makis.politis Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Για την ποιήτρια Έλενα Στριγγάρη Αποθέτω με χέρια καμένατούτη τη λάβα διαμαντιών ευλαβικά στο κέντρο της προγονικής μου εστίας. Εκεί θα μείνει, μητέρα του πόνου και θαλπωρήτων απαξιωμένων αρετών.Φρουροί οι μύστες-ποιητές ολόγυραεξαϋλώνονται πάνω στους ολοπόρφυρους μύδρους, πάνω σε τούτο το άλικο άνθος του Έρωτα. Και να, που έτσι ξαφνικά, απλώθηκαν γύρω μας λιβάδια των Πιερίων Μελισσών. Και να που τα χωριά «μισοπνίγονται» απ’ τα φτερά μιας απαστράπτουσας Ίριδας. Αλίμονο όχι! Μόνο Αχαρνείς αντικρίζω να εφορμούν με χωριστές συνθήκες, να κατακρεουργούν των ασπαλάθων τα αναχώματαμε τροχισμένα στόματα για τα «δούρεια» προνόμια τους. Αποθέτω στον προγονικό μου βωμό, με χέρια καμένα, τούτη τη λάβα διαμαντιών της Έλενας, φοβισμένος ικέτης αυτού του ναού. Πού βρέθηκες εδώ, ποιήτρια; Πώς θα γυρίσεις; Θεέ μου φύλαγε τον μελίρρυτο άγγελο σου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Το ποίημα είναι εξαιρετικό. Η λάβα των διαμαντιών, σαν φράση, από τις αγαπημένες μου. Και σας το λέω αυτό όχι σαν άνθρωπος της ποίησης αλλά σαν άνθρωπος της λογοτεχνίας του φανταστικού αυτό. Είναι μία σπουδαία εικόνα, η λάβα των διαμαντιών. Λοιπόν η ποίηση είναι απόσταγμα. Θέλει ζύμωση. Η κανονική ποίηση δηλαδή. Πρέπει κάθε λέξη, κάθε στίξη, να σημαίνει. Και εδώ, αυτό συμβαίνει. (Μόνο τους Προβολείς και τον Ακάλυπτο Χώρο έχει δημοσιεύσει η Κα Στριγγάρη;) Σας ευχαριστούμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts