Jump to content

Κέικ με Δαμάσκηνα

Ballerond

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Γιάννης
Είδος: Φαντασία / Παραμύθι
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 2494
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Η πρώτη μου ιστοράι για την Συγγραφική Άσκηση 1. Μία γλυκιά ιστορία φαντασίας με στοιχεία νεράιδες, ταμίες, ραβδιά κι πόρτες που οδηγούν στο άγνωστο ;) Ελπίζω να την απολαύσετε.

Κέικ με δαμάσκηνα.pdf

Κέικ με δαμάσκηνα.doc

• Like 3

Καλημέρα!

Ενώ το διάβασα ευχάριστα, νομίζω σηκώνει αρκετή δουλειά στο τεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ότι ο λόγος σου είναι κακός, αλλά σε κάποια σημεία (ειδικά στους διαλόγους σου) μου φαίνεται άγουρος, σαν να μην πρόλαβες να τον διορθώσεις. . Αυτό νομίζω γίνεται κάπως πιο εμφανές στο τελευταίο κομμάτι (που υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι το πιο δυνατό από άποψης συναισθημάτων)

κυρίως από το «Τζόναθαν θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Γνωριζόμαστε ελάχιστα αλλά βλέπω μέσα σου μία ξεχωριστή καλοσύνη και μία βαθειά δύναμη» κι έπειτα

Παρ'αυτά, η τελευταία φράση του διηγήματος μου άρεσε πολύ :)

Επίσης, ένιωσα ότι όλα κύλησαν πάάρα πολύ γρήγορα. Καταλαβαίνω το φανταστικό του όλου πράγματος, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πείστηκα και ιδιαίτερα.

Εμένα εάν μία γυναίκα που έβλεπα για πρώτη φορά με καλούσε στο σπίτι της για κεϊκάκι μάάάλον θα το σκεφτόμουν τρεις-τέσσερις φορές για να μην καταλήξω με κάνα νεφρό λιγότερο (αν και θα πήγαινα εν τέλει επειδή είμαι λιγούρης ( για το κέικ μιλάω :p))

Προσωπικά, θα ήθελα να δω την σχέση του Τζόναθαν και της Κλαίρης να δυναμώνει μέρα με την μέρα. Να μην υπάρχει δηλαδή το στοιχείο του Κεραυνοβόλου έρωτα στην πλοκή. Φυσικά, υποθέτω ότι ο περιορισμός στο μέγεθος σε ανάγκασε να τρέξεις, αλλά εάν ξαναδεις την ιστορία, σκέψου το. Νομίζω το emotional payoff θα είναι πιο δυνατό και για τον αναγνώστη και για το ζευγαράκι.

Αυτά!

Συνολικά μια καλή και γλυκιά προσπάθεια που ήταν ό,τι για βράδυ κυριακής

Καλή συνέχεια! Θα τα ξαναπούμε στην ιστορία σου για τον διαγωνισμό

Υ.Γ1 Γιατί Τζόναθαν και Κλαίρη και όχι Κλαίρη και Γιάννης; Συνονόματε, έχουμε τόσο ωραίο όνομα. Γιατί να το κάνουμε Τζοναθαν :p

Υ.Γ2 Αυτή η ιστορία είχε διπλό ενδιαφέρον για μένα, αφού είχα γράψει και εγώ την δικιά μου εκδοχή, αν και δεν την ανέβασα γιατί ήταν μάλλον εκτός θέματος. Πολύ διαφορετικά κινηθήκαμε πάντως!

Edited by jjohn
  • Like 1

Καλημέρα! Μπορώ να πω πως μου άρεσε! :)  Την βρήκα πράγματι γλυκιά και ανάλαφρη! Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη!

Το μόνο, ίσως, που θα ήθελα ήταν περισσότερες εικόνες και ''χρώμα'' για τους κόσμους πίσω από την πόρτα ώστε να έξαψουν την φαντασία μου, ή μια μυστηριώδης περιγραφή για το που θα καταλήξουν τελικά.

Το τέλος της ιστορίας ήταν πράγματι πολύ όμορφο. Μπράβο!