Old man & SiFi Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Όνομα Συγγραφέα: Old manΕίδος: Fun FictionΒία; ΌχιΣεξ; ΌχιΑριθμός Λέξεων: 3.029Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια: Τυπικά είναι fantasy, αλλά μόνο αυτοί που έχουν διαβάσει κλασσικά έργα ΕΦ θα καταλάβουν την σάτιρα. Ήταν η συμμετοχή μου στο 27ο εργαστήριο της ΑΛΕΦ. Εδώ, η διορθωμένη (μετά τις παρατηρήσεις στο εργαστήριο) έκδοση με διαφορετικό τέλος. Το καινούργιο (πιο αισιόδοξο) τέλος είναι πολύ κλισέ αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Ελπίζω να σας διασκεδάσει… Το πνεύμα του συγγραφέα_Revised.doc 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadnJim Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Ω, ναι, το διασκέδασα και με το παραπάνω! Έξυπνη η ιδέα σου φίλε Τώνη, και οι αναφορές σου αρκετά απολαυστικές. Πολύ λίγο όμως (πάντα όταν κάτι μου αρέσει μου φαίνεται πολύ λίγο), μια τέτοια ιδέα θα ήθελα να έχει περισσότερες σπιρτόζικες πληροφορίες δια στόματος "Φρεντ", περισσότερες αναφορές σε όλους αυτούς που θαυμάσαμε και θαυμάζουμε για το έργο τους. Αναρωτιέμαι, ο Ντάγκλας Άνταμς τι να περνάει άραγε; Η αναφορά στον "Θόδωρο" με έκανε να γελάσω τρανταχτά! Το δε τέλος, όσο κλισέ κι αν το θεωρείς, για μένα λειτούργησε μια χαρά, δεν νομίζω να ήθελα να τελειώνει κάπως αλλιώς. Γενικά για τα κλισέ δεν έχω την άποψη των περισσοτέρων που προσπαθούν να τα αποφύγουν με κάθε τρόπο μόνο για να καταλήξουν -συνήθως- σε κάτι αδύναμο που αδικεί την ιδέα τους. Ακόμα και το πιο κλισέ πράγμα στη γη, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί όχι μόνο να λειτουργήσει μια χαρά και να μην ενοχλήσει τον αναγνώστη, αλλά και να εξυπηρετήσει τον συγγραφέα διευκολύνοντάς τον στο να κάνει πιο εύπεπτο αυτό που έχει στο μυαλό του. Εξάλλου όλα έχουν περαστεί ένα χεράκι, δεν υπάρχει παρθενογένεση πια. Να 'σαι καλά φίλε Τώνη, μου έφτιαξες το κέφι. Καλή συνέχεια! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Αρκετά διασκεδαστική και έξυπνη ιδέα, από την αρχή ως το τέλος της. Στρωτή γραφή, απλή αλλά με αρκετή σάτιρα και απολαυστικοί διάλογοι. Εγώ δεν ξέρω αν θα ήθελα άλλο, καθώς ίσως να κουραζόμουν μετά από ένα σημείο. Το τέλος έδεσε μια χαρά και γενικά ήταν αυτό ακριβώς που ανέφερες. Μία έξυπνη, διασκεδαστική ΕΦ ιστορία με τον τρόπο της ;) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 (edited) Σας ευχαριστώ που μπήκατε στο κόπο να το διαβάσετε και να το σχολιάσετε και χαίρομαι που σας διασκέδασε. Να 'σαι καλά φίλε Τώνη, μου έφτιαξες το κέφι. Καλή συνέχεια! Φίλε Σπύρο, σου χρωστάω πολλή διασκέδαση και (μεταξύ μας) δεν νομίζω ότι θα καταφέρω κάποτε να σε ξεχρεώσω. Εύχομαι να δείξεις λίγη κατανόηση και να μην με βάλεις σε μνημόνιο σαν κάτι άλλους. Edited September 4, 2016 by Old man & SiFi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Βέεεεεβαια, με το "Γεια σου, Θόδωρε" είχε πέσει πολύ γέλιο όταν διαβάζαμε για το εργαστήριο . Δε θυμάμαι αν σου το είχα γράψει τότε στα σχόλια, αλλά τώρα που το ξαναδιαβάζω μου φαίνεται ότι έχεις κάπως υπερβολικά πολλά επίθετα. Σε κάποια σημεία τα ένιωθα σαν φουντωμένα αναρριχητικά που μου κλείνουν το δρόμο. Επίσης πρέπει να είχα ξεχάσει να σου πω/γράψω ότι από πού κι ως πού "γερομπισμπίκης" ο Όργουελ, αφού πέθανε πριν τα 50 του; Αλλά γενικά πολύ καλό. Πρέπει να υπάρχει κι αυτό το είδος, σατιρικό-αυτοαναφορικό κλπ. Μπράβο, και εις άλλα (τέτοια) με υγεία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Όπως ειπώθηκε και από πολλές και πολλούς στο Εργαστήριο, ο Θόδωρος είναι όλα τα λεφτά. Λιώσαμε! :-) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Λοιπόν φίλε μου δεν στο είχα αυτό το χιούμορ, είναι καλογραμμένο και πετυχημένο. Με έκανες να γελάσω αρκετά ενώ η εισαγωγή ήταν κάτι με το οποίο ταυτίστηκα (αλλά αντίθετα με τον πρωταγωνιστή σου εγώ τις αποφεύγω τις σκάλες). Μου άρεσε όπως το εξέλιξες και ήταν μια διασκεδαστική ιστορία, φοβερή η σύλληψη για το τι παθαίνουν οι συγγραφείς στην άλλη ζωή όταν βασανίζουν τους χαρακτήρες τους. Η αναφορά στον Αγγελόπουλο επίσης πολύ πετυχημένη, εκείνη που έχασα ήταν με την κατσαρίδα και όχι δε θέλω να μάθω τι παθαίνουν οι συγγραφείς πορνό. Μια ιστορία που διαβάστηκε άνετα και με έκανε να γελάσω εν κατακλείδι. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Πολλά ευχαριστώ σε όλους για τα σχόλιά σας και για τις αναμνήσεις από το εργαστήριο που μου έφεραν. Λοιπόν φίλε μου δεν στο είχα αυτό το χιούμορ εκείνη που έχασα ήταν με την κατσαρίδα Μάλλον επειδή δεν γνωριζόμαστε…(Δεν γράφω και συχνά...) Αν όντως δεν το κατάλαβες (και για όποιον άλλο το έχασε) είναι για την “Μεταμόρφωση” του Κάφκα. Αν και ο Κάφκα δεν εννοούσε ακριβώς “κατσαρίδα”, πολλοί μεταφραστές χρησιμοποίησαν αυτή την λέξη για να αποδώσουν το ανύπαρκτο έντομο Ungeziefer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Τελική ανάγνωση ολοκληρώθηκε: Νονά εντυπωσιασμένη και περήφανη 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts