chrismad Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Όνομα Συγγραφέα: Chris Mad Είδος: παραμύθι Ηλικίας 5 – 8 ετών Βία; (Όχι) Σεξ; (Όχι) Αριθμός Λέξεων: 1310 Αυτοτελής; (Ναι) Σχόλια: Στον τον Γιωργάκη που έπρεπε να κάνει το εμβόλιο του. Το αστέρι των Χριστουγέννων και ο κακός μάγος Πάντα κάθε χρόνο πρίν την ημέρα των Χριστουγέννων, μαζεύονταν όλοι οι άνθρωποι και στόλιζαν ένα μεγάλο δέντρο. Στο τέλος έβαζαν στην κορφή του ένα λαμπερό αστέρι, να φωτίζει τον δρόμο για να έρθουν τα Χριστούγεννα. Ο μόνος που δεν ήθελε τα Χριστούγεννα ήταν ο κακός ο μάγος, που έμενε σε ένα μαύρο κάστρο πάνω στο βουνό. Ήταν κριμένος μαζί με τα δύο τέρατά που τον υπηρετούσαν και τον δράκο που είχε στα υπόγεια του κάστρου, που η φωνή του πολλά βράδια ακούγονταν σε όλο το δάσος. Όλο τον χρόνο προσπαθούσε να βρεί τρόπο για να μην έρθουν τα Χριστούγεννα. Ο Γιωργάκης ήταν ένα παιδάκι που έμενε στο χωριό με την γιαγιά του και τον παππού του μιας και οι γονείς του δούλευαν σε άλλη χώρα μακριά του. Κάθε Χριστούγεννα όμως έρχονταν μερικές μέρες, για να τον δούν και να του φέρουν και δώρα. Εκείνος κάθε φορά πολλές μέρες πριν, άρχιζε τις ετοιμασίες για να υποδεχτεί τους γονείς του. Με την γιαγιά έφτιαχναν τα γλυκά, καθάριζαν το σπίτι, και όλες τις δουλειές και περίμεναν τους γονείς του. Ένα βράδυ ο κακός μάγος είχε μια ιδέα. Να κλέψει το άστρο από τους χορικούς έτσι ώστε να μην μπορούν να το βάλουν στο δέντρο και να μην έρθουν τα Χριστούγεννα. Έβαλε λοιπόν του υπηρέτες του να παρακολουθήσουν τον κυρ. δήμαρχο που μαζί με τον γραμματέα του έκρυβαν το άστρο, να βρούν την κρυψώνα και να το κλέψουν. Μήνες ολάκερους παρακολουθούσαν αλλά ο δήμαρχος ήταν προσεκτικός, πάντα πρόσεχε να μην τον ακολουθεί κανείς όταν πήγαινε στην κρυψώνα. Μία μέρα ο κακός μάγος είχε μια ιδέα πως θα κοροϊδέψει τον δήμαρχο. Με τα μάγια του μεταμόρφωσε ένα από τα τέρατα σε υπηρέτη ενός άρχοντα και έστειλε πεσκέσι στον δήμαρχο ένα γουρουνόπουλο και δυό βαρέλια κρασί να τα έχει μιας και ήταν η γιορτή του. Το βράδυ που γινόταν το γλέντι στο σπίτι του ο κύρ. Δήμαρχος έφαγε πολύ και ήπιε ακόμα περισσότερο. Έτσι μεθυσμένος που ήταν ο κακός μάγος μεταμφιέστει σε καλεσμένο και τον έπεισε να του δείξει το αστέρι. Έτσι ο δήμαρχος χωρίς να το καταλάβει έδειξε στον μάγο που το έκρυβαν. Ο κακός μάγος το έκλεψε και το φυλάκισε στο κάστρο του στο σκοτεινό δωμάτιο, σε αυτό που κάθε φώς χανόταν έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να το βρεί. Όταν ο δήμαρχος κατάλαβε τι είχε γίνει πήγε να σκάσει. Την είχε γλιτώσει από το πολύ φαί και θα έσκαγε από την στενοχώρια του. Ζήτησε λοιπόν κάποιους εθελοντές από το χωριό να πάνε να το φέρουν. Κανείς όμως δεν ήθελε να τα βάλει με τον κακό μάγο. «Έχουμε οικογένειες εμείς αν πάθουμε κάτι ποιος θα Ο Γιωργάκης εμφανίστηκε μπροστά στον δήμαρχο και του ζήτησε να πάει εκείνος. «Που θα πας παιδί μου» του είπε «ο μάγος θα σε δώσει στον δράκο του. Κάτσε σπίτι σου και άσε τα Χριστούγεννα θα τα κάνουμε άλλη φορά». Ο Γιωργάκης δεν άκουγε κανέναν. «Εγώ θα πάρω το άστρο και θα γίνουν τα Χριστούγεννα και θα έρθουν οι γονείς μου». Πήγε στο σπίτι του πήρε την σφεντόνα του, ένα φαναράκι και τον σουγιά του και ξεκίνησε για το κάστρο του κακού μάγου. Ανέβαινε την πλαγιά όταν άκουσε μια άγρια κραυγή να έρχεται από το κάστρο, που σου έκοβε το αίμα. «Δεν θα φοβηθώ» σκέφτηκε κα συνέχισε τον δρόμο του. Έφτασε στο κάστρο. Σε όλη την διαδρομή άκουγε τις κραυγές από τον δράκο. Έψαξε έναν τρόπο να μπει στο κάστρο αλλά δεν μπορούσε από καμιά πόρτα χωρίς να τον έπαιρναν είδηση. Όπως έψαχνε βρήκε μια κλειστή τρύπα με σιδερένια πόρτα που πήγαινε στα υπόγεια του κάστρου. Μικροκαμωμένος όπως ήταν μπόρεσε και πέρασε ανάμεσα από τα κάγκελα και μπήκε μέσα. Περιπλανιόταν στους υπόγειους διαδρόμους του κάστρου όταν ξαφνικά βρέθηκε σε μια μεγάλη αίθουσα. Ήταν πολύ σκοτεινή για να δει κάτι έτσι άναψε το φαναράκι του που είχε μαζί του και κοίταξε γύρο. Ξαφνικά στην πλάτη του ένιωσε μια καυτή ανάσα και τρομαγμένος γύρισε να δεί τι ήταν. Δύο κατακόκκινα μάτια τον κοίταζαν ήταν ο δράκος. Ο Γιωργάκης έμεινε ακίνητος από τον φόβο του. «Τώρα θα με κάνει μια μπουκιά» σκέφτηκε και προσπάθησε να κάνει μερικά βήματα πίσω. Ο δράκος τον κοιτούσε και έβγαλε μια μεγάλη κραυγή που ο αέρας πήρε τον Γιωργάκη και τον πέταξε κάτω λίγα μέτρα ποιο πίσω. Όταν ο Γιωργάκης έπεφτε το φαναράκι του έπεσε κάτω και κύλισε στα πόδια του δράκου. Ο Γιωργάκης σηκώθηκε διστακτικά και τότε είδε ότι ο δράκος ήταν δεμένος με αλυσίδες. Οι αλυσίδες ήταν πολύ σφικτές και ο δράκος πόναγε. Ο δράκος έσκυψε κοντά στον Γιωργάκη και εκείνος άπλωσε το χέρι του και τον χάιδεψε. Είδε ότι το κολάρο που του είχε βάλει ο κακός μάγος του είχε κάνει μια πληγή. Ο Γιωργάκης έπιασε το κολάρο έβγαλε από την τσέπη του τον σουγιά του και προσπάθησε να ανοίξει την κλειδαριά. Ο δράκος κατάλαβε ότι πήγαινε να τον ελευθερώσει και δεν κούνησε. Ο Γιωργάκης μετά από λίγο άνοιξε την κλειδαριά και με προσοχή έβγαλε το κολάρο από τον λαιμό του. «Σε ευχαριστώ» είπε ο δράκος. Ο Γιωργάκης έψαξε γύρο του να δει ποιος του μίλησε δεν πίστευε ότι ο δράκος μπορούσε να μιλάει. «Εσύ δεν είσαι σαν τον μάγο» συνέχισε ο δράκος «αυτός με φυλάκισε και μου πήρε την μαγεία για εκείνον. Τώρα που με ελευθέρωσες μπορώ να την πάρω πάλι πίσω». Ο Γιωργάκης τον ρώτησε «πώς σου πήρε την μαγεία και πώς σε φυλάκισε». «Με κορόιδεψε και μου πήρε το δαχτυλίδι της μαγείας. Τώρα όμως θα το πάρω πίσω». Και ξεκίνησε για να βγεί από την φυλακή του. «Να έρθω και εγώ μαζί σου;» ρώτησε ο Γιωργάκης «Εμάς μας πήρε το αστέρι των Χριστουγέννων και ήρθα να το πάρω». «Έλα και μόλις πάρω το δαχτυλίδι θα σε βοηθήσω να πάρεις το αστέρι σου» είπε ο δράκος. Ανέβηκαν στο κάστρο και κρυφά κοίταξαν να βρούν τον μάγο. Αυτός ήταν στο δωμάτιο του και φορούσε το δαχτυλίδι στο χέρι του. Ο δράκος πήγε να του ορμίζει αλλά ο Γιωργάκης τον σταμάτησε. «Άσε εμένα είμαι μικρός και μπορώ κρυφά χωρίς να με δεί να του το πάρω». Μπήκε κρυφά στο δωμάτιο και πλησίασε στο κρεβάτι. Άπλωσε το χέρι του να πάρει το δαχτυλίδι αλλά μόλις πλησίασε ο μάγος γύρισε από την άλλη και το χέρι του πήγε στην άλλη μεριά. Ο Γιωργάκης πήγε από την άλλη μεριά, έπιασε το δαχτυλίδι αλλά ήταν σφικτό στο χέρι του και δεν έβγαινε. Πήρε από το κομοδίνο που ήταν δίπλα την λάμπα που ήταν σβηστή και άδειασε λίγο από το υγρό που είχε μέσα στο χέρι του. Άλειψε με αυτό το δάχτυλο του μάγου και έπιασε το δαχτυλίδι να το βγάλει. Ο μάγος κουνήθηκε λίγο αλλά δεν ξύπνησε έτσι ο Γιωργάκης συνέχισε μέχρι που του το πήρε. Μετά πήγε σιγά στον δράκο και του το έδωσε. Ο δράκος φόρεσε το δαχτυλίδι και είπε «Δεν περίμενα να μου το δόσεις. Είσαι πολύ καλός για αυτό ότι θέλεις θα στο κάνω». Ο δράκος έκανε ένα μαγικό και ο κακός δράκος βρέθηκε δεμένος πάνω στο κρεβάτι του. «Με εσένα θα τα πούμε μετά» είπε στον μάγο και γυρνώντας προς τον Γιωργάκη είπε «Πες μου τι θέλεις να κάνω;». Ο Γιωργάκης του εξήγησε και ο δράκος του είπε «Ανέβα στην πλάτη μου και πάμε». Τον πήρε στην πλάτη του και πέταξε για να βρούν το άστρο. Μετά από λίγο βρήκαν το δωμάτιο που είχε το άστρο ο κακός μάγος. Το πήραν και πέταξε για το χωριό να το βάλουν στο δέντρο και να φωτίσει για να έρθουν τα Χριστούγεννα. Ο Γιωργάκης πάνω στον δράκο έφτασε στην κορφή του δέντρου και τοποθέτησε το άστρο. Το άστρο αμέσως έλαμψε και φωτίστηκε όλο το χωριό. Όλοι οι κάτοικοι του βγήκαν έξω να δούν το δέντρο και είδαν ότι ο Γιωργάκης πάνω στον δράκο ήταν αυτός που έφερε το αστέρι και θα ερχόντουσαν πάλι τα Χριστούγεννα. Ο δράκος έφυγε και ο Γιωργάκης έμεινε να περιμένει τους γονείς του που για άλλη μια χρονιά θα έκαναν μαζί γιορτές. By chrismad 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts