Jump to content

Γουόλτερ Τέβις (Walter Tevis)


Recommended Posts

Είδα ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές στο φορουμ για τον Walter Tevis αλλά δεν βρήκα δικό του θέμα, οπότε ας κάνω την αρχή εγώ.

 

Ο Walter Tevis (1928-1984) γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά η οικογένειά του μετακόμισε στο Κεντάκι όταν ήταν δέκα χρονών. Όμως αρρώστησε και έμεινε πίσω μόνος του στο νοσοκομείο, αλλά μετά από ένα χρόνο επανασυνδέθηκε με την οικογένεια του στο Κεντάκι.

Στα δεκαεφτά του, κοντά στο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, υπηρέτησε στο Ναυτικό. Μόλις απολύθηκε πήγε στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, όπου απέκτησε Bachelor και Master στην Αγγλική φιλολογία. Στη συνέχεια δίδαξε σε διάφορα σχολεία στο Κεντάκι πριν γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Ξεκίνησε να εκδίδει ιστορίες στο χώρο της Επιστημονικής φαντασίας το 1957. Όμως μετά το βιβλίο του The Man Who Fell to Earth που βγήκε το 1963, είχε σοβαρά πρόβλημα με το ποτό και έτσι άφησε ένα μεγάλο κενό στην καριέρα του. Ωστόσο, στα τέσσερα τελευταία χρόνια πριν φύγει από καρκίνο, δημοσίευσε το Mockingbird, το οποίο είναι πλέον αναγνωρισμένο ως ένα κλασικό βιβλίο Επιστημονικής φαντασίας, όπως επίσης και μερικά ακόμα.

 

Τα βιβλία του:

 

The Hustler, 1959

The Man Who Fell to Earth, 1963

Mockingbird, 1980

Far from Home, 1981

The Steps of the Sun, 1983

The Queen's Gambit, 1983

The Color of Money, 1984

 

===================================

 

Ένα σχόλιο για το βιβλίο που τελείωσα.

 

Mockingbird

 

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα μακρινό μέλλον όπου πλέον δεν γεννιούνται πια άνθρωποι και το διάβασμα μεταξύ άλλων, απαγορεύεται αυστηρά μιας και ο κόσμος λίγο πολύ εξουσιάζεται από ρομπότ.

 

Αν και γενικά μου άρεσε το βιβλίο στην αρχή το βρήκα λίγο «δύσκολο», μιας και άργησε λίγο μέχρι να με βάλει στο κλίμα της ιστορίας, όπως επίσης με ενόχλησε λίγο που σε κάποια σημεία όσο και να το προσπάθησε ο συγγραφέας δεν μπορεί να κρύψει  κάποια σημεία που «προδίδουν» την ηλικία του βιβλίου.

Όμως, εκτός αυτών, πιστεύω στο δεύτερο μισό κυλάει πολύ καλύτερα η ιστορία μιας και ο Tevis δείχνει κάποιες ωραίες ιδέες αλλά βάζει ταυτόχρονα και τους χαρακτήρες να αντιμετωπίσουν αρκετά ηθικά διλήμματα για ένα καλύτερο αύριο.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίος συγγραφέας ο Τέβις. Έχω διαβάσει τρία βιβλία του, δυο επιστημονικής φαντασίας και ένα γενικής λογοτεχνίας, όλα τους μου φάνηκαν πολύ καλογραμμένα, ενδιαφέροντα και με πολλούς προβληματισμούς.

 

Με σειρά ανάγνωσης:

 

1. Έτος 2.500 μ.Χ. (Mockingbird). Σχόλιο εδώ.
2. Ο Τζογαδόρος (The Hustler). Σχόλιο εδώ.
3. Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη (The Man Who Fell To Earth). Σχόλιο εδώ.

 

Και στην βιβλιοθήκη μου έχω αδιάβαστο ακόμα το "Τελευταία παρτίδα" (The Queen's Gambit).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Γουόλτερ Τέβις (Walter Tevis)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..