Blacksword Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Όνομα Συγγραφέα: Κώστας Α. (Blacksword) Είδος ποιήματος: ΤρόμουΑριθμός Στίχων: Πέντε στροφές και δεκαέξι στίχοι Σχόλια: Να πω ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι και ότι από ποίηση δεν ξέρω τίποτα, οπότε συγχωρέστε με για ότι λάθη υπάρχουν. Όπως και να χει, πηγή έμπνευσης μου είναι το Yet the shadows are waiting του MadnJim που μόλις το διάβασα μου ήρθε στο μυαλό το παρακάτω, ας πούμε, ποιηματάκι. Enjoy! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ A BAD DREAM I woke one day from a bad dream, I thought I saw something that was not real, But my mind was still numb from fear. When I walk, I always feel him in the shadows, Watching every step I take, every move I make, But when I look, there is nothing there. When I sit, I always feel him behind me, Whispering in my ear, But when I turn, there is nothing here. When I sleep, I always feel him crawling in my skin, Searching for something that yet, is not clear, But when I think it through, it must be real. What is this, that haunts my dreams? What is this, that’s lurking in the shadows? Is it a dream? Is it madness? Or is it… death? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SymphonyX13 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Κώστα, αν αυτή είναι η πρώτη σου προσπάθεια να γράψεις κάτι, τότε σου εύχομαι να την ακολουθήσουν πολλές ακόμα, τόσο ποιήματα, όσο και ιστορίες. Μην φανταστείς, και εγώ πολύ νέος είμαι στην συγγραφή ιστοριών, αφού ασχολούμαι μόλις τα τελευταία δύο χρόνια και έχω βρει μια ασχολία που μου αρέσει πολύ και όσο δύσκολη και να μου είναι, είναι εξίσου ανταποδοτική, όταν καταφέρνω και μεταφέρω τις σκέψεις μου στο χαρτί ή μάλλον στην οθόνη του λάπτοπ! Μου άρεσε το ποιήμα σου, μου έδωσε και αυτό όπως και το "Yet the shadows..." την αίσθηση ονείρου που δεν μπορείς να ξεφύγεις. Σκοτεινό, περιγραφικό, πιστεύω ότι θα μπορούσες να το αναπτύξεις λίγο ακόμα. Υ.Γ. Φυσικά το γεγονός ότι σε παρακίνησε το "Υet the..." να γράψεις κάτι, είναι το καλύτερο κοπλιμέντο για τον φίλο μου τον Σπύρο, εκεί να δεις χαμόγελο! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadnJim Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Πήρες έμπνευση από μένα, και για πρώτη μάλιστα προσπάθεια; Να το κοιτάξεις αυτό φίλε Κώστα, είναι ανησυχητικό! Πέρα από την πλάκα όμως είναι ωραίο φίλε μου, και χαίρομαι πολύ που έπαιξα κάποιο ρόλο στο να το φτιάξεις. Ελπίζω να δω κι άλλα δικά σου στο μέλλον, πεζά και έμμετρα. Να 'σαι καλά. Υ.Γ.: Επιμέρους βοηθητικά σχόλια συγχώρα με που δεν ξέρω να σου κάνω, στο ψάξιμο είμαι κι εγώ. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksword Posted November 26, 2015 Author Share Posted November 26, 2015 Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Το ξέρω ότι ήθελε κάτι ακόμα, και ειδικά μετά τους πρώτους στίχους αλλά ότι και να έβαζα μου χάλαγε το υπόλοιπο. Βέβαια έκανα αρκετές αλλαγές σε κάθε στροφή αλλά πάνω κάτω είναι έτσι όπως μου ήρθε στο μυαλό, αμέσως μετά το ποιηματάκι του Σπύρου που ήταν, πραγματικά, τεράστια επιρροή και χωρίς αυτό δεν νομίζω ότι θα το είχα σκεφτεί καν, οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ πάει σε κείνον. Για την "αίσθηση ονείρου που δεν μπορείς να ξεφύγεις" που λες Δημήτρη, αυτό ακριβώς ήθελα να πετύχω, μιας και ο πρωταγωνιστής είδε, ή νομίζει ότι είδε, τον Θάνατο που έρχετε να του πάρει την ψυχή αλλά και τον ίδιο, γι' αυτό και έβαλα το "κρυμμένο" hint στο τέλος. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksword Posted November 26, 2015 Author Share Posted November 26, 2015 (edited) Επειδή η έμπνευση δεν έλεγε να με αφήσει ούτε σήμερα και μιας και με έβαλε στο τρυπάκι ο Δημήτρης, διόρθωσα κάποια πράγματα αλλά πρόσθεσα και δύο στροφές ακόμα. Νομίζω συνολικά έχει βγει καλύτερο και ελπίζω να σας αρέσει. A BAD DREAM V.2 I woke one day from a bad dream,I thought I saw something that can’t be real,But my mind was still numb from fear.I saw him standing in the dark,His cold eyes where piercing through the black,He made no sound, no move, but always watching.I closed my eyes wishing he could disappear,I tried to tell myself that everything later would be clear,But when I opened them again, my wish must have come real.I can still feel him in the shadows when I walk,Watching every step I take, every move I make,But when I look around, he is not here.I can still feel him behind me when I sit,Whispering in my ear, telling my end is near,But when I turn about, he is still, not here.I can still feel him crawling in my skin when I sleep,Searching, searching for what, is not yet clear,But when I think it through, he must be real.Who is this, that haunts my dreams?Who is this, that’s lurking in the shadows?Is he a dream? Is he madness?Or is he… Death? Edited November 26, 2015 by Blacksword 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts