Balidor Posted April 26, 2005 Share Posted April 26, 2005 (edited) Σκέφτομαι και γράφω της Υποτιθέμενης Ζωής Σκέφτομαι και γράφω μιας ζωής, Σαν παιδικό βιβλίο καταγραφή της ψυχής, Μια ήσυχη μουσική με πιάνο, Και δυο στοίχοι να δίνουν ένα υποτιθέμενο νόημα. Εκεί που νομίζεις ότι κάνει ησυχία, Ότι βρήκες την δική σου γαλήνη, Εκεί που βρίσκεις ακόμα ένα ανεξερεύνητο κομμάτι, Ποτέ δεν σου είναι αρκετό… Βρίσκεσαι σε μία πόλη που ο θόρυβος Γεμίζει την χαρά σου, Τόση ανησυχία, τόση σκόνη από ήχους Που σου γεμίζει τα πνευμόνια… και σε πνίγει! Όλος αυτός ο θόρυβος της πόλης, Σαν βροχή από φωνές ανθρώπων.. και μη Δεν σε αφήνουν να καταπιείς, Το αληθινό που βρίσκεται στην ησυχία !!! Ήταν η αύρα του θεού… Που δημιούργησε αυτό τον κόσμο, Και μας έκανε να χαιρόμαστε αυτήν την αύρα... Εγώ δεν μπορώ να την ακούσω… Σε αυτήν την πόλη η ζωή πρέπει να έχει γαλήνη, Ησυχία, αγαθότητα , ομορφιά, φιλία… Εγώ δεν ΄΄βλέπω΄΄ παρά δυνατούς ΄΄θορύβους΄΄ από… Θλίψη, πόνο, μίσος, κατάρα και μαύρη συναισθηματική … Κατατονία. Ποτέ μου δεν θα καταλάβω την υποτιθέμενη ζωή… Του παραδείσου της ψυχής μου. Edited April 26, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackcloak Posted April 26, 2005 Share Posted April 26, 2005 Ευχάριστα μελαγχολικό το συμβολικό ποίημα σου, που μεταδίδει μια έντονη αίσθηση ανατροπής και απογοήτευσης, καθώς τα ιδανικά πρότυπα υποχωρούν μπροστά στη γκρίζα πραγματικότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 26, 2005 Share Posted April 26, 2005 Χμμ...balidor με μπέρδεψες...δεν κατάλαβα ακριβώς τι ήθελες να πεις, αν και έκανες φιλότιμη προσπάθεια... "Σκέφτομαι και γράφω μιας ζωής, Σαν παιδικό βιβλίο καταγραφή της ψυχής, Μια ήσυχη μουσική με πιάνο, Και δυο στοίχοι να δίνουν ένα υποτιθέμενο νόημα" Στον πρώτο στίχο νομίζω θέλει χωρίς το σίγμα στο ζωής για να βγεί καλύτερο νόημα, αλλιώς είναι σαν να λείπει η συνέχεια του... Και στον τελευταίο στίχο απλά σου έχει ξεφύγει ένα μικρό ορθογραφικό λαθάκι στο στοίχοι. Το επόμενο δεύτερο τετράστιχο ειναι καλό. Στο τρίτο τετράστιχο: "Βρίσκεσαι σε μία πόλη που ο θόρυβος Γεμίζει την χαρά σου, Τόση ανησυχία, τόση σκόνη από ήχους Που σου γεμίζει τα πνευμόνια… και σε πνίγει!" Εδώ νομίζω πως στον τρίτο στίχο χρειάζεται μια μικρή αναστροφή..."τόση ανησυχία απο ήχους, τόση σκόνη" και μετά μου κολάει καλύτερα γιατί δεν ξέρω αν μπορούμε να φανταστούμε μια σκόνη απο ήχους... "Όλος αυτός ο θόρυβος της πόλης, Σαν βροχή από φωνές ανθρώπων.. και μη Δεν σε αφήνουν να καταπιείς, Το αληθινό που βρίσκεται στην ησυχία !!!" Όμορφη πολύ σαν ιδέα, αλλά θα προτιμούσα κάτι πολυ πιο ποιητικό απο το καταπίνεις...το αληθινό που βρίσκεται στην ησυχία είναι πολύ όμορφος στίχος αλλα με το καταπίεις απο τον προηγούμενο χαλάει πολύ.Ισως κάτι σε δεν σε αφήνουν να ακούσεις το αληθινό που βρίσκεται στην ησυχία ή κάτι τέτοιο. "Ήταν η αύρα του θεού… Που δημιούργησε αυτό τον κόσμο, Και μας έκανε να χαιρόμαστε αυτήν την αύρα... Εγώ δεν μπορώ να την ακούσω…" Πολύ όμορφος στίχος και σύλληψη η αύρα του θεού! Αλλά στον τρίτο στίχο με την τόσο κοντινή επαναλάψη της λέξης αύρα, δεν δίνεται το επιθυμητό ίσως αποτέλεσμα της έντονης εικόνας που ίσως ήθελες να παρουσιάσεις. Και μετά έχω απορία πως δεν μπορείς να ακούσεις την αύρα του θεού, αλλά στον αμέσως προηγούμενο στίχο την χαίρεσαι και εσύ, καθώς έχεις βάλει πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. "Σε αυτήν την πόλη η ζωή πρέπει να έχει γαλήνη, Ησυχία, αγαθότητα , ομορφιά, φιλία… Εγώ δεν ΄΄βλέπω΄΄ παρά δυνατούς ΄΄θορύβους΄΄ από… Θλίψη, πόνο, μίσος, κατάρα και μαύρη συναισθηματική … Κατατονία." Δεν είναι άσχημο αλλά θέλει κάτι... ίσως ρυθμό...στον δεύτερο στίχο χρειάζεται ίσως μια αντιστροφή : " ησυχία, αγαθότητα, φιλία και ομορφία" και μετά στον τρίτο στίχο, ίσως χωρίς το τελευταίο "απο" και αλλαγή σε γενική του τέταρτου στίχου να ήταν πιο "μουσική". "Ποτέ μου δεν θα καταλάβω την υποτιθέμενη ζωή… Του παραδείσου της ψυχής μου." Εδώ στο τέλος δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιός είναι ακριβώς ο παράδεισος της ψυχής σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted April 26, 2005 Author Share Posted April 26, 2005 O paradeisos tis psuxis mou einai oti 8etiko briskw (i prospa8w na brw) mesa ston eauto mou... pou telika ki afto pnigete mesa stin skoni tis zwis kai tou kosmou mas !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 26, 2005 Share Posted April 26, 2005 Χμμ...balidor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted April 27, 2005 Author Share Posted April 27, 2005 Se ebala se skepseis? Einai mia ali8eia, etsi? Pws dld o eautos gkrizenei mesa apo tin ka8imerinotita tou kosmou mas... (polu megali suzitisi ki auti...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Ναι υποθέτω πως ναι...ας πούμε όμως πως φταίμε και εμείς...αφήνουμε το γκρίζο να μας παρασύρει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted April 28, 2005 Author Share Posted April 28, 2005 Me ton stoixo "Ποτέ μου δεν θα καταλάβω την υποτιθέμενη ζωή… Του παραδείσου της ψυχής μου" Apla pisteuw oti kai mexri to telos tis zwis mas den exoume brei ton pragmatiko mas eauto... Mono sto telos kai "an" .... Alla den pauoume na paleuoume !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts