laas7 Posted May 2, 2005 Share Posted May 2, 2005 (edited) How much should you give and how much should you take? It's a tough question all about insight. As your life proceeds in the line of tomorrow, musty, dusty skeletons ftom the past are trying to grab you, hold you back! Old tears, old fears fake feelings of trap. Forget them, leave them behind... Don't dwell on the past when you should be learning lessons from ti, to move on! Do that or time will pass you by... and forget the unkept promises... Forget them all! Be a figure out of feeling, conquer your heart, your soul is on fire Βurn ti down! Get away from your painful past! Edited May 2, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 3, 2005 Author Share Posted May 3, 2005 Είναι εντελώς διαφορετικό απ'ότι γράφω συνήθως...ελπίζω κάποια στιγμή να μου πείτε και την γνώμη σας.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Συμπαθές. Ωστόσο, νομίζω ότι περνάει το μήνυμά του πολύ κραυγαλέα, ενώ θα μπορούσε να είναι πιο διακριτικό. Το θέμα είναι κάτι που όλοι έχουμε σκεφτεί σε κάποια στιγμή της ζωής μας' μου έδωσε την εντύπωση ότι φωνάζεις τις σκέψεις σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Mmmmmmmmmmm polu kalo ... eksupno ... I like it !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 3, 2005 Author Share Posted May 3, 2005 (edited) Αυτό ήθελα βάρδε Οχι απλά να φωνάζω αλλά να ουρλιάζω...έτσι μου βγαίνει...καλώς ή κακώς... Balidor χαίρομαι που σου άρεσε είναι αρκετά προσωπικό μου και έχει έτσι πιο πολύ σημασία. Το έγραψα για έναν φίλο μου που επιμένει να κάνει τα ίδια λάθη ξανά και ξανά και μου θυμίζει εμένα μερικά χρόνια πριν και τα λάθη που επέμενα πεισματικά να κάνω εγώ ξανά και ξανά ... περίπλοκο ε; Edited May 3, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Αυτό ήθελα βάρδε Οχι απλά να φωνάζω αλλά να ουρλιάζω...έτσι μου βγαίνει...καλώς ή κακώς... Δεν είναι κακώς. Απλά, αυτή την εντύπωση μού άφησε, και είπα να τη μοιραστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 4, 2005 Author Share Posted May 4, 2005 Nαι παιδί μου κανένα πρόβλημα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Συζήτηση πάνω στο θέμα προφανώς θα ταιριάζει καλύτερα στη φιλοσοφία, πάντως πιστεύω πως αυτό το μήνυμα (α) είναι κάτι που πρέπει να το φωνάξεις, αλλιώς χάνει την έννοιά του, (β) είναι κάπως προς την εγωιστική μεριά των πραγμάτων - τέλος πάντων εγώ διαφωνώ... Πάντως είναι ωραίο ποίημα. Κάποια σημεία μου χτυπάνε σαν 'ελληνικούρες' (no offence meant). Ω αγνοήστε με! -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 14, 2005 Author Share Posted May 14, 2005 (edited) Χμμμ ελληνικούρες;;; Οπως;;; No offence taken, αλλά έτσι δεν μου λες κάτι ουσιώδες... να κατάλαβω και τι εννοείς... Και αλήθεια το θεωρείς εγωιστικό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατι να μην το συζητήσουμε εδώ??? Εμένα καθόλου δεν με χαλάει Edited May 14, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Μου δίνεις την εικόνα ότι σπρώχνεις τον άλλο σε ένα τοίχο φωνάζοντάς του όλα αυτά, δίνοντας έμφαση στα έντονα γράμματα. Αρκετά άμεσο και δυνατό, με κάποια λαθάκια όμως. Αυτό που έπιασα στη μία ανάγνωση ήταν το fake feelings of trap. όπου το trap θα πρέπει να γίνει είτε entrapment ή being trapped. Τι ψεύτικα αισθήματα παγίδας μπορεί να έχει κάποιος; Είτε θέλεις να πεις παγίδευσης/είσαι παγιδευμένος είτε το γυρίζεις λίγο στο σουρεαλισμό στο σημείο αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Ας πούμε το learning lessons (16) μου φαίνεται λίγο περίεργο (όντως δεν είναι ελληνικούρα τελικά -- πάντως έχω την αίσθηση πως στα αγγλικά το lesson είναι πράξη, όχι γνώση - αμυδρή αίσθηση. πάντως κάτι δεν μου πάει πολύ καλά εδώ). Κάτι δε μου πάει καλά! αν θες μπορείς να με αγνοήσεις, εξ άλλου είμαι έφηβος Δεν ξέρω, για τη συζήτηση, νιώθω πως δεν θα έχω επιχειρήματα τώρα... Ας το πούμε κάποια άλλη φορά. Hit me! -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Ορφέα, οι άγγλοι λένε a lesson lived is a lesson learned, άρα μάλλον αυτό που γράφει έιναι σωστό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 17, 2005 Author Share Posted May 17, 2005 (edited) Συγνώμη για την καθυστέρηση παιδιά... είχα τρεχάματα! Χμμμ nihilio... δεν είχα πρόθεση να σπρώξω κάποιον σε τοίχο ή να φανεί έτσι... δέχομαι όμως πως μπορεί να βγάζει κάτι τέτοιο σε κάποιον που το διαβάζει. Αν και αυτό που προσπαθώ να πώ είναι " να κοίτα μπροστά σου είναι το σωστό, γιατί δεν το βλέπεις;;;;;;;;;" Και απλά αναγκάζομαι να φωνάζω γιατί δεν λέει να με ακούσει... απλά εσύ με αυτό που μου είπες, με έβαλες σε μια άλλη λογική, εκείνη του δεν θέλει να βοηθηθεί κάποιος, εσύ λοιπόν γιατί προσπαθείς; Είναι τεράστιο θέμα και ίσως πρέπει να το συζητήσουμε κάποια στιγμή σε ένα τόπικ. Η λογική πάντως στα ψεύτικα αισθήματα παγίδας είναι αυτή του μικρού λογοπαίγνιου... μου αρέσει να κάνω τέτοια κολπάκια... τα λανθασμένα και άρα ψεύτικα αισθήματα που μπορεί να νιώθει κάποιος απο εμμονή στο παρελθόν ή απο λάθος ή απο δεν ξέρω τι άλλο, είναι αυτόματα αισθήματα παγίδας, αυτοπαγιδεύεσαι, μπαίνεις σε μια προσωπική παγίδα και δεν βλέπεις την λύση που είναι ακριβώς μπροστά σου. Αυτά είναι τα ψεύτικα αισθήματα παγίδας...επίτηδες το έγραψα έτσι... και έχω την εντύπωση πως στέκει. Είναι ένα είδος φαύλου κύκλου ή προσωπικού λαβύρινθου, που τελευταία σαν ιδέα και συμβολισμός με απασχολεί. Ξεκίνησα να ξαναδιαβάζω ψυχολογία και με έχουν πιάσει τα υπαρξιακά μου Οι λέξεις με τα έντονα γράμματα είναι ας πούμε τα κλειδιά του ποιήματος, σημαίνουν κάτι παραπάνω απο το προφανές, έχουν έναν μεγαλύτερο ρόλο. Είναι ένας νέος τρόπος για μένα να γράφω έτσι, είναι εντελώς διαφορετικός απο ότι έχω γράψει μέχρι τώρα, ίσως δεν είναι ο καλύτερος αλλά προς το παρόν με εξιτάρει. Ορφέα για το lesson καμμιά φορά μου δίνετε την εντύπωση όλοι λίγο πολύ πως το παραξάχνετε με τα αγγλικά... είναι βέβαια ενδιαφέρον να το ξάχνεις σε βάθος, αλλά γιατί να μην είναι απλά το προφανές και αυτό που σχεδόν εξιπακούεται; Είναι το μάθημα, όπως το μάθαμε όταν πρωτοκάναμε αγγλικά...σε ελεύθερη μετάφραση και με μια έννοια στο ποίημα, είναι το μάθημα ζωής και είναι σωστό σαν έκφραση ( τι να πω όμως μπορεί και να μην είναι , αν και δεν νομίζω πραγματικά!) Θα με τρελάνετε εσείς! Εκεί που νομίζω πως το έχω σωστό μου βγάζετε χίλιες έννοιες και ξεχνάω και όσα ξέρω! Πλάκα κάνω ... ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια Edited May 17, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackcloak Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Ενδιαφέρον αν και όντως είναι κάπως βίαιο . Μου δίνεται η αίσθηση πως επαναλαμβάνεται πολλές φορές το ίδιο πράγμα ενώ θα μπορούσες να μιλήσεις για περισσότερα... Το θέμα είναι αρκετά σημαντικό, αλλά κάποιες μεταφορές ίσως θα μπορούσαν να είναι πιο δουλεμένες, π.χ. το skeletons θα μπορούσε να είναι ghosts, που ταιριάζει πιο πολύ με το παρελθόν. Κτλ... Καλή προσπάθεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 18, 2005 Author Share Posted May 18, 2005 Ει black ευχαριστώ για τα σχόλια! Βασικά αυτό με τα φαντάσματα και τους σκελετούς το είχα αρχικά σκεφτεί, αλλά τελικά βρήκα πως αυτή την παρομοίωση την χρησιμοποιώ και εγώ συχνά, και γενικά είναι πολύ χρησιμοποιημένη και γνωστή και έτσι βρήκα τους σκελετούς πιο σκληρή εικόνα και παραστατική και σίγουρα πιο πρωτότυπη. Και αν είναι όντως ενα βίαιο ποίημα ( το οποίο ποτέ δεν το είχα σκεφτεί!) τότε υποθέτω ταιριάζει ακόμα περισσότερο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 18, 2005 Author Share Posted May 18, 2005 Xμμμ... ξέρεις ορφέα σκεφτόμουν αυτό που είπες περί εγωισμού... και τελικά νομίζω πως ίσως να έχεις δίκιο...είναι εγωιστικό, αλλα με την καλή έννοια. Εκείνη που σε σπρώχνει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου... εγώ νομίζω πως όσο και αν υποφέρεις για κάτι ή όσο και αν επιθυμείς κάτι που δεν έχεις κτλ κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσεις και συνήθως αυτό είναι δυνατόν μόνο αν βάλεις τον εγωισμό σου. Είσαι υποχρεωμένος σε σένα να κάνεις κάτι και να βγείς απο τον φαύλο κύκλο... πόσο ακόμα χρόνο ή πόνο ή κόπο θα προσφέρεις σε κάτι, που μοιάζει χαμένη υπόθεση;;; Ίσως είναι ο τρόπος που εγώ βλέπω τα πράγματα, αλλά νομίζω πως μερικές φορές δεν έχεις άλλη επιλογή απο το να δωσεις μια λύση, όποια και αν είναι αυτή. Γενικά είναι ο τρόπος που λειτουργώ... δεν μου αρέσουν οι μισές δουλείες, μου αρέσει να ξεκαθαρίζω τα πράγματα και να μην μένουν υπονοούμενα κτλ Έτσι το βλέπω πάνω -κάτω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 Άλλο να ξεκαθαρίζεις κάτι και άλλο να το ξεχνάς, δεν είναι; Δεν ξέρω... Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ! Θα το συζητήσουμε, πάντως... Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 19, 2005 Author Share Posted May 19, 2005 Ορφέα το ξεκαθαρίζεις και το προσπερνάς, γιατί επιτέλους αποφάσισες να το αντιμετωπίσεις και αν δεν ήταν παρά πληγή για σένα το ξεχνάς... η λήθη λέει ο καλύτερος μου φίλος είναι η καλύτερη τιμωρία για τους άλλους και η καλύτερη επιλογή για σένα... εγωιστικό ίσως, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις απαραίτητο, για να κράτησεις την αξιοπρέπεια σου... γιατί αν δεν έχεις αξιοπρέπεια τι μπορεί να έχεις καλύτερο; Διερωτόμαι φωναχτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Laas7, φαίνεται αυτό το ποίημα είναι ένα μάθημα για μένα... Να δούμε μόνο πότε θα το μάθω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 20, 2005 Author Share Posted May 20, 2005 Άστα king volsung... δεν είναι μάθημα μόνο για σένα, δυστυχώς και για μένα και ίσως για αρκετούς... το καλό είναι πως δεν είμαστε οι μόνοι στον πλανήτη με το ίδιο πρόβλημα... παρήγορο κάπως ε;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Μανιφέστο ιδεών και απόψεων! Δεν ξέρω, όμως, δε με άγγιξε καθόλου παρ' ότι το κυρίαρχο θέμα που πραγματεύεται (το παρελθόν που ξεπηδά από το πουθενά και αναστατώνει το παρόν) είναι από τα πιο προσφιλή μου... Αν με αγγίζει το θέμα και όχι το δημιούργημα, τότε τεχνικά δεν ισορροπεί σωστά! Συμφωνώ με το Βάρδο (ως προς τις φωνές) και το Nihilio (ως προς τη σημασία στις bold λέξεις)! Work to be done, still! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 21, 2005 Author Share Posted May 21, 2005 Μανιφέστο... χμμ.. δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Εγώ ξεχνώντας την αθωότητα και την παιδική μου ηθική (και αφήνοντας συχνότερα προβλήματα πίσω) θεωρώ πως έχω χάσει πολλά. Επίσης πως θα μπορούσα να ωριμάσω με άλλο τρόπο, λιγότερο αλλοτριούμενος, πιο άνθρωπος - και πιο αδύναμος. Οι Μούσες μαζί μας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted June 2, 2005 Author Share Posted June 2, 2005 Δεν κατάλαβα τι εννοείς ορφέα; Εννοείς πως το ποίημα παρουσιάζει έναν αλλοτριωμένο άνθρωπο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts