chrismad Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Όνομα Συγγραφέα: Chris Mad Είδος: παραμύθι Ηλικίας 5 – 8 ετών Βία; (Όχι) Σεξ; (Όχι) Αριθμός Λέξεων: 1482 Αυτοτελής; (Ναι) Η Παναγιώτα στην μπισκότοχώρα Το φεγγάρι από το παράθυρο φαίνετε να είναι ψηλά και η νύχτα έχει προχωρήσει. Όλοι στο σπίτι κοιμούνται μόνο η μικρή Παναγιώτα δεν μπορεί να κοιμηθεί. Μέχρι τώρα γύρναγε στο κρεβάτι της αλλά φτάνει δεν μπορεί άλλο «Θα πάω» σκέφτηκε και σηκώθηκε σιγά από το κρεβάτι της. Φόρεσε την ρόμπα της και τις παντόφλες της και προχώρησε προς την πόρτα στις μύτες των ποδιών της για να μην κάνει θόρυβο. Άνοιξε την πόρτα αργά και προχώρησε στον διάδρομο έφτασε στην σκάλα και άρχισε να την καταβαίνει. Όταν έφτασε στο τρίτο σκαλί σταμάτησε «Αυτό είναι που κάνει θόρυβο» σκέφτηκε και πιασμένη από την κουπαστή πέρασε στο δεύτερο κατευθείαν. Έστριψε αριστερά και πήγε στην πόρτα της κουζίνας την άνοιξε και μπήκε και την έκλεισε αθόρυβα πίσω της. Άναψε το μικρό φως που ήταν στον τοίχο και πήρε μία καρέκλα από το τραπέζι που ήταν στο κέντρο. Την έβαλε μπροστά από το ντουλάπι και άρχισε να ανεβαίνει. Το προηγούμενο βράδυ είδε την μαμά της να βάζει στο ντουλάπι κρυφά κάτι μπισκότα που έφερε ο μπαμπάς της, ξέρει ότι η Παναγιώτα αν τα έβλεπε θα ήταν αδύνατον να τα αφήσει χωρίς να τα φάει έτσι τα έκρυψε. Με προσοχή ανέβηκε στο κάθισμα της καρέκλας και μετά έβαλε το πόδι της πάνω στον πάγκο. Άνοιξε το ντουλάπι και πήγε να απλώσει το χέρι της αλλά τα μπισκότα δεν ήταν εκεί το ντουλάπι δεν είχε το κουτί μέσα. Πάτησε το πόδι της ποιο δίπλα και άνοιξε το διπλανό ντουλάπι «Να το εδώ είναι» σκέφτηκε μόλις είδε το μεγάλο χάρτινο κουτί. Άπλωσε το χέρι της και μάλιστα τεντώθηκε για να το φτάσει, το ακούμπαγε με τα ακροδάχτυλά της «Έλα λίγο ακόμα θέλω» και το κουτί πέφτει στο πάτωμα και ανοίγει η Παναγιώτα χάνει την ισορροπία την και πέφτει από τον πάγκο, πέφτει, πέφτει, μέσα στο κουτί με τα μπισκότα και χάνετε σε ένα γκρι σωλήνα και καταλήγει στο χώμα δίπλα σε ένα δέντρο. Ξαφνιασμένη από το πέσιμο πετιέται επάνω φοβούμενη ότι έχει χτυπήσει και ότι ξύπνησε τους γονείς της. Κοιτά γύρο της αλλά δεν είναι στην κουζίνα τους αλλά στην άκρη ενός δάσους. Γύρο της μερικά δέντρα και μπροστά της ένας δρόμος που καταλήγει σε ένα χωριό με μικρά αλλά όμορφα και χαριτωμένα καφέ σπιτάκια στολισμένα με διάφορα χρώματα στις πόρτες και στα παράθυρα τους. «Τι έγινε που είμαι» σκέφτηκε ξεσκονίζοντας τα ρούχα της αμέσως όμως στην μύτη της ήρθε ένα άρωμα από ψημένα μπισκότα και θυμήθηκε ότι έπεσε μέσα στο κουτί με τα μπισκότα «δεν γίνετε αυτό εγώ είμαι μεγαλύτερη από το κουτί δεν μπορεί να χώρεσα μέσα». Άρχισε δειλά να προχώρα προς το χωριό για να μάθει που είναι και έτσι να καταλάβαινε τι έγινε. Όσο ποιο κοντά στο χωριό έφτανε τόσο οι μυρωδιές από ψημένα μπισκότα έφτανε στην μύτη της και τις έφερνε μια λιγούρα και τις ανακάτευε το στομάχι. Όταν έφτασε στα πρώτα σπίτια είδε και τους ανθρώπους ήταν στο ύψος της και όλοι έτρεχαν από εδώ και από εκεί κουβαλώντας πράγματα. Σταμάτησε έναν και τον ρώτησε «Καλημέρα έχω χαθεί μπορείτε να μου πείτε που βρίσκομε?» Ο άντρας την κοίταξε παραξενεμένος και απάντησε «Στην Μπισκοτία κοπέλα μου καλά χαζή είσαι δεν ξέρεις που είσαι?» και συνέχισε να κουβαλά ένα σακί που είχε στην πλάτη. «Αα στην Μπισκοτία για αυτό μυρίζω μπισκότα ωραία θα είναι εδώ θα φάω μπισκότα» είπε χαμηλόφωνα και προχώρησε ποιο μέσα στο χωριό. Όσο προχωρούσε στον κεντρικό δρόμο έβλεπε άντρες πήγαιναν και ερχόντουσαν από κάτι άμαξες και κουβαλούσαν σακιά και δοχεία στα σπίτια του χωριού. Στην μεγάλη διασταύρωση πολλοί μαζί έχτιζαν ένα νέο σπίτι και στην άκρη του δρόμου ήταν ένα κάρο που επάνω του είχε κάτι μεγάλες πλάκες που οι άνθρωποι τα κουβαλούσαν για να φτιάξουν τους τοίχους του σπιτιού. Περνώντας δίπλα η Παναγιώτα της μύρισαν σαν μπισκότο πλησίασε και άπλωσε το χέρι της, ήταν από μπισκότο δεν κρατήθηκε και έκοψε λίγο να δοκιμάσει ήταν το καλύτερο μπισκότο που είχε φάει. Αμέσως όμως ένας άντρας άρχισε να φωνάζει «Βοήθεια μας τρώει τους τοίχους, βοήθεια μπισκότοφάγος βοήθεια» και όλοι όσο ήταν γύρο άρχισαν να πηγαίνουν προς αυτήν. Η Παναγιώτα τρομαγμένη έκανε μερικά βήματα πίσω και ψέλλισε «με μπισκότο είναι και απλά το δοκίμασα δεν έκανα τίποτα». Ξαφνικά πίσω της τρείς Άντρες με μεγάλα ακόντια την απειλούσαν λέγοντας «Μείνε ακίνητη κλέφτρα» ήταν οι φύλακες της Μπισκοτίας. Η Παναγιώτα τρομαγμένη σήκωσε τα χέρια της ψηλά και δεν κούνησε. «την είδατε την είδατε έκοψε ένα κομμάτι είναι επικίνδυνη» φώναξε ο άντρας που την είχε δεί προς τους φύλακες της πόλης όλοι όσοι είχαν μαζευτεί τριγύρω κούνησαν το κεφάλι τους και συμφώνησαν «Να την συλλάβετε» είπε πάλι ο άντρας και έτσι έγινε. Οι φύλακες της έδεσαν τα χέρια και σπρώχνοντας την την οδήγησαν σε ένα πλαϊνό δρόμο. Προχώρησαν στον δρόμο πέρασαν από ένα γεφυράκι που από κάτω πέρναγε ένα άσπρο ποτάμι. Πολλοί ήταν εκεί γέμιζαν δοχεία και τα μετέφεραν σε κάρα πάνω στον δρόμο. Η Παναγιώτα έκανε να σταματήσει να δεί αλλά οι φύλακες την έσπρωξαν δυνατά να προχωρήσει. Μετά από λίγο έφτασαν σε ένα μεγαλύτερο κτίριο και την έβαλαν μέσα. Ήταν ένα μεγάλο δωμάτιο που όλα μέσα του ήταν φτιαγμένα από το μπισκότο που ήταν και οι πλάκες που είχε δοκιμάσει. «Τι γίνετε εδώ» αναρωτήθηκε «τα μπισκότα δεν τα τρώνε αλλά φτιάχνουν τα σπίτια τους με αυτά? Τι χώρα είναι αυτή και πώς βρέθηκα εγώ εδώ?» Μέσα στο μεγάλο δωμάτιο στο βάθος ήταν κάτι μεγάλες καρέκλες από το μπισκότο και επάνω τους καθόταν ένας άντρας και μια γυναίκα. «Τι συμβαίνει εδώ» ρώτησε ο άντρας με δυνατή φωνή? Ο ένας από τους φύλακες βγήκε μπροστά και είπε «Αυτή η ξένη έσπασε και έφαγε ένα κομμάτι από τους τοίχους μας». Ένα «ΑΑΑΑ» τρομαγμένο με μια δόση αΐδιας ακούστηκε από όλους όσους ήταν μέσα στην αίθουσα. Ο Άντρας στην καρέκλα που θα ήταν ο βασιλιάς του χωριού πετάχτηκε όρθιος και φώναξε «έγκλημα» και έδειξε την Παναγιώτα «έκανε μεγάλη ζημιά?» «Όχι την προλάβαμε» είπε ο φύλακας. Ο βασιλιάς έξυσε το πηγούνι του και είπε «δέστε την καλά και βάλτε την φυλακή. Να μείνουν τέσσερεις να την φυλάνε και αύριο θα γίνει η δίκη της». «Μα» πήγε να πεί η Παναγιώτα αλλά αμέσως ο φύλακας την τσίμπησε με το ακόντιο του και έτσι δεν συνέχισε την λέξι της. Οι φύλακες την έσπρωξαν προς τα πίσω και την κατέβασαν στο υπόγειο του κτιρίου που ήταν οι φυλακές την έδεσαν καλά χέρια και πόδια και την έριξαν κάτω στο πάτωμα. «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλα αυτά» σκέφτηκε η Παναγιώτα «είμαι μέσα σε μπισκότα φυλακισμένη και θα δικαστώ γιατί δοκίμασα λίγο». Η νύχτα πέρασε δύσκολα άλλοτε την έπαιρνε ο ύπνος αλλά περισσότερο πόναγε μιας και δεμένη δεν μπορούσε να βολευτεί στο πάτωμα. Τελικά ξημέρωσε και οι φύλακες της έλυσαν τα πόδια και την σήκωσαν την οδήγησαν έξω από το κτίριο σε μια μεγάλη πλατεία που ήταν μαζεμένοι πάρα πολύς κόσμος άντρες και γυναίκες. Πάνω σε μία εξέδρα λίγο ποιο ψιλά ήταν ο βασιλιάς και ανέβασαν και την Παναγιώτα. Ο κόσμος από κάτω φώναζε ο βασιλιάς σήκωσε το χέρι του και όλοι σταμάτησαν. «Η κοπέλα από εδώ» είπε ο βασιλιάς «έφαγε ένα κομμάτι από έναν τοίχο». Ο κόσμος άρχισε πάλι να φωνάζει κάνοντας διάφορα με τα χέρια του «έχεις το δικαίωμα να μας πεις γιατί το έκανες» είπε στην Παναγιώτα και πάλι σηκώνοντας το χέρι του έκανε όλους να σταματήσουν να φωνάζουν. «Τι να σας πω» ψέλλισε η Παναγιώτα «εμείς τον τόπο μου και στο σπίτι μου τα τρόμε τα μπισκότα δεν χτίζουμε με αυτά». Ο κόσμος που άκουγε άρχισε να φωνάζει περισσότερο και να κάνει κίνηση για να της επιτεθεί. Οι φύλακες που ήταν εκεί τους σταμάτησαν και ο βασιλιάς είπε. «Τότε είμαι υποχρεωμένος να προτείνω την έσχατη των ποινών» ο κόσμος χειροκρότησε και ζητωκραύγασε και ο Βασιλιάς συνέχισε «λιθοβολισμό μέχρι τέλους». Πάλι ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από κάτω. Οι φύλακες την τράβηξαν και την πήγαν κάτω από την εξέδρα και την έδεσαν σε αυτήν. Ο κόσμος που ήταν μαζεμένος πήρε στα χέρια του κομμάτια από τους τοίχους μπισκότα και άρχισε να της πετά. Η Παναγιώτα προσπάθησε να αποφύγει αυτά που της πέταγαν αλά δεν μπορούσε τότε άρχισε να φωνάζει και ξαφνικά πετάχτηκε με ένα τράνταγμα και ήταν καθισμένη στο κρεβάτι της. Ανασηκώθηκε ήταν τρομαγμένη και ιδρωμένη «Ήταν όνειρο» σκέφτηκε και αναστέναξε ανακουφισμένη. Σηκώθηκε από το κρεβάτι της και πήγε στην κουζίνα να πιεί λίγο νερό. Άναψε το φώς και πήρε το ποτήρι της έβαλε νερό το ήπιε και μετά πήγε στο ψυγείο άνοιξε την πόρτα και είδε το μπουκάλι με το γάλα έβαλε ένα ποτήρι και το ακούμπησε στο τραπέζι. Πάνω στον πάγκο ήταν το κουτί με τα μπισκότα που είχε φέρει ο μπαμπάς της την προηγούμενη μέρα. Πλησίασε και έπιασε με τα χέρια την να το ανοίξει. «Τι κάνεις νυχτιάτικα» ακούστηκε μια φωνή πίσω της που την έκανε να τρομάξει και να βάλει μια φωνή «Να τα δω μόνο» είπε ασυναίσθητα σηκώνοντας τα χέρια της ψιλά. By chrismad 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 (edited) Αν και χαλιέμαι με αυτό το τέχνασμα, ήταν όλα ένα όνειρο , στην τελευταία φράση χαμογέλασα, νά 'σαι καλά. Το κείμενο έχει πολλά λαθάκια απροσεξίας, βιασύνης, που το χαλάνε. Αν θέλεις, μπορώ να σου τα σημειώσω σε ένα αρχείο για να τα βρεις πιο εύκολα, αν θελήσεις να τα διορθώσεις. Πες μου άμα είναι, γιατί τώρα έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ, έχω να κάνω κάτι άλλο. Edited November 8, 2015 by Cassandra Gotha 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrismad Posted November 8, 2015 Author Share Posted November 8, 2015 Αν και χαλιέμαι με αυτό το τέχνασμα, ήταν όλα ένα όνειρο , στην τελευταία φράση χαμογέλασα, νά 'σαι καλά. Το κείμενο έχει πολλά λαθάκια απροσεξίας, βιασύνης, που το χαλάνε. Αν θέλεις, μπορώ να σου τα σημειώσω σε ένα αρχείο για να τα βρεις πιο εύκολα, αν θελήσεις να τα διορθώσεις. Πες μου άμα είναι, γιατί τώρα έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ, έχω να κάνω κάτι άλλο. Ναι ευχαριστώ θα ήταν χαρά μου κάποιος να μου υποδείξει για το γράψιμο και κυρίως για την σύνταξη αυτών που γράφω. Να επισημάνω ότι δεν έχω καμιά γνώση πώς να συντάξω ένα παραμύθι απλά γράφω όπως το σκέφτομαι εκείνη την στιγμή και θα το έλεγα σε κάποιον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Όμορφο παραμυθάκι. Πέρασα καλά διαβάζοντάς το, και εντάξει, εμένα δεν με ενόχλησε η ονειρική φύση της όλης περιπέτειας. Λίγη προσοχή μόνο σε ορθογραφία και συντακτικό. Δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Έφτασεε!Μπισκοτοχώρα - σχόλια Cassandra.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrismad Posted November 9, 2015 Author Share Posted November 9, 2015 Έφτασεε!Μπισκοτοχώρα - σχόλια Cassandra.doc Ευχαριστώ … θα προσέξω περισσότερο. Αυτό είναι που χρειάζομαι και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts