jjohn Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 (edited) Είδος: Low fantasy mystery/whodunnit Λέξεις: 10.523 Βία: Όχι Σεξ: Όχι Αυτοτελές: Υποτίθεται πως θα είναι η δεύτερη ιστορια σε μία συλλογή διηγημάτων τέτοιου είδους που ετοιμάζω. Παρόλα αυτά, μπορεί να διαβαστεί κι από μόνη της(ακόμα δεν έχω γράψει την πρώτη ). Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε για την ανάγνωση είναι ότι μία πιο cool/έξυπνη εκδοχή του εαυτού μου μεταφέρθηκε σε έναν φάντασι κόσμο και τοποθετήθηκε αρχηγός της αστυνομίας(για κάποιον λόγο, που δεν έχω σκεφτεί ακόμα ). Γενικά, σε μέσες γραμμές, ότι θέλω να μου συμβεί στην πραγματικότητα Όσοι 'τυχεροί' θυμούνται τον Κνιλλ, εδώ έχουμε κάτι παρόμοιο, αλλά τελείως διαφορετικό Για όσους γενναίους το διαβάσουν θέλω απλά την γνώμη τους στα δύο αυτά ερωτήματα: 1. Τα στοιχεία που δίνονται είναι αρκετά για να λυθεί το μυστήριο ή τουλάχιστον το denouncement στο τέλος βγάζει κάποιο νόημα; 2. Η μοντέρνα γλώσσα και οι αναφορές σε πράγματα του δικού μας κόσμου, πιστεύετε οτι, στερούν από την φάντασι ατμόσφαιρα; Δηλαδή, ας πούμε, θα προτιμούσατε αντί να πρωταγωνιστώ εγώ(άκαρδοι άνθρωποι θέλετε να μου στερήσετε το όνειρο ) , να πρωταγωνιστεί ο Μιλχαρ ο Ερευνητής ξέρω 'γω; Μπορείτε να βρείτε το κείμενο εδώ που σας δίνει δυνατότητα για commenting και σε pdf attachment: 2.Αιώνια Τα Δεσμά.pdf Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους αφιερώσουν χρόνο και ελπίζω να μην το μετανιώσετε! edit: H ιστορία είναι αφιερωμένη στους Nekrogoblikon αφού μάλλον η προσμονή για την συναυλία τους(που ήταν ωραία btw) γέννησε την ιδέα! Edited February 22, 2016 by jjohn 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvertooth Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Ωραίο! Γρήγορο, ανάλαφρο και ευχάριστο. -Καλός ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, έκανε και μερικά πετυχημένα σχόλια. -Μ' άρεσε που ο Ίαν ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις πιο χρήσιμος από τον πρωταγωνιστή. -Ανησύχησα όταν είδα τη γουρουνίτσα - τα κατοικίδια που μιλάνε πάντα έχουν τον κίνδυνο να γίνουν ενοχλητικά - αλλά η Τζάβα (seriously java?) ήταν πολύ κουλ, να τα λέμε αυτά. -Για κάποιον με ανύπαρκτη σχέση με γυναίκες, μια χαρά τον γλυκοκοιτάζουν τον Γιάννη αρκετές πάντως ;) Σχετικά με αυτά που ρωτάς, η μοντέρνα γλώσσα και ο πρωταγωνιστής προσωπικά μου άρεσαν - δε θα προτιμούσα να ήταν ο Μίλχαρ στη θέση του Γιάννη. Και η λύση του μυστηρίου θεωρώ ότι βγάζει νόημα στο τέλος. Σχετικά με το τέλος-τέλος, ήταν λίγο απότομο... Επίσης δε φαίνεται αν η Φλορ σκότωσε τον πατέρα της από δική της πρωτοβουλία, ή το είχε συνεννοηθεί με τον Γιάννη (επειδή είχε υποσχεθεί αυτός στον Λίο ότι δε θα τον άφηνε έτσι τον πατέρα). Βέβαια, μπορεί ο σκοπός σου να είναι αυτός ακριβώς, οπότε δεν είναι ανάγκη να το διευκρινίσεις, αλλά χρειάζεται ελαφρώς πιο ομαλό κλείσιμο. Όχι πιο επεξηγηματικό, απλά πιο ομαλό. Έτσι όπως είναι τώρα η σκηνή είναι σα να διαβάζω και ξαφνικά να μου κόπηκε το ρεύμα. Θέλει δυο προτασούλες ακόμα για να δέσει, τίποτα σπουδαίο. Γενικώς θέλει μερικά περάσματα επιμέλειας και κάποια σημεία πρέπει να γίνουν λίγο πιο κατανοητά, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια όμορφη ιστορία. Συνέχισε έτσι λοιπόν, να δούμε και τη συλλογή που ετοιμάζεις ολοκληρωμένη. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted February 29, 2016 Author Share Posted February 29, 2016 (edited) Μάγδα, σε ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση. Χαίρομαι που σου άρεσε. Ωραίο! Γρήγορο -Για κάποιον με ανύπαρκτη σχέση με γυναίκες, μια χαρά τον γλυκοκοιτάζουν τον Γιάννη αρκετές πάντως ;) Είπαμε κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα hahahha Θα του αλλάξω όνομα του πρωταγωνιστή όταν τελείωσω όλη την συλλογή, αλλά προς το παρών δεν μπορώ να αντισταθώ στο τρολλάρισμα! Γενικά, το τρολλάρισμα ήταν ο βασικός λόγος που έχωσα έβαλα σύγχρονο πρωταγωνιστή στο όλο concept αν και, όπως παρατήρησες, ξεκινάω από χαβαλέ και τελειώνω σε σοβαρό τόνο . Αυτό μάλλον θα'ναι σήμα κατατεθέν της συλλογής Εξού και το όνομα της Γουρουνίτσας και οι γουρουνοσυζητήσεις γενικότερα! Όσο γι' αυτό που είπες για το τέλος, θα το ξανακοιτάξω. Με το να τελειώνει χωρίς άλλη πρόταση ήθελα να να δείξω το shock του πρωταγωνιστή που έμεινε άφωνος . Σε καμία περίπτωση ο τωρινός πρωταγωνιστής δεν είναι ακόμα τόσο ηθικά μπερδεμένος. ώστε να σκέφτεται τέτοια πράματα Σε επόμενες περιπέτειες θα αρχίσει να σκέφτεται πιο γκρίζα Ξανα, σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες Να 'σαι καλά! Edited February 29, 2016 by jjohn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestros Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Αρκετά διασκεδαστικό, και σε κρατάει μέχρι την αποκάλυψη! Θεωρώ πώς τα στοιχεία είναι επαρκή για το τέλος (αν και προσωπικά υποπτευόμουν από την πρώτη εμφάνισή της την Φλορ, ποιος ξέρει γιατί!). Όσο για τα στοιχεία από τον δικό μας κόσμο... εγώ είμαι υπέρ. Νομίζω ότι αυτό που το έκανε πρωτότυπο, ήταν ότι όσα ξέρουμε εμείς για αυτόν τον περίεργο κόσμο ξέρει και αυτός, και "ακούμε" τις συχνά χιουμοριστικές σκέψεις του. Άσε που δημιουργείται μια ατμόσφαιρα τύπου "κάτι πολύ τρομερό έχει συμβεί", αφού το πώς έφτασε μέχρι εκείνη την πόλη παραμένει μυστήριο...Ωστόσο ίσως θα θέλει προσοχή να οριοθετήσεις τα κοινά που έχουν οι κόσμοι μας. Ας πούμε, εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο πρωταγωνιστής όπως "προς Θεού" "θεούλη μου" φαίνεται να τις καταλαβαίνουν (και μάλιστα απαντάει και η Γκεν). Αυτό υπονοεί ότι στον κόσμο αυτό έχουν ίδια θρησκεία με εμάς; Πάντως αυτόματα σκέφτηκα τον χριστιανισμό σαν αναγνώστης - κάτι που πιθανώς δεν στέκει. Ή το πεντάλφα, που είναι σύμβολο στον δικό μας κόσμο, υπάρχει εξ' ίσου και εκεί, και μάλιστα με το ίδιο όνομα; Τα κοινά μεταξύ των κόσμων είναι ωραίο να υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια εξήγηση για τα κοινά που καλό θα είναι να υπάρχει στην συνέχεια, για να καταλαβαίνει και ο αναγνώστης τι "στέκει" σε αυτόν τον κόσμο και τι όχι. Δεν είναι και τόσο σημαντικό βέβαια, και προφανώς δεν γίνεται να ξεκαθαριστεί στις πρώτες 25 σελίδες και πιθανόν ούτε στις πρώτες 100 απλά μόνο αυτή την παρατήρηση έχω. Εντάξει θέλουν και κάποια τυπογραφικά ή προτάσεις συμμάζεμα, αλλά αυτά είναι λίγα σημεία διάσπαρτα στο κείμενο τίποτα τρομερό. Κατά τα άλλα, εγώ τουλάχιστον, αναμένω συνέχεια με τον φόνο του πατέρα, φλερτ του Γιάννη με την Κριστίν και ίσως να δούμε αυτήν την μάγισσα της Τζάβα ; 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 (edited) Να 'σαι καλά Κωνσταντίνε! Καλωσήρθες κιόλας στην παρέα μας. Εύχομαι να περάσεις καλά! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Χαίρομαι που το κειμενάκι σου άφησε καλές εντυπώσεις και που δεν το μετάνιωσες( 25 σελίδες δεν είναι και λίγο ). Για το θέμα της κοσμοπλασίας/φρασεολογίας έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτό που λες. Πρέπει να το κοιτάξω λίγο Όσον αφορά την συνέχεια που ανέφερες, το θέμα με τον φόνο του πατέρα κλείνει σε αυτή την ιστορία. Όπως σωστά είπε και η Μάγδα, θέλει λίγη δουλίτσα το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά ακόμα δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ σοβαρά με διορθώσεις. Πιθανολογώ ότι θα το κάνω, αφότου τελείωσω τις εννιά ιστορίες που θέλω για να κλείσει η συλλογή (έτσι θα έχω και μία πιο πλήρη ιδέα περί της κοσμοπλασίας) Από την άλλη, όμως, η ιστορία που θα γράψω τον Ιούλιο θα έχει μέσα και Κριστίν και την μάγισσα. Ξανά σ'ευχαριστώ. Για να πω την αλήθεια, αυτό το σχόλιο ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Τώρα γράφω μία ιστορία στο ίδιο σέτινγκ και είχα κολλήσει ελαφρώς. Τώρα έχω ξανά όρεξη για να δολοφονήσω κόσμο Edited June 12, 2016 by jjohn 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestros Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Καλως σας βρήκα, να 'σαι καλά! Χαίρομαι που βοήθησα και που δίνω όρεξη στον κόσμο να δολοφονεί (όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό). Καλή συνέχεια με τα διηγήματα! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts