arjunk Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Όνομα Συγγραφέα: άρτζανκΕίδος: ΕΦ ΠεριπέτειαΒία; ΕλάχιστηΣεξ; ΥπονοείταιΑριθμός Λέξεων: 5,041Αυτοτελής; ΝαιΑρχείο: Σταρ Σιφτ.doc 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadnJim Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Ωραία ιστορία Άρη, την ευχαριστήθηκα φίλε μου! Ειδικά το τέλος, το απόλαυσα, γέλασα με την τελευταία ατάκα πολύ λέμε! Να 'σαι καλά! Υ.Γ.: Και με έβαλες και στην μπρίζα και σκάρωνα πρωί πρωί σήμερα νέα περιπέτεια του Έντι Τζόουνς! Ζήλεψα μάλλον! :lol: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arjunk Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 (edited) Χαχα MadnJim το 'ξερα ότι θα τη διάβαζες (άμα ο άνθρωπος γουστάρει Douglas Adams φαίνεται το καλό το γούστο)! Χαίρομαι που σου άρεσε σ' ευχαριστώ! Περιμένω τη νέα περιπέτεια του Έντι Τζόουνς Edited June 15, 2016 by arjunk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Φίλε Άρη καλησπέρα!Διάβασα κι εγώ την ιστορία σου και μπορώ να πω ότι όντως κύλησε πολύ όμορφα και μου άρεσε πολύ το τέλος. Βέβαια σε γενικότερο σύνολο θα ήθελα λίγο να δώσεις βάση σε κάποια πράγματα κι όχι να περαστούν επιφανειακά όπως είδα.Καταλαβαίνω το στυλ που θέλεις να δώσεις στην ιστορία, έχεις καλούς διαλόγους που βοηθάνε, αλλά ακόμα και το ανάλαφρο χιουμοριστικό κείμενο θέλει μία δόση ψαξίματος ;) Αν του προσθέσεις μερικά στοιχεία για να μας περιγράψουν καλύτερα τον κόσμο που γίνονται όλα αυτά τότε πιστεύω θα φανεί και πολύ πιο καίριο και πειστικό το χιούμορ της! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arjunk Posted June 15, 2016 Author Share Posted June 15, 2016 Φίλε Άρη καλησπέρα! Διάβασα κι εγώ την ιστορία σου και μπορώ να πω ότι όντως κύλησε πολύ όμορφα και μου άρεσε πολύ το τέλος. Βέβαια σε γενικότερο σύνολο θα ήθελα λίγο να δώσεις βάση σε κάποια πράγματα κι όχι να περαστούν επιφανειακά όπως είδα. Καταλαβαίνω το στυλ που θέλεις να δώσεις στην ιστορία, έχεις καλούς διαλόγους που βοηθάνε, αλλά ακόμα και το ανάλαφρο χιουμοριστικό κείμενο θέλει μία δόση ψαξίματος ;) Αν του προσθέσεις μερικά στοιχεία για να μας περιγράψουν καλύτερα τον κόσμο που γίνονται όλα αυτά τότε πιστεύω θα φανεί και πολύ πιο καίριο και πειστικό το χιούμορ της! Καλησπέρα Γιάννη! Έχω αφήσει μερικά πράγματα χωρίς περιγραφή επίτηδες, ώστε να τα φανταστεί ο αναγνώστης, παρ' όλο που από πίσω έχω "χτίσει" έναν κόσμο με αρκετές λεπτομέρειες (για παράδειγμα δεν περιγράφω ιδιαίτερα τη Νάι-Ξου, αλλά μπορώ να σου πω πως έχει ουρά και γατίσια χαρακτηριστικά). Αν αυτό ξενίζει λόγω υπερβολικής αοριστίας, είναι πρόβλημα. Για να καταλάβω, θα έλεγες ότι δεν μπόρεσες να φανταστείς τη Νάι-Ξου, ή εννοείς κάτι άλλο; Για ψάξιμο, προσπάθησα να κάνω την επιστήμη όσο πιο ρεαλιστική μπορούσα (πχ αν κάποτε υπάρξει κινητήρας που μας πάει πιο γρήγορα απ' το φως, απ' όσο ξέρουμε θα μπορούσε κάλλιστα να είναι "Κβαντικός"). Μου αρέσει η κριτική σου, αλλά θα εκτιμούσα ένα-δυο παραδείγματα, για να καταλάβω καλύτερα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Καλό βράδι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoL4NevEr Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Καλησπέρα σας! Αποφάσισα να κατεβάσω την ιστορία για να την διαβάσω αύριο, καθώς πηγαίνω στην σχολή για να δώσω, όμως μόλις είδα το σχόλιο για την κοπέλα με γατήσια χαρακτηριστικά δεν άντεξα, και αντί να διαβάσω 1- 2 σελίδες που ήθελα κατέληξα να το διαβάζω όλο. Όντως πολύ καλή ροή, με συνέχεια και συνοχή καθώς και έξυπνους διαλόγους. Το σύμπαν όντως δεν φάνηκε ιδιαίτερα βαθύ, δεν γνωρίζω αν ήταν κυρίως λόγο έλλειψης χώρου στην ιστορία ή απλά αδιαφορία (Το να επικεντρώνεσαι σε άλλα κομμάτια για εμένα είναι εντάξει, δεν περιμένεις από κάθε Ε.Φ. να έχει 10000 σελίδες lore και mythos). Βέβαια προσωπικά αυτό δεν μου δημιούργησε πρόβλημα, καθώς δεν υπήρξε κάποια στιγμή που να φαίνεται αυτή η έλλειψη. Επικέντρωση στους χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι ένας καλός τρόπος να αλλάξεις την προσοχή του κοινού, και αυτό σίγουρα έγινε! Αν ήθελα, όμως, να κάνω ένα σχόλιο (σύμφωνα με τα πράγματα που έχω εγώ στο μυαλό μου, όχι απαραίτητα το ύφος που ήθελες εσύ), οι χαρακτήρες και καταστάσεις ήταν πολύ... σαν από κόμικ. Δεν βρήκα κάποιο στοιχείο ρεαλισμού, κάποιον διάλογο που να δείχνει τον εγωκεντρικό τρόπο που άνθρωποι θα δρούσαν στις συγκεκριμένες καταστάσεις στην πραγματικότητα. Δεν λέω πως κάθε τι πρέπει να έχει gritty realism, όμως τουλάχιστον ένα suspension of disbelief. Συγκεκριμένα, για να μην γενικολογώ, η συμπεριφορά της Νάι- Ξου όταν την (πρακτικά) απήγαγε ο Έντικ δεν φάνηκε ιδιαίτερα πανικοβλημένη, επίσης ο Έντικ δεν την απείλησε ποτέ. Καθώς το ανδρωιδές του έδινε προφανές πλεονέκτημα στην μάχη, άρα και τον έλεγχο του πλοίου, κάποιος που βιαζόταν τόσο θα προτιμούσε να αγνοήσει τι ήθελε μια τυχαία τύπισσα που απλά χρησιμοποιούσε, και θα έβαζε ως προτεραιότητα να πάει κάπου που δεν θα τον έβρισκαν. Μετά, όταν η Νάι- Ξου τον αφήνει να έχει το ανδρωιδές ελεύθερο να κάνει ο,τι θέλει, σημαίνει πως τον εμπιστεύεται αρκετά για να τον αφήνει να χρησιμοποιεί κάτι που άνετα μπορεί να την σκοτώσει ΚΑΙ να κλέψει το σκάφος, ενώ όχι να τον αφήσει στο σκάφος; Όπως είπα, αυτά είναι στα πλαίσια της δικής μου σκέψης, όχι του ύφους της ιστορίας. Απλά ήθελα να εκφράσω την κριτική, ακόμα και αν ήταν στα λάθος μέρη. Πέρα από αυτό, πολύ ευχάριστη και ιδιαίτερη! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arjunk Posted June 16, 2016 Author Share Posted June 16, 2016 (edited) Καλησπέρα σας! Αποφάσισα να κατεβάσω την ιστορία για να την διαβάσω αύριο, καθώς πηγαίνω στην σχολή για να δώσω, όμως μόλις είδα το σχόλιο για την κοπέλα με γατήσια χαρακτηριστικά δεν άντεξα, και αντί να διαβάσω 1- 2 σελίδες που ήθελα κατέληξα να το διαβάζω όλο. Όντως πολύ καλή ροή, με συνέχεια και συνοχή καθώς και έξυπνους διαλόγους. Το σύμπαν όντως δεν φάνηκε ιδιαίτερα βαθύ, δεν γνωρίζω αν ήταν κυρίως λόγο έλλειψης χώρου στην ιστορία ή απλά αδιαφορία (Το να επικεντρώνεσαι σε άλλα κομμάτια για εμένα είναι εντάξει, δεν περιμένεις από κάθε Ε.Φ. να έχει 10000 σελίδες lore και mythos). Βέβαια προσωπικά αυτό δεν μου δημιούργησε πρόβλημα, καθώς δεν υπήρξε κάποια στιγμή που να φαίνεται αυτή η έλλειψη. Επικέντρωση στους χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι ένας καλός τρόπος να αλλάξεις την προσοχή του κοινού, και αυτό σίγουρα έγινε! Αν ήθελα, όμως, να κάνω ένα σχόλιο (σύμφωνα με τα πράγματα που έχω εγώ στο μυαλό μου, όχι απαραίτητα το ύφος που ήθελες εσύ), οι χαρακτήρες και καταστάσεις ήταν πολύ... σαν από κόμικ. Δεν βρήκα κάποιο στοιχείο ρεαλισμού, κάποιον διάλογο που να δείχνει τον εγωκεντρικό τρόπο που άνθρωποι θα δρούσαν στις συγκεκριμένες καταστάσεις στην πραγματικότητα. Δεν λέω πως κάθε τι πρέπει να έχει gritty realism, όμως τουλάχιστον ένα suspension of disbelief. Συγκεκριμένα, για να μην γενικολογώ, η συμπεριφορά της Νάι- Ξου όταν την (πρακτικά) απήγαγε ο Έντικ δεν φάνηκε ιδιαίτερα πανικοβλημένη, επίσης ο Έντικ δεν την απείλησε ποτέ. Καθώς το ανδρωιδές του έδινε προφανές πλεονέκτημα στην μάχη, άρα και τον έλεγχο του πλοίου, κάποιος που βιαζόταν τόσο θα προτιμούσε να αγνοήσει τι ήθελε μια τυχαία τύπισσα που απλά χρησιμοποιούσε, και θα έβαζε ως προτεραιότητα να πάει κάπου που δεν θα τον έβρισκαν. Μετά, όταν η Νάι- Ξου τον αφήνει να έχει το ανδρωιδές ελεύθερο να κάνει ο,τι θέλει, σημαίνει πως τον εμπιστεύεται αρκετά για να τον αφήνει να χρησιμοποιεί κάτι που άνετα μπορεί να την σκοτώσει ΚΑΙ να κλέψει το σκάφος, ενώ όχι να τον αφήσει στο σκάφος; Όπως είπα, αυτά είναι στα πλαίσια της δικής μου σκέψης, όχι του ύφους της ιστορίας. Απλά ήθελα να εκφράσω την κριτική, ακόμα και αν ήταν στα λάθος μέρη. Πέρα από αυτό, πολύ ευχάριστη και ιδιαίτερη! Σ' ευχαριστώ! Μου αρέσει αυτό που λες για κόμικ γιατί, ενώ από τη μία σημαίνει πως οι χαρακτήρες είναι κάπως μονοδιάστατοι (ή δισδιάστατοι;), από την άλλη μου δείχνει ότι διάβασες προσεκτικά γιατί την όλη ιστορία την είχα πρώτα σα κόμιξ στο μυαλό μου και μετά την έγραψα!! Έχω και τα σκίτσα για να το αποδείξω! Θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να δώσω στους χαρακτήρες μου περισσότερο βάθος και πιο ρεαλιστικά κίνητρα, για να κερδίσω το αμερόληπτο suspension of disbelief σου! Ο κόσμος από πίσω δεν είναι ιδιαίτερα λεπτομερής, αλλά αυτό αλλάζει στην πορεία. Και πάλι ευχαριστώ! ΥΓ: Αν διαβάζεις και αγγλικά (κάτι μου λέει πως ναι), σκοπεύω να συνεχίσω την ιστορία (ήδη γράφω τη συνέχεια) για να τη ποστάρω στο reddit (όπου έχω ποστάρει στα αγγλικά και αυτό που διάβασες)! Αυτές είναι οι ιστορίες μου εκεί: https://www.reddit.com/r/HFY/comments/2g97g5/oc_means_via_needs/ckgu8tu - Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου έλεγες την άποψή σου! Edited June 16, 2016 by arjunk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoL4NevEr Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Διαβάζω αγγλικά, ναι, απλά προτιμώ να γράφω ελληνικά, if that makes sense. Διάβασα μια άλλη σου ιστορία, το Mental endurance. Έχει λίγο πιο ενδιαφέρον και έξυπνο theme, καθώς και το γεγονός πως δεν ερευνάς το σύμπαν βοηθάει στο να μην ρωτάς πολλές ερωτήσεις. Ο χαρακτήρας απλός, οδηγεί την πλοκή. Όμως, κάτι που ξέχασα να πω στο προηγούμενο σχόλιο, πρόσεχε πως χρησιμοποιείς το exposition. Expository διάλογος είναι απαραίτητος σε κάθε Ε.Φ. για να καταλάβεις τι συμβαίνει, είτε έμμεσα είτε άμεσα. Όμως πρέπει να βρεις έναν τρόπο, ανάλογα με το πως χρησιμοποιείς τον αφηγητή σου, για να μην κάνεις τα άτομα μέσα στο σύμπαν να μιλάνε στο κοινό. Οι υπόλοιποι στον κόσμο τους γνωρίζουν ήδη περί τίνος πρόκειται, οπότε το να το επαναλαμβάνουν φαίνεται περίεργο. Τώρα το Evolution προσωπικά, δεν είμαι σίγουρος πως μου άρεσε. Σαν κύριο θεματικό κέντρο έχει την ιδέα του πόσο ικανοί να προσαρμοζόμαστε είμαστε εμείς οι άνθρωποι, που και στις χειρότερες καταστάσεις χρησιμοποιούμε νοημοσύνη κ.λ.π, παρόλαυτα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις εγωκεντρικές μας διαμάχες. Απλά... το έχω δει τόσο πολύ σε show ή βιβλία του στυλ Battlestar galactica ή γενικά το Warhammer Universe, που δεν ξέρω αν έχει μείνει χώρος για περισσότερο Δεν είναι κακό για κανέναν λόγο, απλά δεν κάνεις κάτι αρκετά καινούργιο για να αλλάξεις την φόρμουλα. Τα υπόλοιπα δεν θα τα διαβάσω απόψε, δίνω αύριο και θέλω να γράψω λίγο να ξεκουραστώ, αλλά μάλλον σε PM θα σου στείλω αν είναι! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arjunk Posted June 18, 2016 Author Share Posted June 18, 2016 Διαβάζω αγγλικά, ναι, απλά προτιμώ να γράφω ελληνικά, if that makes sense. Διάβασα μια άλλη σου ιστορία, το Mental endurance. Έχει λίγο πιο ενδιαφέρον και έξυπνο theme, καθώς και το γεγονός πως δεν ερευνάς το σύμπαν βοηθάει στο να μην ρωτάς πολλές ερωτήσεις. Ο χαρακτήρας απλός, οδηγεί την πλοκή. Όμως, κάτι που ξέχασα να πω στο προηγούμενο σχόλιο, πρόσεχε πως χρησιμοποιείς το exposition. Expository διάλογος είναι απαραίτητος σε κάθε Ε.Φ. για να καταλάβεις τι συμβαίνει, είτε έμμεσα είτε άμεσα. Όμως πρέπει να βρεις έναν τρόπο, ανάλογα με το πως χρησιμοποιείς τον αφηγητή σου, για να μην κάνεις τα άτομα μέσα στο σύμπαν να μιλάνε στο κοινό. Οι υπόλοιποι στον κόσμο τους γνωρίζουν ήδη περί τίνος πρόκειται, οπότε το να το επαναλαμβάνουν φαίνεται περίεργο. Τώρα το Evolution προσωπικά, δεν είμαι σίγουρος πως μου άρεσε. Σαν κύριο θεματικό κέντρο έχει την ιδέα του πόσο ικανοί να προσαρμοζόμαστε είμαστε εμείς οι άνθρωποι, που και στις χειρότερες καταστάσεις χρησιμοποιούμε νοημοσύνη κ.λ.π, παρόλαυτα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις εγωκεντρικές μας διαμάχες. Απλά... το έχω δει τόσο πολύ σε show ή βιβλία του στυλ Battlestar galactica ή γενικά το Warhammer Universe, που δεν ξέρω αν έχει μείνει χώρος για περισσότερο Δεν είναι κακό για κανέναν λόγο, απλά δεν κάνεις κάτι αρκετά καινούργιο για να αλλάξεις την φόρμουλα. Τα υπόλοιπα δεν θα τα διαβάσω απόψε, δίνω αύριο και θέλω να γράψω λίγο να ξεκουραστώ, αλλά μάλλον σε PM θα σου στείλω αν είναι! Φίλε έχεις δίκιο και συνειδητοποιώ πως δεν είμαι περήφανος για κάποιες από τις ιστορίες που έχω ανεβάσει εκεί... (ίσως χρειάζονται ένα γερό rewrite), αλλά αν θα μπορούσα να έχω το θάρρος να προτείνω το Means via needs και Gods in the Woods είναι τα πιο προσεγμένα από διάφορες απόψεις. Για παράδειγμα αυτό που λες για exposition είναι ένα πρόβλημα που όντως έχω (λόγω HG Wells) και προσπάθησα να το τακτοποιήσω (μιμούμενος τον HG Wells) με το Means via needs και αυτή την ιστορία: https://www.reddit.com/r/WritingPrompts/comments/2bigt5/wp_a_massive_asteroid_is_heading_directly_towards/cj5tlhb . Τώρα, όσον αφορά την "τετριμμένη" θεματική, αυτό είναι από επιλογή, αν και έχω προσπαθήσει να το κάνω απαρατήρητο (ανεπιτυχώς, προφανώς). Σε ευχαριστώ για το χρόνο! Τσηρς Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feynman_64 Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Ωραία ιστορία, μου θυμισε ενα επεισόδιο του star trek tng με τον Riker και ενα federation starship που μπορούσε να περνάει διαμέσου της ύλης. Μου κινησες την περιέργεια για το reddit σπίτι σου αλλά θα παραδεχθω πως μου αρέσει περισσότερο το ελληνικό κείμενο παρολο που ζω και εργάζομαι σε αγγλόφωνη χωρα. Ειναι μια ευχάριστη παρένθεση το sff.gr. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Ωραία ιστορία, μου θυμισε ενα επεισόδιο του star trek tng με τον Riker και ενα federation starship που μπορούσε να περνάει διαμέσου της ύλης. Το Πήγασος ήταν αυτό. Ωραία ιστορία, γέλασα πολύ, άλλος MadnJim μας βρήκε είπα μόλις την τελείωσα. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arjunk Posted August 7, 2016 Author Share Posted August 7, 2016 (edited) Παιδιά σας ευχαριστώ για τις κριτικές, ειλικρινά. Το star trek δεν το έχω δει, αλλά η θεματική είναι αείμνηστη ούτως ή άλλως. Αυτό που κυρίως ήθελα να εκφράσω είναι ότι με βοηθήσατε να γράψω περισσότερο απ' όσο θα έγραφα χωρίς εσας. Και πάλι ευχαριστώ, τι να πω κλπ Edited August 7, 2016 by arjunk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Αυτή φίλε μου είναι μια από τις πλέον βασικές λειτουργίες του φόρουμ, σε κάνει να γράφεις. Σου δίνει κίνητρο, έμπνευση ενίοτε, λύσεις σε προβλήματα και μια αίσθηση ότι ανήκεις σε μια ομάδα, ρε δε είμαι ο μόνος κολημμένος να γράφω ιστορίες και μυθιστορήματα, είναι κι άλλοι εκεί έξω. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Νωχελικό ξεκίνημα. Ξυπνάει, πίνει καφέ, κλπ. Και συνεχίζει αργά. Κάποια αστεράκια χιούμορ (αυτό με την αναβάθμιση) βοηθούν. Τρως πάρα πάρα πολύ χρόνο ώσπου να γίνει κάτι. Θα μπορούσε (ίσως) να σταθεί για μεγάλο κείμενο αλλά και πάλι θα ήταν καλό να έχει κάτι να σε αρπάζει. Ο καυγάς τώρα, ακροβατεί στη συμπαθητική απόδοση ενοχλητικού μεθύστακα και αχρείαστου infodump. Κάτι το οποίο ξεφεύγει και σε άλλες στιγμές. Γενικά έχεις πολύ διάλογο με ελληνική προφορικότητα που αλλού δουλεύει κι αλλού όχι. Αρκετές ατάκες θα μπορούσαν να λείπουν χωρίς να χάσει το κείμενο. Η οπτική γωνία δεν είναι σταθερή αλλά οι μεταβάσεις της είναι ομαλές, οπότε, οκ. Το γράψιμο συμπαθητικό αν και δεν λείπουν μερικοί αγγλισμοί. Η δράση περιγράφεται με πολύ λίγες πινελιές που δεν μου έδωσαν εικόνες. Όσον αφορά την ιδέα… Γενικά το να πειστώ πως κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν μια εφεύρεση είναι πολύ δύσκολο. Και δεν το χρειάζεσαι δηλαδή, μπορούν να τον κυνηγούν π.χ. για να του τη φάνε. Βέβαια, έτσι όπως ξεφεύγει η πλοκή από εκεί που παίρνει τον πλανήτη παραμάσχαλα, το κείμενο γίνεται σουρεάλ και μου δίνει να καταλάβω πως δεν σε νοιάζει ο ρεαλισμός. Γενικά, είχε πλάκα, αλλά θα ήθελα περισσότερα κιλά χιούμορ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts