chrismad Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Όνομα Συγγραφέα: Chris Mad Είδος: παραμύθι Ηλικίας 5 – 8 ετών Βία; (Όχι) Σεξ; (Όχι) Αριθμός Λέξεων: 329 Αυτοτελής; (Ναι) Σχόλια: Για να κοιμηθεί η Παναγιώτα. Η Πορτοκαλένια Μια φορά και έναν καιρό, ήταν σε ένα μεγάλο κουτί με καραμέλες, μια καραμέλα πορτοκάλι που νόμιζε ότι ήταν κάτι παραπάνω από τις άλλες. Όλη μέρα περηφανευόταν ότι «Κάποια μέρα, αυτός που θα με φάει εμένα, θα πει ότι είμαι η καλύτερη που έχει φάει». Όλες οι άλλες καραμέλες, την είχαν και την πείραζαν. «Σιγά βρέ μη κάνεις και φλούδα» της έλεγε η καραμέλα λεμόνι. «Ναι εσύ ξινή μην πεις καλή κουβέντα» απαντούσε η ποτροκαλένια. Κάποια μέρα η πορτοκαλένια αποφάσισα να φύγει και να πάει να γίνει η καλύτερη καραμέλα. Πήδηξε έξω από το κουτί και άρχισε την περιπλάνηση της στα ράφια του μαγαζιού. Πέρασε από το κουτί, που ήταν οι καραμέλες ούζου, που άρχισαν να την πειράζουν. «Που πάς χικ κούκλα χικ έλα εδω να περάσουμε καλά χικ» . εκείνη γύρισε το κεφάλι της και έφυγε λέγοντας. «Ουφ παλιό μεθύστακες, δεν είμαι εγώ για τα μούτρα σας». Μετά από κάποια ώρα έφτασε στο ράφι με ροφήματα. Περιπλανήθηκε ανάμεσά τους που την κοίταγαν καλά καλά μέχρι που βρήκε μπροστά της ένα κουτί με σκόνη σοκολάτα, που πίσω του στον τοίχο υπήρχε ένα κατάλογος του μαγαζιού. Η πορτοκαλένια ήθελε να τον διαβάσει, για να δεί που πρέπει να πάει, έτσι ανέβηκε με δυσκολία πάνω στο κουτί με σκόνη σοκολάτα. Το ανέβασμα ήταν πολύ κουραστικό και η πορτοκαλένια είχε ιδρώσει από την προσπάθεια. Τεντώθηκε για να μπορεί να διαβάσει και γλίστρησε και έπεσε μέσα στο κουτί. Η σκόνη κόλλησε πάνω της και έγινε μαύρη. «Τι έπαθα η κακομοίρα»» φώναζε «τώρα θα είμαι μαύρη και κανείς δεν θα με θέλει». Πήδηξε έξω από το κουτί και βάλθηκε να πηδά για να φύγει η σκόνη από πάνω της. Όσο πήδαγε τόσο ποιο πολύ ίδρωνε και κολλούσε η σοκολάτα πάνω της. Τότε απογοητευμένη έβαλε το κεφάλι κάτω και ξεκίνησε να γυρίσει στις καραμέλες. Ξαφνικά κάποιος που πέρναγε από εκεί την πήρε και την έβαλε στο στόμα του. Όλοι άκουσαν να λέει «Πό πο είναι η ωραιότερη καραμέλα που έχω φάει. Πορτοκάλι με σοκολάτα». By chrismad 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 (edited) Όμορφη ιστοριούλα! Για να πω την αλήθεια τη σκεφτόμουν με εικονογράφηση. Έχεις και άλλο τέτοιο υλικό; Edited November 15, 2015 by Ιρμάντα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrismad Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Ομορη ιστοριούλα! Για να πω την αλήθεια τη σκεφτόμουν με εικονογράφηση. Εχεις και άλλο τέτοιο υλικό; Ναι έχω. Κάθε φορά που είμαι με μικρά θέλουν κάτι να τους πω και έτσι μου βγαίνουν όλα και κάτι καινούργια… είναι η δουλειά μου με παιδιά κυρίως ΑΜΕΑ και θέλουν ιστοριούλες. Έτσι κατάλαβα ότι μπορώ να γράψω. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts