gOLan TrEVIzE Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Όνομα Συγγραφέα: Γιάννης ΠαπαθανασίουΕίδος: Επιστημονική φαντασίαΒία; ΌχιΣεξ; ΌχιΑριθμός Λέξεων: 1860Αυτοτελής;ΝαιΣχόλια: Δημοσιευμένη στους Θρύλους του Σύμπαντος 3 από τις Συμπαντικές Διαδρομές. (Μία ιστορία που δείχνει πως όλα είναι..σχετικά)Αρχείο: (επισυνάπτετε το έργο σας σε αρχείο) Παιχνίδια των Άστρων.pdf 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadnJim Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 (edited) Παιχνίδια των Άστρων όντως! Πολύ όμορφη η ιστορία σου φίλε μου, με το τέλος φυσικά να είναι όλα τα λεφτά. Αναρωτιόμουν τι να είχε συμβεί, και ήδη είχα μπει στο τριπάκι να φτιάχνω διάφορα σενάρια διαβάζοντας. Με μπέρδεψες μερικές φορές οφείλω να πω, κάπου προς τη μέση άρχισα να μην πολυκαταλαβαίνω τι διαβάζω. Το βασικότερο όμως που μου φάνηκε κάπως είναι η αλλαγή, αυτό ίσως να έπρεπε να το δώσεις κάπως αλλιώς. Πχ, να έπαιζες αλλάζοντας τις οπτικές περισσότερες φορές, αλλά έτσι πιθανότατα θα μεγάλωνε και η έκταση της ιστορίας. Όπως και να ΄χει όμως, είναι μια όμορφη ιστορία που πέρασα καλά μαζί της. Edited October 20, 2015 by MadnJim 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Disco_Volante Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Ωραία και καλογραμμένη ιστορία από το είδος που μου αρέσει πολύ να διαβάζω! Βέβαια για να πω την αλήθεια μιάμιση σελίδα πριν το τέλος κάτι υποψιάστηκα. Μόνο μία ένσταση έχω. Αν για αυτούς τους εξωγήινους ο Πλούτωνας ήταν τόσο μικρός ώστε να μοιάζει με μπάλα του μπάσκετ ή και μικρότερη τότε ο μητρικός τους πλανήτης θα έπρεπε να είναι δισεκατομμύρια ή ακόμα και τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από τη Γη. Ίσως και να υπάρχει τέτοιος γίγαντας πλανήτης κάπου εκεί έξω. Όμως για να διατηρείται η ζωή σε αυτόν θα πρέπει να κινείται γύρω από κάποιο άστρο, σωστά; Και εδώ είναι η ένστασή μου. Ένα τόσο βαρύ άστρο όμως δεν μπορεί να υπάρχει καθώς θα κατέρρεε αμέσως σε μελανή οπή λόγω της υπερβολικής μάζας του! Αν θες να παρακάμψεις το παραπάνω παράδοξο κάνε την εξής αλλαγή. Πες ότι οι ταξιδιώτες έρχονται από κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν με τελείως διαφορετικούς νόμους της Φυσικής. Έτσι σε αυτό το άλλο σύμπαν όλα μα όλα μπορεί να είναι πιθανά. Καλή συνέχεια! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gOLan TrEVIzE Posted October 20, 2015 Author Share Posted October 20, 2015 Σωστός Disco, για αυτό και έβαλα πως προέρχονται από τον Antares αν και θα έπρεπε να βάλω ένα ακόμα μεγαλύτερο αστέρι τον VY Canis Majoris.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Disco_Volante Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Οι αναλογίες στη φωτογραφία μου φαίνονται λίγο υπερβολικές. Σύμφωνα με τη Wikipedia Antares έχει περίπου 12.4 φορές τη μάζα του Ήλιου ενώ ο Canis Majoris περίπου 18. Υπεργίγαντες και οι δύο αλλά όχι τόσο όσο χρειάζεται. Επίσης πάλι σύμφωνα με τη Wikipedia το πιο βαρύ άστρο που έχει παρατηρηθεί έχει μάζα περίπου 250 φορές του Ήλιου. Με πρόχειρους όμως υπολογισμούς για να ευσταθούν οι αναλογίες της ιστορίας το μητρικό τους άστρο θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3500 φορές βαρύτερο από τον Ήλιο κάτι που αποκλείεται καθώς θα κατέρρεε σχεδόν αμέσως. Τώρα σκέφτηκα και κάτι άλλο. Αν το σκάφος τους είχε εμφανιστεί κοντά στον Πλούτωνα και υποθέσουμε ότι αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τους πλανήτες και ίσως συγκρίσιμο με τον Ήλιο, αν όχι μεγαλύτερο, τότε όλες οι τροχιές όλων των πλανητών θα είχαν διαταραχτεί τόσο πολύ και τόσο βίαια που δεν νομίζω να είχε επιβιώσει κανένας στη Γη! Κατά τη γνώμη μου όμως όλα τα παραπάνω δεν έχουν και πολύ νόημα καθώς εδώ μιλάμε για Ε.Φ με δόση χιούμορ και όχι για μάθημα Αστρονομίας! Έτσι δεν είναι; Και πάλι καλή συνέχεια! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gOLan TrEVIzE Posted October 20, 2015 Author Share Posted October 20, 2015 (edited) Χαχαχαχα ακριβώς έτσι! Πάντως όντως και εμένα υπερβολική μου φαίνεται η φωτογραφία.... Σας ευχαριστώ και τους 2 για την άμεση ανάγνωση! Edited October 20, 2015 by papello 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksword Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Εγώ δυστυχώς θα πάω στην αντίθετη μεριά γιατί δεν μου άρεσε και δεν με τράβηξε καθόλου, συγνώμη. Επίσης στο κείμενο πρόσεξα ότι έχει σε κάποια σημεία το Αγγλικό ερωτηματικό, αντί για το Ελληνικό και κάποιες φορές έχει και τα δύο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gOLan TrEVIzE Posted October 21, 2015 Author Share Posted October 21, 2015 Σωστός για τα ερωτηματικά, Blacksword. Δεν σου άρεσε τι να κάνουμε, συγνώμμη γιατί ζητάς; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feynman_64 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Ενδιαφέρουσα ιστορία, τελικα ηταν ολα θεμα μεγέθους. Επιστημονικά μιλωντας, οι διαστάσεις των αστεριων ειναι ευκολο να υπολογιστουν απο πολυ μακρια. Επισης αστρα οπως ο Μπελτεγκεζ για παράδειγμα που είναι πολυ μεγαλύτερο απο τον ηλιο, δεν είναι κατα την ιδια αναλογια βαρύτερος, γιατι ειναι μικρότερης πυκνότητας εφοσον ειναι ερυθρός γίγαντας. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts