Nienna Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 (edited) Συσσωρεύοντας Τ'ομολογώ πως φοβάμαι πια. Φοβάμαι τα γέλια, εκείνα τα θρυψαλιασμένα... Φοβάμαι τα μάτια σου όταν πλημμυρίζουν αγάπη. Η θάλασσα μοιάζει βάραθρο - με τρομάζει. Η γη μπορεί να σπάσει ξαφνικά - φοβάμαι. Λείπει αέρας απ' τον ουρανό. Τ' ομολογώ - τρέμω πια. Τρέμω στην ιδέα πως ο έρωτας κρύβει πάντα μέσα στα φτερά του ένα θάνατο. [Το τέλος αγκαλιά με το θάνατο. Ποιος θα το λέγε πως είναι ο δρόμος για το θάνατο η αλήθεια κι η ομορφάδα μας;] Κράτα κλειστά τα μάτια σου... Γαληνεύω. Έλα μαζί μου να πετάξουμε στα μέρη τ' άγνωστα τ' ουράνιου θόλου... Ίσως να πάψω να φοβάμαι κάποτε. Ίσως να μην πεθάνω ποτέ. Ίσως να γίνω άγαλμα από πάγο να στολίζω τον απέραντο κήπο του κόσμου. Ίσως να ξαπλώσω στην κοιλιά του φεγγαριού. Φθίνει... Φθίνει ο πόνος. Φθίνει κι η αίσθηση του προαιώνιου χρόνου. ----- Δεκέμβρης 2000 - Μάης 2001, κάπου εκεί. Είναι τελειωμένα ποιήματα εδώ και χρόνια, φτάσαν εκεί που ήθελαν να φτάσουν, δεν θέλω προτάσεις για βελτιώσεις και αλλαγές, όχι πάνω σε αυτά καθεαυτά. Edited June 22, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Πολύ όμορφο... Ξέρεις τι μου λένε αυτά τα "ποτέ", έτσι δεν είναι; Αυτές οι γαλήνιες αιωνιότητες... Ίσως να μην πεθάνω ποτέ. Ίσως να γίνω άγαλμα από πάγο να στολίζω τον απέραντο κήπο του κόσμου. Ίσως να ξαπλώσω στην κοιλιά του φεγγαριού. 'Απαίσιο... Μπλιαχ! Πώς μπορείς και γράφεις τέτοιους στίχους;' (^ η αγαπημένη μου στροφή... λιώνω . . . ) Είναι τόσο όμορφη!!! κάντε κάτι! Long live fragmented reviews! Οι Μούσες μαζί σου, όπως πάντα, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Sumfwnw PARA polu me ton orfea !!! kai 2on "Το τέλος αγκαλιά με το θάνατο. Ποιος θα το λέγε πως είναι ο δρόμος για το θάνατο η αλήθεια κι η ομορφάδα μας;" INDEED.... poios to elege? Pote mou den to eixa suniditopoiisei !!! DAMN !!! Polu Omorfo .... !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Πω πω ρε νιέννα...δεν έχω τίποτα να πω... τα είπες όλα... Τ'ομολογώ πως φοβάμαι πια Τ' ομολογώ - τρέμω πια. Τρέμω στην ιδέα πως ο έρωτας κρύβει πάντα μέσα στα φτερά του ένα θάνατο. Ίσως να πάψω να φοβάμαι κάποτε Ίσως να μην πεθάνω ποτέ. Ίσως να γίνω άγαλμα από πάγο να στολίζω τον απέραντο κήπο του κόσμου. Ίσως να ξαπλώσω στην κοιλιά του φεγγαριού. Φθίνει... Φθίνει ο πόνος. Φθίνει κι η αίσθηση του προαιώνιου χρόνου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 28, 2005 Author Share Posted April 28, 2005 Σας ευχαριστώ και τους δύο θερμά. Αυτο είναι ένα από τα βραβευμένα by the way. Αυτό, η Μετάβαση και ένα αλλο που δεν έβαλα ακόμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Οι δύο τελευταίες στροφές είναι πραγματικά καταπληκτικές. Οι υπόλοιπες στροφές είναι καλές, αλλά δε με αγγιζουν, σε αντίθεση με τις δύο τελευταίες που ήταν καταπληκτικές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Τι ψέμμα! Δε φοβάσαι! Κατά βάθος σε ηρεμεί και σε γεμίζει το πέρας του χρόνου και η μετάβαση από τη θύμιση στη λήθη! Κατά βάθος γελάς ειρωνικά απέναντι σε όσους φοβούνται! Είσαι πιο δυνατός από τους δυνατότερους γιατί έχεις αντιμετωπίσει κι έχεις νικήσει τους φόβους σου! Αυτός είναι ο λόγος που είσαι αυτός που είσαι και που κέρδισες επάξια την πολυπόθητη γαλήνη σου! Χάσιμο χωρίς απώλεια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 16, 2005 Author Share Posted May 16, 2005 Εντυπωσιακό reading between the lines αγαπητή μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 You write, I read! Nothing more, nothing less... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 16, 2005 Author Share Posted May 16, 2005 Nothing more beautiful than simple action/reaction. If it is genuine, true, without the complications and norms that surround people... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Impresst. If impression can ever trigger envy (and why could it not?). Still, I bow to you both. The Muses with you, -Orpheus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 (Τι σας έπιασε με τις ατάκες στα αγγλικά; ) Λοιπόν, είναι πολύ όμορφο! Πάρα πολύ! Πάρα πάρα πολύ! Ίσως να μην πεθάνω ποτέ.Ίσως να γίνω άγαλμα από πάγο να στολίζω τον απέραντο κήπο του κόσμου. Ίσως να ξαπλώσω στην κοιλιά του φεγγαριού. Μου έδωσες όμως και μια ιδέα! Thank ye! ["Πέτα μακριά, φίλε μου... πέτα μακριά"] Νομίζω [ελπίζω(?)] πως αρχίζω να μιλάω σαν τον Ορφέα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 20, 2005 Author Share Posted May 20, 2005 Νομίζω πως πρέπει να σε ευχαριστήσω King Volsung, να κάνω αγκαλίτσα τον Ορφέα και να χαρώ που υπάρχουν ψυχές κοντά στη δική μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts