Jump to content

Αόρατες Αλυσίδες

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Nero
Είδος: Φαντασία
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 1774
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Μοιάζει με παιδικό παραμύθι, αλλά είναι;
Αρχείο: PDF

Attached Files

Αόρατες Αλυσίδες.pdf

Απορία, σύγχηση, ονειροπόληση, αβεβαιότητα.
Αυτά τα συναισθήματα μου δημιούργησες. Σίγουρα κάτι ωραίο, κάτι προσεγμένο, με μερικές πολύ ωραίες περιγραφές και με ιδιαίτερη χρήση του λόγου.

Δεν ξέρω ακριβώς τι ήθελες να γράψεις. Μοιάζει με ποίημα ενσωματωμένο σε μίνι διήγημα. Μοιάζει τραγουδιστός ο λόγος κάποιες φορές και άλλες πεζός. Δεν βγάζω ιδιαίτερο νόημα από την ιστορία αλλά δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός. 
Μπορώ να πω ότι...μου άρεσε. Αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν να το αναπροσαρμώσεις σε κάτι που να βγάζει μία ταυτότητα. Τώρα είναι λίγο απ'όλα. 
Αγαπημένη ατάκα: "Ο ιππότης σαν σκοτεινός φύλακας που έμοιαζε, με τα λόγια αυτά σαν να έγινε κουτάβι λύκου. Σαν σπαθί μέσα στα αίματα που σπάει νιώθοντας το νερό να το ξεπλένει από την αμαρτία, σαν διαμάντι που φοριέται στον λαιμό τον πιο ποθητό"

Απορία, σύγχηση, ονειροπόληση, αβεβαιότητα.

Αυτά τα συναισθήματα μου δημιούργησες. Σίγουρα κάτι ωραίο, κάτι προσεγμένο, με μερικές πολύ ωραίες περιγραφές και με ιδιαίτερη χρήση του λόγου.

Δεν ξέρω ακριβώς τι ήθελες να γράψεις. Μοιάζει με ποίημα ενσωματωμένο σε μίνι διήγημα. Μοιάζει τραγουδιστός ο λόγος κάποιες φορές και άλλες πεζός. Δεν βγάζω ιδιαίτερο νόημα από την ιστορία αλλά δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός. 

Μπορώ να πω ότι...μου άρεσε. Αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν να το αναπροσαρμώσεις σε κάτι που να βγάζει μία ταυτότητα. Τώρα είναι λίγο απ'όλα. 

Αγαπημένη ατάκα: "Ο ιππότης σαν σκοτεινός φύλακας που έμοιαζε, με τα λόγια αυτά σαν να έγινε κουτάβι λύκου. Σαν σπαθί μέσα στα αίματα που σπάει νιώθοντας το νερό να το ξεπλένει από την αμαρτία, σαν διαμάντι που φοριέται στον λαιμό τον πιο ποθητό"

Είσαι πάρα πολύ εύστοχος σε αυτό που λες για την ταυτότητα. Και η αλήθεια είναι αυτή, ότι ξεκίνησε όντως ως ποίημα και στην συνέχεια έγινε διήγημα. Κάθε κεφάλαιο έχει γραφτεί σε διαφορετική χρονική περίοδο αλλά με σαφή εικόνα για την κατάληξή του. Όταν μετά από καιρό το διάβασα ξανά από την αρχή, παρατήρησα και εγώ αυτήν την διαφορά. Αλλά για έναν μυστήριο λόγο δεν ένιωσα την ανάγκη να το αλλάξω.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις.