Jump to content

Ο ξένος

Βελόρεν

Recommended Posts

cebf-cebeceadcebdcebfcf82-ceb5cebecf8ecf

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αρχαία Αραβία. Σε μια εποχή εμφυλίων πολέμων και εσωτερικών αναζητήσεων, ένας βασιλιάς προστατεύει τον λαό του λαμβάνοντας κάθε πιθανή προφύλαξη.

Όταν η φύση συνηγορεί και τα ουράνια σώματα ευθυγραμμίζονται ένας άγνωστος άντρας αποκαλύπτεται να πλησιάζει τα τείχη του εμιράτου. Ο βασιλιάς σημαίνει συναγερμό αιχμαλωτίζοντας τον ξένο.

Στην προσπάθειά του να ανακρίνει τον κρατούμενο ανακαλύπτει πως ο «ξένος» είναι πολύ σημαντικότερος από ό,τι πίστευε...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Είδος: Φαντασίας…

Βία; Όχι.

Σεξ; Όχι.

Αριθμός λέξεων: 1.917

Αυτοτελής: Ναι.

Σχόλια: Πρόκειται για ένα διήγημα το οποίο έχω ανεβάσει και στην προσωπική μου σελίδα. Καλή ανάγνωση! Θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας!

Ο ξένος.pdf

• Like 2

Άλλη μια ωραία ιστορία σου Κων/νε! Ασυνήθιστα μικρή για σένα, ή τουλάχιστον εγώ σε έχω συνηθίσει σε πιο μεγάλες. Παρότι κατάλαβα σχετικά νωρίς ποιος είναι ο ξένος, η ιστορία με αιχμαλώτισε μέχρι το τέλος, με τις σκληρές πολλές φορές εικόνες της, αλλά κι επειδή ήθελα πολύ να δω πως θα καταλήξει. Η αποκάλυψη στο τέλος ήταν υπέροχα δοσμένη. Να 'σαι καλά φίλε μου, πάντα περνάω όμορφα διαβάζοντας δικά σου έργα. :)

• Like 1

Άλλη μια ωραία ιστορία σου Κων/νε! Ασυνήθιστα μικρή για σένα, ή τουλάχιστον εγώ σε έχω συνηθίσει σε πιο μεγάλες. Παρότι κατάλαβα σχετικά νωρίς ποιος είναι ο ξένος, η ιστορία με αιχμαλώτισε μέχρι το τέλος, με τις σκληρές πολλές φορές εικόνες της, αλλά κι επειδή ήθελα πολύ να δω πως θα καταλήξει. Η αποκάλυψη στο τέλος ήταν υπέροχα δοσμένη. Να 'σαι καλά φίλε μου, πάντα περνάω όμορφα διαβάζοντας δικά σου έργα. :)

Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Ναξέρεις πως μου δίνεις δύναμη να συνεχίζω! Ναι, η παρατήρησή σου είναι σωστή. Είναι όντως πολύ μικρή ιστορία για εμένα. Δυστυχώς όμως αυτόν τον καιρό δεν έχω χρόνο να γράψω κάτι μεγαλύτερο. Ίσως την αναπτύξω με τον καιρό και βγει κάτι πιο σωστό-καλό. Η πίεση είναι μεγάλη και...καταλαβαίνεις. 

Είχα αγωνία να σου πω την αλήθεια για το αν θα γίνει σαφές ποιος ήταν στο τέλος ο ξένος, αλλά τελικά μάλλον τσάμπα ανησυχούσα!

• Like 1

• 2 months later...

Έχει πετυχημένη αναλογία σε περιγραφή κοσμοπλασίας, φωνής χαρακτήρα και δράσης. 

Όλο το κείμενο 'κινείται' και δεν 'μπουκώνει' με αχρείαστες πληροφορίες. 

Μερικά γραμματικο-συντακτικά λαθάκια:

Εντωμεταξύ είναι 3 λέξεις, όχι μία. Εν τω μεταξύ

Ήταν ένας ζωντανός, παγιδευμένος σε ένα σαπισμένο κορμί που μύριζε σήψη

Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό το σχήμα, θα πρότεινα το

Ήταν ένας ζωντανός, παγιδευμένος σ' ένα κορμί που μύριζε σήψη

(αφού το σαπισμένο κορμί μυρίζει σήψη)

Τέλος, το κεφάλι που ήταν μέσα στη γυάλα με νερό -προφανώς- είναι κομμάτι της κοσμοπλασίας σου κι επιτρέπεται.

Θα περίμενα να διαβάσω ένα περίεργο υγρό παρόμοιο της φορμόλης, αλλά είναι προσωπική μου άποψη.

Θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα από σένα!

• Like 1

Έχει πετυχημένη αναλογία σε περιγραφή κοσμοπλασίας, φωνής χαρακτήρα και δράσης. 

Όλο το κείμενο 'κινείται' και δεν 'μπουκώνει' με αχρείαστες πληροφορίες. 

Μερικά γραμματικο-συντακτικά λαθάκια:

Εντωμεταξύ είναι 3 λέξεις, όχι μία. Εν τω μεταξύ

Ήταν ένας ζωντανός, παγιδευμένος σε ένα σαπισμένο κορμί που μύριζε σήψη

Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό το σχήμα, θα πρότεινα το

Ήταν ένας ζωντανός, παγιδευμένος σ' ένα κορμί που μύριζε σήψη

(αφού το σαπισμένο κορμί μυρίζει σήψη)

Τέλος, το κεφάλι που ήταν μέσα στη γυάλα με νερό -προφανώς- είναι κομμάτι της κοσμοπλασίας σου κι επιτρέπεται.

Θα περίμενα να διαβάσω ένα περίεργο υγρό παρόμοιο της φορμόλης, αλλά είναι προσωπική μου άποψη.

Θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα από σένα!

Να είσαι καλά φίλε μου Βασίλη! Σε ευχαριστώ πολύ που με διάβασες και άφησες και το σχόλιό σου! Μπορείςνα βρεις τα υπόλοιπα μου έργα στην προσωπική μου σελίδα! θα χαρώ πολύ να ακούσω τα σχόλιά σου! https://konvardis.wordpress.com/

• Like 1

• 2 weeks later...

Αρκετά απλό κείμενο και μικρό για τα δικά σου δεδομένα Κωνσταντίνε, ωστόσο ενδιαφέρον και καλογραμμένο. Ίσως και το μικρό του μέγεθος να λειτούργησε θετικά στο ότι όλα γίνονται πολύ γρήγορα και δε κάνει κοιλιά. Η γραφή είναι απλή και στρωτή και θα έλεγα ότι κινείται περισσότερο σε μονοπάτια σκοτεινού μυστηρίου και όχι τόσο σε τρόμου. Αν και για να πω την αλήθεια προσωπικά δε μου αρέσουν οι ιστορίες του ανατολίτικου στυλ, αλλά αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με τα δικά μου «παράξενα» γούστα  :p

Σε γενικές γραμμές πολύ καλό, με προοπτικές ίσως και να γίνει κάτι μεγαλύτερου μεγέθους. Keep up the good work

• Like 1

Αρκετά απλό κείμενο και μικρό για τα δικά σου δεδομένα Κωνσταντίνε, ωστόσο ενδιαφέρον και καλογραμμένο. Ίσως και το μικρό του μέγεθος να λειτούργησε θετικά στο ότι όλα γίνονται πολύ γρήγορα και δε κάνει κοιλιά. Η γραφή είναι απλή και στρωτή και θα έλεγα ότι κινείται περισσότερο σε μονοπάτια σκοτεινού μυστηρίου και όχι τόσο σε τρόμου. Αν και για να πω την αλήθεια προσωπικά δε μου αρέσουν οι ιστορίες του ανατολίτικου στυλ, αλλά αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με τα δικά μου «παράξενα» γούστα  :p

Σε γενικές γραμμές πολύ καλό, με προοπτικές ίσως και να γίνει κάτι μεγαλύτερου μεγέθους. Keep up the good work

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου Μάριε! Χαίρομαι που με διάβασες και μοιράστηκες την άποψή σου μαζί μου! Η αλήθεια είναι ότι κι άλλοι μου έχουν πει πως θα το ήθελαν μεγαλύτερο το διήγημα. Όμως η αλήθεια είναι ότι προτιμώ κάτι να βγει μικρό και δυνατό παρά μεγάλο με κοιλιά. Και ναι, έχεις δίκιο... είναι σκοτεινό μυστήριο. Ελπίζω βέβαια να κατάλαβες ποιος τελικά ήταν ο ξένος...

• Like 1