Βελόρεν Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) Πόσα γνωμικά, αλήθεια, πόσα ποιήματα και δοκίμια δεν έχουν υμνήσει, ανά το χρόνο, την έννοια της ομορφιάς! Ένας γοητευτικός άνδρας ή μία εμφανίσιμη γυναίκα πάντα μαγνητίζουν τους γύρω τους και τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης! Μία εκθαμβωτική εμφάνιση βρίσκει πάντα τις πόρτες ανοικτές ενώ η ασχήμια αντιμετωπίζεται σαν αρρώστια… Σε μία βάση, σε μια παγωμένη θάλασσα στα νοτιοανατολικά της Γροιλανδίας, μια ομάδα ναυτικών δουλεύει απομονωμένη. Εκεί, θα κριθεί για τα πιστεύω της. Τι είναι ομορφιά; Τι ασχήμια; Μήπως η πραγματική ομορφιά κρύβεται κάπου που δεν πάει ο νους; Υγ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω την καταπληκτική ομάδα της Nyctophilia.gr για την τιμή που μου κάνανε να εντάξουν το διήγημά μου στην πρώτη τους ανθολογία με ονομασία «Ψίθυροι μέσα στη νύκτα». Είδος: Φαντασίας-τρόμου Βία: Ψυχολογική Σεξ: Εν μέρει Αριθμός λέξεων: 1.893 Αυτοτελής: Ναι Πραγματική ομορφιά.pdf Edited January 16, 2016 by Mesmer Διόρθωση τίτλου 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Γράφεις στον τίτλο του τόπικ "ομοργιά". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βελόρεν Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 Ναι, έλα ντε. Πώς μου ξέφυγε? Πώς μπορώ να το διορθώσω? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Ναι, έλα ντε. Πώς μου ξέφυγε? Πώς μπορώ να το διορθώσω? Πες πως έγινε. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 (edited) Χαίρομαι που τα ξαναλέμε Κωνσταντίνε! Παρατηρήσεις για την ιστορία σου: Καθόλου άσχημη γραφή. Μικρές προτάσεις, κάποτε κοφτές, αμεσότητα στο λόγο, ζωντανές εικόνες. Έχουμε όμως κάποια θεματάκια ρεαλισμού. Δηλαδή, πόσο άσχημος ήταν πράγματι αυτός; Στο ένα σχολείο τον απομονώνουν, στο άλλο αδιαφορούν. Ωστόσο οι γονείς του δεν έχουν καν φωτογραφίες του. Λέει ο ήρωας, ίσως ντρέπονταν. Μα προφανώς και ντρέπονταν. Αλλά με το να μην έχουν φωτογραφίες, δεν ξέρω από ποιο είδος ντροπής αλαφρώνουν. Να μην τον βλέπουν μπροστά τους δηλαδή; Να μην βλέπει αυτός το πρόσωπό του; Καθρέφτες υπήρχαν στο σπίτι; Ένα τζάμι, νερό στη μπανιέρα που γέμιζε να παίξει βαρκούλες; Και στο σχολείο προχωρά και αριστεύει, αλλά είναι παράλληλα τόσο εξάμβλωμα που οι πόρνες του γυρίζουν πίσω τα λεφτά του; Εγώ νομίζω πως οι απελπισμένες γυναίκες που κάνουν αυτή τη δουλειά, οι unfortunate women που λέγανε και επί Βικτωρίας, θα έκαναν τα πάντα για διπλή ταρίφα. Για στέγη, για φαγητό. Τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν άνθρωποι (στο δεύτερο σχολειό του) που ανέχονταν να τον βλέπουν, που αδιαφορούσαν για αυτόν. Δεν πέρασε από το μυαλό του, των γονιών του, καμία διορθωτική επέμβαση; Ίσως μπορείς να το αναφέρεις, και γιατί τελικά δεν έγινε αυτό. Ήταν λάθος να φέρουμε στον κόσμο το τέρας Δηλαδή τι. Μετανιώνουν; Πιστεύουν πως η ύπαρξή του έφθειρε τη σχέση τους; Μάλλον ναι. Είχαν όμως τρόπο να το ξέρουν; Αυτό θα με ενδιέφερε σαν υπόβαθρο στη σχέση των γονέων. Του στυλ, φάνηκε στον υπέρηχο, ο ένας γονιός το ήθελε, ο άλλος όχι, και αυτό ήταν η πρώτη ρωγμή για το τεράστιο χάσμα. (Μία ιδέα είναι αυτό.) Ή, μετά στη βάση. Κάποιοι τον ανέχονταν, υπόγειος παράδεισος, αλλά μετά η καινούρια φουρνιά τον έπιασε κατευθείαν στην κοροϊδία. Φράσεις όπως αν ήξερα ότι θα έχουμε και κλόουν θα έφερνα τα παιδιά μου, δεν νομίζω να στέκουν στα χείλη επαγγελματιών, επιστημόνων, τι ήταν αυτοί. Όλη η σκηνή με τη μαριχουάνα και που ζευγάρωναν μπρος του με ξένιζε. Μου έδειξε κωλόπαιδα, όχι επιστήμονες σε ένα τόσο σκληρό πόστο. Υποτίθεται ότι έχουν και μία ηλικία. Επίσης. Αυτοί που πήγαν να μείνουν εκεί για ένα έτος έπρεπε να έχουν ενημερωθεί από την εταιρία ότι ένα χρήσιμο στέλεχος έχει τέτοια δυσμορφία. Σε ένα πόστο όπου η συνεργασία είναι το παν. Σε σκληρές συνθήκες, τέτοιος άγριος χειμώνας, τέτοια απομόνωση. Κάπως δηλαδή μας δίνεις μία ιστορία αλά Φάντασμα της Όπερας αλλά σε άλλη εποχή και άλλο περίγυρο, και αυτό δεν πολυταιριάζει. Οι συνθήκες που περιβάλλουν τον ήρωα δεν συνάδουν με αυτή την σχεδόν μεσαιωνική αντιμετώπιση. Ω, ω, ω! Ωραία ιδέα για κλείσιμο, όμως too much! Άρα ο τύπος σάλταρε τελείως! Πάντως η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μου φάνηκε πολύ πρωτότυπη ιδέα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αν και έχω υπόψη πασχαλινές ιστορίες όπου το αρνί...άστα να πάνε. Γενικά. Γραφή άρτια, σχεδόν όλα ΟΚ εδώ. Δες τα υπόλοιπα. Ζητάει μερικές σελίδες ακόμη για να καταλάβουμε την τόσο ακραία ψυχολογική μετάβαση. Και σίγουρα δες το πλαίσιο. Τη σήμερον, είναι δύσκολο ένας δύσμορφος να έχει τέτοια αντιμετώπιση σε τόσο ακραίο εργασιακό περιβάλλον. Ή πρέπει να είναι πραγματικά τόσο δύσμορφος, οπότε ούτε σχολείο κανονικό θα μπορούσε να πάει, ή, δεν ξέρω. Κάπως αλλιώς να δικαιολογηθεί το ξέσπασμά τους εναντίον του. Edited January 17, 2016 by Ιρμάντα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βελόρεν Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Ναι, έλα ντε. Πώς μου ξέφυγε? Πώς μπορώ να το διορθώσω? Πες πως έγινε. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βελόρεν Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 (edited) Χαίρομαι που τα ξαναλέμε Κωνσταντίνε! Παρατηρήσεις για την ιστορία σου: Καθόλου άσχημη γραφή. Μικρές προτάσεις, κάποτε κοφτές, αμεσότητα στο λόγο, ζωντανές εικόνες. Έχουμε όμως κάποια θεματάκια ρεαλισμού. Δηλαδή, πόσο άσχημος ήταν πράγματι αυτός; Στο ένα σχολείο τον απομονώνουν, στο άλλο αδιαφορούν. Ωστόσο οι γονείς του δεν έχουν καν φωτογραφίες του. Λέει ο ήρωας, ίσως ντρέπονταν. Μα προφανώς και ντρέπονταν. Αλλά με το να μην έχουν φωτογραφίες, δεν ξέρω από ποιο είδος ντροπής αλαφρώνουν. Να μην τον βλέπουν μπροστά τους δηλαδή; Να μην βλέπει αυτός το πρόσωπό του; Καθρέφτες υπήρχαν στο σπίτι; Ένα τζάμι, νερό στη μπανιέρα που γέμιζε να παίξει βαρκούλες; Και στο σχολείο προχωρά και αριστεύει, αλλά είναι παράλληλα τόσο εξάμβλωμα που οι πόρνες του γυρίζουν πίσω τα λεφτά του; Εγώ νομίζω πως οι απελπισμένες γυναίκες που κάνουν αυτή τη δουλειά, οι unfortunate women που λέγανε και επί Βικτωρίας, θα έκαναν τα πάντα για διπλή ταρίφα. Για στέγη, για φαγητό. Τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν άνθρωποι (στο δεύτερο σχολειό του) που ανέχονταν να τον βλέπουν, που αδιαφορούσαν για αυτόν. Δεν πέρασε από το μυαλό του, των γονιών του, καμία διορθωτική επέμβαση; Ίσως μπορείς να το αναφέρεις, και γιατί τελικά δεν έγινε αυτό. Ήταν λάθος να φέρουμε στον κόσμο το τέρας Δηλαδή τι. Μετανιώνουν; Πιστεύουν πως η ύπαρξή του έφθειρε τη σχέση τους; Μάλλον ναι. Είχαν όμως τρόπο να το ξέρουν; Αυτό θα με ενδιέφερε σαν υπόβαθρο στη σχέση των γονέων. Του στυλ, φάνηκε στον υπέρηχο, ο ένας γονιός το ήθελε, ο άλλος όχι, και αυτό ήταν η πρώτη ρωγμή για το τεράστιο χάσμα. (Μία ιδέα είναι αυτό.) Ή, μετά στη βάση. Κάποιοι τον ανέχονταν, υπόγειος παράδεισος, αλλά μετά η καινούρια φουρνιά τον έπιασε κατευθείαν στην κοροϊδία. Φράσεις όπως αν ήξερα ότι θα έχουμε και κλόουν θα έφερνα τα παιδιά μου, δεν νομίζω να στέκουν στα χείλη επαγγελματιών, επιστημόνων, τι ήταν αυτοί. Όλη η σκηνή με τη μαριχουάνα και που ζευγάρωναν μπρος του με ξένιζε. Μου έδειξε κωλόπαιδα, όχι επιστήμονες σε ένα τόσο σκληρό πόστο. Υποτίθεται ότι έχουν και μία ηλικία. Επίσης. Αυτοί που πήγαν να μείνουν εκεί για ένα έτος έπρεπε να έχουν ενημερωθεί από την εταιρία ότι ένα χρήσιμο στέλεχος έχει τέτοια δυσμορφία. Σε ένα πόστο όπου η συνεργασία είναι το παν. Σε σκληρές συνθήκες, τέτοιος άγριος χειμώνας, τέτοια απομόνωση. Κάπως δηλαδή μας δίνεις μία ιστορία αλά Φάντασμα της Όπερας αλλά σε άλλη εποχή και άλλο περίγυρο, και αυτό δεν πολυταιριάζει. Οι συνθήκες που περιβάλλουν τον ήρωα δεν συνάδουν με αυτή την σχεδόν μεσαιωνική αντιμετώπιση. Ω, ω, ω! Ωραία ιδέα για κλείσιμο, όμως too much! Άρα ο τύπος σάλταρε τελείως! Πάντως η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μου φάνηκε πολύ πρωτότυπη ιδέα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αν και έχω υπόψη πασχαλινές ιστορίες όπου το αρνί...άστα να πάνε. Γενικά. Γραφή άρτια, σχεδόν όλα ΟΚ εδώ. Δες τα υπόλοιπα. Ζητάει μερικές σελίδες ακόμη για να καταλάβουμε την τόσο ακραία ψυχολογική μετάβαση. Και σίγουρα δες το πλαίσιο. Τη σήμερον, είναι δύσκολο ένας δύσμορφος να έχει τέτοια αντιμετώπιση σε τόσο ακραίο εργασιακό περιβάλλον. Ή πρέπει να είναι πραγματικά τόσο δύσμορφος, οπότε ούτε σχολείο κανονικό θα μπορούσε να πάει, ή, δεν ξέρω. Κάπως αλλιώς να δικαιολογηθεί το ξέσπασμά τους εναντίον του. Ειρήνη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις σου! Ναι, έχω σκεφτεί πολλά από αυτά που μου είπες και μακάρι να μπορούσα να τα γράψω. Αλλά... υπήρχε περιορισμός λέξεων στις 1500. Και εγώ τις ξεπέρασα κατά 393. Θα ήθελα να γράψω και άλλα πράγματα εννοείται όπως ένα σωστό γεγονός γύρω από αυτό που εξελίχτηκε στη βάση που έκανε τον ήρωα να ξεφύγει. Θα ήμουν όμως πολύ εκτός και σίγουρα δεν θα γινόταν δεκτό το διήγημά μου. Οπότε... δες το σαν ένα ΠΟΛΥ συμπιεσμένο έργο και ίσως κάπως γενικό. Υγ: Όσο για την εμφάνιση του ήρωα... την βλέπεις στο εξώφυλλο και σε μερικά πραγματάκια που λέω μέσα όπως στην αρχή που ομορφαίνει κάνοντας γκριμάτσες. Edited January 17, 2016 by Βελόρεν 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Ω, ναι. Ξέρεις, κι εγώ κρατώ τα σχόλια που μου κάνουν για όταν ξανακαταπιαστώ με μία ιστορία. Εννοώ, μπορείς σίγουρα να βγάλεις κάτι καλύτερο από αυτό το κείμενο! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βελόρεν Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Ω, ναι. Ξέρεις, κι εγώ κρατώ τα σχόλια που μου κάνουν για όταν ξανακαταπιαστώ με μία ιστορία. Εννοώ, μπορείς σίγουρα να βγάλεις κάτι καλύτερο από αυτό το κείμενο! Μα, ναι! Και σίγουρα θα κρατήσω τα σχόλιά σου για όταν την αναλάβω ξανά. Όμως μου είχε ζητηθεί έργο συγκεκριμένου όγκου. Δεν είναι ότι δεν σκέφτηκα κι άλλα πράγματα. Σε ευχαριστώ πολύ! Να ξέρεις πως η γνώμη σου μετράει πολύ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Αγαπημένη φράση: Κρυμμένος πίσω από τη μάσκα βρώμας, δεν ντρεπόμουν πια για την εξωτερική μου εμφάνιση.Αμέσως το συμπάθησα το «τερατάκι». Αν και κάπου κάπου χρησιμοποιεί κάποιες λόγιες φράσεις π.χ. «απέδωσε καρπούς» . Η τιμωρία των εξυπνάκηδων που ταλαιπωρούν το φτωχό και μοναχικό πλην τίμιο τέρας δεν είναι ίσως η πλέον πρωτότυπη, αλλά κάποιους η σύντομη αυτή ιστορία μπορεί να τους κάνει να χαμογελάσουν. Άλλους, βέβαια, να γελάσουν βροντερά. Η παλιά, κλασική συνταγή του μαύρου χιούμορ με επιρροή από την Απειλη (the Thing) του Τζον Κάρπεντερ. Εγώ, πάντως, θα προτιμούσα μια πιο αργή και βασανιστική εκδίκηση κι όχι τόσο «μπαμ και κάτω!» . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βελόρεν Posted May 11, 2016 Author Share Posted May 11, 2016 Αγαπημένη φράση: Κρυμμένος πίσω από τη μάσκα βρώμας, δεν ντρεπόμουν πια για την εξωτερική μου εμφάνιση. Αμέσως το συμπάθησα το «τερατάκι». Αν και κάπου κάπου χρησιμοποιεί κάποιες λόγιες φράσεις π.χ. «απέδωσε καρπούς» . Η τιμωρία των εξυπνάκηδων που ταλαιπωρούν το φτωχό και μοναχικό πλην τίμιο τέρας δεν είναι ίσως η πλέον πρωτότυπη, αλλά κάποιους η σύντομη αυτή ιστορία μπορεί να τους κάνει να χαμογελάσουν. Άλλους, βέβαια, να γελάσουν βροντερά. Η παλιά, κλασική συνταγή του μαύρου χιούμορ με επιρροή από την Απειλη (the Thing) του Τζον Κάρπεντερ. Εγώ, πάντως, θα προτιμούσα μια πιο αργή και βασανιστική εκδίκηση κι όχι τόσο «μπαμ και κάτω!» . Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Γιώργο για το σχόλιό σου! Χαίρομαι πραγματικά που σου άρεσε! Για το συγκεκριμένο έργο είχα χρονικό περιθώριο και όριο λέξεων. Για αυτό το τέλος ήρθε μπαμ-μπαμ. Άλλωστε έκανα και την έκρηξη σε εκείνο το σημείο δίνοντας γροθιά σε ό,τι διάβαζε μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αναγνώστης. Όσο για το the Thing του Τζον Κάρπεντερ... Πωωω!!! Τι ταινιάρα! Τι μου θύμησες τώρα!!!! Υγ: Η αλήθεια είναι οτι δεν την είχα υπόψη μου όταν το έγραφα... Θα χαρώ πολύ να διαβάσεις και μερικά από τα υπόλοιπα διηγήματά μου και να μοιραστείς μαζί μας την άποψή σου! Μπορείς να μπεις και στην προσωπική μου σελίδα για να δεις δείγμα από τη δουλειά μου! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts