Björne Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Είδος: flash ficiton, φαντασίαΒία; ΝαιΣεξ; Όχι)Αριθμός Λέξεων: 717Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια: Αρχείο: Ιππόκαμπος.pdf Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας, είμαι και πάλι εδώ! Έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια με αυτοτελή flash fictions και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Σας ανεβάζω το πρώτο από αυτά! Και ξέρετε τώρα...βαράτε αλύπητα! :-)) Ιππόκαμπος.pdf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Καλησπέρα φίλε μου. Διάβασα την ιστορία σου και θα αποφύγω το τεχνικό κομμάτι το οποίο θέλει αρκετή δουλίτσα και φαντάζομαι το γνωρίζεις (ορθογραφικά, λάθος χρόνοι, απότομη αλλαγή είδους αφήγησης κτλ). Θα μείνω στην ουσία. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να γράψεις. Αποτελεί ένα απλό σφηνάκι τρόμου; περιπέτειας; κάτι αλληγορικό; Η σκηνή με την γυναίκα και το παιδί έρχεται πολύ απότομα και καθόλου πειστικά. Εκτός κι αν ήταν αυτός ο σκοπός σου. Η περιγραφή της αδελφότητας μοιάζει σαν να μπήκε τελευταία στιγμή ενώ ίσως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο. Στην αρχή νόμιζα ότι έγραφες για σχέση δύο ιππόκαμπων πραγματικών με ονόματα σε μία μακάβρια αλληγορία ανθρώπου - φύσης (το οποίο θα μου άρεσε) Τώρα δεν ξέρω. Είναι μικρό και απότομο. Για μένα θέλει ανάπτυξη. Όχι τόσο γρήγορη εναλλαγή σκηνών. Μην "λες" απλά την ιστορία, θέλω να μας την αφηγηθείς. Αν έχει συνέχεια θα ήθελα να την δω αλλιώς μου φαίνεται άτσαλα κομμένο αν τελειώνει έτσι. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Björne Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 Καλησπέρα Γιάννη! Να σου πω την αλήθεια δεν ήθελα να γράψω κάτι που να ανήκει σε συγκεκριμένο είδος. Έγραψα γενικά μια ιστορία φαντασίας. Προσπάθησα να ξεκινήσω την ιστορία in media res (καθότι flash fiction), από τη στιγμή που το ζευγάρι χωρίζει. Θα ήθελα όμως, αν δεν βαριέσαι να γράφεις, να μου πεις πώς θα σε έπειθε η συγκεκριμένη σκηνή. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω: Σε μια flash fiction ιστορία, μοιραία δεν θα πρέπει να είναι γρήγορες οι εναλλαγές των σκηνών και της κατάληξης; Μέσα σε 1000 λέξεις αναγκαστικά θα το "τρέξεις". Σ' ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω: Σε μια flash fiction ιστορία, μοιραία δεν θα πρέπει να είναι γρήγορες οι εναλλαγές των σκηνών και της κατάληξης; Μέσα σε 1000 λέξεις αναγκαστικά θα το "τρέξεις". Ναι, αλλά η κάθε ιστορία διαλέγει τη φόρμα της. Κάποιες, όσο και να τις στριμώχνουμε σε μικρή, δεν υπάρχει περίπτωση να ταιριάξουν. Οι πολλές σκηνές θέλουν και πολύ χώρο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Κοίτα γενικά δεν μου αρέσει να "διορθώνω" κάποιον με δικά μου παραδείγματα γραφής γιατί δεν είμαι κάνας επαγγελματίας προφανώς ούτε και γνώστης. Απλά σου ανέφερα ποια κομμάτια με χάλασαν σαν αναγνώστη ;) Σε 1000 λέξεις προφανώς και δεν μπορέίς να χωρέσεις τα πάντα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκηνές σου δε θα κρατάνε μία τυπική αλληλουχία. Σε μία πρόταση από το πουθενά έβαλες μία σκηνή φόνου, υπερφυσικού, τρόμου και σπλάττερ. Κάτι αταίριαστο τελείως με την αρχή που είχες ως τώρα. Μετά βάζεις συνωμοσία μέσα και οργανώσεις οι οποίες δύσκολα στηρίζονται χωρίς κάποιο background. Δεν ξέρω που ήθελες να το πας ακριβως αλλα αν θες την γνωμη μου, θα ταιριαζε κατι αλληγορικο εδω λογω του τιτλου και του μεγεθουε των λεξεων. Εσωτερικες σκεψεις του πρωταγωνιστη, πραξεις που βγαινουν απο τις σκεψεις, παραλληλισμος με ιπποκαμπο κτλ. Αυτο που διαβασα μου βγαζει κατι κενο χωρις αρχη/μεση/τελος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Διάβασα κι εγώ το φλασάκι σου. Δεν είχα πρόβλημα τόσο με τη σκηνή με το έμβρυο. Ανατρεπτική μου φάνηκε. Αλλά εκείνο που νομίζω θέλει δουλειά είναι το πού ακριβώς θέλεις να το πας. Εννοώ, αν όλο αυτό είχε κατάληξη ότι ανήκε σε κάποιο αποκρυφιστικό τάγμα και έπρεπε να επιβληθεί στους κύκλους αυτούς, θα ήταν καλύτερα να το δείξεις από την αρχή. Έτσι στο τέλος φάνηκε σαν να το σκέφτηκες τελευταία στιγμή. Θα ήθελα δηλαδή να είχα πρόσβαση σε ένα στιγμιότυπο των σκέψεών του πριν τη σφάξει, για παράδειγμα. Ενώ η εμμονή του με τα τρόπαια και τα βραβεία δεν μοιάζει να προσθέτει ιδιαίτερα στην ιστορία, ένα τέτοιο στιγμιότυπο, πώς κατέληξε να αυτοαποκαλείται (ή να τον αποκαλούν) ιππόκαμπο εν αντιθέσει με τους μεγαλοκαρχαρίες θα ήταν χρήσιμο νομίζω. Η ιδέα με το παιδί που δαγκώνει και παθαίνει ο κόσμος καρκίνος είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα. Τα λέμε φίλε μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts