, αν επεκτείνεις την ιστορία ή γράψεις κάποιο sequel, θα μάθουμε πολύ περισσότερα. Ψειρίζοντας λίγο περισσότερο τα πράγματα, αναρωτιέμαι κατά πόσο οι πράξεις του μικρού ήταν πράγματι "έγκλημα" αφού δεν είχε ιδέα ούτε για τους νόμους που διέπουν τους ονειρονόμους, ούτε είχε και ποτέ του κανέναν τρόπο να το μάθει. Ωστόσο, από την πλευρά των ονειρονόμων ήταν έγκλημα, οπότε ναι, είναι κάπως υποκειμενικά αυτά. Μπορεί να έκαναν και αυτό που αγγλιστί λέγεται "throwing the book at him" ώστε να τον "στρατολογήσουν" πιο γρήγορα. Το βέβαιο είναι πως εκτός από μία πολύ καλή ιστορία, δημιούργησες και έναν όμορφο, παράξενο, ακόμα και πρωτότυπο κόσμο, στον οποίον πολλές ακόμα ιστορίες μπορούν να γραφτούν, και σίγουρα θα τις διάβαζα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Αυτά και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 (edited) Όχι και πολύ καλή πρώτη πρόταση. Συνέχεια με δυο φλύαρες παραγράφους. Κάποια λάθη έκφρασης (διασφαλίζω ασφάλεια). Συμπαθητική πρόζα, αλλά θέλει να ξεφορτωθεί τις επιρροές έκθεσης ιδεών (εκμεταλλευτούν προς όφελός τους, αθλητικές δραστηριότητες, αποτελούσε μέσο.., το μυαλό μου με κατεύθυνε...) και κάποια σχόλια (και τότε συνέβη κάτι άλλο, κάτι που...) Ο διάλογος ήταν ξύλινος. Η αφήγηση ήταν στρωτή. Η ιδέα αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, είχε ενδιαφέρον. Η ιστορία με κράτησε, ήθελα να τη διαβάσω και μου άφησε καλή γεύση. Ωραίο τέλος. Το διήγημα θα μπορούσε να μεγαλώσει, η ιδέα δεν εξαντλήθηκε, αλλά στέκει και αυτόνομο μια χαρά. Όμορφη ιστορία, απλά θέλει λίγο γυάλισμα. Edited September 30, 2015 by Solonor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 Βρήκα το έγκλημα πρωτότυπο και μου άρεσε όπως έδωσες την ιστορία. ένα μικρό διήγημα σαν παραμύθι λέει μια τρυφερή ιστορία, Πολλή καλή δουλειά. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Η ιδέα μου άρεσε πολύ, αλλά, κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος αφήγησης που διάλεξες δεν ήταν καλός. Συνήθως, το παρελθόν δεν μας κρατά το ενδιαφέρον σε μια τόσο μικρή φόρμα, δεν προλαβαίνουμε να γνωρίσουμε τον ήρωα, ώστε να νοιαστούμε για το τι έχει περάσει ως τώρα. Το τώρα, αυτό είναι που θέλουμε να μάθουμε. Αν μετέφερες το παρελθόν στο παρόν αυτής της αφήγησης, θα μας αφορούσε πολύ περισσότερο και θα νιώθαμε την ανάγκη του για λύτρωση (αφού θέλεις να του είναι δυσάρεστη η κατάλληξη, να είναι η τιμωρία του, πράγμα που, προσωπικά, δεν το βρίσκω απαραίτητο). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeDamtsios Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Καλησπέρα κι από μένα. Η ιδέα σου είναι από τις ωραιότερες του διαγωνισμού. Μου άρεσε πάρα πολύ. Η οπτική γωνία επίσης λειτούργησε μια χαρά. Θεωρώ ότι ταιριάζει στο ύφος της ιστορίας. Το μοναδικό “αλλά” που έχω να πω είναι ως προς τον τρόπο που την τελείωσες. Μέχρι ένα σημείο, είχα την εντύπωση ότι μας μίλησες για το παρελθόν του τύπου και το πώς έγινε Ονειροπειρατής, και ότι τώρα θα βρισκόμασταν στην κορύφωση της ζωής του, της κατάστασής του. Όταν λοιπόν φτάσαμε σε ένα τέλος κατά το οποίο ήρωάς σου ετοιμάζεται να κρεμάσει τα παπούτσια του, απογοητεύτηκα λιγάκι. Ήταν σαν να έμεινα με την όρεξη. Αυτή όμως, φυσικά, είναι η άποψή μου και μόνο. Ακόμη κι έτσι εδώ πέρα, ξεκάθαρα, έχεις κάτι πολύ καλό. (Το οποίο θα μπορούσε να γίνει άνετα νουβέλα και γιατί όχι και μυθιστόρημα). Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Όμορφη ιστορία, υπολείπεται λίγο σε κάποια θέματα τεχνικής, αλλά έχει όμορφο ύφος και μία ελαφρώς παραμυθένια ατμόσφαιρα που μου άρεσε. Θα γινόταν εύκολα ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο αν αλάφραινες λίγο τη γλώσσα και το άπλωνες. Τα συν: το όλο στόρυ, όπως είπα, είναι απλό, βατό και ευφάνταστο. Τα χμου: Οι διάλογοι είναι ζωντανοί, αλλά πέφτουν στην παγίδα του να δίνουν κατεβατά από πληροφορίες (infodump στα Ελληνικά). Ισορροπούν καλά ανάμεσα σε αυτά τα δύο, αλλά το προσέχει κανείς Τα πλην: Η αφήγηση είναι ένα τσικ πιο βιαστική από όσο πρέπει και μένεις μόνο στο tell αντί να μας δίνεις σκηνές Ελάχιστες πσρατηρήσεις: Ονειροπειρατής_nih.doc 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Να ξεκινήσω από την πολύ καλή επιλογή τού να μιλήσεις απευθείας στον αναγνώστη. Έχει την αμεσότητα που θέλεις για το κείμενό σου. (Επίσης, συμφωνώ και με την ιδέα της Ιρμάντα: να μιλήσεις στον επόμενο ονειροπειρατή). Ωραία η ιδέα του ονειροπειρατή και των ονειρονόμων. Θα μπορούσες να φτιάξεις ολόκληρο κόσμο μ’ αυτήν κι ένα σωρό ακόμη περιπέτειες. [Καταγραφή σκέψεων κατά την ανάγνωση Mode ON] Κάπως άδικοι οι ονειρονόμοι. Να τιμωρούν κάποιον που δεν γνώριζε γι’ αυτούς. Άπαπα. Θα μπορούσαν να τον είχαν προειδοποιήσει πρώτα. Απ’ την άλλη, ίσως να το έκαναν για να τραβήξουν την προσοχή του και να τον πείσουν να πάει με το μέρος τους. Αν κι αυτό θα ήταν λίγο σκληρό. Κι αφού υπάρχουν μόνο τόσο λίγοι ονειροπειρατές, οι νόμοι θα μπορούσαν να είναι άγραφοι και απλά να προειδοποιούταν ο κάθε ονειροπειρατής όταν εντοπιζόταν. [Καταγραφή σκέψεων Mode OFF] Όπως είπα, η ιδέα είναι ωραία. Αλλά αν το δεις από ψηλά, δεν συμβαίνει και τίποτα τραγικό στο διήγημα. Πήγαν οι ονειρονόμοι, το συζήτησαν, τα συμφώνησαν, όλα καλά. Μοιάζει περισσότερο με μια εισαγωγή γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Αυτό που, επίσης, θα μου άρεσε να μάθω είναι η ιστορία ενός ονειροπειρατή που δεν δέχτηκε να γίνει ονειρονόμος και ζει κυνηγημένος, για πάντα. Μια όμορφη ιστορία, που μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω, και στο τέλος σ’ αφήνει με μια ονειρική αίσθηση. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πυθαρίων Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 (edited) Αυτό που διεκδικεί, το κατακτά. Απλό, χαριτωμένο και κάπως συγκινητικό, βρίσκει την ευκαιρία να χώσει και δυο-τρία μηνυματάκια. Συμπαθές και σεμνό, δεν μοιάζει να απαιτεί την υψίστη λογοτεχνική αναγνώριση, έχει όμως ασφαλώς τη δύναμη και την αυθεντική ποιότητα ενός όμορφου παραμυθιού. Ιδιαίτερα ευχάριστο (θα κοιμηθώ όμορφα απόψε). Σ’ ευχαριστώ gismofbi (που μου είπες πού είναι οι σοκολάτες ). Edited October 10, 2015 by Πυθαρίων 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Μου άρεσε. Πολύ πρωτότυπη ιδέα, επαρκές το υπόβαθρο για να ξεκινήσει την Ονειροπειρατεία του ο νεαρός. Στήνεις έναν ολόκληρο κόσμο που φαίνεται να τον έχεις σκεφτεί για να δώσεις όλους αυτούς τους ρόλους στους ασημοντυμένους. Το μόνο που μου λείπει είναι λίγο παραπάνω σύγκρουση και αγωνία εκεί που τους συναντάει. Δεν ξέρω αν θα ήταν σκόπιμη μια πιο εκτεταμένη λογομαχία ή μια πραγματική στέρηση των ονείρων και μια δεύτερη επίσκεψη όταν θα είχε βιώσει τις συνέπειες, πάντως θα έκανε την ιστορία ένα κλικ πιο ισχυρή. Από καθαρά προσωπικό γούστο δεν μου πολυάρεσαν οι αναφορές στον Θεό και κυρίως στη μοίρα που λες σε κάποιο σημείο ότι έχει ορίσει ο Θεός για κάθε άνθρωπο, αλλά αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τη ροή της ιστορίας είναι είναι μόνο υποκειμενικό. Η ιδέα πάντως του ονειροπροστατευτή με έκανε να αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Είναι πραγματικά τρισχαριτωμένο. Με έχει αφήσει με ένα χαμόγελο που δε φεύγει από το μούτρο μου (σαν να είδα μερικές σκηνές από Αμελί ένα πράμα). Αν ήτανε στο χέρι μου θα έβγαζα εντελώς το Θεό από εκεί μέσα και θα μίλαγα στον επόμενο ονειροπειρατή (συμφωνώ και με τα δύο). Κατά τα άλλα, περίμενα διαβάζοντας όλα τα καλά που έκανε να μου πεις στο τέλος "ε, και πού και πού, κλέβω καμιά σοκολάτα, αλλά με συγχωρούνε". Χάρηκα πάρα πολύ που βρήκα αυτή τη σοκολάτα και στο τέλος σου Ευχαριστώ, ήτανε δωράκι καλημέρας, χε 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeas Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Μου άρεσε πολύ η κοσμοπλασία που πήγες να φτιάξεις. (εκεί στον ονειροτέκτονα σκέφτηκα inception από τη μία, από την άλλη άρχισα να ενθουσιάζομαι) και μου άρεσε πολύ και το κόνσεπτ των Ονειρονόμων και οι παραβάσεις του νόμου. Μου άρεσε η άλλη όψη του «κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα», πολύ πετυχημένη. Αν και αρχικά βρήκα έξυπνη τη χρήση του θέματος, εκ των υστέρων μου φαίνεται κάπως σαθρό το επιχείρημα του «Έκανες το έγκλημα της ονειροπειρατείας» από τη στιγμή που είναι ένα λειτούργημα όταν γίνεται από τους Ονειρονόμους. Επιπλέον, αν μόνο ένα άτομο έχει την ικανότητα να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα, τότε δεν βγάζει νόημα να έχει φτιαχτεί νόμος που να απαγορεύει αυτό που μόνο ένας μπορεί να κάνει και που συνήθως το κάνει για το καλό της ανθρωπότητας (ως ένας εκ των 5 εκλεκτών). Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά και μπορούν να το κάνουν περισσότεροι. Εμένα θα μου άρεσε μια πιο σαφής νύξη για το ότι αυτοί μόλις γίνονται ονειρονόμοι (πολύ μου άρεσαν οι επιλογές των λέξεων, ειλικρινά), αφήνουν τον ανθρώπινο εαυτό τους (και άρα ο χρόνος δεν τους αγγίζει με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό και προλαβαίνουν να μπαίνουν στα όνειρα κάθε ανθρώπου συγχρόνως). Στα πιο τεχνικά, ένα ξαναπέρασμα δεν θα το έβλαπτε. Σε κάποιο σημείο έχει μαζεμένα θαυμαστικά (σε κομμάτι, το οποίο μου φαίνεται και περιττό γενικώς), οι διάλογοι θέλουν λίγη (όχι πολλή) δουλίτσα για να γίνουν πιο ρεαλιστικοί (π.χ. η αντίδρασή του μετά τις παραβάσεις δεν πείθει), πολύ εύκολα (χωρίς ενδοιασμούς) δέχεται τη δουλειά και μερικά σημεία μου φαίνονται περισσότερο politically correct απ’ όσο χρειάζεται (βλ. «κοπέλες λιγότερο όμορφες»). Γενικά όμως η γραφή σου έχει καλή ροή κι η επιμέλεια είναι καλύτερη από το τρομοδιήγημα. Τέλος, εγώ θα ήθελα να δουλέψεις αυτόν τον κόσμο παραπάνω (σ’ αυτό το διήγημα κολλάει περισσότερο το Νανόριμο) βλέπω πολλές προοπτικές και θα μου άρεσε να δω και κάποια ιστορία (βλ. πλοκή) μέσα σ’ αυτό (γιατί η συγκεκριμένη μοιάζει με περιληπτική βιογραφία). Ως Μορφέας κατά το ήμισυ δεν γινόταν να μην μου αρέσει η συγκεκριμένη κοσμοπλασία και συνολικά το διήγημά σου με κέρδισε. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted October 15, 2015 Author Share Posted October 15, 2015 (edited) Ευχαριστώ πολύ όλους που διαβασατε, σχολιασατε και ψηφισατε την ιστορία μου. Έχετε δίκιο στο ότι δεν υπάρχει πλοκή και ότι είναι σύντομο. Εύστοχες όλες οι παρατηρήσεις σας. Δεν έχω να πω πολλά. Απλά έτσι ακριβώς το φανταστηκα, έτσι το έγραψα και πραγματικά αυτήν την ιστορία την αγάπησα και διασκεδασα γράφοντας την. Όσον αφορά μια παρατήρηση του Μορφέα, ότι ο νόμος απαγορεύει ουσιαστικά την ικανότητα του ονειροπειρατη, εν μέρη ναι. Το απαγορεύει να το κάνει για δικό του όφελος. Έτσι, με την απειλή βαριάς τιμωρίας απλά τον ανάγκασαν να αποδεχτεί αυτό που είναι και να γίνει ένας από τους ονειρονομους. Όσον αφορά το ότι είναι άδικο να τιμωρησεις κάποιον που έχει άγνοια νόμων, συμφωνώ. Είναι άδικο αλλά και στον δικό μας κόσμο αν κάνεις έγκλημα αγνοώντας τους νόμους, θα τιμωρηθεις κανονικά. Αυτά. Και πάλι σας ευχαριστώ! Edited October 15, 2015 by gismofbi 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts