Jump to content

Μετάβαση

Nienna

Recommended Posts

Μετάβαση

Είναι μέρα του ήλιου σήμερα:

το φωνάζουν τα παράθυρα,

το φωνάζουν οι λάμψεις πάνω στα κρυστάλλινα

γέλια των ανθρώπων

που πλέουν με χάρτινες σχεδίες στη γαλάζια άγνοια.

τι όμορφες εικόνες

Θα περιμένω λοιπόν το σκοτάδι –

εκείνο ίσως, ίσως μου επιτρέψει

να φωνάξω πως...

πεθαίνουν τα γέλια νωρίς και μένουν άθαφτα,

αθαφτα...

φαντάσματα βαριά σαν τον υγρό αέρα,

σαν μια πανάρχαια ηχώ να στοιχειώνουν

τα δάκτυλα αυτών που ανεβοκατεβαίνουν

τη σκάλα τ' ουρανού με τα χέρια.

τι εικόνες μαγικές

Κανείς δε με βοήθησε όσο εσύ

να μάθω με τι μοιάζει ο θάνατος...

~

Κάπου μέσα στο 2001. Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε. Είναι στο τετράδιο Δεκέμβρης 2000 - Μάης 2001, πάντως.

Είναι τελειωμένα ποιήματα εδώ και χρόνια αυτά που ποστάρω, έφτασαν εκεί που ήθελαν να φτάσουν, δεν θέλω προτάσεις για βελτιώσεις και αλλαγές, όχι πάνω σε αυτά καθ' αυτά.

Edited by Nienna

σαν μια πανάρχαια ηχώ να στοιχειώνουν

τα δάχτυλα αυτών που ανεβοκατεβαίνουν

τη σκάλα τ' ουρανού με τα χέρια.

o Balidor upoklinete....

... gia kana dilepto xazeua autes tis 3s grammes...

kai fusika san sunolo... para polu kalo !!!

μπρρρ... H Christ lag in Todes Banden (Cantata Bach που προσπάθησα να σου στείλω... ) στο rewind! ...περίπου: δεν είναι τόοοσο αισιόδοξη στο τέλος... [Αν και έχεις στην αρχή μια υποψία, ένα προαίσθημα περίεργο - και πριν την άγνοια, έτσι δεν είναι;]

Όμορφο, αλλά ... όχι. Πολύ όμορφο, αλλά το 'Συσσωρεύοντας' μ'άρεσε περισσότερο!

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

Χμμμ...νιεννάκι...καμμία φορά μου κακοφαίνεται ο τρόπος που λειτουργείς... εγω νομίζω πως δεν είναι σωστό αυτό που είπες στο τέλος... :(

"Είναι τελειωμένα ποιήματα εδώ και χρόνια αυτά που ποστάρω, φτάσαν εκεί που ήθελαν να φτάσουν, δεν θέλω προτάσεις για βελτιώσεις και αλλαγές, όχι πάνω σε αυτά καθεαυτά."

Τα ποιήματα είναι βέβαια τελειωμένα απο καιρό πολύ αλλά γιατί να μην σου κάνουμε τις κριτικές που θέλουμε;;;Γιατί όχι;;; Νομίζω πως γι αυτό φταίει αυτό που σου είπα και σε άλλο ποστ μου πως δηλαδη εξατομικεύεις απόλυτα οπότε για σένα έχουν τελείωσει και δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν, πήγαν όπου ήταν να πάνε... αλλά για τους άλλους μπορεί να μην είναι έτσι...μπορεί να έχουν πολλά για τους άλλους.... μην ζητάς να σου δώσουν οι άλλοι ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν

άσε με να πω ότι θέλω μην βάζεις ενα "θέλω αυτό και αυτό και τίποτα άλλο" ...

που ξέρεις μπορεί έτσι να κόβεις κάτι άλλο, που ίσως σου θα σου άρεσε αλλά, έτσι ποτέ δεν θα μάθεις..γενικά μιλάω...καταλαβαίνεις πως το εννοώ;

Edited by laas7

Το ποίημα είναι ....συγκλονιστικό πάντως...ξεκινάς σταδιακά για να τελείωσεις με πολύ πολύ ορμή και συναίσθημα και μεγάλη κορύφωση!!!

Οι στίχοι που σημείωσε και ο balidor είναι όντως απίστευτοι!

Μόνο μικρό μου παραπονάκι το "τι εικόνες μαγικές" που θα προτιμούσα αντιστρεμένο για να ταριάζει με το παραπάνω " τι όμορφες εικόνες " ή και το αναπόδο...απλά το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς μου κακοφαίνονται.

Αλλά .... πολύ εκφραστικό σου! Το ένιωθα να ξεκινά αργά αργά και ήρεμα και προς το τέλος να κινείται όλο και πιο έντονα μέχρι που μετά σχεδόν δεν το προλάβαινα!!! :thmbup:

Εγώ πάλι το έγραψα ανάποδα ακριβώς για να μην κάνει παραλληλισμό με το άλλο. Για να μην καμπανίζει εκεί ο ήχος. Δεν μ' αρεσε η ιδέα του να έχουν ίδιο ήχο, καθόλου.

Ο λόγος που δεν θέλω προτάσεις για βελτιώσεις είναι γιατί δεν πιστεύω πως γίνομαι καλύτερη από αυτές... το έχω δοκιμάσει, και μιας και όταν γράφω δεν ανακαλώ ποτέ σχόλια και "πρέπει αυτο" "πρέπει εκείνο", απλά πάνε χαμένα. Επίσης διαφωνώ με όλον τον κόσμο εκτός από δύο φίλους που είναι οι αγαπημένοι μου ποιητές μαζί με δυο τρεις αλλους γνωστούς... Δεν είναι πως είναι όλοι βλάκες κι εγώ ελιτ και έξυπνη, είναι πως το στυλ μου ειναι κρυπτογραφικό, δύσκολα με καταλαβαίνει κανείς, δύσκολα ταυτίζεται, δύσκολα προβάλλει σε ποίημα μου δικό του νόημα... Ξέρω πως δεν γραφω για τους πολλους, για μενα γραφω. Και αν με νιωσει κανεις στην πορεία, όμορφα. Μ' αρεσει να παιρνω σχολια για το πως ενιωσε ο αναγνωστης, αν του αρεσε, τι του αρεσε, τι δεν του αρεσε, τι συναισθηματα προκαλεσε το ποιημα, τι καταλαβε, τι συμπερανε. Και μετα να τα συγκρινω με οσα εχω εγω στο μυαλο μου... Δεν κρεμαω κανεναν αν κανει και αλλα σχολια τεχνικα, απλως... δεν τα επιδιωκω οπως βλεπεις.

Νομίζω πως εγώ κατάλαβα τελικά τι θέλεις να πεις...στο ποίημα χιονάτη λέω ακριβώς ότι μου είπες και εσύ εδώ.....μμμ!